Είμαι από Αλβανία,ζω Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια τώρα είμαι 16 χρονών,δηλαδή ήρθα από τα 5.Η μητέρα μου έχει τα ίδια χρόνια και αυτή,ενώ ο πατέρας μου ήρθε το 1993 ή το '94.Τις πρώτες φορές ερχόταν παράνομα και δουλεύε παράνομα.Αλλά όλο αυτό γινόταν επειδή τότε στην Αλβανία δεν μπορούσες να φύγεις από την χώρα λόγω του Χότζα.Από το '99 ο πατέρας μου είναι νόμιμος και τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε κάνει αίτηση για ελληνική ταυτότητα.Αλλά,τίποτα,ακόμα και σε εμένα και στην αδερφή μου(που έχει γεννηθεί εδώ),ούτε σε εμάς δεν έχουν δώσει.
Από την πρώτη στιγμή που ήρθα Ελλάδα έπεσα θύμα ρατσισμού ειδικά τον πρώτο χρόνο που δεν ήξερα καν να μιλάω.Στην 1η δημοτικού ακόμα και οι μεγαλύτεροι ερχόντουσαν κορόιδευαν ενώ στο τμήμα μου συνέχεια με πείραζαν.
Δεν είχα κάποιο πρόβλημα καθώς η μαμά μου μου έλεγε πως αυτά θα περάσουν και είναι για λίγο καιρό.Και έτσι από την 2α δημοτικού που έμαθα να μιλάω καλά,άρχισα να κάνω παρέα με όλα τα παιδιά του τμήματος και μου φαιρόντουσαν όλοι άψογα.Εντάξει υπήρχαν εξεραίσεις και από το τμήμα μου και από τα άλλα,αλλά δεν με πείραζε.Έτσι κύλησε όλο το δημοτικό.
Στο γυμνάσιο άλλαξαν κάπως τα πράγματα,καθώς τότε ήταν η άνοδος της χρυσής αυγής.Αλλά πάλι δεν ασχολήθηκα με κανέναν και ας έλεγαν ότι θέλουν.Στο γυμνάσιο κατάλαβα πως οι περισσότεροι συμπατριώτες μου είναι ανόητοι και δημιουργούν συνέχεια προβλήματα και εδώ και 2-3 χρόνια έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τον Ελληνικό λαό και την συμπεριφορά τους απέναντι στους Αλβανούς.Γιατί;Γιατί με τις δικές τους βλακείες(κλέβουν,καβγάδες με μικρότερους κυρίως χωρίς λόγω,δημιουργούν προβλήματα γενικά)αλλάζει και η δικιά μου εικόνα χωρίς να έχω κάνει τίποτα!Για αυτό και όταν με βρίζουν για την εθνικότητα δεν λέω τίποτα,γιατί έχουν δίκιο.Ξέρω ότι αυτά που λένε δεν ισχύουν για εμένα ή για την οικογένεια μου και για αυτό δεν αντιδράω.Αλλά όντως ισχύουν,θα έλεγα για το 70-80%..
Ακόμα και στο ποδόσφαιρο έχω δεχθεί ρατσισμό.Δεν ήμουν "ταλέντο" όταν είχα γραφτεί στην ομάδα μου έπαιζα 10 λεπτά στο τέλος.Δούλεψα σκληρά για 5 χρόνια και ξεπέρασα αυτούς που τους θεωρούσαν ταλέντά.Έχω ακούσει πολλούς γονείς από τα άλλα παιδιά,να μιλάνε άσχημα για εμένα αλλά δεν με νοιάζει καθόλου.Έχω δει πολλούς να γλύφονται στον προπονητή,αλλά πάλι δεν με νοιάζει.Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και μόνος μου και τώρα έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών και της διοίκησης και με έβαλαν και αρχηγό σε ομάδα Νέων Β εθνικής από μικρή ηλικία.
Ορισμένοι προσπαθούν να με απομονώσουν κυριώς από την παρέα μου(αυτοί δεν ήταν στην παρέα αλλά μπήκαν),μου φέρονται άσχημα χωρίς να έχω κάνει κάτι.Αλλά όπως είπα δεν ασχολούμαι.Μόνο μια φορά που ένας είχε γίνει πολύ ενοχλητικός πήγα να τον βαρέσω,και τελικά την γλίτωσε μια με κλοτσιά

.. Αλλά εντάξει αυτός γενικά μου σπάει τα νεύρα από το δημοτικό φαίνοταν ότι είχε πρόβλημα μαζί μου..
Είδα κάποιον πάνω που είπε για σπιταρόνες κλπ στην Αλβανία.Δεν μπορώ να πω,έχουμε μεγάλο σπίτι γύρω στα 110 τ.μ. αλλά,προτιμώ την Ελλάδα και τους Έλληνες και ας μένω σε σπίτι μισό από το δικό μου..Αν πάτε στην Αλβανία θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό.Απόλυτο χάος.Μόνο στα Τίρανα έχουν καλυτερέψει τα πράγματα.
Προσωπικά εγώ νιώθω Έλληνας όπως οι γονείς μου και η αδερφή μου.Αγαπώ την Ελλάδα και είμαι ευτυχισμένος που μένω στην Ελλάδα.Ασχέτως που τώρα έχουν γίνει όλα άνω κάτω με την σημερινή κυβέρνηση.Όπως τα περισσότερα Ελληνόπουλα έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον έτσι έχω και εγώ.Και εγώ και η οικογένεια μου προσπαθούμε για το καλύτερο κυρίως για την αδερφή μου και εμένα..