Η τεχνολογία έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά σε ορισμένα θέματα όπως έχει πει πολύ σωστά και ο Φώτης παραπάνω.
Θα συμπληρώσω κατά τη γνώμη μου και θα πω ότι η τεχνολογία έχει επηρεάσει πολύ στην ανατροφή των παιδιών, και στην αθωότητά τους.
Παλιά παίζαμε σε αλάνες, με λάστιχο, με μπάλα πόσα παιχνίδια.. κιμωλίες στους δρόμους.
Έχει αυξηθεί και η εγκληματικοτητα θα μου πείτε πια αλλά πιστεύω ότι ακόμα και σε αυτό, έχει βάλει το χεράκι της η τεχνολογία.
Τώρα τα παιδιά είναι με ένα κινητό στο χέρι στο τικ τοκ, μηδέν δημιουργικότητα, και γίνονται και μεγαλύτερος στόχος έκθεσης, σε οτιδήποτε, ακόμα και στον κίνδυνο.
Πολλοί γονείς βλέπω τώρα πως προσπαθούν με νύχια και με δόντια να παρατείνουν την ηλικία που το παιδί τους θα πάρει κινητό, και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο, καθώς όλα έχουν.
Επίσης πολύ γονείς κάνουν το λάθος ότι: το παιδί γκρινιάζει, ας δει λίγο ταμπλετ να ησυχάσει.. Όχι, για εμένα μεγάλο λάθος.
Μετέπειτα στην εφηβεία, τα παιδιά κοιτάνε πως θα μιλήσουν μόνο από μηνύματα, χτίζουν όλη τους τη ζωή και την εικόνα εκεί πέρα..και αυτό ισχύει και στην ενήλικη ζωή.
Καταλήγει η ζωή να είναι μια σειρά αναμνήσεων από ψηφιακές στιγμές.. πας να φας κάτι, κοιτάς πως θα το βγάλεις τη "τέλεια" φωτογραφία, πας διακοπές, το ίδιο κτλ κτλ..
Χάνονται οι ουσιαστικές στιγμές, κι χωρίς το ψηφιακό θόρυβο, που άμα δοκιμάσει κάποιος να παρατήσει το κινητό για μερικές μέρες, θα δει τεράστια διαφορά.
Δεν βγάζω φυσικά τον εαυτό μου μέσα σε όλο αυτό, όλοι έχουμε επηρεαστεί σε αυτό, δεν γίνεται αλλιώς, ο καθένας στο βαθμό του.
Η τεχνολογία δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, έχει κάνει θαύματα και βοηθήσει σε πολλούς τομείς, εμείς την έχουμε βάλει πιο πάνω από εμάς τους ίδιους, η ανθρωπότητα.