Πώς θα θέλατε να γίνει η κηδεία σας;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Στο χώμα θαβεται και η κάψουλα , εκτος αν εννοεις οτι ερχεται σε επαφη με το εξωτερικο περιβαλλον μέσω του δεντρου . Αλλα και στο χωμα ( χωρις φερετρο ) το σωμα θα "τροφοδοτησει" λουλούδια κτλ
Οκ. Aντί να θαφτεί κάποιος, φυτεύεται...Δεν ξέρω, είναι κάπως προχώ για μένα, όλο αυτό. Εσύ είσαι και πολύ νέο παιδί (και πάντα να είσαι καλά...) και τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Και καλά κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση, η θρησκεία μου ούτε αυτό το επιτρέπει. Όχι ότι κάνω όλα όσα επιτρέπει ή δεν επιτρέπει, αλλά στο θέμα τής ταφής, έχω επιλέξει τον απολύτως παραδοσιακό τρόπο. Καλώς ή κακώς...

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Νομίζω οι εβραίοι δεν τους ξεθάβουν, γιαυτό έχουν τεράστια πολυόροφα νεκροταφεία με συρταρωτούς τάφους, για να χωρέσουν όλοι.
Τώρα πάντως άρχισαν και στα χωριά να ξεθάβουν, γιατί δεν έχουν χώρο.
Α και μ΄αυτά τα πρωτότυπα, ο αδερφός μου έχει παραγγείλει το σώμα του, όταν πεθάνει, να πάει στην ιατρική σχολή, να κάνουν μαθήματα και πειράματα οι φοιτητές. Δε μου λες, πρέπει να το κάνει και γραπτώς; Γιατί δεν ξέρω ποιος θα ασχοληθεί τότε (ελπίζω σε πολλά χρόνια) με τέτοια ιδιαίτερη επιθυμία.
Δυστυχώς στην Ελλάδα η ταφή θεωρείται μπισνα ...και μάλιστα χοντρή...
Ειδικά Αθήνα θεσσαλονικη ...
Υπάρχουν και στην Αθήνα που δεν χρειάζεται να τους βγάλεις αλλά πρέπει να βγεις λιγάκι εκτός όπως Ωρωπό ας πούμε...

Ναι πρέπει να γίνει γραπτώς όπως γίνεται και η δωρεά οργάνων έχω και εγώ ένα γνωστό γιατρό και ο ίδιος το έλεγε από τότε που ήταν φοιτητής....

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Γιατί με κράζετε ;
Ποιος σε έκραξε ; Είναι υπέροχο και κάνει καλό στο περιβάλλον !!

επίσης πόσο όμορφο κάθε άνθρωπος που μένει πίσω να διαλέγει τι δεντράκι να είναι και να το φροντιζει!

αλλιώς πλένουμε μόνο μάρμαρα..

Τελευταία επεξεργασία:

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.120 μηνύματα.
Ποιος σε έκραξε ; Είναι υπέροχο και κάνει καλό στο περιβάλλον !!

επίσης πόσο όμορφο κάθε άνθρωπος που μένει πίσω να διαλέγει το δεντράκι να είναι και να το φροντιζει!

αλλιώς πλένουμε μόνο μάρμαρα..
Συμφωνώ. Εμένα μου αρέσει η ιδέα του Micro.

Είναι και οικολογική νομίζω.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.120 μηνύματα.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
:P

1000030436.jpg

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.
Δεν θυμάμαι που το διάβασα, αλλά αν πεθάνω μέσα στα επόμενα χρόνια, θα ήθελα καύση και οι στάχτες μου να φυτευτούν μαζί με μια τριανταφυλλιά (κόκκινη κατά προτίμηση γιατί είναι τα αγαπημένα μου).

Από κει και πέρα, θα ήθελα και κάνα ποιηματάκι για ύστατο χαίρε. Ίσως το funeral blues του W.H. Auden.

Αυτά🌹

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Τελευταία επεξεργασία: