Υπαρχει ισότητα ως προς τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι ρομα δεν ειναι κατώτεροι άνθρωποι από εμας όπως και να το κάνουμε,διοτι παρα πολυ ειναι αδύνατο να προσδιορίσει τι κάνει κάποιον "καλο" και "κακο" ανθρωπο. Αυτές ειναι λέξεις συμβατικές που χρησιμοποιούμε και αλλάζουν ανα τους αιώνες. Απλα επειδη κοινωνικά δεν είμαστε ίση,για οποιονδήποτε λόγο,αυτο άμεσα επιρρεαζει και τον ανθρώπινο παραγοντα.
Γιατι δεν ειμαστε ιση κοινωνικα;
Γιατι δρουν ενάντια στους νομους ,οποτε αυτόματα οπως είπες και εσυ επηρεάζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας ..
Έπειτα υπαρχει ισοτητα ως προς τον ανθρωπινο παραγοντα δεν ειδα κανεναν με ευαισθησία να βαίνει στους δόμους για τους ανήλικους γάμους που γίνονται ,για την οικογενειακη παραμεληση και ποσα αλλα ..
Ισα ισα αυτη η κοινωνία τους επιβραβεύει και με επιδόματα ...
Δεν υπαρχει ισοτητα Στελιο ,γιατι αυτοι οι ιδιοι εχουν υποβαθμίσει την ανθρώπινη αξια και την εχουν μετατρεψει σε εκμετάλλευση .
Δεν μπορώ με τίποτα να αλλάξω κάποιον και δεν λέω αυτο. Ομως δεν μπορώ επισης να το αγνοήσω. Αφενός το σχολιάζω γιατι μπορεί καποιος(όπως εγω αντιστοιχα)να μπήκε να δει τη συζήτηση και να αρχισε να πιστεύει οτι πραγματι αυτοί "δεν ειναι ανθρωποι" ή στο ελάχιστο οτι ειναι "παρασιτα" όπως ειπωθηκε πολλές φορές. Με τη λέξη παράσιτο ομως δίνεται έμφαση στο κακό που κάνουν και προάγουν το μίσος,κατι που αργοτερα μπορεί να αναπτυχθεί σε κάτι πολυ χειρότερο. Αντικειμενικά καλο στην κοινωνία μας δε κάνουν,αλλα αυτο δε σημαίνει οτι πρέπει να τους διώξουμε με το ζόρι ή να τους αφήσουμε από προσώπου γης(διοτι με το παρασιτο αυτο ουσιαστικα προσπαθουν να δικαιολογησουν). Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετωσης του προβλήματος,πολυ πιο διπλωματικοι.
Γιατι σε ενοχλει η λεξη ;
Παρασιτικα ζουν ,εις βάρος αλλων ...αυτο σημαινει !
Ειναι λαθος ολο αυτο ;
Αυτο δεν δειχνει η εκμεταλευση της ανθρωπινης αξιας τους για το θελω τους ;
Κανουν παιδια για τα επιδοματα ,τα πουλουν (παντρεύουν )τα εκμεταλλεύονται,τα κακοποιουν ...αυτα τι ειναι ;
Όσον αφορά στο "πρεπει να τους φροντισω",να τους αλλαξω γνώμη, εκεί ναι οντως δε μπορώ να κανω κάτι άμεσα ,αλλα έμμεσα λέγοντας κάποια πράγματα μπορεί και κάποιος να αλλαξει γνώμη ή τουλάχιστον να φυτευτεί ενας σπόρος αμφιβολίας για την ιδεολογία του. Εξάλλου η άλλη επιλογη ποια ειναι; Να καθόμαστε σαν Παναγίτσες και να τους αφηνουμε; Έχουμε χρέος προς ολα τα άτομα τα οποια εχουν παλέψει για να έχουμε σήμερα ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μα εμεις κανουμε ακριβως το αντιθετο ..
Επιβραβευουομε με επιδοματα και με ανεχεια ...
Ολοκληρη αστυνομια δε τολμα να τους αγγιξει γιατι αυτη η πολιτεια ειναι τοσο διεφθαρμενη που εχουν βρει τον τροπο αυτοι να κανουν ανενοχλητοι ολα αυτα τα αισχοι ..
Οποτε αν βλέπω ατομα online να δαιμονοποιουν τμια κοινωνικη ομαδα,τότε ναι φυσικα και θα το σχολιάσω και θα ασχοληθώ. Στην προκειμένη περίπτωση δε μου άρεσαν κάποια σχόλια που τους έβριζαν και ηθελαν να παρουν δραστικα μετρα για να διωξουν το "κακοποιο στοιχειο".
Σε αυτό έχεις δίκιο, εφόσον τα ακραία φαινόμενα και η βία είναι πάντα κατακριτέα.
ΑΛΛΑ, σε μια κοινωνία όπου η ίδια η πολιτεία δεν σε προστατεύει και μάλιστα πολλές φορές συντηρεί τέτοιες καταστάσεις τι μπορείς να κάνεις;
Είναι σαν να μου λες «θα έρθει κάποιος στο σπίτι σου ή θα βλάψει το παιδί σου και εσύ θα πεις, ‘Ε, δεν πειράζει, είναι άτυχος’…».
Δεν θα αντιδράσεις έντονα; Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε άλλες αδικίες.
Προχθές ανέφερα ότι ήμουν, χωρίς να το θέλω, μάρτυρας σε γάμο με ανήλικη. Αηδίασα ....Όταν ειπα να να καταγγείλω το γεγονός μου κοπηκαν τα ποδια απο τις σοβαρές συνέπειες που θα είχα αν το έκανα. Τελικά, δεν εκανα τιποτα . Αυτό με εξοργίζει και γι’ αυτό δεν μπορώ να νιώσω καμία ενσυναίσθηση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θα πάω βεβαια να τους κάνω κακό, αλλά ούτε θα τους δικαιολογήσω ή θα τους λυπηθώ.