Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

01-12-24

16:27
Δες μήπως τις λίρες μπορείς να τις πουλήσεις απευθείας σε τράπεζα.Καλά θα ξεκινήσω με τις λίρες.. αυτά γίνονται επιτόπου δηλαδή ε;
Εγώ είχα 0 λίρες στη ζωή μου, δεν ξέρω

Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

01-12-24

16:37
Ο πατέρας μου έχει πει ότι 1 χρυσή λίρα έχει 550 ευρώ και ότι είναι η πιο ασφαλη επένδυση σε περίοδο κρίσης γιατί κρατάει την αξία του.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

01-12-24

17:20
Δεν θα τις δώσω όλες... 2 θέλω να δώσω και κάτι κοσμήματαΟ πατέρας μου έχει πει ότι 1 χρυσή λίρα έχει 550 ευρώ και ότι είναι η πιο ασφαλη επένδυση σε περίοδο κρίσης γιατί κρατάει την αξία του.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

01-12-24

17:29
Δηλαδή παιδιά μπορώ αύριο να αγοράσω 2 λίρες Χ 570 ευρώ η μία και μεθαύριο να τις πουλήσω προς 670 τη μία;

Επίσης είναι χρήσιμο να μας πείτε αν η αγοραπωλησία μπορεί να γίνει εντός τράπεζας κι όχι σε καταστήματα χρυσού και ποια η διαδικασία.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

01-12-24

17:55
Το ανάποδο κατάλαβες, η αγορά από τη μεριά της τράπεζας, και η πώληση...Δηλαδή παιδιά μπορώ αύριο να αγοράσω 2 λίρες Χ 570 ευρώ η μία και μεθαύριο να τις πουλήσω προς 670 τη μία;![]()
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.

01-12-24

19:19
Εγώ θα έκανα μια επίσκεψη στην τράπεζα απαραιτήτως για να μάθω λεπτομέρειες και θα ρωτούσα και σε μερικά καταστήματα χρυσού.Δηλαδή παιδιά μπορώ αύριο να αγοράσω 2 λίρες Χ 570 ευρώ η μία και μεθαύριο να τις πουλήσω προς 670 τη μία;
Επίσης είναι χρήσιμο να μας πείτε αν η αγοραπωλησία μπορεί να γίνει εντός τράπεζας κι όχι σε καταστήματα χρυσού και ποια η διαδικασία.
Πάντως έχοντας πουλήσει στο παρελθόν σαν την εριφυλη, διαπίστωσα πως για το ίδιο αντικείμενο οι τιμές κυμαίνονταν από κατάστημα σε κατάστημα. Για αυτό θέλει έρευνα αγοράς και όχι βιασύνη.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

01-12-24

20:37
Έχω κάποια κοσμήματα που δεν αξίζει να πουληθούν μόνο ως χρυσό... Διότι έχουν πάνω διαμαντάκια και γενικά πολύτιμους λίθους. Αυτά μπορούν να πουληθούν ολόκληρα ως κοσμήματα;

01-12-24

21:25
Οι χρυσές λίρες, ανέκαθεν θεωρούνταν επένδυση.2 θέλω να δώσω και κάτι κοσμήματα
Δεν χάνουν την αξία τους.
Πολλοί μετατρέπουν τα χρήματά τους σε λίρες για να "έχουν ήσυχο το κεφάλι τους", "για μια ώρα ανάγκης", "για να τις βρουν παιδιά και εγγόνια" κτλ.
Θα σου πρότεινα να πουλήσεις, εφόσον το έχεις σκεφτεί καλά και το επιθυμείς, τα κοσμήματα αλλά σε καμία περίπτωση τις λίρες.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.018 μηνύματα.

01-12-24

21:28
Ωχ καλη μου θα πεσεις στα νυχια των λαμογιων σαραφηδωνΈχω κάποια κοσμήματα που δεν αξίζει να πουληθούν μόνο ως χρυσό... Διότι έχουν πάνω διαμαντάκια και γενικά πολύτιμους λίθους. Αυτά μπορούν να πουληθούν ολόκληρα ως κοσμήματα;
Αυτοι δεν ξερουν απο κοσμηματα ...χρυσο θελουν να λιωσουν και να το πουλησουν στα γερμανικα λαμογια.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

01-12-24

22:45
Γενικά έχω κάποιες, πάνω από 30. Οπότε θέλω να δώσω 1-2. Θα δω. Δεν είπα ότι θα τις δώσω ολες, προφανώς..
Απλά φοβάμαι να τις έχω και μέσα στο σπίτι
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.018 μηνύματα.

