Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος 2022-2024

asdfqwerty

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
υνόμενο, τον αδύναμο που δέχεται επίθεση αλλά αμύνεται, αμύνεται με σθένος, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Ο πληθωρισμός σ όλη την Ευρώπη αμεσα σχετίζεται με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αν ειναι ετσι, να μην παιρνουμε από πουθενα αέριο και να αφήσουμε την βιομηχανία να καταστραφει, ν ανάβουμε σόμπες, να καταργήσουνε τις ηλεκτρικές συσκευές και ν αρχίσουμε να φοράμε προβιές και να μένουμε σε σπηλιές. Η ενεργειακή αυτάρκεια ειναι , προς το παρον, όνειρο πρασινης θερινής νυκτος.

Ποια πουτινοφιλία;;; Μονο επειδή καποιοι βλεπουμε κάποια πράγματα ουδέτερα και αντικειμενικά, ούτε πουτινοφιλοι είμαστε ούτε αλλο είδος κατώτερου ανθρώπου. Η Γερμανια, και συνεπώς και η υπόλοιπη Ευρώπη, πρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την Ρωσία. Αντιθέτως, επέρχεται οικονομικός κλονισμός.

Αρα για να καταλάβω: οι λαοί που κάνουν γενοκτονίες και διαεξάγουν πολέμους, αλλα δεν πλήττουν τα συμφέροντα μας- μαλλον τα συμφέροντα των Αγγλοσαξωνων- ειναι νόμιμοι; Υπάρχουν «ανεκτές» γενοκτονίες και μη ανεκτές γενοκτονίες; Κάπου εδώ διαφαίνεται έντονος φαρισαϊσμός και ωφελιμισμός, μου φαινεται.
{{Ο πληθωρισμός σ όλη την Ευρώπη άμεσα σχετίζεται με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.}}

Φυσικά, αλλά η επίδρασή του είναι μικρή, ο πληθωρισμός οφείλεται ΚΥΡΙΩΣ στον κοβιντ και στην φρενήρη σοσιαλιστική πολιτική της ευρώπης. Μοίρασαν και μοιράζουν πολλά επιδόματα. Πολλοί άνθρωποι εισέπραξαν περισσότερα απ τα επιδόματα ξάπλα σπίτι τους παρά αν πήγαιναν στην εργασία τους. Μιας και δηλώνεις γιατρός, αυτό θα μπορούσα να το παρομοιάσω σαν ένας ασθενής να πάσχει από αφυδάτωση και ο γιατρός να του δώσει να πιεί θάλασσα. Με μειωμένη παραγωγή, δηλαδή λιγότερα προϊόντα στα ράφια, και μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, ο πληθωρισμός είναι νομοτέλεια (νομοτέλεια με την καθαρή μαρξιστική έννοια). Με τα επιδόματα που μοιράζει σαν λυσσασμένος ο ΚΜ, ο πληθωρισμός φουντώνει ακόμη περισσότερο.

{{Αν ειναι ετσι, να μην παιρνουμε από πουθενα αέριο και να αφήσουμε την βιομηχανία να καταστραφει,}}

Όχι, να παίρνουμε αλλά να μην είμαστε εξαρτημένοι. Αν για παράδειγμα μια πηγή μας το πουλάει 2, εμείς να επιδιώκουμε να αγοράζουμε και από άλλες πηγές και ας το πληρώνουμε 3 ή 4. Να έχουμε δεξαμενές πολλές να στοκάρουμε και τα λοιπά. Λύσεις υπάρχουν.

{{Μονο επειδή καποιοι βλεπουμε κάποια πράγματα ουδέτερα και αντικειμενικά,}}

Δεν τα βλέπετε ούτε ουδέτερα ούτε αντικειμενικά, τα βλέπετε με ένα έντονο άρωμα μαυραγοριτισμού, όπως ακριβώς θα ήθελε ο Πούτιν να τα βλέπουν όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Ο Πούτιν να μας δίνει φτηνό αέριο να ζεσταινόμαστε και εμείς τα στραβά μάτια, να τον αφήνουμε να εισβάλει όπου γουστάρει μέχρι να έρθει και η σειρά μας.

{{πρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την Ρωσία. }}

Για να υπάρχουν καλές σχέσεις, χρειάζεται και οι δύο να συνεισφέρουν, αν ο ένας δεν και ο άλλος κάνει την κότα, τότε οι επιφανειακές καλές σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Μετά την λήξη, ακολουθεί σκληρό σέξ και ιμπεριαλισμός (αυτό με την Λενινιστική ορολογία).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

δεν με ενοχλεί καθόλου αν έρχομαι σε σύγκρουση με το δυτικό παραμύθι. Όσο η Δύση είναι θύμα του αριστεροφιλελευθερισμού πάντα θα επιδιώκουμε τη ταπείνωση της.


Όπως και το να πιστεύεις ένα παραμύθι είναι υποκριτικό. Προφανώς δεν θέλουμε μία Ρωσσία να κάνει ό,τι θέλει αλλά αυτά πάντα έκαναν οι υπερδυνάμεις. Όλη η ιστορία των υπερδυνάμεων από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα είναι να εισβάλλουν για τα συμφέροντα τους. Αυτά έκαναν και οι Βρεττανοί και οι Γάλλοι και οι ΗΠΑ ( που 50 χρόνια πριν τίγκαραν την Λατινική Αμερική με δικτατορίες για να μη περάσουν σε σοβιετικό δορυφόρο ) και τώρα και η Ρωσσία. Είναι αστείο που πιστέψατε πως μια ζωή η Δύσις θα προσπαθεί να ταπεινώνει τη Ρωσσία χωρίς καμμία αντίδραση από την ίδια.

Ναι και στη Ρωσσία υπήρξαν αντιπολεμικές διαδηλώσεις και σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Τι με αυτό;


Πρώτον, καμμία σχέση η Αλεξανδρούπολη με τη Κριμαία και δεύτερον, την Αλεξανδρούπολη την έχουμε ήδη ξεπουλήσει στους αμερικλάνους οπότε bye bye. Τρίτον, καμμία σχέση η Ρωσσία με την Τουρκία. Η Τουρκία μόνον υπερδύναμη δεν είναι, καρπαζοεισπράκτορες είναι που έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας στη Συρία από Κούρδους και παλαιότερα από τρομοκράτες.


Δεν λέω πως η Ρωσσία δεν έχει ενεργή μεγάλη δύναμη εθνικοσοσιαλιστών αλλά ρε φίλε ειλικρινά. Μιλάς για ναζισμό στο Ρωσσο-Ουκρανικό ως φιλο-ουκρανός; Μιλάμε για την Ουκρανία, την πιο φιλοναζί ιστορικά χώρα από το 1941 έως σήμερα.

Όσο για τα περί Πούτιν και αν είμεθα κόττες πρώτα εγώ εδώ μέσα ανέλυσα την προπαγάνδα της Ρωσσίας. Τα «μπήκαμε για να σώσουμε Ρωσσόφωνους» δεν με πείθουν όπως δεν με έπεισαν οι ανύπαρκτες σφαγές και γενοκτονίας που επικαλούνταν οι ΗΠΑ για να εισβάλλουν σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία. Παραμυθάκια δεν πιστεύουμε.

{{δεν με ενοχλεί καθόλου αν έρχομαι σε σύγκρουση με το δυτικό παραμύθι.}}

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τις παγιωμένες απόψεις υπερ της πουτινολατρείας αν και κάπου παραπάνω μας δήλωσες ότι "στην αρχή και γω με Ουκρανία αλλά μετά που είδα .." κάπως το γράφεις αλλά μάλλον είναι και αυτό τέχνασμα διασποράς κατευθυνόμενης προπαγάνδας. Δεν θα ασχοληθώ λοιπόν, αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να διαβάσουν από μόνοι τους και να κρίνουν.
Μόνο αυτό.
Δεν σε ενοχλεί να συγκρούεσαι με το δυτικό παραμύθι διότι έχεις εξασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος, λες ελεύθερα την γνώμη σου, στο δικαστήριο μπορείς να πάρεις τον κανονικό δικηγόρο και να παλέψει για μια υπόθεση, δεν είναι προαποφασισμένη η έκβαση της δίκης από το νεύμα κάποιου κομισάριου, μπορείς να αποταμιεύσεις κανονικό χρήμα σε τράπεζα, να πας ταξίδι όπου θέλεις με το ρομινγκ σου στο κινητό, δεν σε σταματάει κανένας μπάτσος στο δρόμο να δει τι sms έχεις στο κινητό σου και αν τυχόν δει κάτι ύποπτο να σε ψάχνει η μάνα σου, δεν αυτοκτονούν ομαδικά αντιφρονούντες, δεν αυτοκτονούν ομαδικά οι διάφοροι φίλοι του ηγέτη αν είπαν κάτι που δεν του άρεσε του Πούτιν, δεν εξαφανίζονται δημοσιογράφοι, δεν δηλητηριάζονται της αντιπολίτευσης, δεν δεν δεν. πολλά δεν
Αφού έχεις εξασφαλίσει όλα αυτα τα δεν, μετά ελεύθερα μπορείς να τα λες "παραμύθι" και να σε γοητεύει, να νοσταλγείς τον ρωσικό παράδεισο. Όλο αυτοί οι νεοναζί ουκρανοί όπως τους λες, που πολεμάνε σαν λιοντάρια, κάτι παραπάνω θα ξέρουν από αυτόν τον ρώσικο παράδεισο και για κάποιο περίεργο λόγο θέλουν να τον αποφύγουν. Άλλωστε, από όσο ξέρουμε, οι φιλοναζιστικές δυνάμεις, συνήθως κατατάσσονται στην υπηρεσία του κατακτητή ως "γερμανοτσολιάδες", ρωσοτσολιάδες στην περίπτωσή μας και μετά ασκούν βία εκ του ασφαλούς στους ομοεθνείς τους, δεν αμύνονται μέχρις εσχάτων. Πολύ περίεργοι και πολύ λεβέντες είναι αυτοί οι "φιλοναζιστές" της ουκρανίας που προτάσουν τέτοια σθεναρή άμυνα, δεν βρίσκεις ?

Τέταρτη και τελευταία φορά θα σε ρωτήσω, τον Ζελένσκι τον είπες μαριονέτα, για τον Πούτιν, τι χαρακτηρισμό μπορείς να σκεφτείς? Για να σε βοηθήσω, εγώ τον λέω ένας ξεμωραμένος γέρος μπουνταλάς που κατέστρεψε την χώρα του, την μετατρέπει καθημερινά στον μελλοντικό βενζινοπώλη της Ευρώπης. Πιονάκι στα χέρια της Κίνας, στα χέρια της Ουκρανίας και του Ουζμπεκιστάν θα καταλήξουν. Καρπαζοεισπράκτορα της ιστορίας τον λέω και poo tin, Εσύ ?
 
Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
{{Ο πληθωρισμός σ όλη την Ευρώπη άμεσα σχετίζεται με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.}
1)Φυσικά, αλλά η επίδρασή του είναι μικρή, ο πληθωρισμός οφείλεται ΚΥΡΙΩΣ στον κοβιντ και στην φρενήρη σοσιαλιστική πολιτική της ευρώπης. Μοίρασαν και μοιράζουν πολλά επιδόματα. Πολλοί άνθρωποι εισέπραξαν περισσότερα απ τα επιδόματα ξάπλα σπίτι τους παρά αν πήγαιναν στην εργασία τους. Μιας και δηλώνεις γιατρός, αυτό θα μπορούσα να το παρομοιάσω σαν ένας ασθενής να πάσχει από αφυδάτωση και ο γιατρός να του δώσει να πιεί θάλασσα. Με μειωμένη παραγωγή, δηλαδή λιγότερα προϊόντα στα ράφια, και μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, ο πληθωρισμός είναι νομοτέλεια (νομοτέλεια με την καθαρή μαρξιστική έννοια). Με τα επιδόματα που μοιράζει σαν λυσσασμένος ο ΚΜ, ο πληθωρισμός φουντώνει ακόμη περισσότερο.
{{Αν ειναι ετσι, να μην παιρνουμε από πουθενα αέριο και να αφήσουμε την βιομηχανία να καταστραφει,}}

2)Όχι, να παίρνουμε αλλά να μην είμαστε εξαρτημένοι. Αν για παράδειγμα μια πηγή μας το πουλάει 2, εμείς να επιδιώκουμε να αγοράζουμε και από άλλες πηγές και ας το πληρώνουμε 3 ή 4. Να έχουμε δεξαμενές πολλές να στοκάρουμε και τα λοιπά. Λύσεις υπάρχουν.
{{Μονο επειδή καποιοι βλεπουμε κάποια πράγματα ουδέτερα και αντικειμενικά,}}
3)Δεν τα βλέπετε ούτε ουδέτερα ούτε αντικειμενικά, τα βλέπετε με ένα έντονο άρωμα μαυραγοριτισμού, όπως ακριβώς θα ήθελε ο Πούτιν να τα βλέπουν όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Ο Πούτιν να μας δίνει φτηνό αέριο να ζεσταινόμαστε και εμείς τα στραβά μάτια, να τον αφήνουμε να εισβάλει όπου γουστάρει μέχρι να έρθει και η σειρά μας.

{{πρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την Ρωσία. }}

4)Για να υπάρχουν καλές σχέσεις, χρειάζεται και οι δύο να συνεισφέρουν, αν ο ένας δεν και ο άλλος κάνει την κότα, τότε οι επιφανειακές καλές σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Μετά την λήξη, ακολουθεί σκληρό σέξ και ιμπεριαλισμός (αυτό με την Λενινιστική ορολογία).


1) Δε λεμε τίποτα διαφορετικό. Η πανδημία αλλά και η εισβολή έφεραν μεγάλο χάος στις παγκόσμιες αγορές.

2) Μονο που οι υπόλοιπες πηγές δες μας το πουλάνε για 3 η 4, αλλά για 15 και για 20. Το ιδιο ακριβώς το προϊόν το οποίο από Ρωσία απλα περναει στην ινδια. Ποσό νόημα κάνει αυτο μπορείς να μας πεις; Η μήπως από την άλλη μερια, το καταρικο αέριο ειναι πιο δημοκρατικό; Πάντως ούτε Κ αυτο πιο φθηνό δεν ειναι.


3) Προφανως. Δεν ζουμε σ έναν αγγελικά πλασμένο κοσμο. Τον καφε που πίνεις, τον καλλιεργούν ανήλικα μαύρα ή ασιατικά παιδιά τα οποία πληρώνονται με 3$ μισθό τον μηνα. Όλη η δυση στηρίζεται στην εκμετάλλευση του υπανάπτυκτου κόσμου. Αλλά δεν μας απαντησες στο κρίσιμο ερώτημα, αλλά συνεχώς υπεκφευγεις: το καταρικο ή σαουδαραβικο αέριο που τροφοδοτεί Κ αυτο αιματηρούς πολέμους, ειναι εξίσου ανήθικο να το αγοράζουμε; Η ειναι πιο καθαρό επειδή κερδίζεται Απο από το αίμα μη- ευρωπαίων;


Αντιθέτως, το ΝΑΤΟ ειναι που εισβάλλει και επεκτείνεται εκει που δεν το σπέρνουνε: στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Λογικο ειναι ότι ο Πούτιν αντιδράει. Όταν η ΕΣΣΔ έστησε στην Κούβα πυραύλους απέναντι στην ΗΠΑ , κοντέψαμε να βιώσουμε Γ παγκόσμιο, ετσι δεν ήταν ; Γι άλλη μια φορά διακρίνω φαρισαϊσμό και double standards.


4) Η συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊων, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων, οι οποίοι και αυτοί ανήκουν στην Ευρώπη, ένα μέρος τουλάχιστον, ήταν άψογη. Μέχρι που είδε ο big John ότι μπορεί να επωφεληθεί από μια τέτοια είδους κρίση στο έπακρον και να ισχυροποιήσει παλι ξανα την θέση του. Απλή λογική ειναι, για οποιον βλέπει τα πράγματα απλα και δεν φοβάται την αυτοκριτική και αντικειμενικότητα.
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
1) Δε λεμε τίποτα διαφορετικό. Η πανδημία αλλά και η εισβολή έφεραν μεγάλο χάος στις παγκόσμιες αγορές.

2) Μονο που οι υπόλοιπες πηγές δες μας το πουλάνε για 3 η 4, αλλά για 15 και για 20. Το ιδιο ακριβώς το προϊόν το οποίο από Ρωσία απλα περναει στην ινδια. Ποσό νόημα κάνει αυτο μπορείς να μας πεις; Η μήπως από την άλλη μερια, το καταρικο αέριο ειναι πιο δημοκρατικό; Πάντως ούτε Κ αυτο πιο φθηνό δεν ειναι.


3) Προφανως. Δεν ζουμε σ έναν αγγελικά πλασμένο κοσμο. Τον καφε που πίνεις, τον καλλιεργούν ανήλικα μαύρα ή ασιατικά παιδιά τα οποία πληρώνονται με 3$ μισθό τον μηνα. Όλη η δυση στηρίζεται στην εκμετάλλευση του υπανάπτυκτου κόσμου. Αλλά δεν μας απαντησες στο κρίσιμο ερώτημα, αλλά συνεχώς υπεκφευγεις: το καταρικο ή σαουδαραβικο αέριο που τροφοδοτεί Κ αυτο αιματηρούς πολέμους, ειναι εξίσου ανήθικο να το αγοράζουμε; Η ειναι πιο καθαρό επειδή κερδίζεται Απο από το αίμα μη- ευρωπαίων;


Αντιθέτως, το ΝΑΤΟ ειναι που εισβάλλει και επεκτείνεται εκει που δεν το σπέρνουνε: στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Λογικο ειναι ότι ο Πούτιν αντιδράει. Όταν η ΕΣΣΔ έστησε στην Κούβα πυραύλους απέναντι στην ΗΠΑ , κοντέψαμε να βιώσουμε Γ παγκόσμιο, ετσι δεν ήταν ; Γι άλλη μια φορά διακρίνω φαρισαϊσμό και double standards.


4) Η συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊων, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων, οι οποίοι και αυτοί ανήκουν στην Ευρώπη, ένα μέρος τουλάχιστον, ήταν άψογη. Μέχρι που είδε ο big John ότι μπορεί να επωφεληθεί από μια τέτοια είδους κρίση στο έπακρον και να ισχυροποιήσει παλι ξανα την θέση του. Απλή λογική ειναι, για οποιον βλέπει τα πράγματα απλα και δεν φοβάται την αυτοκριτική και αντικειμενικότητα.
{{αλλά συνεχώς υπεκφευγεις:}}
Δεν υπεκφεύγω αλλά δεν μπορώ σε μια παράγραφω να τα εξαντλήσω όλα, ούτε και τα γνωρίζω όλα άλλωστε.
Φυσικά και το Καταριανό τροφοδοτεί έγκλημα πολέμου
1) Δε λεμε τίποτα διαφορετικό. Η πανδημία αλλά και η εισβολή έφεραν μεγάλο χάος στις παγκόσμιες αγορές.

2) Μονο που οι υπόλοιπες πηγές δες μας το πουλάνε για 3 η 4, αλλά για 15 και για 20. Το ιδιο ακριβώς το προϊόν το οποίο από Ρωσία απλα περναει στην ινδια. Ποσό νόημα κάνει αυτο μπορείς να μας πεις; Η μήπως από την άλλη μερια, το καταρικο αέριο ειναι πιο δημοκρατικό; Πάντως ούτε Κ αυτο πιο φθηνό δεν ειναι.


3) Προφανως. Δεν ζουμε σ έναν αγγελικά πλασμένο κοσμο. Τον καφε που πίνεις, τον καλλιεργούν ανήλικα μαύρα ή ασιατικά παιδιά τα οποία πληρώνονται με 3$ μισθό τον μηνα. Όλη η δυση στηρίζεται στην εκμετάλλευση του υπανάπτυκτου κόσμου. Αλλά δεν μας απαντησες στο κρίσιμο ερώτημα, αλλά συνεχώς υπεκφευγεις: το καταρικο ή σαουδαραβικο αέριο που τροφοδοτεί Κ αυτο αιματηρούς πολέμους, ειναι εξίσου ανήθικο να το αγοράζουμε; Η ειναι πιο καθαρό επειδή κερδίζεται Απο από το αίμα μη- ευρωπαίων;


Αντιθέτως, το ΝΑΤΟ ειναι που εισβάλλει και επεκτείνεται εκει που δεν το σπέρνουνε: στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Λογικο ειναι ότι ο Πούτιν αντιδράει. Όταν η ΕΣΣΔ έστησε στην Κούβα πυραύλους απέναντι στην ΗΠΑ , κοντέψαμε να βιώσουμε Γ παγκόσμιο, ετσι δεν ήταν ; Γι άλλη μια φορά διακρίνω φαρισαϊσμό και double standards.


4) Η συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊων, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων, οι οποίοι και αυτοί ανήκουν στην Ευρώπη, ένα μέρος τουλάχιστον, ήταν άψογη. Μέχρι που είδε ο big John ότι μπορεί να επωφεληθεί από μια τέτοια είδους κρίση στο έπακρον και να ισχυροποιήσει παλι ξανα την θέση του. Απλή λογική ειναι, για οποιον βλέπει τα πράγματα απλα και δεν φοβάται την αυτοκριτική και αντικειμενικότητα.
{{ 4) Η συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊων, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων, οι οποίοι και αυτοί ανήκουν στην Ευρώπη, ένα μέρος τουλάχιστον, ήταν άψογη. Μέχρι που είδε ο big John ότι μπορεί να επωφεληθεί από μια τέτοια είδους κρίση στο έπακρον και να ισχυροποιήσει παλι ξανα την θέση του. Απλή λογική ειναι, για οποιον βλέπει τα πράγματα απλα και δεν φοβάται την αυτοκριτική και αντικειμενικότητα.}}

Με άλλα λόγια, μας λές πως ο Πούτιν ήταν εντελώς ηλίθιος και ζόμπι ή ήταν βοηθός μπαλαρίνα του Μπαιντεν. Πήγε ο παππούς απ το Αμέρκα, κάτι έκανε, ο poo tin "τσίμπησε" και τον έκανε με τα κρεμμυδάκια, μας παρουσιάζεις την χώρα υπερδύναμη, ως ένα ψιλομπουρδέλο όπου ένας πελάτης, κάτι κάνει, κάτι λέει στην τσατσα, και μετά ξεμαλλιάζονται οι κοπέλες μέσα.

Λυπάμαι, όλα αυτά που περιγράφεις, είναι πρόχειρες αβάσιμες και αρκετά συνωμοσιολογίες ψεκ προπαγάνδες που εκπονήθηκαν στο πόδι από μπεκρήδες της γκαγκεμπε για να διασπείρουν χρήσιμοι ηλίθιοι, να έχουμε να λέμε στα καφενεία. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει, ισχύει μόνο ότι η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε μια σοβινιστική νεοναζιστικής νοοτροπίας, φασιστική χώρα. Και ως νεοναζίδες σταλινοφασιστες, το μυαλό τους το έχουν διαρκώς στο κακό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,026 μηνύματα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Έμεινε ο ίσκιος του εαυτού του ή ο,τι έχει απομείνει από αυτόν.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
{{αλλά συνεχώς υπεκφευγεις:}}
Δεν υπεκφεύγω αλλά δεν μπορώ σε μια παράγραφω να τα εξαντλήσω όλα, ούτε και τα γνωρίζω όλα άλλωστε.
Φυσικά και το Καταριανό τροφοδοτεί έγκλημα πολέμου

{{ 4) Η συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊων, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων, οι οποίοι και αυτοί ανήκουν στην Ευρώπη, ένα μέρος τουλάχιστον, ήταν άψογη. Μέχρι που είδε ο big John ότι μπορεί να επωφεληθεί από μια τέτοια είδους κρίση στο έπακρον και να ισχυροποιήσει παλι ξανα την θέση του. Απλή λογική ειναι, για οποιον βλέπει τα πράγματα απλα και δεν φοβάται την αυτοκριτική και αντικειμενικότητα.}}

Με άλλα λόγια, μας λές πως ο Πούτιν ήταν εντελώς ηλίθιος και ζόμπι ή ήταν βοηθός μπαλαρίνα του Μπαιντεν. Πήγε ο παππούς απ το Αμέρκα, κάτι έκανε, ο poo tin "τσίμπησε" και τον έκανε με τα κρεμμυδάκια, μας παρουσιάζεις την χώρα υπερδύναμη, ως ένα ψιλομπουρδέλο όπου ένας πελάτης, κάτι κάνει, κάτι λέει στην τσατσα, και μετά ξεμαλλιάζονται οι κοπέλες μέσα.

Λυπάμαι, όλα αυτά που περιγράφεις, είναι πρόχειρες αβάσιμες και αρκετά συνωμοσιολογίες ψεκ προπαγάνδες που εκπονήθηκαν στο πόδι από μπεκρήδες της γκαγκεμπε για να διασπείρουν χρήσιμοι ηλίθιοι, να έχουμε να λέμε στα καφενεία. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει, ισχύει μόνο ότι η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε μια σοβινιστική νεοναζιστικής νοοτροπίας, φασιστική χώρα. Και ως νεοναζίδες σταλινοφασιστες, το μυαλό τους το έχουν διαρκώς στο κακό.


1) Και το κρισιμότατο ερώτημα (ξανα) παραμένει: και γιατί να μην αγοράσουμε το ρωσικό τοτε, το οποίο μια χαρα τροφοδοτούσε την ΕΕ τόσα χρονια; Μήπως υπάρχουν κάποιες άλλες σκοπιμότητες από πισω;

2)Πάλι λαθος (ξανα) κατάλαβες.

Η Ρωσία προφανως και ειναι ένα κράτος ή μαλλον ένα σύστημα που βασίζεται σε αυταρχικές μεθόδους και σε διαφορετικό σύστημα διακυβερνήσης. Όπως και πολλές αλλά χώρες στον παγκόσμιο χάρτη. Αυτο δεν σημαίνει ότι Κατ ανάγκην ειναι «κακές» ή δυσλειτουργίκες. Όπως έλεγε και ο τεράστιος σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Γερμανίας Helmut Schmidt, ότι ειναι λαθος να παρεμβαίνουμε και να «μεταρρυθμίζουμε»- όπως εκδημοκράτισαν πολλα κρατη στο παρελθόν οι ΗΠΑ, και τωρα με την Ουκρανία τα ιδια- κρατη με διαφορετική κουλτούρα, κρατη με άλλες πολιτισμικές καταβολές και πολιτειακα και πολιτικά συστήματα. Η κατανόηση και αναγνώριση αυτου ούτε πουτινοφιλους μας κάνει ούτε κινέζους αναρχοκομμουνιστες.


Δεν μπορεί να εισαι τόσο αφελής και τόσο εκτός πραγματικότητας, ειλικρινά. Οι ευρωπαίοι, και δη οι Γερμανοί, δεν έχουν σχεδόν καμία αυτόβουλη πολιτική δράση μετά τον Β ΠΠ. Τα σχέδια λαμβάνονται στην Ουάσιγκτον και εκτελούνται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Προς κέρδος των ΗΠΑ.

α)Ρίξανε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση 2014 με τα τσιράκια τους, σε μια χώρα, με τελείως διαφορετική νοοτροπία και πολιτική παράδοση , όπως ειπαμε παραπάνω, για δήθεν «εκδημοκρατισμό», την ιδια στιγμή που κάνουν τα ιδια μ αυτους που κατηγορούνε- καταργώντας κόμματα της αντιπολίτευσης, κυνηγωντασ ρώσοφωνους, απαγορεύουν ακομα και ρωσική λογοτεχνία και μουσική και την γλωσσα.
Το ξερεις ότι τοτε(2014) τα εγχώρια κρατικά ΜΜΕ εδώ αποκαλούσαν την τωρινη ουκρανική κυβέρνηση ως φασιστες που καταπιέζει τους ρωσοφωνους στ ανατολικά και ότι ακολουθούνται παράνομες εθνικοσοσιαλιστικές τακτικές τύπου Bandera? Τωρα δεν τα λενε πλέον, γιατί τα συμφέροντα κάποιων μαλλον άλλαξαν. Και προφανως όχι τα συμφέροντα των ευρωπαίων, που όπως ειπαμε επωφελούνταν από την συνεργασία με την Ρωσία.


β) Παράλληλα, Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούν στον στραγγαλισμό της οικονομίας τους και στην εξαθλίωση των κατοίκων τους λόγω ξένων συμφέροντων. Αυτα ολα ειναι η πραγματικότητα, όχι ξύπνησε ένα πρωί ο κακός πουτιν και εισέβαλε σε μια χώρα επειδή ειναι εκ φύσεως κακός, σταλινοφασιστας, νεοναζί( Ε αποφάσισε επιτέλους!!). Κάποιος άλλος εδώ μ φαινεται έχει ρατσιστικά κόμπλεξ που τα εκφράζει με κενά επιχειρήματα.


( απαρίθμησα το κείμενο Μπας και απαντήσεις και δεν συνεχίσεις να υπεκφευγεις αλλο. Αλλά σκοπίμως συνεχίζεις να το κανείς. Μην αγχωνεσαι, το διαδικτυακό μελάνι δεν κοστίζει πολυ, δεν θα χρεωθείς εξτρα).
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
ισχύει μόνο ότι η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε μια σοβινιστική νεοναζιστικής νοοτροπίας, φασιστική χώρα. Και ως νεοναζίδες σταλινοφασιστες, το μυαλό τους το έχουν διαρκώς στο κακό.
Congrats 👏
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Γελάω κάθε φορά όταν οι φιλο-Ουκρανοί έχουν το θράσος να μιλάνε κιόλας για ναζισμό σε άλλη χώρα όπως η Ρωσσία. Είναι τουλάχιστον γελοίο για όσους ξέρουμε τι ισχύει στην Ουκρανία και πολύ πριν τον πόλεμο και ιστορικά στην γερμανική εισβολή του 1941.

Δεν καταδικάζω την εθνοφυλετική υπόσταση του Ουκρανικού κράτους, κάθε άλλο, απλά να ξέρουμε τι λέμε εδώ μέσα. Ο εθνικοσοσιαλισμός είχε ανέκαθεν και διαχρονικά γερή βάση στο Ουκρανικό κράτος από τη δεκαετία του 30 έως και σήμερα. Μια μικρή αναφορά να δείτε τι έλεγαν τα mainstream media ( αυτά που θαυμάζουν ! ) για την Ουκρανία πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και θα φρίξετε. Μέχρι και ο Πούτιν πιο ήπια μιλάει για την Ουκρανία από αυτούς. Αλλά τα ξεχνάτε εδώ μέσα κάποιοι.

Ο Πούτιν πως βγήκε νεοναζί είναι από μόνο του αστείο. Ο Πούτιν έχει κάνει επαίσχυντες δηλώσεις και στο παρελθόν και γενικά λέγοντας πως τον Ρώσσο δεν τον κάνει το αίμα αλλά η ψυχή. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει στην έννοια της Φυλής που είναι βασική θεωρία και του εθνικοσοσιαλισμού και του εθνοφυλετισμού. Ο Πούτιν είναι περισσότερο πιστός σε μια πολυφυλετική αυτοκρατορική πολιτική τύπου Τσάρων της Ρωσσικής Αυτοκρατορίας. Η Ρωσσία περισσότερο πολυφυλετική αυτοκρατορία θυμίζει παρά εθνοφυλετικό εθνικό κράτος. Για αυτό και δεν την θεωρούμε ιδεατό παράδειγμα.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,026 μηνύματα.
Ο Πούτιν είναι περισσότερο πιστός σε μια πολυφυλετική αυτοκρατορική πολιτική τύπου Τσάρων της Ρωσσικής Αυτοκρατορίας. Η Ρωσσία περισσότερο πολυφυλετική αυτοκρατορία θυμίζει παρά εθνοφυλετικό εθνικό κράτος. Για αυτό και δεν την θεωρούμε ιδεατό παράδειγμα.
Ουσιαστικά ασπάζεται μάλλον κάτι σα συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά με τσαρικά χαρακτηριστικά. Και μόνο που έχει καταφέρει να συσπειρώσει στο ρωσικό κράτος τόσες διαφορετικές φυλές-εθνοτικές ομάδες, όπως Τσετσένους, Τάταρους, Οσέτιους κτλπ, οι οποίες κάποια στιγμή στο παρελθόν είχαν εκδηλώσει αποσχιστικές και αυτονομιστικές τάσεις δείχνει πως μάλλον η ίδια η δομή του ρωσικού κράτους που έχει εδραιώσει ασκεί τεράστια επιρροή στις ομάδες αυτές, λειτουργώντας σα συνεκτικός ιστός.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Μια χαρά κατάφερε ο Πουτλερ να συσπειρώσει σχεδον όλες τις πρώην σοβιετιες εναντίον της Ρωσίας εκτός της μαριονέτας Λευκορωσίας. Και να φτάσουν στο σημείο να ζητούν να βγουν από την ουδετερότητα για πρώτη φορά μεταπολεμικά οι καλύτερες δημοκρατιες του κόσμου, χώρες με τις περισσότερες ελευθερίες για τους πολίτες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία. Το μέλλον της Ρωσίας προδιαγράφεται χειρότερο από δυσοίωνο και το μέλλον των Ρώσων εφιαλτικό.
Για την ώρα καταστρέφονται οι ψυχές των νέων Ρώσων σε μια χώρα που η γεννητικότητα είναι στο μηδέν.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Ουσιαστικά ασπάζεται μάλλον κάτι σα συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά με τσαρικά χαρακτηριστικά. Και μόνο που έχει καταφέρει να συσπειρώσει στο ρωσικό κράτος τόσες διαφορετικές φυλές-εθνοτικές ομάδες, όπως Τσετσένους, Τάταρους, Οσέτιους κτλπ, οι οποίες κάποια στιγμή στο παρελθόν είχαν εκδηλώσει αποσχιστικές και αυτονομιστικές τάσεις δείχνει πως μάλλον η ίδια η δομή του ρωσικού κράτους που έχει εδραιώσει ασκεί τεράστια επιρροή στις ομάδες αυτές, λειτουργώντας σα συνεκτικός ιστός.
Και επί Ρωσσικής Αυτοκρατορίας και επί Σοβιετικής Ενώσεως είδαμε περιόδους με ψέγματα φυλετικής πολιτικής ( όπως η εθνοκάθαρση Κιρκάσιων, Τσετσένων, Τατάρων, Ποντίων προσφύγων, παροικιακού Ελληνισμού στη Κριμαία κλπ ) αλλά ουσιαστικά ουδέποτε είδαμε μια ενιαία κρατική φυλετική πολιτική όπως είδαμε στην Ευρώπη. Με μια μικρή εξαίρεση τον τελευταίο Τσάρο που προσεπάθησε με αρτσούμπαλο τρόπο να εκρωσσίσει τις μειονότητες κάτι που ήταν θείο δώρο για τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους. Και πάλι όμως δεν το λες εθνοφυλετισμό αυτό γιατί ο φυλετισμός πιστεύει πως γεννιέσαι από δύο βιολογικούς γονείς στην Φυλή, δεν μπορείς να ενταχθείς εις αυτήν. Άρα δεν είναι ακριβώς φυλετισμός ούτε αυτό.

Η Ρωσσία ουσιαστικά δεν έχει τρομερά πολλές διαφορές με τον Δυτικό κόσμο. Η μόνη κύρια διαφορά είναι η θρησκευτική πολιτική. Στη Δύση ο Χριστιανισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοιρα ενώ στη Ρωσσία, αν και οι μουσουλμάνοι απολαμβάνουν και εκεί πολλά προνόμια, δεν αφήνονται υπόνοιες ότι η Ρωσσία είναι ένα κοσμικό κράτος. Η Ρωσσία είναι ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό κράτος, τελεία. Οι παραδόσεις γίνονται σεβαστές και ο θεσμός της Οικογένειας υποστηρίζεται την ώρα που στη Δύση ούτε αυτό δεν σέβονται οι δαίμονες ο Διάολος να τους πάρει. Ίσως είναι πραγματιστική και realpolitik αυτό που κάνει η Ρωσσία για να παραμένει ενωμένη ομοσπονδιακά αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι όταν έχεις μια χώρα με τέτοια τεράστια έκταση ακατοίκητη και οι λευκοί έχουν ακραία υπογεννητικότητα τότε αυτό δεν μπορεί να είναι άξιο παραδειγμα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Very serious situation...
Screenshot_2023-03-19-15-29-34-619_com.android.chrome.jpg

Very serious...
Screenshot_2023-03-19-15-29-20-575_com.android.chrome.jpg

...
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Αυτές οι στατιστικές είναι ο,τι πιο αστείο υπάρχει. Η Ελλάδα στην ανωτέρα βαθμίδα ελευθερίας με την καντιανή έννοια. Αστείο το λιγότερο.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Αυτές οι στατιστικές είναι ο,τι πιο αστείο υπάρχει. Η Ελλάδα στην ανωτέρα βαθμίδα ελευθερίας με την καντιανή έννοια. Αστείο το λιγότερο.
Ε τι να κάνουμε; Δεν έχω "γιαννο2001" α λα καρτ στατιστικές... Εδώ ούτε το χαμηλότατο (χειρότερο από της Λιβύης) προσδόκιμο της Ρωσίας δεν αναγνωρίζεις... :P
Υ.Γ. Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν λέμε τίποτα...
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Ε τι να κάνουμε; Δεν έχω "γιαννο2001" α λα καρτ στατιστικές... Εδώ ούτε το χαμηλότατο (χειρότερο από της Λιβύης) προσδόκιμο της Ρωσίας δεν αναγνωρίζεις... :P
Υ.Γ. Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν λέμε τίποτα...
Άσε μας ρε ζουστ. Αυτό το θρεντ ξεφτίλα το έχετε κάνει οι δυτικολάγνοι. Ούτε για τη Λιβύη σε συμφέρει να μιλάς, την χώρα με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο προ δυτικής παρεμβάσεως και την κάνατε αυτό το χάλι που είναι σήμερα.

Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι αν θα λέγεται Πούτιν ή Ρασπούτιν ή ο,τιδήποτε, θέλω να φιλήσω όμως τα χέρια αυτού που επί τέλους θα δώσει ένα γερό φρένο στη Δύση για να σταματήσει να καταστρέφει χώρες και ανθρώπους.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Άσε μας ρε ζουστ. Αυτό το θρεντ ξεφτίλα το έχετε κάνει οι δυτικολάγνοι.
Πόσο ζούνε οι σεξιστες αντιγκει Ρώσοι είπαμε;
Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι αν θα λέγεται Πούτιν ή Ρασπούτιν ή ο,τιδήποτε
Α, καλά...
θέλω να φιλήσω όμως τα χέρια αυτού που επί τέλους θα δώσει ένα γερό φρένο στη Δύση Ρωσία για να σταματήσει να καταστρέφει χώρες και ανθρώπους και τους ίδιους του Ρωσους
Φιξεδ
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Πόσο ζούνε οι σεξιστες αντιγκει Ρώσοι είπαμε;
Όσο και οι εθνικοσοσιαλιστές του Κιέβου. Lol.

Πως σκατά μπλέξατε τους lgbt και τον φεμινισμό στο πόλεμο είναι το κάτι άλλο. Και ιδίως όταν και οι δύο χώρες είναι ακραία συντηρητικές. Ό,τι να'ναι.

Ναι, σίγουρα. Δεν διαφωνώ βέβαια τελείως επί αυτού. Φάπα και σε Δύση και σε Ρωσσία και σε κάθε ένα που νομίζει πως μπορεί για τα καπιταλιστικά αστικά συμφέροντα του να λιώνει τους λαούς.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Όσο και οι εθνικοσοσιαλιστές του Κιέβου. Lol.

Πως σκατά μπλέξατε τους lgbt και τον φεμινισμό στο πόλεμο είναι το κάτι άλλο. Και ιδίως όταν και οι δύο χώρες είναι ακραία συντηρητικές. Ό,τι να'ναι.


Ναι, σίγουρα. Δεν διαφωνώ βέβαια τελείως επί αυτού. Φάπα και σε Δύση και σε Ρωσσία και σε κάθε ένα που νομίζει πως μπορεί για τα καπιταλιστικά αστικά συμφέροντα του να λιώνει τους λαούς.
Άσε, η Ρωσία είναι η απόλυτη κατάντια. Λυπάμαι ειλικρινά τους Ρώσους. Τουλάχιστον οι μετανάστες ξέρουν ποιες χώρες να προτιμούν.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,026 μηνύματα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top