Εγω παλι δεν το νιωθω το "κακο" που μου κανει, ειλικρινα.
Βεβαια δεν μιλω και πολυ.
Ο χαμηλος δεικτης SAR aπο μονος του δεν σημαινει οτι ενα κινητο ειναι ασφαλες.
Πρεπει να κοιταξουμε και το RF του κινητου (Radiofrequency) για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.
Για το sar τωρα.
Το οριο κινδυνου για το ανθρωπινο σωμα ειναι στην Αμερικη
1.6 watts per kilogram (W/kg).(Federal Communications Commission (FCC))
Στην Ευρωπη το οριο ειναι
2.0 watts per kilogram (W/kg)(International Commission on Non-Ionising Radiation Protection (ICNIRP Guidelines 1998))
Μετα παιζει ρολο και η μπαντα που χρησιμοποιει το κινητο για να λειτουργησει.
GSM 900 MHz ,1800ΜHz, UMTS
Εμενα το κεφλι μου ξερεις ποτε θα με πονεσει.
Με την πολυ τηλεοραση, πολλες ωρες στο pc.
Οσο για το πιστολακι μια κοπελα που λουζεται καθε μερα ή μερα παρα μερα (και ξερω παααααααααααααρα πολλες και μετα κανουν παντα πιστολακι, ξερεις με ποσες ωρες συνεχομενης κλησεις ισουτε....πολλες!)
Οταν εχεις ενα αεροθερμο τον χειμωνα και σε χτυπαει, ξερεις τι ακτινοβολια εχει;Πολυ μεγαλη.
Οπως και να εχει μην νομιζεις οτι λεω οτι το κινητο ειναι αθωο.
Καθε αλλο.
Απλως εαν θελουμε να προστατευτουμε, βαζοντας στην ακρη το κινητο και αλλαξουμε τα φωτα στα αλλα, δεν κερδιζουμε τιποτα!
Οτιδηποτε εχει ακτινοβολια δεν ειναι καλο για τον οργανισμο μας.
Και μεσα σε αυτα
και το κινητο.
Και για να δεις οτι δεν υποστιριζω την αλλογιστη χρηση των κινητων εδω ειναι οι βασικες κινησεις που πρεπει να κανει καποιος για να προστατευτει απο αυτα.
Ειναι απλες και λιγες:
1)Δεν μιλαμε με τις ωρες.Ειναι πρωτιμοτερο οι κλησεις να ειναι περισσοτερες και συντομες.Οχι μια και μεγαλη!
2)απο το να μιλησουμε καλλιτερα το sms
3)Καλο ειναι να μην ειναι για ωρα κοντα σε ευπαθη οργανα.(Ματια,γεννητικα οργανα,κτλ κτλ)
4)Οταν ενα κινητο εχει καλο σημα ειναι πολυ καλλιτερο απο οταν εχει λιγοτερο.
Η ακτινοβολια ενος κινητου με γεματο σημα και ενος που ψαχνει να βρει σημα μπορει να ειναι μεχρι και 1000 φορες λιγοτερη.
5)γι' αυτο ειναι καλλιτερο να μιλαμε εξω απο κτισματα ή κοντα σε παραθυρα.
6)Περιορισμενη χρηση στις εγγυες
7)Οχι σε βενζιναδικα
8 )οταν δεν τον χρησιμοποιουμε καλο ειναι να το κλεινουμε.
9)καλα ειναι τα hands free.