akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.081 μηνύματα.

21-10-24

00:59
Τα windows 2000 προοριζόντουσαν για επαγγελματική χρήση και βασιζόντουσαν στα windows nt. Ο πολυ κόσμος χρησιμοποιούσε τα 9χ δηλαδή windows 95, 98, me που βαδίζοντουσαν στο DOS. Καλύτερη υποστηριξη λογισμικού αλλά ήταν λιγότερο σταθερά. Μετά τα 9x έμειναν στην ιστορία καθώς τα xp βασίστηκαν στα 2000.
Fernando_A
Δραστήριο μέλος
Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 764 μηνύματα.

21-10-24

11:56
@Scandal @nearos Υπάρχει ένας τύπος που κάνει ωραία βίντεο με διάφορες παλιές συσκευές, προγράμματα και τεχνολογίες. Αν ενδιαφέρεστε δείτε το κανάλι του.
Παραθέτω και τον σύνδεσμο.
https://www.youtube.com/@MichaelMJD/videos
nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.796 μηνύματα.

21-10-24

14:15
Τον λατρευω τον michael mjd@Scandal @nearos Υπάρχει ένας τύπος που κάνει ωραία βίντεο με διάφορες παλιές συσκευές, προγράμματα και τεχνολογίες. Αν ενδιαφέρεστε δείτε το κανάλι του.

Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.021 μηνύματα.

03-01-25

23:31
Τα μεγάλα κινητά στα 90s τα λέγαμε "παντόφλες" (υποτιμητικό). Σε φάση "τι παντόφλα είναι αυτη που έχεις;" 

Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.021 μηνύματα.

24-03-25

15:33
Κυκλοφόρησε το 1999 και άνοιξε το δρόμο για το Nokia 3310.
Scandal
Διαχειριστής

15-05-25

02:15
Nokia N-Gage. Κινητό τηλέφωνο με δυνατότητες παιχνίδομηχανής.
Όταν η Nokia μεσουρανούσε και έκανε παπάδες.
Όταν η Nokia μεσουρανούσε και έκανε παπάδες.
Scandal
Διαχειριστής

20-08-25

20:51
Το πρώτο μου κινητό με έξυπνο λειτουργικό (Symbian OS). Το ήθελα πάρα πολύ.
Κατάφερα και το πήρα μεταχειρισμένο σε άθλια κατάσταση (καταραμένη φτώχεια), από τη Χρυσή Ευκαιρία όταν ήμουν μαθητής Α' λυκείου το 2002 - 2003.
Κατάφερα και το πήρα μεταχειρισμένο σε άθλια κατάσταση (καταραμένη φτώχεια), από τη Χρυσή Ευκαιρία όταν ήμουν μαθητής Α' λυκείου το 2002 - 2003.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.346 μηνύματα.

20-08-25

21:01
Κυκλοφόρησε το 1999 και άνοιξε το δρόμο για το Nokia 3310.
View attachment 146375
Ήταν οι εποχές όπου ο ενθουσιασμός της νεολαίας κυλούσε γύρω από την επιλογή ringtone, από το να βάζεις εικόνα προφίλ (για μετέπειτα μοντέλα) και δικό σου τηλεφωνητή (μετά το χαρακτηριστικό μπιπ). Τα πρόλαβα στα πολύ τέλη τους προς 2010-2011 που όσοι είχαν κινητά (εγώ κλασσικά πάντα τελευταίος των Μοϊκανών σε όλα αυτά) κάθονταν μαζί μας και ενθουσιαζόμασταν με όλα αυτά. Δημοτικό εποχές. Πράγματα που σήμερα πια θεωρούνται εδώ και αρκετά χρόνια αυτονόητα.
ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.835 μηνύματα.

20-08-25

22:19
Και που περίμενες μισή ωρα να σταλθεί με υπερυθρες ένα mp3. Ωραία αυτά τα χρόνια της τεχνολογία, τα νοσταλγω κάπως.Ήταν οι εποχές όπου ο ενθουσιασμός της νεολαίας κυλούσε γύρω από την επιλογή ringtone, από το να βάζεις εικόνα προφίλ (για μετέπειτα μοντέλα) και δικό σου τηλεφωνητή (μετά το χαρακτηριστικό μπιπ). Τα πρόλαβα στα πολύ τέλη τους προς 2010-2011 που όσοι είχαν κινητά (εγώ κλασσικά πάντα τελευταίος των Μοϊκανών σε όλα αυτά) κάθονταν μαζί μας και ενθουσιαζόμασταν με όλα αυτά. Δημοτικό εποχές. Πράγματα που σήμερα πια θεωρούνται εδώ και αρκετά χρόνια αυτονόητα.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.346 μηνύματα.

20-08-25

22:33
Πολλά πράγματα δεν τα ξέρω. Εγώ ήμουν κλασσικά αυτό το ένα παιδί σε κάθε τάξη που η εξέλιξη του πήγαινε με το κάρο. Αντί να έχω κινητό εκείνα τα χρόνια πήρα πρώτο κινητό (με κουμπάκια φυσικά) στο Γυμνάσιο εκεί 2014-2015 όπου είχαν αρχίσει πια να κυριαρχούν τα κινητά "αφής" (smartphones). Μια ζωή οκτακόσια χρόνια πίσωΚαι που περίμενες μισή ωρα να σταλθεί με υπερυθρες ένα mp3. Ωραία αυτά τα χρόνια της τεχνολογία, τα νοσταλγω κάπως.

Κάποια πράγματα βέβαια δεν ήταν ωραία. Όσοι είναι τώρα έφηβοι/ες δεν θα καταλάβουν ποτέ το πόσο επίπονο ήταν να κατεβάζεις ταινία στο torrent ή να κάνεις upload στο youtube αφήνοντας ΟΛΟ το βράδυ το pc ανοικτό για να ξυπνήσεις το πρωί και να δεις error. Ή να μπαίνεις στο τότε κραταιό skype με τους συμμαθητές σου και να πέφτει η κωλοσύνδεση ανά δύο λεπτά (και πολύ είπα) "Καλησπερ- τουρουρου τουτου τουρουρου τουτου (ο σπαστικός ήχος κλήσης του skype τότε).
Παρόλα αυτά προτιμώ τα κινητά του τότε διότι εφόσον δεν είχες την ασφάλεια της οθόνης ήσουν πιο προσεκτικός στον περίγυρο σου. Αλλά τα σύγχρονα κινητά έδωσαν άλλα μοναδικά προνόμια όπως google maps, εφαρμογές για ΜΜΜ (ανάθεμα και αν λειτουργούν ποτέ βέβαια) και λοιπά που μας διευκολύνουν (κάποιες φορές όχι) τη ζωή.
ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.835 μηνύματα.

20-08-25

22:48
Εγώ είμαι της εποχής του msnΠολλά πράγματα δεν τα ξέρω. Εγώ ήμουν κλασσικά αυτό το ένα παιδί σε κάθε τάξη που η εξέλιξη του πήγαινε με το κάρο. Αντί να έχω κινητό εκείνα τα χρόνια πήρα πρώτο κινητό (με κουμπάκια φυσικά) στο Γυμνάσιο εκεί 2014-2015 όπου είχαν αρχίσει πια να κυριαρχούν τα κινητά "αφής" (smartphones). Μια ζωή οκτακόσια χρόνια πίσω.
Κάποια πράγματα βέβαια δεν ήταν ωραία. Όσοι είναι τώρα έφηβοι/ες δεν θα καταλάβουν ποτέ το πόσο επίπονο ήταν να κατεβάζεις ταινία στο torrent ή να κάνεις upload στο youtube αφήνοντας ΟΛΟ το βράδυ το pc ανοικτό για να ξυπνήσεις το πρωί και να δεις error. Ή να μπαίνεις στο τότε κραταιό skype με τους συμμαθητές σου και να πέφτει η κωλοσύνδεση ανά δύο λεπτά (και πολύ είπα) "Καλησπερ- τουρουρου τουτου τουρουρου τουτου (ο σπαστικός ήχος κλήσης του skype τότε).
Παρόλα αυτά προτιμώ τα κινητά του τότε διότι εφόσον δεν είχες την ασφάλεια της οθόνης ήσουν πιο προσεκτικός στον περίγυρο σου. Αλλά τα σύγχρονα κινητά έδωσαν άλλα μοναδικά προνόμια όπως google maps, εφαρμογές για ΜΜΜ (ανάθεμα και αν λειτουργούν ποτέ βέβαια) και λοιπά που μας διευκολύνουν (κάποιες φορές όχι) τη ζωή.

Όλα αυτά που περιγράφεις πάντως Γιάννη, με πάνε όντως χρόνια πίσω. Τι ωραία χρόνια ρε παιδι μου. Αθώα.
Ειναι τα χρόνια που σκέφτεσαι και λες «Όταν ακόμα…..»
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.830 μηνύματα.

21-08-25

07:41
Το πρώτο μου κινητό με έξυπνο λειτουργικό (Symbian OS). Το ήθελα πάρα πολύ.
View attachment 151660
Για εμένα το peak της τεχνολογίας ήταν την περίοδο 2005-2015. Εκείνη την δεκαετία ο ενθουσιασμός γύρω απο τα προϊόντα τεχνολογίας ήταν τεράστιος, η καινοτομία έτρεψε με γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι συσκευές ήταν πιο ανθρώπινες θα έλεγα. Τα τελευταία χρόνια τα τεχνολογικά προϊόντα έχουν γεμίσει με άχρηστα specs που δεν προσφέρουν τίποτα στον χρήστη, ενώ έχουν γίνει πολύ βαρετά.
Και στα iPhone τα καλύτερα χρόνια ήταν η περίοδος 2010-2014. Τα iPhone 4,5 και 6 ήταν τα καλύτερα που βγήκαν ποτέ. Ακόμα θυμάμαι το iPhone 6s που είχα και κράτησα 3 χρόνια, καταπληκτικό smartphone με τρομερή ποιότητα κατασκευής.
Το iPhone 6s που είχα και εγώ έως πρώτη συσκευή Apple πριν μια δεκαετία
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.660 μηνύματα.

21-08-25

08:27
Ναι ρε συ ακριβώς αυτο
Για εμένα το peak της τεχνολογίας ήταν την περίοδο 2005-2015. Εκείνη την δεκαετία ο ενθουσιασμός γύρω απο τα προϊόντα τεχνολογίας ήταν τεράστιος, η καινοτομία έτρεψε με γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι συσκευές ήταν πιο ανθρώπινες θα έλεγα. Τα τελευταία χρόνια τα τεχνολογικά προϊόντα έχουν γεμίσει με άχρηστα specs που δεν προσφέρουν τίποτα στον χρήστη, ενώ έχουν γίνει πολύ βαρετά.
Και στα iPhone τα καλύτερα χρόνια ήταν η περίοδος 2010-2014. Τα iPhone 4,5 και 6 ήταν τα καλύτερα που βγήκαν ποτέ. Ακόμα θυμάμαι το iPhone 6s που είχα και κράτησα 3 χρόνια, καταπληκτικό smartphone με τρομερή ποιότητα κατασκευής.
View attachment 151665
View attachment 151666
View attachment 151667
Το iPhone 6s που είχα και εγώ έως πρώτη συσκευή Apple πριν μια δεκαετία
View attachment 151669
Τότε ήταν τα καλυτερα τεχνολογικά χρόνια. Βασικα ο ενθουσιασμός μας για οτιδήποτε τεχνολογικό έβγαινε ήταν τεράστιος επειδή δεν είχαμε συνηθίσει τίποτα απο αυτα και όντως καθε χρονια έβγαινε και κατι πρωτοποριακο, νέα design, ευφανταστες λειτουργίες κλπ. Τώρα τα εχουμε δει (πιστεύουμε) όλα ή ο,τι δεν εχουμε δει, το εχουμε ηδη φανταστει πώς θα ειναι και δε μας κάνει εντύπωση. Ακομα και αναδιπλουμενες οθόνες βγάλανε. Δηλαδη η δημιουργικοτητα και ο ενθουσιασμός μας εχει κορεστει δυστυχως ως προς την τεχνολογία και τις συσκευές αυτές, ειδικά τα κινητά. Τι αλλο να κανουν πια.
Πόσο ενθουσιασμό ένιωθα να ξεφυλλιζω κατάλογο απο τον Γερμανό, να χαζεύω τα sony Ericsson walkman και xperia και nokia, που δεν μπορούσα να αγοράσω επειδή ήταν ακριβά, αλλά τα χάζευα για το γαμωτο και φανταζόμουν πώς θα ειναι να τα χρησιμοποιώ, τι μπορούν να κάνουν, ποσο όμορφα σχεδιαστικά ειναι κλπ. Εκείνον τον ενθουσιασμό δυστυχώς δεν τον ξεπερνάει τωρα ευκολα κατι τεχνολογικα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.830 μηνύματα.

21-08-25

08:52
Ναι ρε συ ακριβώς αυτο
Τότε ήταν τα καλυτερα τεχνολογικά χρόνια. Βασικα ο ενθουσιασμός μας για οτιδήποτε τεχνολογικό έβγαινε ήταν τεράστιος επειδή δεν είχαμε συνηθίσει τίποτα απο αυτα και όντως καθε χρονια έβγαινε και κατι πρωτοποριακο, νέα design, ευφανταστες λειτουργίες κλπ. Τώρα τα εχουμε δει (πιστεύουμε) όλα ή ο,τι δεν εχουμε δει, το εχουμε ηδη φανταστει πώς θα ειναι και δε μας κάνει εντύπωση. Ακομα και αναδιπλουμενες οθόνες βγάλανε. Δηλαδη η δημιουργικοτητα και ο ενθουσιασμός μας εχει κορεστει δυστυχως ως προς την τεχνολογία και τις συσκευές αυτές, ειδικά τα κινητά. Τι αλλο να κανουν πια.
Πόσο ενθουσιασμό ένιωθα να ξεφυλλιζω κατάλογο απο τον Γερμανό, να χαζεύω τα sony Ericsson walkman και xperia και nokia, που δεν μπορούσα να αγοράσω επειδή ήταν ακριβά, αλλά τα χάζευα για το γαμωτο και φανταζόμουν πώς θα ειναι να τα χρησιμοποιώ, τι μπορούν να κάνουν, ποσο όμορφα σχεδιαστικά ειναι κλπ. Εκείνον τον ενθουσιασμό δυστυχώς δεν τον ξεπερνάει τωρα ευκολα κατι τεχνολογικα.
Αυτό ακριβώς. Και εγω θυμάμαι ως παιδί να διαβάζω με μανία τον κατάλογο της Vodafone και του Γερμανού (εποχές 2010-2014), καθώς ήταν μαγική εμπειρία. Θυμάμαι επίσης όταν είχαν βγει τα Tablet, όπου όλοι μας τρέχαμε να τα δούμε από κοντά και να τα αγοράσουμε επειδή ήταν κάτι νέο που δεν το είχαμε ξαναδεί. Ακόμα και στα αυτοκίνητα η τεχνολογία τότε ήταν μαγική, πλέον τα αυτοκίνητα έχουν γίνει ένα κινούμενο tablet (τεράστιες αχρείαστες οθόνες) που βγάζουν προβλήματα.
Μην ξεχνάμε ότι τότε οι εταιρείες πρόσεχαν περισσότερο τους καταναλωτές, καθώς μέσα στο κουτί υπήρχαν ακουστικά, φορτιστές και καλώδια usb. Πλέον δεν βάζουν τίποτα, η Apple σταμάτησε ακόμα και τα stickers που έβαζε.
Τυχεροί όσοι ζήσαμε ως παιδιά την περίοδο 2005-2015 στον τομέα της τεχνολογίας.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.660 μηνύματα.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

24-08-25

17:59
Sorry είχα ξεχάσει να απαντήσω.Εγώ είμαι της εποχής του msn
Όλα αυτά που περιγράφεις πάντως Γιάννη, με πάνε όντως χρόνια πίσω. Τι ωραία χρόνια ρε παιδι μου. Αθώα.
Ειναι τα χρόνια που σκέφτεσαι και λες «Όταν ακόμα…..»
MSN θυμάμαι το άκουγα από τους μεγαλύτερους αλλά ήμουν δημοτικό όταν υπήρχε ακόμα οπότε δεν έκανα ποτέ. Δεν έπαιζε και τότε στους μικρούς άλλωστε. Οι περισσότεροι είχαμε skype. Χρυσές εποχές του skype, το άνοιγες και έρχονταν βροχή οι σπαστικές ειδοποιήσεις με τον ενοχλητικό ήχο. Έκανε pop-up και στην άκρη δεξιά γωνία της οθόνης το "Ο χρήστης XXXPanarasGamerXXX είναι συνδεδεμένος/η"

Τα σόσιαλ που έχω άχτι που δεν πρόλαβα είναι ξεκάθαρα το MySpace. Πρέπει να ήταν θρυλικό πίσω σε 2005-2008 και για την τιμή των emo το hi5 που χρησιμοποιούσαν

American Economist
Επιφανές μέλος

Ο πρόεδρος Bill Clinton στέλνοντας το πρώτο προεδρικό email στην ιστορία το 1998.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 134 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- fockos
- Scandal
- giannhs2001
- American Economist
- AggelikiGr
- Unboxholics
- Kate1914
- Reader
- Drscientist
- Sosstoss
- chester20080
- vas 78
- charmander
- Pyotr_Krasnov
- globglogabgalab
- Paragontas7000
- Obi-Wan Kenobi
- taketrance
- jj!
- Joji
- gademis
- Fernando_A
- fourkaki
- A350
- fmarulezkd
- vasilis123321
- Hased Babis
- linuxman
- jellojina
- GeorgePap2003
- Wonderkid
- physicscrazy
- epote
- touvlo
- Antonia Alexandra
- Libertus
- grtt
- kalhkardia
- Paladin
- rafaela11
- eukleidhs1821
- Μήτσος10
- Εριφύλη
- Indiana Jones
- Δροσουλίτης
- alexis.patrinos
- Memetchi
- marww
- ggl
- User2350
- Εχέμυθη
- Viedo
- harry akritas
- hirasawayui
- fretoe
- CiNeFiL
- Αλκης Κ.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.