Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος 2022-2024

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,140 μηνύματα.
lolukrains.png
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Ή απλά σταματήστε να το γεμίζετε με περιττά σχόλια. Όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι συντηρητικές κοινωνικά. Έλεος, βρήκατε άλλο έναν τρόπο απλά για να κράξετε την Ρωσσία. Απορώ τι άλλο θα βρείτε μετά, κάθε φορά με εκπλήσσεται όλο και περισσότερο.

=== *** Όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι συντηρητικές κοινωνικά. *** ===

Εδώ θα αναλύσουμε αυτήν την αθώα, φαινομενικά,. προτασούλα για να αντλήσουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το πως λειτουργεί το μυαλό του μέσου ιδεοληπτικού, προβοκάτορα, σκοταδιστή, οπαδό μεσαιωνικών αντιλήψεων χρυσαυγίτη σκλυροπυρηνικού κνίτη, συριζαψίτη βελοπουλικού παλαιοημερολογίτη κλπ.

Πρώτα πρώτα το πολύ απλό, αν μια χώρα που ανήκει στην κατηγορία "συντηρητικές κοινωνικά", χυμάει σε μια άλλη "συντηρητικές κοινωνικά" χώρα, γεμίζει τα χωριά όπου εισέβαλε με ομαδικούς τάφους, οι στρατιώτες που μεγάλωσαν "συντηρητικές κοινωνικά", όταν μπουκάρουν στις ξένες επαρχίες, μπαίνουν στα σπίτια και πλιατσικολογούν, κλέβουν καφετιέρες τοστιέρες βραστήρες, βιάζουν, βομβαρδίζουν ανηλεώς αθώους άλλους πολίτες και ΟΥΔΕΙΣ πολίτης της συντηρητικής κοινωνίας ενοχλείται, κανείς δεν βγαίνει να αμφισβητήσει δημόσια τον επί 20τόσα χρόνια ηγέτη της συντηρητικής κοινωνίας ως ανίκανο και επικίνδυνο, τότε ο λογικός άνθρωπος θα σκεπτόταν ότι οι συντηρητικές κοινωνίες δεν είναι και τόσο αθώες τελικά, απεναντίας είναι ένας δημόσιος κίνδυνος για τις ίδιες τις κοινωνίες, τους πολίτες της αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Πάμε και στην ανάλυση της πρότασης.
Οι κοινωνίες εξελίσσονται. Αυτό, παιδιά, είναι μια γενική αρχή. Η Ρωσία, σήμερα μπορεί να είναι «συντηρητική», πριν 100 χρόνια ήταν κάτι άλλο, πριν χίλια και δυο χιλιάδες χρόνια κάτι άλλο (Σκύθες και υπόδουλοι των Μογγόλων), μετά από εκατό ή χίλια χρόνια πάλι κάτι άλλο. Το ίδιο ισχύει για όλες τις κοινωνίες γεωγραφίες , παντού.

Στην κατηγορία των συνανθρώπων μας που έχουν ορκιστεί στον σκοταδισμό, αυτή η φυσιολογική και αναπόφευκτη εξέλιξη, έχει μετατραπεί στο μυαλό τους σε ένα καθημερινό εφιάλτη. Συνήθως οι ιδεοληπτικοί, δημιουργούν μια ιδεατή κοινωνία και θέλουν να μεταφερθούν σε αυτήν και τίποτα να μην αλλάξει, τίποτα να μην τους ταρακουνήσει, να ζήσουν εκεί και να ζουν έτσι και όλοι οι άλλοι, στον αιώνα τον άπαντα.

Τέτοιες «ιδανικές» κοινωνίες, είναι, οι οπαδοί θρησκευτικών κινημάτων αιρέσεων που έχουν τον παράδεισο, οι καπακαπα τον κομμουνισμό-υπαρκτό σοσιαλισμό, οι νεοναζί μια παραλλαγή του κομμουνισμού,τον εθνικοσοσιαλισμό με φυλετική καθαρότητα, οι ελληναράδες 12θειστές την αρχαία ελλάδα του Περικλή, άλλοι ελληναράδες την ελληνιστική περίοδο Αλέξανδρος επίγονοι.

Πολλές τέτοιες θεωρίες αλλά λειτιυργούν πάντα πάνω στο ίδιο μοτίβο, Μερικές αιρέσεις πάνε και ένα κλικ παραπέρα και φτιάχνουν αυτές τις μικροκοινωνίες όπως οι Αμις στην Αμερική, οι ορθόδοξοι καλόγεροι στα μοναστήρια είναι και αυτοί μια τέτοια άποψη ζωής στο πολύ κοντά μας.

Στο ιδεοληπτικό μυαλό του συμπαθέστατου κατά τα άλλα πουτινοτρολ σκοταδιστή Γιάννη, και μόνο με την υποψία ότι κράτη που ανήκουν στην κατηγορία "συντηρητικές κοινωνικά", υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν οι κοινωνίες του και να μεταβληθούν σε κάτι άλλο, συνήθιως μεγάλοι πόλεμοι επιταχύνουν τα γεγονότα, ο Γιαννάκης μας τρελαίνεται και μας λέει να μην γράφουμε τέτοια, διότι ίσως και ημικρανίες να τον πιάσουν.

