Πόλεμος - κρίση στη Μέση Ανατολή 2023-2025

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.242 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.389 μηνύματα.
Τα εδάφη των ιθαγενών πρέπει να γυρίσουν πίσω;
ΝΑΙ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ.

Αβορίγινες στην Αυστραλία, Ινδιάνοι στην Αμερική, Ουιγούροι στην Σιντζιάνγκ κλπ. Η αποκατάσταση της δικαιοσύνης που είναι το δίκαιο του ιθαγενούς σε κάθε σημείο της γης.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 10.154 μηνύματα.
πες τα ντέ πως θα κάνουμε facetime με τον Γραμματέα
Με τηλεγράφημα φυσικά. Αυτά τα κιτρινωπά χαρτιά που έχουνε το αστέρι πάνω κέντρο, και τελειώνουμε τη κάθε αλληλογραφία με "ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ" :giveup:
ΝΑΙ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ.

Αβορίγινες στην Αυστραλία, Ινδιάνοι στην Αμερική, Ουιγούροι στην Σιντζιάνγκ κλπ. Η αποκατάσταση της δικαιοσύνης που είναι το δίκαιο του ιθαγενούς σε κάθε σημείο της γης.
Προφανώς και ναι απλά ρωτάω αν ισχύει και για αυτούς το "ηταν εδώ πριν 2000 χρόνια άρα έχουνε δικαιώμα σε αυτή τη γη" ή δεν ισχύει για τα δυτικά φιλελευθεροδημοκρατικα κρατη

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.819 μηνύματα.
ΝΑΙ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ.

Το ιδανικό είναι:
Το κάθε χρώμα στην ήπειρό του και η κάθε απόχρωση στο μέρος της ηπείρου που της αντιστοιχεί.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.389 μηνύματα.
ή δεν ισχύει για τα δυτικά φιλελευθεροδημοκρατικα κρατη
Για τα δυτικά φιλελευθεροδημοκρατικά κράτη ισχύει ο,τι τα συμφέρει πάντα.

-------

Επειδή χρειάζεται και λίγη ιστορία μιας που είδα πως νεκραναστήσαν κάποιον ξεχασμένο απόγονο των Σάχηδων, οι Σάχηδες επέστρεψαν στην εξουσία με υποκινούμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα ενάντια σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένη κυβέρνηση το 1953 (η ανάμειξη της CIA σε αυτό είναι αδιαμφισβήτητη). Κοινώς αυτοί που σήμερα σε λένε για τους μουλάδες και την απολυταρχία και πρέπει να έρθει Δημοκρατία είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που κατέλυσαν την δημοκρατία στο Ιράν πριν από 70 χρόνια για να το φέρουν στην δυτική σφαίρα επιρροής.

Pyotr_Krasnov

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Σα δε ντρέπεσαι παλιοκομμούνι να θες ίση αντιμετώπιση των ανθρώπων, δωρεάν περίθαλψη, υγεία, εκπαίδευση και εναν αξιοπρεπή βιώσιμο κατώτατο μισθό;
Κατι που μας αφορουσε εμας παλια, ειναι το οτι στην ΕΣΣΔ, αν εχανες μαθηματα για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, οι καθηγητες ηταν αναγκασμενοι να κατσουν να σου μαθουν την υλη ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ απο τα υπολοιπα παιδια. Κατι που εδω δυστυχως δεν γινεται. Φροντιστηρια ; Ποια φροντιστηρια ; Δεν υπηρχαν εκει.

Δεν ειμαι κομμουνιστης, ειμαι κομμουνιστης μονο προς τα δικαιωματα αλλα προς το χρημα ειμαι καπιταλιστης.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 10.154 μηνύματα.
Δεν ειμαι κομμουνιστης, ειμαι κομμουνιστης μονο προς τα δικαιωματα αλλα προς το χρημα ειμαι καπιταλιστης.
Φίλε μου πυοτρ δεν είσαι καπιταλιστής.
Αν ήσουν καπιταλιστής, θα ήσουν μπέζος, Μασκ, με πολυεθνικές και σε μια μέρα θα έβγαζες τον ετήσιο μισθό 3 οικογενειών.
Είσαι ενας άνθρωπος που εκτιμάει τα λεφτά του και θέλει να έχει όσα περισσότερα μπορεί για να έχει μια καλή, αξιοπρεπή ζωή. Όλοι μας έτσι είμαστε και όλοι μας ειμαστε θυματα του συστηματος αυτού. Γρανάζια που για να ζήσουμε πρέπει να γυρίσουμε

giannis4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο giannis4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 935 μηνύματα.
εμείς θέλουμε την Γλυκερία να τραγουδάει για το κόμμα αποκλειστικά και μόνο κομμουνιστικά εμβατήρια και να μην ξενιτεύεται
Καλά το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα αποκόμματα αυτό θέλουν, σαν καλά φασιστάκια που είναι.
Kοίτα ρε φίλε. Όπως και να το κάνεις, σε ένα φιλελεύθερο σύστημα ζούμε οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε. με τα λεφτά που βγάζει ένας εργαζόμενος και δη με την φορολογία και τις δαπάνες που κάνει, θεωρώ πως θα ήτανε πολύ καλύτερο να πήγαιναν τα λεφτά σε κάποιο δημόσιο έργο, ή έστω πίσω σε εμάς, παρά στο να στείλουμε στρατιωτικά αεροπλάνα να την μαζέψουμε απο κάπου που ούτως η άλλως της είπαν πολλάκις να μην πάει αλλά θέλησε γιατί "μουσική είναι, σιγά".
Τι ζόρι είναι αυτό με το "ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ". Επειδή ψηφίζω ΚΚΕ να μη κανω μπάνιο με ζεστό νερό τον χειμώνα, να ανοίγω μονο λάμπες πετρελαίου και να μην έχω κινητό της Apple;
Ζούμε σε ένα σοσιαλδημοκρατικό σύστημα. Δεν διαφωνώ για την διοχεύτευση των εσόδων που λες. Για το τελευταίο, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να απολαμβάνει ο καθένας τους καρπούς των κόπων του, δικαίωμά του. Αλλά δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό που λες με το δικό μου μήνυμα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.819 μηνύματα.
Καλά το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα αποκόμματα αυτό θέλουν, σαν καλά φασιστάκια που είναι.
Και οι κομμουνιστές φασίστες είναι, και οι μουλάδες φασίστες είναι, και οι Εβραίοι φασίστες είναι.
Εν τέλει ποιός δεν είναι φασίστας; :hmm:

Pyotr_Krasnov

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Φίλε μου πυοτρ δεν είσαι καπιταλιστής.
Αν ήσουν καπιταλιστής, θα ήσουν μπέζος, Μασκ, με πολυεθνικές και σε μια μέρα θα έβγαζες τον ετήσιο μισθό 3 οικογενειών.
Είσαι ενας άνθρωπος που εκτιμάει τα λεφτά του και θέλει να έχει όσα περισσότερα μπορεί για να έχει μια καλή, αξιοπρεπή ζωή. Όλοι μας έτσι είμαστε και όλοι μας ειμαστε θυματα του συστηματος αυτού. Γρανάζια που για να ζήσουμε πρέπει να γυρίσουμε

Κοιταξε, τωρα ειναι αδικια για ορισμενες δουλειες να περνουν τα ιδια χρηματα. Για παραδειγμα, δεν γινεται ο Ιατρος να περνει τα ιδια χρηματα με εναν που κανει ενα επαγγελμα που δεν χρειαστηκε σπουδες. Επισης, οταν εχεις πολλα χρηματα, εχεις περισσοτερες ευκαιριες, ανοιγεις νεους δρομους ουσιαστικα και μπορεις να απολαυσεις την ζωη. Στην ΕΣΣΔ για παραδειγμα, ολα αυτα δεν μπορουσες να τα κανεις. Δεν σε αφηναν να φυγεις απο το ομπλαστ και την πολη που ζουσες χωρις ειδικα χαρτια.

Για αυτο πιστευω πως μονο το Καπιταλιστικο συστημα μπορει να δουλεψει, οπου υπαρχει ανταγωνισμος, χωρις ανταγωνισμο και να χουμε ολοι τα ιδια χρηματα, γινεται βαρετο και αδικο προς αυτων που σπουδαζαν χρονια/δημιουργουσαν την ζωη τους με investments.

nearos

Επιφανές μέλος

Και οι κομμουνιστές φασίστες είναι, και οι μουλάδες φασίστες είναι, και οι Εβραίοι φασίστες είναι.
Μόνο οι πιο braindead νεοφιλελέδες λένε το ΚΚΕ φασιστικό. Καλύτερα να μου λέγανε "τράβα ψόφα ρε μπασταρδοάπλυτε" :lol:

giannis4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο giannis4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 935 μηνύματα.
Οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες και οι συντηρητικοί σίγουρα. Τους κομμουνιστές τους λέω φασίστες γιατί είναι τα ίδια σκ@τ@ με αυτούς, έχουν την απολυταρχία ιδεολογία, την βία εργαλείο, το κράτος θεό, μια ομάδα ανθρώπων θεϊκή και τους άλλους στο πυρ το εξώτερον, γεμάτοι με ιδέες του πωπού, συν του ότι είναι ουτοπιανιστές. Είτε το πεις ΦΑΓΕ είτε Δέλτα, όλα γιαούρτια είναι. Αλλά ας πούμε πως έχεις δίκιο και έπρεπε να πω απολυταρχικοί. Δεν αλλάζει και κάτι ουσιαστικά. Οι Εβραίοι γιατί είναι φασίστες;

nearos

Επιφανές μέλος

Κοιταξε, τωρα ειναι αδικια για ορισμενες δουλειες να περνουν τα ιδια χρηματα. Για παραδειγμα, δεν γινεται ο Ιατρος να περνει τα ιδια χρηματα με εναν που κανει ενα επαγγελμα που δεν χρειαστηκε σπουδες.
Προφανώς και θα ήτανε. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε ένας χειρουργός να πληρώνεται το ίδιο με έναν μανάβη.
Έχετε μπερδευτεί με το ζήτημα του να υπάρχει ελάχιστος βιώσιμος μισθός, οπου θα το παίρνεις για να μπορείς να εξασφαλίσεις ένα βιώσιμο επίπεδο και πιστεύετε πως σημαίνει "όλοι θα πληρώνονται το ίδιο" :P
Και στην ΕΣΣΔ υπήρχαν φτωχοί και πιο εύποροι, είπαμε ρε παιδιά :lol:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Μόνο οι πιο braindead νεοφιλελέδες λένε το ΚΚΕ φασιστικό. Καλύτερα να μου λέγανε "τράβα ψόφα ρε μπασταρδοάπλυτε" :lol:
Α, να είσαι δίκαιος, όμως. Έχει και αριστερούς που λένε φασίστες πχ τους νεοφιλελέ.
1750415718739.jpeg

nearos

Επιφανές μέλος

Τους κομμουνιστές τους λέω φασίστες γιατί είναι τα ίδια σκ@τ@ με αυτούς, έχουν την απολυταρχία ιδεολογία, την βία εργαλείο, το κράτος θεό, μια ομάδα ανθρώπων θεϊκή και τους άλλους στο πυρ το εξώτερον, γεμάτοι με ιδέες του πωπού, συν του ότι είναι ουτοπιανιστές
Οι Εβραίοι γιατί είναι φασίστες;
Άλλαξε στο σχιζοπαραλήρημά σου το κομμουνιστές με εβραίους και το κράτος με ελοχίμ και θα έχεις την απαντηση που ψαχνεις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Α, να είσαι δίκαιος, όμως. Έχει και αριστερούς που λένε φασίστες πχ τους νεοφιλελέ.
Συριζαίοι αναρχοάπλυτοι και προοδευτικοδημοκρατικοί στις ΗΠΑ.
Όταν έρθει η λαμπρή σοσιαλιστική επανάσταση υπο το πνεύμα του μπαμπάκα Στάλιν θα εκτελεσθούν αυτοί οι "αριστεροί" πρώτοι πρώτοι :P

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.113 μηνύματα.
Πολύ στενοχωρήθηκα με αυτή την είδηση:

Disclaimer: Προφανώς έχουν χαθεί πάρα πολλά παιδιά και εξακολουθούν να χάνονται καθημερινά στη Γάζα από τις ενέργειες του Ισραήλ. Παιδιά θα έχουν χαθεί και στο Ιράν από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ. Κάθε ιστορία είναι εξίσου τραγική, αλλά εννοείται ότι στα μέσα θα προβάλλονται περισσότερο αυτές που έχουν θύματα εντός του Ισραήλ. Απλά η συγκεκριμένη περίπτωση μου φάνηκε πολύ λυπηρή και ήθελα να τη μοιραστώ.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.242 μηνύματα.
άνθρωπος με καρκίνο πήγε απο εμπόλεμη ζώνη σε εμπόλεμη ζώνη για να γιατρευτεί και πέθανε απο πύραυλο

και μετά μου λένε γιατι περιμένω να μας αφανίσει το ΑΙ

Pyotr_Krasnov

Εκκολαπτόμενο μέλος

Προφανώς και θα ήτανε. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε ένας χειρουργός να πληρώνεται το ίδιο με έναν μανάβη.
Έχετε μπερδευτεί με το ζήτημα του να υπάρχει ελάχιστος βιώσιμος μισθός, οπου θα το παίρνεις για να μπορείς να εξασφαλίσεις ένα βιώσιμο επίπεδο και πιστεύετε πως σημαίνει "όλοι θα πληρώνονται το ίδιο" :P
Και στην ΕΣΣΔ υπήρχαν φτωχοί και πιο εύποροι, είπαμε ρε παιδιά :lol:
Προφανως, αλλα στην ΕΣΣΔ υπηρχε πολυ corruption, οπως και στην Ρωσια, Ουκρανια και Λευκορωσια σημερα. Η ΕΣΣΔ ειχει "λειτουργησει" καλα, επειδη ουσιαστικα η ΕΣΣΔ εχει πολλα ορυκτα (Ρωσια, Ουκρανια και Καζακσταν κυριως), οποτε μπορουσε απο μονη της να παραγει οτι της ηταν απαραιτητο. Στην Ελλαδα, αν υπηρχε ενα κομμουνιστικο συστημα, θα ειχε αποτυχει. Η Ελλαδα, περα απο τον Τουρισμο, δεν μπορει να βασιστει σε αλλον παραγοντα για να βγαλει χρημα. Δεν εχουμε μεγαλες βιομηχανιες. Εχουμε τους αγροτες ναι, αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν εφφικτο αυτο... Το ΚΚΕ, γενικως, θα πρεπει να αλλαξει τις ιδεες του και να παει προς σοσιαλ δημοκρατια. Δεν ξερω ακριβως ποιες ειναι οι ιδεες του ΚΚΕ, ουτε τους ψηφισα στις Ευρωεκλογες, αλλα απο οσα εχω ακουσει απο δω και απο εκει πιστευω πως δεν θα λειτουργουσε εφφικτα.

Μην πιστευεις ομως πως θα ψηφιζαν Ελληνικη Λυση, μακρια απο ακροδεξια και ακροαριστερα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πολύ στενοχωρήθηκα με αυτή την είδηση:

Disclaimer: Προφανώς έχουν χαθεί πάρα πολλά παιδιά και εξακολουθούν να χάνονται καθημερινά στη Γάζα από τις ενέργειες του Ισραήλ. Παιδιά θα έχουν χαθεί και στο Ιράν από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ. Κάθε ιστορία είναι εξίσου τραγική, αλλά εννοείται ότι στα μέσα θα προβάλλονται περισσότερο αυτές που έχουν θύματα εντός του Ισραήλ. Απλά η συγκεκριμένη περίπτωση μου φάνηκε πολύ λυπηρή και ήθελα να τη μοιραστώ.
Ευχομαι η Ουκρανια να κανει κατι για αυτο... Στοχευμενη επιθεση φαινεται, ηρθε η Ωρα να τελειωσει η Κοκκινη ΡωΖια μαζι με τον συμμαχο της Ιραν.

nearos

Επιφανές μέλος

άνθρωπος με καρκίνο πήγε απο εμπόλεμη ζώνη σε εμπόλεμη ζώνη για να γιατρευτεί και πέθανε απο πύραυλο

και μετά μου λένε γιατι περιμένω να μας αφανίσει το ΑΙ
Eίναι λυπητερό. Εν μέρη το καταλαβαίνω, το Ισραήλ έχει μια απο τις καλύτερα εκπαιδευμένες ιατρικές ομάδες όσον αφορά τον καρκίνο παγκοσμίως. Κρίμα το παιδί που πέθανε, κάθε ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον παιδιού που χάνεται ειναι μια τραγωδία και τίποτα άλλο
Το ΚΚΕ, γενικως, θα πρεπει να αλλαξει τις ιδεες του και να παει προς σοσιαλ δημοκρατια.
Όχι, λολ.

Pyotr_Krasnov

Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιατι ; Ναι καταλαβαινω οτι και ο Συριζα που ηταν Σοσιαλ Δημοκρατια δεν ηταν και το καλυτερο, αλλα ο κομμουνισμος δεν θα τους παει μακρια. Δεν γινεται η Ελλαδα να γινει κομμουνιστικη χωρις να χει επιρροη απο καποια αλλη χωρα (ας πουμε αν ηταν παλια ΕΣΣΔ).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια