giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

17-03-25

15:30
Τι λες ρε μλκ μικρο και εσύΙδανικά αν έχω παιδία στην αυλή του σπιτιού τους

Πάντως μετά την μελαγχολική νότα του Ούλτρα ακολούθησε το χάος και εδώ.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

17-03-25

15:34
Δεν έχεις άδικο...Τι λες ρε μλκ μικρο και εσύ
Πάντως μετά την μελαγχολική νότα του Ούλτρα ακολούθησε το χάος και εδώ.
Τουλάχιστον ευτυχώς που γράφουμε για κηδείες και δεν είμαστε όλοι μαζί σε καμιά, για να τα κάναμε μπουρ@έλο κι εκεί...

17-03-25

15:42
΄Εγραψα παραπάνω αυτό:Δεν είναι ακριβώς έτσι, Λένω μου...
Δεν είναι τυχαίο που οι πιο παλιοί (και πιο ηλικιωμένοι...) προνοούσαν για την κηδεία τους κι έδιναν κάποιες κατευθυντήριες. Και για να μη σπαζοκεφαλιάζουν οι δικοί τους άνθρωποι που έμεναν "πίσω" (π.χ. να με θάψετε στο χωριό, αντί να με θάψετε εδώ, και για να μη χρειαστεί να με "βγάζετε" κ.λπ.) και για να μη δίνουν μικρές περιουσίες στην ταφή. Παίζουν "τρελά παιχνίδια" στα νεκροταφεία, ειδικά στην Αθήνα. Αδιανόητα, κατά την άποψή μου. Χρεώνουν τον τόπο λες και το οικόπεδο είναι δικό τους...
Αναλογιζόμενοι και αυτά, λοιπόν, λέμε δυο πράγματα σαφή και για να τους προστατέψουμε, αργότερα...
Αυτό που ξέρω, είναι ότι θα πάψω να υπάρχω με τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης, ζώσας ύλης.Οι άνθρωποι που θα μ΄έχουν αγαπήσει εν ζωή, ας κάνουν αυτό που επιθυμούν και αυτό που θα τους κάνει να αισθανθούν αυτοί καλά.
Θα πάψω να σκέφτομαι, θα πάψω να αισθάνομαι...
Οπότε δεν μ΄ενδιαφέρει καθόλου πώς θα είναι κηδεία μου.
Ας την κάνουν όπως επιθυμούν οι άνθρωποι που στην ζωή μου, μ΄αγάπησαν αληθινά.
Αυτό που θα φροντίσω να έχω κάνει πριν πεθάνω (αν προλάβω επειδή μπορεί να μου έρθει και κάτι ξαφνικό σε νεαρή ηλικία), θα είναι να έχω τακτοποιήσει τα κληρονομικά θέματα έτσι ώστε να μην γίνουν αιτία έριδας για τους απογόνους μου.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.

17-03-25

15:50
" Αρχική Δημοσίευση από Micro:Τι λες ρε μλκ μικρο και εσύ
Ιδανικά αν έχω παιδία στην αυλή του σπιτιού τους"
Πολύ μακάβρια επιθυμία. Είναι εδώ στη γειτονιά ένα σπίτι, που έχει στην αυλή τεφροδοχείο (πώς το λένε) και το έχουν στολισμένο στην αυλή, με κεράκια, κάπως σαν εκκλησάκι. Γράφουν και ημερομηνία γέννησης και θανάτου. Ο μακαρίτης λοιπόν, ήταν 14 ετών, με γενέθλια μια μέρα μετά τον μικρούλη μου. Ρε παιδιά, δεν υπάρχει πιο .... θρίλερ απ αυτό! Αγριεύομαι να περνώ απ έξω. Απορώ, πώς το έχουν επιτρέψει. Ξέρω, πως στη Γερμανία δεν επιτρέπεται η τέφρα στο σπίτι. Δεν υπάρχει χειρότερο @Micro ! Μην απαιτήσεις κάτι τετοιο απ τα παιδιά. Είναι σα να ζουν σε μαυσωλείο ή σε νεκροταφείο.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

17-03-25

16:35
Από τους νεκρούς δεν κινδυνεύεις καλή μου ." Αρχική Δημοσίευση από Micro:
Ιδανικά αν έχω παιδία στην αυλή του σπιτιού τους"
Πολύ μακάβρια επιθυμία. Είναι εδώ στη γειτονιά ένα σπίτι, που έχει στην αυλή τεφροδοχείο (πώς το λένε) και το έχουν στολισμένο στην αυλή, με κεράκια, κάπως σαν εκκλησάκι. Γράφουν και ημερομηνία γέννησης και θανάτου. Ο μακαρίτης λοιπόν, ήταν 14 ετών, με γενέθλια μια μέρα μετά τον μικρούλη μου. Ρε παιδιά, δεν υπάρχει πιο .... θρίλερ απ αυτό! Αγριεύομαι να περνώ απ έξω. Απορώ, πώς το έχουν επιτρέψει. Ξέρω, πως στη Γερμανία δεν επιτρέπεται η τέφρα στο σπίτι. Δεν υπάρχει χειρότερο @Micro ! Μην απαιτήσεις κάτι τετοιο απ τα παιδιά. Είναι σα να ζουν σε μαυσωλείο ή σε νεκροταφείο.
Τα ζωντανά κοράκια να φοβάσαι.

Είχα κάνει μια συζήτηση με ένα πνευματικό τότε που περνούσα άσχημα αναζητώντας να βρω απαντήσεις γιατί δεν έρχεται με καποιο τροπο (υπνο ,οραμα ,αισθηση ...) και σε εμένα καπως ο άνθρωπος που τόσο πολύ ήθελα έστω και έτσι να τον νιώσω κοντά μου .
Η απάντηση που πήρα ότι ακόμα και σε αυτό το κομμάτι , ο άνθρωπος που φεύγει πρέπει να έχει φτάσει η ψυχή σου σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να του επιτραπεί να "φανει" ...
Οπότε καταλαβαίνεις ακόμα και αν κάποιος φανεί έχει τέτοια αγνότητα η ψυχή του που δεν πρόκειται να σου κάνει κακό..
Αν σου πω από τότε ακόμα και σε νεκροταφείο πάω βράδυ ...πιο πολύ θα κινδυνεύω από τα πρεζόνια που καμία φορά κρύβονται εκεί μέσα πάρα από όλες αυτές τις ψυχουλες ....
Όλα στο μυαλό είναι όλα μια ιδέα και όσο ο άνθρωπος αποδέχεται κάποια πράγματα δεν θεωρεί τίποτα μακάβριο...
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

17-03-25

17:18
Ειδικά εδώ θα υπερθεματίσω. Προσωπικά, βρίσκω άκρως γοητευτικά τέτοια θέματα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξορκίζουμε ό,τι έχει να κάνει με το φευγιό μας και ν' αποφεύγουμε και τη παραμικρή ψιλοκουβέντα. Δεν σημαίνει ότι είμαστε με τη θηλιά στον λαιμό, έτοιμοι να κρεμαστούμε από τον πολυέλαιο.Όλα στο μυαλό είναι όλα μια ιδέα και όσο ο άνθρωπος αποδέχεται κάποια πράγματα δεν θεωρεί τίποτα μακάβριο...

©ανώμαλη_finesse
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

17-03-25

17:32
Ας ξεκινήσουμε πρώτα από την άρνηση του ανθρώπου ότι μεγαλώνει και οτι οδεύει προς το γήρας και μετά όλα αυτά..Ειδικά εδώ θα υπερθεματίσω. Προσωπικά, βρίσκω άκρως γοητευτικά τέτοια θέματα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξορκίζουμε ό,τι έχει να κάνει με το φευγιό μας και ν' αποφεύγουμε και τη παραμικρή ψιλοκουβέντα. Δεν σημαίνει ότι είμαστε με τη θηλιά στον λαιμό, έτοιμοι να κρεμαστούμε από τον πολυέλαιο.
©ανώμαλη_finesse
Μην τους πάμε κατευθείαν στα βαθιά..

Εδώ οι γυναικες μια ρυτιδα βλέπουν και τις πιανει αμοκ ότι μεγαλώνουν που να τις πας στο να γίνουν γριούλες χαχα
Υπέροχο υπαρξιακό ζήτημα..
Για να μαθει να διαχειρίζεται κάποιος τη απώλεια στη ζωή του οφείλει να μάθει σε πιο δεσμό προσκόλλησης ανήκει.
Μονο τότε θα καταλάβει για τον φόβο θανάτου.
Οταν το δούλευα αυτό με την Θεραπεύτρια και τον πνευματικό μου περίμενα πως και πως να βρεθώ μαζί τους ..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.105 μηνύματα.

