Ρομά και η θέση τους στην ελληνική κοινωνία

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Έχουν υπάρξει προσπάθειες να ενσωματωθούν οι Ρομά στην κοινωνία. Αυτοί αρνήθηκαν. Δεν τους ανάγκασε κανείς να χτίσουν τσαντίρια και να τραβάνε τα παιδιά τους απο το σχολείο. Φυσικά θα θεωρείται μεμπτό το να είσαι γύφτος όταν οι 9/10 γύφτους είναι τραμπούκοι, απειλούν, χλευάζουν και δε σέβονται τίποτα.

Πως ενσωματώθηκαν οι σμυρναίοι; οι αλβανοί; οι ιταλοι; οι αγγλοι;
Γιατί δεν εγκληματούν οι γάλλοι; οι γερμανοί; οι ελβετοί; οι νορβηγοί;

Γιατί άραγε η εγκληματικότητα φυτρώνει απο τις χώρες της μέσης ανατολής εως τα βάθη της ινδίας;

food for thought :hmm:

Και έστω οτι το πρόβλημα ήτανε ελληνικό. Φταίνε εξίσου οι αμερικάνοι, ιταλοί, βούλγαροι, τούρκοι, ρουμάνοι, γερμανοί, ρώσσοι που ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως μοιράζονται όμοια συναισθήματα για αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα;;;; Ε;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Άμεση οπλοφορία καθηγητών σε σχολεία Ρομα, κινδυνέουν τόσο εκείνοι όσο και τα παιδιά από τις εγκληματικές συμπεριφορές.

Οποιος συμφωνεί με εμένα να βάλει like σε αυτό εδώ το σχόλιο.
Ελεύθερη οπλοκατοχή και οπλοφορία στους πολίτες αμέσως.
Και όχι φλουφλες glock, βαρβάτα κανονικά M16A4...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Άμεση οπλοφορία καθηγητών σε σχολεία Ρομα, κινδυνέουν τόσο εκείνοι όσο και τα παιδιά από τις εγκληματικές συμπεριφορές.

Είμαι λίγο διστακτική, σε αυτό...

Θα πρότεινα να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε όπλο και φαλτσέτα. Μην είμαστε και φασίστες...

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Θα πρότεινα να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε όπλο και φαλτσέτα. Μην είμαστε και φασίστες...
Είσαι ρατσίστρια, κακός άνθρωπος, φασίστρια, ναζίστρια και όλα τα κακά της κοινωνίας. Οι ρομά είναι φίλοι μας και υπόκεινται συστημική βία απο εσένα και τα παιδιά σου. Σα δε ντρέπεσαι να τους μαθαίνεις έτσι;

Πάω να ξεκουραστώ και να βγώ βόλτα τώρα στην περιοχή μου με συνολικό αριθμό ρομά: -1
χάιντε απο δώ!!!!!!

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.

Προφανώς και πρέπει σε αυτά τα σχολεία να μπει αστυνομία επίσης, άμεση αστυνόμευση σε αυτά τα σχολεία καθώς κινδυνέουν τα παιδιά μας από τις συμμορίες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Είσαι ρατσίστρια, κακός άνθρωπος, φασίστρια, ναζίστρια και όλα τα κακά της κοινωνίας. Οι ρομά είναι φίλοι μας και υπόκεινται συστημική βία απο εσένα και τα παιδιά σου. Σα δε ντρέπεσαι να τους μαθαίνεις έτσι;

Πάω να ξεκουραστώ και να βγώ βόλτα τώρα στην περιοχή μου με συνολικό αριθμό ρομά: -1
χάιντε απο δώ!!!!!!

Ξακαθαρα ρατσιστής, ακροδεξιός και αντί LGBTAHGPYT+++++++++++++++++

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.224 μηνύματα.

Η φαλτσέτα -ως ειδημων στο παραδοσιακό ξύρισμα- θέλει στροπάρισμα σε φυσικές πέτρες coticule βέλγικες ή Ιαπωνικές . Προτεινω Naniwa και Shapton απο 2000-8000 grit για ακόνισμα και εως 12000 grit για γυάλισμα-φινίρισμα.

Ειδάλλως δε θα κόβει καλά.

