roumana ο γιος σου ειναι τζιμανι!
αλλα περα απο αυτο...
εγω θα προσπαθουσα να εξηγησω την αληθεια με καποια δοση παραμυθιου μεσα, ωστε να την κανω πιο βατη για το παιδι...
δλδ, δε θα λεγα ποτε την ωμη αληθεια " πεθανε ο μπαμπας σου, τωρα παμε να τον βαλουμε μεσα στο χωμα", ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
θα ελεγα οτι πεθανε (με το συγκεκριμενο ρημα) και οτι πηγε στον ουρανο, ειναι κοντα στο Θεουλη τωρα και τον προστατευει γιατι ηταν καλος....και θα διαβεβαιωνα οτι δεν πρεπει να φοβαται αυτη τη σκεψη...
το παραδειγμα του μπαμπα το παιρνω απο το δικο μου μπαμπα, που σκοτωθηκε περιπου οταν ημουν στην ηλικια του δικου σου γιου.
Η μαμα μου δεν ηξερε πως να το αντιμετωπισει, και μου ελεγε συνεχεια ψεμματα για μερικες μερες....
εγω ειχα αφηνιασει, τραβαγα τις μπουκλες μου....
τελικα συμβουλευτηκε ψυχολογο, της ειπε να κατεβασει απο ολοκληρο το σπιτι ολα τα δικα του αντικειμενα, και να παιξουμε οι δυο μας με αυτα... και στο τελος, να μου πει την αληθεια, πιο ωραιοποιημενη (εφερα σχετικο παραδειγμα)...
το αποτελεσμα ηταν να κλαιω μερικες μερες, αλλα το συνηθισα και δε μου εχει αφησει κανενα τραυμα, αυτο καθεαυτο το γεγονος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.