17-03-25

18:19
Αχμ...εισια κατι σαν γκουρου να πω; Μην τους παμΕ κατευθειαν στα βαθεια;Εσυ να μην πας ποιον στα βαθεια;Μην τους πάμε κατευθείαν στα βαθιά..![]()
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.894 μηνύματα.

17-03-25

18:22
Δεν φοβάμαι τα νεκροταφεία, ούτε καν τη νύχτα. Αλλά το να έχεις την τέφρα του πεθαμένου στο σπίτι, το βρίσκω μακάβριο και αυτό με αγριεύει. Ούτε την ψυχή φοβάμαι. Και στην περίπτωση που σου ανέφερα, με θλίβει και το γεγονός, πως το παιδί που πέθανε, γεννήθηκε σχεδόν με το δικό μου.Από τους νεκρούς δεν κινδυνεύεις καλή μου .
Τα ζωντανά κοράκια να φοβάσαι.
Είχα κάνει μια συζήτηση με ένα πνευματικό τότε που περνούσα άσχημα αναζητώντας να βρω απαντήσεις γιατί δεν έρχεται με καποιο τροπο (υπνο ,οραμα ,αισθηση ...) και σε εμένα καπως ο άνθρωπος που τόσο πολύ ήθελα έστω και έτσι να τον νιώσω κοντά μου .
Η απάντηση που πήρα ότι ακόμα και σε αυτό το κομμάτι , ο άνθρωπος που φεύγει πρέπει να έχει φτάσει η ψυχή σου σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να του επιτραπεί να "φανει" ...
Οπότε καταλαβαίνεις ακόμα και αν κάποιος φανεί έχει τέτοια αγνότητα η ψυχή του που δεν πρόκειται να σου κάνει κακό..
Αν σου πω από τότε ακόμα και σε νεκροταφείο πάω βράδυ ...πιο πολύ θα κινδυνεύω από τα πρεζόνια που καμία φορά κρύβονται εκεί μέσα πάρα από όλες αυτές τις ψυχουλες ....
Όλα στο μυαλό είναι όλα μια ιδέα και όσο ο άνθρωπος αποδέχεται κάποια πράγματα δεν θεωρεί τίποτα μακάβριο...
Θεωρώ, το να έχεις τα οστά, την τέφρα, κάτι από το σώμα του πεθαμένου στο σπίτι, σε κρατά εκεί κοντά του. Εμείς λέμε <οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους>. Ας αφήσουμε λοιπόν ήσυχους τους πεθαμένους στο χώρο τους και ας συνεχίσουμε τη ζωή μας.
adams33
Δραστήριο μέλος

17-03-25

18:31
Συμφωνω απολυτα ολο το υπολοιπο με τεφρα στο σπιτι ειναι δυσλειτουργικο από μόνο του οπότε ας μην επεκταθούμε....Δεν φοβάμαι τα νεκροταφεία, ούτε καν τη νύχτα. Αλλά το να έχεις την τέφρα του πεθαμένου στο σπίτι, το βρίσκω μακάβριο και αυτό με αγριεύει. Ούτε την ψυχή φοβάμαι. Και στην περίπτωση που σου ανέφερα, με θλίβει και το γεγονός, πως το παιδί που πέθανε, γεννήθηκε σχεδόν με το δικό μου.
Θεωρώ, το να έχεις τα οστά, την τέφρα, κάτι από το σώμα του πεθαμένου στο σπίτι, σε κρατά εκεί κοντά του. Εμείς λέμε <οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους>. Ας αφήσουμε λοιπόν ήσυχους τους πεθαμένους στο χώρο τους και ας συνεχίσουμε τη ζωή μας.
Καθένας όπως αντέχει...σκέψου όμως σε τι κατάσταση βρίσκεται ο άλλος που να μην αντέχει ούτε αυτό να αποχωριστεί...
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

17-03-25

18:35
Με άνθρωπο κι εγώ φρικάρω αλλά τις γατούλες μου εχω αποφασίσει απο τώρα πως θα τις αποτεφρώσω και θα σκορπίσω τις στάχτες τους σε δυό γλάστρες με τα αγαπημένα μου φυτά που θα τις αφιερώσω σε εκείνες και θα μεγαλώνουν δίνοντας ετσι μια νέα ζωή
adams33
Δραστήριο μέλος

17-03-25

18:39
Μου θυμίσατε μια ιστορία που έλεγε ένας παππούς που ήθελε να ταφεί στο κτήμα με τις πορτοκαλιές του κάτω στη Πελοπόννησο..
Το είχε κάνει με τόσο κόπο και ήθελε να μείνει για πάντα εκεί...
Εγώ πάλι σκεφτόμουν ότι δεν θα ξαναφαω ποτέ πορτοκαλια από αυτές τις πορτοκαλιές έτσι και έθαβαν τον παππού κοντά στα δέντρα..
Το είχε κάνει με τόσο κόπο και ήθελε να μείνει για πάντα εκεί...
Εγώ πάλι σκεφτόμουν ότι δεν θα ξαναφαω ποτέ πορτοκαλια από αυτές τις πορτοκαλιές έτσι και έθαβαν τον παππού κοντά στα δέντρα..

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

17-03-25

18:54
Καλά...καλά, μεγάλα λόγια. Για εξοικειώσεις/προσκολλήσεις με το θάνατο, κ.λπ. Ας τα πούμε, κάτι τέτοια, σε γονιό που έχασε το παιδί του...
Κι εκεί να δούμε πόσο βαθιά ή ρηχά είναι...
Κι εκεί να δούμε πόσο βαθιά ή ρηχά είναι...
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.216 μηνύματα.

17-03-25

19:14
Γιατί με κράζετε ;
Η κάψουλα mundi δεν έχει την ίδια βαρύτητα με τον κλασσικό τάφο . Ο Νεκρός τοποθετείται σε εμβρυική στάση μέσα σε αυτή και " αναγεννιέται " σε μια νέα μορφή ζωής . Εγώ το βρίσκω πολύ συμβολικό και ποιητικό

Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

18-03-25

01:45
Σκεφτόμουν το ίδιο, αρκετά ρομαντικό για εμένα να δίνεις ζωή σε κάτι τόσο όμορφο οπως λουλούδια/δεντρα. Αρκετά καλύτερα από τις ταφόπλακες.Γιατί με κράζετε ;Η κάψουλα mundi δεν έχει την ίδια βαρύτητα με τον κλασσικό τάφο . Ο Νεκρός τοποθετείται σε εμβρυική στάση μέσα σε αυτή και " αναγεννιέται " σε μια νέα μορφή ζωής . Εγώ το βρίσκω πολύ συμβολικό και ποιητικό
Πάντως ένα πράγμα που πρέπει να συζητηθεί είναι η τεράστια χαζομάρα της ορθόδοξης εκκλησίας (που μια μέρα θέλω να μου το εξηγήσει ο Ηλίας) να βγάζει τους ανθρώπους μετά από ένα χρόνο, αηδία και ντροπή, ανάπαυση σημαίνει να μην σε ενοχλεί κανένας.
Όποτε για εμένα θα ήταν:
Σε ένα μέρος με φύση κατά προτίμηση μέσα σε δάσος ή λιβάδι με λουλούδια όπου θα σωθούν τα βιβλία μου στους ανθρώπους κι θα είναι λίγα άτομα που αγάπησα στη ζωή μου. (Δηλαδή 15 σχεδόν). Και επισης τα χέρια των παπάδων να μείνουν μακριά από το σώμα μου.
Plan B) να με πετάξουν στο διάστημα και δεν κάνω πλάκα. Παντα ήθελα να επισκεφτώ το διάστημα και εφόσον δεν θα μπορέσω εν ζωή, τότε μετά τον θάνατο θα ήταν κάτι τουλάχιστον
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

18-03-25

01:50
Μετά από 3 χρόνια, Ουριήλ. Και αυτό συμβαίνει σε πόλεις, όπως η Αθήνα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι...Σε μικρότερες πόλεις ή σε χωριά δε συμβαίνει αυτό, γιατί οι κάτοικοι είναι λίγοι...Πάντως ένα πράγμα που πρέπει να συζητηθεί είναι η τεράστια χαζομάρα της ορθόδοξης εκκλησίας (που μια μέρα θέλω να μου το εξηγήσει ο Ηλίας) να βγάζει τους ανθρώπους μετά από ένα χρόνο, αηδία και ντροπή, ανάπαυση σημαίνει να μην σε ενοχλεί κανένας.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