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
.Όπως δεν είναι να κατακρίνεις και να θεωρείς κατάπτυστους όσους λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
Όπως δεν είναι να στοχοποιείς τον γενικό πληθυσμό χάριν κάποιων μειονοτήτων που δε γουστάρουν να ενσωματωθούν και μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή που απολαμβάνουν.
Όπως δεν είναι να αθωώνεις κάποιους με δικαιολογίες του στυλ "η κοινωνία δε τους γουστάρει, αυτή φταίει που οι ρομά δε γίνονται αποδεκτοί".
Και άλλα πολλά.
Ένα ένας γιατί μου την πέσατε όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες. :whistle:

Προτείνω κυρία Kate να μελετήσετε έρευνες που υπάρχουν στo sci hub και google schoolar, αναλύουν τις αιτίες που οδηγούν ομάδες όπως ρομά στην εγκληματικότητα και σε άλλες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αν βαριέστε, δείτε τα παλιά μου μηνύματα, πολύ χοντρικά έχω εξηγήσει αλλά να ξέρετε ότι δεν είμαι ειδικός ούτε των κοινωνικών επιστημών οπότε μπορεί να μην είμαι 100% ακριβής.

Τέλος, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τον λόγο που ταυτίζεστε με τον Χιτλερ, τον Μουσολίνι και με άλλα φασιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου. Έκλειναν ρομα και άλλους πληθυσμούς σε στρατόπεδα και τους δολοφονούσαν.

Κάτι τέτοιο προτείνετε που δεν μπορεί να συμβεί στο αστικό, ''δημοκρατικό'' σύστημα που έχουμε, πρέπει να έχεις φασιστικό καθεστώς.

Απορώ πως γίνεται ένας άνθρωπος να προτείνει τον εγκλεισμό ανθρώπων σε ξερονήσια λες και είναι πατάτες.
Ποια υποκινηση βιας ειναι η μετακινηση σε ξερονήσι;

Εαν υποκινηση βιας ειναι ο περιορισμός, τοτε υποκινηση βιας ειναι και ο κρατικος σωφρονισμός δια της φυλακίσεως των εγκληματιών, αν κανω λαθος στο ονομα διορθωστε με αλλα δεν υπηρχε ενας νομος παρασκευόπουλου που τους εβγαζε όλους εξω επι αριστεράς;

Γενικα κατι παθαινετε με την πειθαρχία και βλέπετε σε όλους και όλα βια.

Βια η ράβδος, φασισμός ο περιορισμός κλπ.

Τι σχέση έχει το νομιμο δικαιωμα στην άμυνα και την ασφάλεια, με τον Φασισμό του Μουσολίνι;
Άλλο η πειθαρχία και η προστασία της κοινωνίας από αντικοινωνικές συμπεριφορές και άλλο ναζιστικές πρακτικές, δηλαδή κυνήγι ενός πληθυσμοί όπως οι ρομα. Το είδος μας τα έκανε παλιότερα, δεν πήγε πολύ καλά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λυθούν κοινωνικά ζητήματα. Ενα απο αυτα δεν είναι τα ξερονήσια.
Ποια κοινωνική σύμβαση με προστατεύει εμένα, κύριος;
Ποια κοινωνική σύμβαση προστατεύει την Πουπουλίνα που σε λίγο θα πηγαίνει στο σχολείο με κίνδυνο την ίδια της τη ζωή; Ο μόνος ρατσισμός που υφίσταται είναι εναντίον του Έλληνα πολίτη.
Κύριε Κλεομένη, βαριέμαι να απαντήσω σε επιχειρήματα μπάρμπα 70+ που ψηφίζει μια ζωή Καρατζαφυρερ και ό,τι δεξιό κόμμα βγαίνει κάθε 4 χρόνια. Δεν έχω τις αντοχές.

(νεο μήνυμα : α , τους ελληνες μπαρμπες του βρίζεις, στους κουραδο ρομα κάθεσαι σουζα)

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.
Πολύ δύσκολο όλο αυτό που περιγράφει η πουπι, μιλάμε για καθηγητές παιδαγωγικών ή ανωτέρων σχολών με παιδαγωγική επάρκεια, όχι επάρκεια να αντιμετωπίζουν κακοποιούς.
Αν φτάσανε και οι παιδαγωγοί να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα εντός και εκτός σχολείου, προκειμένου να διαχειρίζονται την μαθητική τους τάξη, είναι πολύ άσχημα τα πράγματα.

Ένα άνθρωπος με λογική που δεν φοράει παρωπίδες. Μπράβο Πέτρο.👍👍

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Προφανώς και πρέπει σε αυτά τα σχολεία να μπει αστυνομία επίσης, άμεση αστυνόμευση σε αυτά τα σχολεία καθώς κινδυνέουν τα παιδιά μας από τις συμμορίες.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Ας φύγουν οι τόσοι αστυνομικοί από τους "επισήμους" και να βαράνε προσοχή κάθε μέρα στα σχολεία. Και ας πουλήσουν μαγκιά εκεί, τα "παλικάρια"...

Μέτρα μπορούν να ληφθούν και όχι ένα και δύο. Αρκεί να θέλει η κυβέρνηση να δει το τεράστιο πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσει...

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.435 μηνύματα.
@ark178 οι αλβανοι πως εχουν ενσωματωθει? οι ποντιοι πως εχουν ενσωματωθει? οι προσφυγες απο τη μικρα ασια πως εχουν ενσωματωθει? οι συλλογικοτητες που ειναι στους βιασμους κοριτσιων ρομα?

American Economist

Επιφανές μέλος

Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Ας φύγουν οι τόσοι αστυνομικοί από τους "επισήμους" και να βαράνε προσοχή κάθε μέρα στα σχολεία. Και ας πουλήσουν μαγκιά εκεί, τα παλικάρια...

Μέτρα μπορούν να ληφθούν και όχι ένα και δύο. Αρκεί να θέλει η κυβέρνηση να δει το τεράστιο πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσει...

Μακάρι φίλη μου, μακάρι. Η αστυνομία είναι ότι καλύτερο υπάρχει και πρέπει να αναλάβει δράση άμεσα στα σχολεία.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.
Μερικούς ανθρώπους δεν χρειάζεται να τους πας καν σε ξερονήσι, έχουν κλειστεί μόνοι τους σε ένα ξερονήσι του μυαλού τους και είναι να απορείς με το πως μπορούν να μην έχουν επαφή με αυτόν τον κόσμο ούτε στο ελάχιστο.... Σαν να μεγάλωσαν σε άλλη διάσταση.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η φαλτσέτα -ως ειδημων στο παραδοσιακό ξύρισμα- θέλει στροπάρισμα σε φυσικές πέτρες coticule βέλγικες ή Ιαπωνικές . Προτεινω Naniwa και Shapton απο 2000-8000 grit για ακόνισμα και εως 12000 grit για γυάλισμα-φινίρισμα.

Ειδάλλως δε θα κόβει καλά.
Αυτά είναι !!!

Κοίτα κι έναν Ρομά να ρωτούσαν ποιά είναι η καλύτερη θα ήξερε να τους πει...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
Φώτη και Αρκ, μια φορά στις ΗΠΑ υπάρχει όντως σε κάποιες περιοχές να επιτρέπεται οι καθηγητές να οπλοφορούν. Θέλω να δω την επίσημη θέση της αριστεράς αν αρχίσουν και εδώ τα mass shootings σε σχολεία.
Νέκταρ και αμβροσία για σκέψη :hmm:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
@ark178 οι αλβανοι πως εχουν ενσωματωθει? οι ποντιοι πως εχουν ενσωματωθει? οι προσφυγες απο τη μικρα ασια πως εχουν ενσωματωθει? οι συλλογικοτητες που ειναι στους βιασμους κοριτσιων ρομα?
Το 1990, το είδος σου, έλεγε ό,τι λέτε τώρα για του μετανάστες και τους ρομα.

Τεράστιο ρατσισμό έχουν ζήσει οι Αλβανοί. Απλώς πέρασαν οι δεκαετίες και το ξεχάσατε.
Μερικούς ανθρώπους δεν χρειάζεται να τους πας καν σε ξερονήσι, έχουν κλειστεί μόνοι τους σε ένα ξερονήσι του μυαλού τους και είναι να απορείς με το πως μπορούν να μην έχουν επαφή με αυτόν τον κόσμο ούτε στο ελάχιστο.... Σαν να μεγάλωσαν σε άλλη διάσταση.
Όχι, απλώς δεν είμαι ναζι.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.
Απλώς δεν έχεις επαφή με αυτόν τον κόσμο. Μείνε στην καλή περιοχή που είσαι μακριά από όλες τις μειονότητες που αγαπάς και συνέχιζε τις αμπελοφιλοσοφίες με μία εσάνς ψευτοεπιστήμης. Άλλοι τρώνε το αγγούρι των θεωριών σου για να τους κουνάς το δάκτυλο, όχι εσύ.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.224 μηνύματα.
Τέλος, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τον λόγο που ταυτίζεστε με τον Χιτλερ, τον Μουσολίνι και με άλλα φασιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου. Έκλειναν ρομα και άλλους πληθυσμούς σε στρατόπεδα και τους δολοφονούσαν.
Μα εμείς ουδέποτε προτειναμε κατι τοσο απεχθές όπως η βια και χειρότερα. Περιορισμό ζητήσαμε.
Απορώ πως γίνεται ένας άνθρωπος να προτείνει τον εγκλεισμό ανθρώπων σε ξερονήσια λες και είναι πατάτες.
Τις πατάτες απαγορευεται να τις υποβάλλεις σε στενό εγκλεισμό. "Ανάβουν" στη γλώσσα της μαναβικής.

Οι Ρωμαίοι φίλαθλοι δεν ανάβουν.
Άλλο η πειθαρχία και η προστασία της κοινωνίας από αντικοινωνικές συμπεριφορές και άλλο ναζιστικές πρακτικές, δηλαδή κυνήγι ενός πληθυσμοί όπως οι ρομα. Το είδος μας τα έκανε παλιότερα, δεν πήγε πολύ καλά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λυθούν κοινωνικά ζητήματα. Ενα απο αυτα δεν είναι τα ξερονήσια.
Δε νομιζω οτι το αφήσαμε κι όλας να ανθίσει ως όφειλε, 2 μερες εβαλε κατω την Πολωνία ο Αυστριακός ζωγράφος και οι δημοκράτες του κήρυξαν τον πόλεμο. Πολεμοχαρείς. Ο άνθρωπος θα την κομμάτιαζε την Πολωνία και θα τελειωνε εκει το πράγμα. Ειναι επιβεβαιωμένο οτι η δυναμη και η συγκρότηση της Βέρμαχτ δεν ηταν τετοια για παγκόσμια συγκρουση αλλά μονο για εμπλοκή με μια χώρα.

Αντιθέτως σύμφωνα με το βιβλίο "Καρυοθραύστης" αν θυμαμαι καλά του Βίκτορ Σουβόροφ, οι Σοβιετικοι ήταν εκείνοι που ήταν σε επιθετική διάταξη. Και οποιος έχει λιγο μυαλο καταλαβαινει οτι πρωτον δεν γυρίζει σε άμυνα άμεσα και δευτερον γι αυτο πιάστηκαν τοσοι αιχμάλωτοι στις δυτικες περιοχές της ΕΣΣΔ γρήγορα και σε μεγαλο όγκο από τις απελευθερωτικές και ειρηνικές γαλήνιες πράες γλυκούλες δυνάμεις των Εθνικοσοσιαλιστών το 1941.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.435 μηνύματα.

Τεράστιο ρατσισμό έχουν ζήσει οι Αλβανοί. Απλώς πέρασαν οι δεκαετίες και το ξεχάσατε.
το ειδος μου ? Τα εχεις μπερδεψει νομιζω. Αριστερος ειμαι. Σε οσα pride εχεις παει ρε αρκ, εχω φαει αλλα τοσα δακρυγονα απο τσεους . Και στο τελευταιο νομιζω δεν απαντησες. Που ειναι οι συλλογικοτες στους βιασμους κοριτσιων??

American Economist

Επιφανές μέλος

Η αναρχία που υποστηρίζεις είναι ναζισμός αλλά από αριστερά. 😕😕

Valder

Τιμώμενο Μέλος

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.594 μηνύματα.

η θέση των ρομά στην Ελληνική κοινωνία ... έχουν αμόκ τα παιδιά :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια