Ο ρατσισμος ειναι απιστευτος,
ειδικα στην επαρχια.
Μαλιστα...θεωρουν δεδομενο πχ να νηστευεις,να τηρεις τα εθιμα κλπ.Ισως και να ειμαι η μονη στο χωριο που ζω,που δεν πηγαινω εκκλησια καθε κυριακη.Επισης ουτε πασχα.
Και οταν τους λες,''μα δεν πιστευω,γιατι;;Ειναι υποχρεωτικο;''Σε κοιτουν σαν εξωγηινο.Τι υποχρεωτικο;;Χριστιανοι ορθοδοξοι δεν ειμαστε;Δεν ειναι επισημη θρησκεια του κρατους;;Ναι,μου το εχουν πει και αυτο!
Δηλαδη οκ...να απαντησω εγω σε αυτο τωρα;Και ειναι αυτος ενας ανθρωπος με μυαλο και ελευθερος ;Ή ενα προβατο που του εχουν πιπιλισει το μυαλο απο τα γενοφασκια του;
Δηλαδη υπαρχει στοιχειωδης εξυπναδα στο να λες οτι πρεπει να πιστευουμε γιατι γεννηθηκαμε χριστιανοι ορθοδοξοι και ειναι η θρησκεια του κρατους μας;Σας πληροφορω οτι το εχω ακουσει και απο ''μορφωμενο'' ανθρωπο.Και ομως ναι,το 2014!
Ε λοιπον φιλτατε,αν ειχες γεννηθει στην τουρκια,τωρα θα μου υποστηριζες ασυστολα τον μουσουλμανισμο.Ή μηπως οχι;;Ουτε κατα διαννοια οχι.
Βεβαιως η νηστεια καθολου δεν τους εμποδιζει να θαβουν ασυστολα την γειτονισσα,τον συναδελφο,αυτον που δεν χωνευουν και παει λεγοντας.Επισης καθολου,στο να κατακλεβουν ή να εξαπατουν.Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.
Και το υφος οταν λες οτι δεν πιστευεις,οσαν να εισαι ενα μιασμα.

Οποιος λοιπον πει οτι δεν υπαρχει στην ελλαδα ρατσισμος προς αλλοθρησκους η αθεους,μαλλον ειναι ο μεγαλυτερος ρατσιστης απεναντι σε αυτους,ή ζει στον κοσμο του.