01-12-24

22:47
ε αν θες να δωσεις λιρες ..,μηπως να δεις τον επισημο δρομο που ειναι η τραπεζα της ελλαδος που τις πουλαει ..ισως και να αγοραζει.Γενικά έχω κάποιες, πάνω από 30. Οπότε θέλω να δώσω 1-2. Θα δω. Δεν είπα ότι θα τις δώσω ολες, προφανώς..
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

13-12-24

11:06
Ξέρετε αν πρέπει να έχω ταυτότητα μαζί μου ή να κλείσω ραντεβού;
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

09-01-25

13:04
Εν τω μεταξύ πλέον έχει ανέβει ο χρυσός αρκετά, οπότε καλό είναι όσοι επενδύσατε να πουλήσετε τώρα. Γιατί σίγουρα θα πέσει σε λίγο καιρό.
Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω επειδή πουλώντας ξέχασα να το πω στο μαγαζί. Όποιος πουλάει χρυσό έχει κάποια φορολογία; Ή απλά ζητάνε την ταυτότητα για τυπικούς λόγους;
Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω επειδή πουλώντας ξέχασα να το πω στο μαγαζί. Όποιος πουλάει χρυσό έχει κάποια φορολογία; Ή απλά ζητάνε την ταυτότητα για τυπικούς λόγους;
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

09-01-25

16:02
πότε; Σοβαρά; Στο γάμο του αδερφού, το 2010, αγοράσαμε 2, νομίζω μια μαμά, μια μπαμπάς, με 200 η καθεμιά. Ανέβηκε κατά 175% σε 15 χρόνια ;Ο πατέρας μου έχει πει ότι 1 χρυσή λίρα έχει 550 ευρώ και ότι είναι η πιο ασφαλη επένδυση σε περίοδο κρίσης γιατί κρατάει την αξία του.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

09-01-25

16:03
580 κάνει αν την πουλήσεις. Άλλο αν την αγοράσεις.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

09-01-25

16:04
και γω έτσι σκέφτομαι. Φοβάμαι. Εντάξει εμείς εδώ έχουμε πολύ λιγότερες, νομίζω ...4 , αλλά όποτε φεύγουμε τις έχω εγνοιαΓενικά έχω κάποιες, πάνω από 30. Οπότε θέλω να δώσω 1-2. Θα δω. Δεν είπα ότι θα τις δώσω ολες, προφανώς..
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

09-01-25

16:41
Εγώ έδωσα μια και θέλω να δώσω κι άλλη μια.και γω έτσι σκέφτομαι. Φοβάμαι. Εντάξει εμείς εδώ έχουμε πολύ λιγότερες, νομίζω ...4 , αλλά όποτε φεύγουμε τις έχω εγνοια
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια φορολογία με την πώληση τους; Γιατί ξέχασα να το ρωτήσω αυτό.. (εγώ θα σε συμβούλευα να τις δώσεις, γιατί θα πέσει η τιμή) κράτα τις δύο τουλάχιστον.
touvlo
Διάσημο μέλος

09-01-25

16:56
Κοίτα, δεν είναι μόνο δικές μου, μας τις χάρησαν στο γάμο. Έπειτα εμείς δεν είμαστε οι επενδυτικοί τύποι. Αυτές τις χάριζαν στους γαμους, για να τις χρησιμοποιήσει το ζευγάρι σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Δόξα τω Θεώ, ακόμη δεν πεινάσαμε, επομένως άστες. Πόλεμοι έρχονται. Σάμπως τα 2 χιλιάρικα, σε τράπεζα θα τα βάλουμε. Νομίζεις, είναι πιο σίγουρα;. Άστες εκεί. Μπορει να παντρευτούν τα παιδιά μας, να τις δώσουμε, αν και αυτά έχουν από δύο, νομίζω.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

09-01-25

17:04
Στα καταστήματα που γράφουν "αγορά χρυσού" η διαδικασία είναι ανώνυμη και φυσικά αφορολόγητη.Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια φορολογία με την πώληση τους;
Φυσικά για μεγάλες ποσότητες προσέχουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 74 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.