18-03-25

01:53
Μπορούν να βρεθούν λύσεις, το καταλαβαίνω αλλά στη καθολική εκκλησία αν δεν κάνω καθος δεν γίνεται αυτό. Καλύτερο είναι να ακολουθήσουν την τεχνικη που ανέφερε ο micro και να δημιουργήσουν ένα δάσος παρά να βγάζουν τους ανθρώπους από το αιώνιο κρεβάτι τους κατά την γνώμη μουΜετά από 3 χρόνια, Ουριήλ. Και αυτό συμβαίνει σε πόλεις, όπως η Αθήνα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι...Στα χωριά δε συμβαίνει αυτό, γιατί οι κάτοικοι είναι λίγοι...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

18-03-25

01:56
Μα ο νεκρός, κατά την ορθοδοξία, πρέπει να μπει στο χώμα (χους ει και εις χουν απελεύσει...). Οπότε η τεχνική του μικρού απέχει...Μπορούν να βρεθούν λύσεις, το καταλαβαίνω αλλά στη καθολική εκκλησία αν δεν κάνω καθος δεν γίνεται αυτό. Καλύτερο είναι να ακολουθήσουν την τεχνικη που ανέφερε ο micro και να δημιουργήσουν ένα δάσος παρά να βγάζουν τους ανθρώπους από το αιώνιο κρεβάτι τους κατά την γνώμη μου
Συμφωνώ, όμως. Είναι τελείως μακάβρια η όλη διαδικασία. Γι' αυτό χωριό και πάλι χωριό. Ουρανός, λουλούδια, τί καλύτερο...
touvlo
Διάσημο μέλος

18-03-25

09:50
Νομίζω οι εβραίοι δεν τους ξεθάβουν, γιαυτό έχουν τεράστια πολυόροφα νεκροταφεία με συρταρωτούς τάφους, για να χωρέσουν όλοι.Μπορούν να βρεθούν λύσεις, το καταλαβαίνω αλλά στη καθολική εκκλησία αν δεν κάνω καθος δεν γίνεται αυτό. Καλύτερο είναι να ακολουθήσουν την τεχνικη που ανέφερε ο micro και να δημιουργήσουν ένα δάσος παρά να βγάζουν τους ανθρώπους από το αιώνιο κρεβάτι τους κατά την γνώμη μου
Τώρα πάντως άρχισαν και στα χωριά να ξεθάβουν, γιατί δεν έχουν χώρο.
Α και μ΄αυτά τα πρωτότυπα, ο αδερφός μου έχει παραγγείλει το σώμα του, όταν πεθάνει, να πάει στην ιατρική σχολή, να κάνουν μαθήματα και πειράματα οι φοιτητές. Δε μου λες, πρέπει να το κάνει και γραπτώς; Γιατί δεν ξέρω ποιος θα ασχοληθεί τότε (ελπίζω σε πολλά χρόνια) με τέτοια ιδιαίτερη επιθυμία.
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.216 μηνύματα.

18-03-25

09:53
Στο χώμα θαβεται και η κάψουλα , εκτος αν εννοεις οτι ερχεται σε επαφη με το εξωτερικο περιβαλλον μέσω του δεντρου . Αλλα και στο χωμα ( χωρις φερετρο ) το σωμα θα "τροφοδοτησει" λουλούδια κτλΜα ο νεκρός, κατά την ορθοδοξία, πρέπει να μπει στο χώμα (χους ει και εις χουν απελεύσει...). Οπότε η τεχνική του μικρού απέχει...
Συμφωνώ, όμως. Είναι τελείως μακάβρια η όλη διαδικασία. Γι' αυτό χωριό και πάλι χωριό. Ουρανός, λουλούδια, τί καλύτερο...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 93 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Paragontas7000
- tsiobieman
- DimitraA.
- Reader
- Εριφύλη
- Scandal
- giannhs2001
- fmarulezkd
- touvlo
- Joji
- Wonderkid
- Advocatus diaboli
- rafaela11
- johnsala
- charmander
- Unboxholics
- danonito_kyr
- Vera
- Μήτσος10
- Scarlet Fox
- Natsuko
- pinkheart
- synthnightingale
- Varus
- bibliofagos
- Libertus
- Memetchi
- Jack of Spades
- Debugging_Demon
- Giorgkalo
- Kate1914
- fourkaki
- ivrock
- User2350
- Sevasti
- Cupid
- An_uknown_world
- globglogabgalab
- harry akritas
- Viedo
- orchidea
- taketrance
- Luke.
- Slytherin
- jj!
- tioprim
- Ariana2018
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.