Καλησπέρα παιδιά.
Μπήκα κι εγώ να γράψω την εμπειρία μου αφού έχω κάνει ρινοπλαστική εδώ και δέκα μέρες στον κο Α.Σ.
Θα σας πω τα στραβά πρώτα. Και περίμενα αρκετή ώρα στο χειρουργείο να έρθει, καθυστέρησε πάααρα πολύ, με αποτέλεσμα να πιάσω συζήτηση με τον αναισθησιολόγο, και μετά η προσοχή του ήταν ανύπαρκτη. Δηλαδή με το ζόρι να μου πει μια κουβέντα, πως πήγε. Το δικό μου χειρουργείο κράτησε 5 ώρες, γιατί ήμουν πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση, το διάφραγμά μου ήταν απερίγραπτο. Ευτυχώς όλοι οι άλλοι, οι βοηθοί του, οι άλλοι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν ευγενέστατοι και σε ότι ήθελα με εξυπηρέτησαν.
Το δύσκολο ήταν μετά το χειρουργείο οι τρεις πρώτες μέρες, που είχα τα ταμπόν και έπρεπε κάθε λίγο να αλλάζω τη γαζούλα. Ήταν άβολο και σπαστικό. Με το που ξαναπήγα για να μου βγάλουν τα ταμπόν, ένιωσα άλλος άνθρωπος. By the way, όσοι θα το κάνετε, αυτό με τα ταμπόν είναι λίγο πίκρα. Είναι σαν να σου τραβάνε τα μέσα σου. Ευτυχώς κρατάει λίγα δευτερόλεπτα για το κάθε ρουθούνι. Μετά πήγα αρκετές φορές για καθαρισμό της μύτης, (τον οποίο τον κάνουν οι βοηθοί του γιατρού) και την Πέμπτη θα πάω για να μου αφαιρέσουν το νάρθηκα. Την άλλη Πέμπτη θα πάω να μου αφαιρέσου τις σιλικόνες.
Το αποτέλεσμα δε ξέρω να σας το πω γιατί ακόμα δεν έχω δει τίποτα και θα κάνει καιρό να ξεπρηστεί η μύτη μου, οπότε ούτε και όταν μου βγάλουν το νάρθηκα θα ξέρω κάτι να σας πω.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έμεινα ευχαριστημένη από τη συμπεριφορά του σε πολλά πράγματα. Όσο περίμενα στο νοσοκομείο για να μου κάνουν τον καθαρισμό, έτυχε να πιάσω συζήτηση με διάφορους άλλους ασθενείς. Άλλοι ήταν σαν εμένα, για καθαρισμό, αλλά ήταν και άλλοι πολλοί που είχαν κάνει καιρό την επέμβαση.
Θα σας πω τί είδα. Οι περισσότεροι, όχι όλοι βέβαια, είχαν κάνει και αλλού επέμβαση, και χτυπούσαν το κεφάλι τους που δεν είχαν πάει από την αρχή στον Α.Σ. Μια κοπέλα με την οποία μιλήσαμε αρκετά, το είχε κάνει άλλες δύο φορές. Εγώ εξέφρασα τα παράπονά μου για τη συμπεριφορά του κτλ, και όλοι μου έλεγαν το ίδιο: "Έχεις δίκιο, έτσι είναι όπως τα λες. Αλλά μην ασχολείσαι. Να χαίρεσαι που ήρθες σ αυτόν και η μύτη σου θα βγει τέλεια και για όλα τα άλλα απλά μη δίνεις σημασία!".
Τώρα τί να σας πω. Ούτε τον υπερασπίζομαι, ούτε τίποτα, καμία σχέση. Σας λέω κι εμένα με εκνεύρισε πάρα πολύ κάποια στιγμή. Απλά ελπίζω για το καλύτερο. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ενώ η μύτη μου είναι γεμάτη σιλικόνες, ράμματα κτλ, αναπνέω όπως ποτέ άλλοτε. Είδα πως έιναι να αναπνέει κανείς.
Μακάρι βρε παιδιά να είμαι τυχερή και να μου αρέσει το αποτέλεσμα. Γιατί πολύ θα στενοχωρηθώ αν ξαφνικά η μύτη μου πάρει το ίδιο σχήμα όπως πριν (που διάβασα ότι έγραφε κάποιος).
Τώρα κάνω συνέχεια πλύσεις με φυσιολογικό ορό, βάζω 5 φορές αλοιφή τη μέρα, συνεχίζω την αντιβίωση (μου είπε να πάρω κι άλλη), και ελπίζω για το καλύτερο. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία, εδώ είμαι να με ρωτήσετε.
Α. Ο συγκεκριμένος γιατρός αν του το ζητήσεις, σου κάνει μια έκπτωση. Μικρή μεν, αλλά σου κάνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.