Εννοώ ότι μπορεί να πηγαίνει από 5 σε 8 για να σταθεροποιηθεί η γραμμή.
Απο μόνο του όχι. Ο λόγος που ανεβοκατεβαίνει έχει να κάνει με ο,τι προκαλεί το πρόβλημα. Λόγου χάρη ένα μοτέρ να υπάρχει κάπου στην διαδρομή των καλωδίων(λέμε τώρα), θα μπορούσε να βελτιώνει ή να χειροτερεύει το SNR ανάλογα το πότε λειτουργεί και πότε όχι.
Εγώ το έχω στο 6 (ακόμα και 4.5 το χω φτάσει με ζορισμα) και δεν έχω αποσυνδέσεις. Είναι τι θέλει ο καθένας, γιατί όσο ανεβάζεις το snr χάνεις από ταχύτητα.
Εντελώς εγκυκλοπαιδικά αναφέρω τον λόγο που γίνεται αυτό :
Ναι, το SNR δεν είναι σταθερό, εξαρτάται και απο την χωρητικότητα του καναλιού(είναι ο δόκιμος όρος αντί της ταχύτητας). Όσο αυξάνει αυτή, ανοίγει στο (συχνοτικό)φάσμα το σήμα πληροφορίας, εφόσον έχει πιο γρήγορες μεταβολές στον χρόνο για να μεταφέρει περισσότερη πληροφορία(και δεδομένου οτι η ισχύ του σήματος παραμένει ίδια),οπότε μαζεύει περισσότερη ενέργεια θορύβου το σήμα που φτάνει στον δέκτη. Και εφόσον η ισχύς του σήματος πληροφορίας παραμένει σταθερή, το SNR χειροτερεύει διότι η ισχύς του θορύβου αυξάνεται. Αυτός είναι ο λόγος που παρατηρείς το φαινόμενο που όσο αυξάνεται η ταχύτητα μειώνεται το SNR.
Στην πράξη υπάρχει πράγματι ένας μηχανισμός που παρατηρεί τι γίνεται στο κανάλι, και προσπαθεί να προσαρμόσει την χωρητικότητα ώστε να βελτιώσει το SNR.
Ωστόσο αυτό έχει τα όρια του. Εαν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο φυσικό κανάλι(π.χ. σε έναν αγωγό), η σύνδεση γίνεται τόσο αργή που πρακτικά υπάρχει αποσύνδεση. Και εαν δεν γίνει αποσύνδεση το SNR είναι τόσο χάλια που ο θόρυβος "καταπίνει" το σήμα πληροφορίας και οδηγεί τον δέκτη στο να μπερδέυει τις στάθμες τάσης που αναπαριστούν την υψηλή και την χαμηλή κατάσταση(τα λογικά 0 και 1 δηλαδή), και έτσι οδηγείται σε περισσότερα λάθη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 16 Σεπτεμβρίου 2022
Θα παρουμε τηλεφωνο αν ειναι γιατι δεν γινεται αλλιως εχει καταντησει κουραστικο
Εαν γίνεται για λίγο καιρό αλλά συστηματικά να ενημερώνεις πάντα εξαρχής, διότι εαν δεν φτιαχτεί το πρόβλημα και συνεχιστεί η κατάσταση για καιρό, μπορείς να ζητήσεις έκπτωση λογαριασμού.