Έχω συλλέξει μερικά χιλιάδες αποφθέγματα διαφόρων φιλοσόφω,στοχαστών,συγγραφέων,καλλιτεχνών,επιστομόνων,εφευρετών, και γενικότερα διαφορετικών ανθρώπων , από διαφορετικές εποχές και διαφορετικές πεποιθήσεις, και κάθε μέρα διαβάζω 5-6 στη τύχη και στοχάζομαι πάνω σε αυτά, άμα συμφωνώ ή όχι π.χ , μήπως κάτι έχει διφορούμενη έννοια ή μεταφορική σημασία, που μπορώ να το εφαρμόσω στη ζωή μου και με ποιο τρόπο, σαν μία ολιγόλεπτη αναθεώρηση της προσωπικής μου φιλοσοφίας και ενημέρωση με κάποια καινούρια άποψη, ένα μικρό κομματάκι στο τεράστιο παζλ της διανόησης.
Επίσης, κάνω meditation 10 λεπτά το πρωϊ (αμέσως με το που σηκωθώ και πλυθώ) έξω κατά προτίμηση ή μέσα (άμα κάνει κρύο έξω) αλλά κοντά σε κάποιο παράθυρο, να κοιτάω τη Φύση ενώ παίρνω αργές βαθιές αναπνοές και ενώ ακούω ή binaural beats (συχνότητες που επιδρούν σε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, -συγκεκριμένα τύπου Beta που είναι ιδανικά για περισυλλογή ενώ τα άλλα είναι για χαλάρωση- ή τίποτα ambient μελωδίες (ήχοι της φύσης)
Καμιά φορά λύνω και προβλήματα που βρίσκω σε κάτι ιστοσελίδες ή παίζω μιά-δυό παρτίδες ντάμα, κάποιο άλλο επιτραπέζιο online ή λύνω sudoku.
Αυτά φυσικά όχι κάθε μέρα απλά είναι μέσα στη λίστα των πραμάτων που κάνω για αποσυμφόρηση του άγχους και να διώξω τις κακές , πεσσιμιστικές σκέψεις. Άλλες φορές ζωγραφίζω ή ακούω τραγούδια σε ξένες γλώσσες που μετά προσπαθώ να μεταφράσω ή κάνω παρωδία στα Ελληνικά έτσι ώστε να βγάζουν νόημα χωρίς να επέμβω πολύ στο περιεχόμενο του στίχου.
Γενικότερα ασχολίες οι οποίες σου αποσπούν ολοκληρωτικά την προσοχή και ξεχνάς κυριολεκτικά και το ποιος είσαι για όσο τις κάνεις..