djgiannis
Νεοφερμένο μέλος

Δυστηχώς η πρώτη λυκείου πέρασε χωρίς να μάθουμε κάποια γλώσσα προγραμματισμού

Εγώ όμως θέλω να μάθω για πολλούς λόγους. Μπορείτε να με βοηθήσετε πώς να το κάνω. Π.χ ξέρει κανείς σας καμιά καλή ιστιοσελίδα? Έστω να μάθω τα απλά.
Ευχαριστώ για όποια απάντηση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mekst4v
Νεοφερμένο μέλος

Προτού ξεκινήσεις πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τι θα ήθελες να ασχοληθείς, π.χ. system programming, web programming κλπ. Θέλεις να φτιάχνεις αποκλειστικά παραθυρικές εφαρμογές; Θέλεις οι εφαρμογές σου να είναι cross-platform;
Ανάλογα λοιπόν με αυτά που θέλεις, επιλέγεις και την/τις αντίστοιχη/ες γλώσσα/ες προγραμματισμού. Δόξα το google, μπορείς να βρεις χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, ομοιότητες, διαφορές κλπ με μια απλή αναζήτηση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ironboy
Δραστήριο μέλος

manos4
Πολύ δραστήριο μέλος

όπως είπε και ένα παιδί πιο πάνω χρειάζεσαι πολύ χρόνο,θέληση,και επιμονή για να μάθεις μια "αληθινή" γλώσσα προγραμματισμού όπως είναι π.χ η C#,C++ κτλ.
Ironboy
Δραστήριο μέλος

irenegate7
Νεοφερμένο μέλος

000090
Νεοφερμένο μέλος

Δεν θα σου προτεινω κανενα ελληνικο βιβλιο να ξεκινησεις.. αλλα αμα ξερεις αγγλικα..! που πιστευω οτι θα ξες μπορω να σου πω μερικα αξιολογα βιβλια να ξεκινησεις.
Αλλα να θυμασε και οσο βαρετο και αν σου φαινεται και ας προτειμας την 'πραξη' παρα τη θεωρεια αμα δεν μαθεις την φιλοσοφια ειναι χαμενο παιχνιδι...!
-Regards.
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχω ένα αρχείο εκμάθησης και πρακτικής αλλά δεν ανεβαίνει σαν συνημμένο και δεν ξέρω πως να το ανεβάσω

Zed
Διάσημο μέλος

Mariosxania
Δραστήριο μέλος

mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ξερετε, μ' αρεσει παρα πολυ η πληροφορικη και θα ηθελα να ξεκινησω μονη μου προγραμματισμο τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω αφθονο ελευθερο χρονο!!!
Εχω ακουσει οτι ξεκινας με C ή Pascal υπαρχει κατι στο διαδικτυο στα ελληνικα ωστε να μαθω σιγα σιγα τις γλωσσες προγραμματισμου???
Πως να ξεκινησω???
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitris_aerospace
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

αν εχετε να μου προτεινεις καποιο σχετικο site με ελληνικα?
Subject to change
e-steki.gr Founder

Εξαρτάται βέβαια και πόσο εις βάθος σε ενδιαφέρει το αντικείμενο. Θες απλά να φτιάχνεις πράγματα ή σε ενδιαφέρει να έχουν και καλή αρχιτεκτονική, να είναι συντηρήσιμα, να είναι πιο εύκολες οι αλλαγές κοκ; Αν το δεύτερο, τότε ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις και πιο αντικειμενοστραφείς γλώσσες όπως η C# και η Java (Όχι C++, παραείναι δύσκολη για αρχή). Θα σου χρησιμεύσουν περισσσότερο και ως γνώσεις γενικότερα, κανείς δεν γράφει Pascal πλέον.
Επίσης, αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το web, θα μπορούσες να ξεκινήσεις με HTML, CSS και JavaScript (και αργότερα, όταν θα έχεις φτάσει σε ένα Χ επίπεδο, ασχολείσαι και με server-side τεχνολόγιες).
edit: Βασικά πριν πάω σε κανονική γλώσσα προγραμματισμού, είχα χρησιμοποιήσει ένα IDE που σου επέτρεπε να ...γράφεις προγράμματα χωρίς κώδικα (κυρίως παιχνίδια, αλλά μια χαρά μπορούσες να φτιάξεις και άλλα apps). Έκανε πολύ καλή δουλειά στο να σε εισάγει στην αλγοριθμική λογική χωρίς να μπλέκεις με κώδικα. Multimedia Fusion λεγόταν, απ'ότι βλέπω τώρα το site είναι αυτό: https://www.clickteam.com/website/usa/multimedia-fusion-2.html Έχω να το χρησιμοποιήσω γύρω στα 12-13 χρόνια όμως, δεν έχω ιδέα πώς έχει καταλήξει σήμερα.
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

spyroskaftanis
Δραστήριο μέλος

ασύγχρονα μαθήματα python3 από το formum του ubuntu. Για ρίξε μια ματιά.
Speedy
Δραστήριο μέλος

Συνοψίζοντας ξεκίνα με τη C και όλα τα άλλα θα τα δείς αργότερα.. Έχεις χρόνο.. Αν ψάξεις στο internet στανταρ θα βρείς κάποια σειρά μαθημάτων που θα σε ικανοποιήσει.. Σε κάθε περίπτωση που θελήσεις έχω μία σειρά διαφανειών καθώς και ασκήσεις για όλα τα κεφάλαια.. Αν χρειαστείς κάνε μου pm..
Λοιπόν και εγώ θέλω βοήθεια απο τους web του είδους... Έχω ένα τρομερό δήλημα..
PHP, JSP,Java Servlets?(ASP απορίπτεται διότι βλέπω microsoft και αλλάζω δρόμο πολλά χρόνια πια) Έχοντας ένα πολύ καλό υπόβαθρο σε html,css,javascript πλέον θέλω να ασχοληθώ εντατικά με μία server-side scripting γλώσσα αλλά δεν ξέρω ποια. Γνωρίζω πολύ καλή java οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με τα servlet αλλά απο ότι είδα είναι πολύ μεγάλο μανίκι και μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά ακριβώς, σε jsp, με λιγότερο κόπο.. Απο την άλλη έχω αρκετά καλές γνώσεις σε unix shell scripting και η PHP απο όσο κοίταξα την σύνταξη της είναι ολόιδια..
Με λίγα λόγια να κάτσω να ασχοληθώ με servlets και ας έχει τόσο κόπο για την παραγωγή αποτελέσματος, να κάτσω να μάθω php που έχω επίσης ένα καλό υπόβαθρο και το υλικό στο internet είναι αρκετά περισσότερο, η να μάθω jsp που δεν έχω ιδέα ?
Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει περισσότερο ποια απο τις παραπάνω θα δημιουργήσει καλύτερο υπόβαθρο ή αλλιώς ποιά θεωρείται περισσότερο "του μέλοντος" και όχι τόσο ποια θα μάθω ποιο εύκολα..
Τα φώτα σας..

έχει έτοιμα tutorial ασκήσεις στην πράξη με online editor και οτι άλλο χρειάζεται κάποιος που έχει τον χρόνο να καθίσει step by step και να μάθει όποια απο τις γλώσσες τον ενδιαφέρουν. Πλέον , έχουμε περάσει απο τις client server εφαρμογές στις web based . Καλό θα ήταν λοιπόν να ξεκινήσει κανείς με οτι webiko του πάει περισσότερο. Π.χ. combolistes για να πιάσουν δουλειά στις μέρες μας , μόνο στην πειραιώς θα πήγαιναν και άν..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.