Καλησπέρα (η καληνυχτα δε ξέρω) σε όλους, πρώτη φορά απ' τα λημέρια του e-steki και ξεκινάω βαρβάτα (κόβω τη πλάκα και μιλάω σοβαρά). Τους τελευταίους μήνες νιώθω ότι έχω κατάθλιψη (όχι δεν είναι η εφηβεία που μεγαλοποιει τα πάντα - τσεκαρισμενο), το ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό αλλά έτσι μάλλον είναι. Τον τελευταίο καιρό απλά δεν υπάρχει τίποτα να μου δίνει χαρά πλέον από αυτά που έδιναν, νιώθω ότι ο,τι κάνω είναι ψιλό μάταιο και γενικά έχω μπει σε μια λούπα που δεν νιώθω πραγματικά χαρούμενος. Έχω μιλήσει στους γονείς μου και πιστεύουν ότι είναι απλά μια φάση και θα περάσει αλλά δεν συμφωνώ μαζί τους. Η λύση της ψυχοθεραπείας είναι λίγο δύσκολη λόγω οικονομικού θέματος, όχι ότι είμαστε τόσο στενά αλλά το θεωρούν ασήμαντο. Συγνώμη αν σας μαύρισα τη ψυχή (ντοκτορά σε αυτό χρόνια τώρα) και κάθε απάντηση καλοδεχούμενη

)
Καλημέρα καρδούλα μου !
Λυπάμαι πολύ γι αυτό που αισθάνεσαι και πραγματικα σαν άνθρωπος που βίωσα τον λαβύρινθο της κατάθλιψης αντιλαμβάνομαι την περίοδο αυτή που "φωναζεις" για να βρεθεί κάποιος να σε οδηγήσει κάπου σε μια έξοδο που θα έχει μπροστά σου μια ευθεία και όχι συνέχεια διασταυρωσεις για να χάνεσαι.
Στην ηλικία που είσαι συχνά τα εφηβακια μας βυθίζονται σε αυτές τις σκέψεις.
Δεν θέλω να βάλω ταμπέλα ούτε να βγάλουμε το DSM για να δούμε αν πλήρεις τα κριτήρια ώστε να γίνει αυθαίρετα και εικονικά μια διάγνωση..
Μπορεί να είναι μια διαταραχή προσαρμοστικοτητας μπορεί να περνάς μια θλίψη χίλια δύο μπορεί που δεν έχουν την ταμπελα της κατάθλιψης που από μονής της φοβίζει και τρομάζει .
Πες στον εαυτό σου ότι περνάς μια φάση λίγο περισσότερο δυσκολεμενη και πρέπει να συζητήσεις με ένα άνθρωπο ο οποίος ξέρει τι σε οδηγεί πλέον σε αυτό το μοτίβο σκέψης που σε κάνει να έχεις όλη αυτή τη μαυρίλα.
Μην αφήνεις αυτές τις αυτόματες αρνητικές σκέψεις πλέον να σε βυθίζουν σε αυτό τον φαύλο κύκλο.
Θα σου προτείνω σε πρώτη φάση να συναντήσεις τον ψυχολόγο του σχολείου σου εφοσον οι γονείς σου δεν θέλουν να σε κατευθύνουν κάπου εξωτερικά..
Όλες οι σχολικές μονάδες έχουν ψυχολόγο στον οποίο τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν, ξεκίνησε από αυτό,ζήτησε το, μοιράσου το οτιδήποτε σε απασχολεί με ένα ενήλικα που θα είναι εκεί να σε ακούσει και να σε κατευθυνει ανάλογα.
Μην το περάσεις όλο αυτό μόνος σου γιατί είναι κινούμενη άμμος..Σε βυθίζει χωρίς να το καταλάβεις και ξυπνάς μια μέρα και το μυαλό σου απλά είναι σκοτεινό και βυθισμένο σε ένα απέραντο γενικό φόβο.
Δες τις σκέψεις σου πόσο ρεαλιστικές είναι και αν ο αλγορυθνος πλεον του εφηβικού μυαλού σου έχει προγραμματιστεί να οδηγείτε σε παράλογες ιδέες..
Φρόντισε την διατροφή σου ,σε αυτή την φάση που είσαι ο σίδηρος σου και κάποια άλλα στοιχεία πρέπει να είναι φυσιολογικά γιατί συμβάλουν πάρα πολύ και στο αισθη α κούρασης που μπορεί να νιώθεις, ατονίας και άλλα και να εσυ απλα να τα συνδέεις με την ψυχολογική σου κατασταση και να στεναχωριέσαι ακόμα περισσότερο.
Μοιράσου το είμαστε πολλοί εκεί έξω και να ξέρεις πως ολο αυτό διαχειρίζεται μην σε τρομάζει σε πρώτη φάση.
Η καταθλιψη πλεο ειναι πληρως διαχειρησιμη και εχει το εξης καλο !
Μεσα απο την ψυχοθεραπεια φτιαχνεις ενα καινουργιο εαυτο μακραν καλυτερο απο τον προηγουμενο που σε οδηγησε σε αυτη !
Δεν θέλει ντροπή δεν θέλει ενοχή δεν θέλει τίποτα, είσαι πραγματικα αξιοθαυμαστος που αντιλήφθηκες ότι κάτι αλλάζει στην σκέψη σου και πρέπει να το δουλέψεις για να μην σε επηρεάζει μετέπειτα στην ζωή σου !!
Δες το σαν μια καλη ευκαιρια να δουλεψεις και ναγαπησεις περισσοτερο εσενα ,ακομα και στα χειροτερα μας παντα βρισκουμε ενα μικρο θετικο και ξεκιναμε απο αυτο να ξετυλιξουμε το κουβαρι των σκεψεων μας που μπορει να μας οδηγει στην μαυριλα και στον απεραντο φοβο.
Ενημερώνε τους γονεις σου όμως, συνέχεια και να φροντίζεις ν αγαπας πρώτα τον πολύτιμο εαυτό σου ,μαζί είστε σε αυτό!
Αν θελεις διάβασε και αυτό το γράμμα στον εαυτό σου ,σαν να είναι ο καλύτερος σου φίλος, έτσι δεν θα φεροσουν στον φίλο σου αν τον έβλεπες προβληματισμενο ;
Καντω τώρα σε εσένα!
το έχω κολλήσει δίπλα από το γραφείο του γιου μου τώρα που νευριάζει αγχώνεται απελπίζεται κατα διαστηματα με το διάβασμα που έχει για τις πανελλήνιες...
Κάθε φορά που ειναι έτσι να το βλέπει και να θυμάται μόνο πόσο πολύτιμος ειναι ο εαυτός του ,πως ο ίδιος πρέπει να τον φροντίζει και να τον κατανοεί και ειναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν και οι κακές μας στιγμές, αρκεί να τις φροντίζουμε όπως πρέπει, ελπίζω να σε βοηθήσει έστω λίγο και εσένα,να προσέχεις!