Εγώ δυστυχώς φέρω βαρέως την απόρριψη από άτομα που τα θεωρώ καλύτερα από εμένα (σε επίπεδο κοινωνικότητας, εμφάνισης και επιτευγμάτων). Μου θυμίζει ότι δεν αξίζω αγάπη και προσπαθώ απεγνωσμένα να καταστρέψω αυτή τη σκέψη.
Στο παρελθόν είχα εμμονές, ήμουν μνησίκακος και εκδικητικός και ταυτόχρονα αισθανόμουν τύψεις, γιατί, ενώ αναγνώριζα αυτό το μοτίβο σκέψης και συμπεριφοράς, δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι και να πράττω έτσι. Ήξερα πως δεν έστεκα καλά στα μυαλά μου και πως δεν είναι αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά από την κοινωνία, αλλά και πάλι δεν μπορούσα να ηρεμήσω.
Είμαι πολύ καλύτερα σήμερα που είμαι μόνος. Ξέρω όμως πως αν αποκτήσω μία σχέση με έναν άνθρωπο που τον θεωρώ αξιαγάπητο, ερωτεύσιμο και ικανότατο (όσα δηλαδή θεωρώ ότι μου λείπουν), θα εμφανιστεί ξανά το διαβολεμένο άγχος και οι εμμονές.
Να ξέρεις, αγαπητέ μου, ότι όλα αυτά μέχρι ενός βαθμού, είναι καθαρά υποκειμενικά.
Θέλω να πω ότι κάποιος που για σένα είναι εμφανισιακά όμορφος, δεν σημαίνει ότι είναι και για τον άλλον επειδή τα γούστα ποικίλλουν.
Για έναν "κλειστό" άνθρωπο, οι εξωστρεφείς πιθανότατα να του είναι ανυπόφοροι και αντιστρόφως.
Ακόμα και τα επιτεύγματα που όντως είναι κάτι, ας το πούμε "αντικειμενικό", δεν χαίρουν απ΄όλους της ίδιας αποδοχής επειδή είναι ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός.
Κάποιος θαυμάζει τους top επιστήμονες, ένας άλλος τους top αθλητές, ένας τρίτος τους top καλλιτέχνες κτλ και όλα αυτά μεταφέρονται στον μικρόκοσμο του καθενός και θαυμάζει τον καλύτερο μαθητή/φοιτητή, αυτόν που βγαίνει πρώτος στους τοπικούς αγώνες, αυτόν που ασχολείται περισσότερο με την τέχνη και μπορεί να εκφέρει άποψη γι΄αυτήν.
Στο προκείμενο τώρα.
΄Οταν γνωρίσεις κάποιον που θα ταιριάζουν τα "υποκειμενικά" σας (που βάσει των προηγούμενων που εσύ ανέφερες, θα σε θεωρεί τόσο όμορφο όσο τον θεωρείς και συ, τόσο ικανό όσο τον θεωρείς και συ, τόσο αξιαγάπητο και ερωτεύσιμο όσο τον θεωρείς και συ), τότε μόνο θα επιτευχθεί το ζητούμενό σου και θα αισθανθείς πληρότητα.
Και μην αρχίσεις τους πεσιμισμούς επειδή πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα ίδια ζητούμενα με σένα όπως υπάρχουν και για όλους μας.
Και αυτά σου τα λέει κάποια που δεν είναι και ο πιο easy going άνθρωπος.
Hold your head up!