Ο άνθρωπος της λογικής και του διαφωτισμού, δεν τον ενδιαφέρει η κατηγοριοποίηση της κοινωνία αλλά αν οι άνθρωποί περνάνε καλά ή όχι. Είναι θέμα τι βάζουμε στην κορυφή της πυραμίδας της λογικής μας κάθε φορά.
Τι είναι ουσιαστικό και τι ιδεοληπτικό.

Για όσους θέλουν να διαβάσουν περισσότερα, θα συνιστούσα δύο βιβλία, 1. οι ανοικτές κοινωνίες και οι εχθροί τους, του Καρλ Πόπερ, και 2. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Θεοδωρίδης Χαράλαμπος (πολύ παλιό αλλά διαχρονικό βιβλίο)
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,824 μηνύματα.
Και μετά από άλλο ένα τεραστίων διαστάσεων post μαζικού παραλογισμού, πάμε λίγο πάλι στα γεγονότα. Μιας που οι αγαπημένοι μας φιλελεύθεροι προοδευτικοί, φορείς του πνεύματος του διαφωτισμού, ομιλούν καιρό τώρα για τους ομοφυλόφιλους της Ρωσσίας ( σε θρεντ του πολέμου αλλά δεν πειράζει ) και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους καημένους ας τους πούμε εμείς οι μεσαιωνικοί σκοταδιστές Πουτλερολάγνοι ότι ενώ τα δυτικά μήντια τους Ρώσσους τους λένε Ορκς, τα ουκρανικά τους λένε «Pidar» που είναι ένας υποτιμητικός όρος για τους ομοφυλόφιλους. Σαν το δικό μας «π**στης».

Εσείς οι υπέρμαχοι της εξέλιξης και της προόδου τι έχετε να πείτε για αυτό; Συμφωνούμε βέβαια στο ότι η Ουκρανία θα έχει πολλά προβλήματα αφού διάλεξε το στρατόπεδο της Δύσεως. Η μόνη πρόοδος που ως τώρα έχετε να επιδείξετε είναι το να γίνονται οι Ευρωπαίοι ξένοι στα εδάφη τους, ο χριστιανισμός να είναι υπό διωγμό και ο θεσμός της Οικογενείας να έχει γίνει τριμπούρδελο. Εις ανώτερα.Όσο για τους Ουκρανούς θα το καταλάβουν αργά αυτό, όταν τα αγάλματα τους θα αμαυρώνονται με τα ουκρανικά «αυτοί δεν είναι οι νεκροί μας».
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
ομιλούν καιρό τώρα για τους ομοφυλόφιλους της Ρωσσίας ( σε θρεντ του πολέμου αλλά δεν πειράζει )
Η πλήρης αδυναμία κατανόησης κειμένου ίσως είναι και παθολογικό.
Δεν ειδα πουθενά να γράφει κάποιος για ρώσους ομοφυλόφιλους. Για ένα Ρώσο καλλιτέχνη έγραψαν, είπε κάτι ενάντια στον πόλεμο και ατύχημα, εσύ συμπλήρωσες τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, σε εμένα είναι αδιάφορες. Που τα ξέρεις αυτά ? Μόνο τα call boys ξέρουν τέτοιες λεπτομέρειες.
Συμφωνούμε βέβαια στο ότι η Ουκρανία θα έχει πολλά προβλήματα αφού διάλεξε το στρατόπεδο της Δύσεως

Το πολλά προβλήματα επειδή θέλει να επιλέγει ότι της αρέσει αλλά έχει την ατυχία να συνορεύει με ένα νεοναζιστικό κράτος με έναν νεοναζί κοντοστούπι ηγετίσκο της καρπαζάς. Επειδή είναι μεγάλη χώρα, θέλει πολλές καρπαζές, αυτό είναι όλο.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

Τα ομοφυλόφιλα άτομα στη Ρωσία έχουν ελάχιστα έως και σχεδόν ανύπαρκτα δικαιώματα. Το ποσοστό των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία έφτανε το 2003 περίπου το 3,7%.ωστόσο μετά από το 2012 οπότε και λόγω μιας πολιτικής διακρίσεων υποστηριζόμενων από το Κράτος και την Κυβέρνηση της Χώρας το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είχε πέσει σε μόλις 1,2% το 2014. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι έχουν πλέον εγκαταλείψει τη χώρα και ζουν στο εξωτερικό.
Κρίμα που έχουν εγκαλειψει την χώρα γιατί ήταν ισως η πιο δυναμική ομάδα αντίστασης στην Ρωσία που αντιτίθετο στον παραλογισμό του πολεμου...

Για ένα Ρώσο καλλιτέχνη έγραψαν, είπε κάτι ενάντια στον πόλεμο και ατύχημα, εσύ συμπλήρωσες τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, σε εμένα είναι αδιάφορες.
Θα ήταν αδιάφορες αν ζούσε σε μια δημοκρατική δυτική κοινωνία σε αντίθεση με μια συντηρητικότατη κοινωνία όπως στην Ρωσία που είναι διπλα κατακριτέο γιατί ο εν λόγω τραγουδιστής ήταν αυστηρά κριτικός ως προς την μοναρχική άσκηση του πολιτεύματος από τον Πούτιν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Έλα ρε συ Έσπερε. Εσύ δηλαδή θες να με πεις πως ήσουν υπέρ της Γιουγκοσλαβίας στην απάνθρωπη επίθεση του ΝΑΤΟ;

Εδώ ένας άλλος σχολιασμός που επιτρέπει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο νοσηρό τρόπο σκέψης ιδεοληπτικών πουτνοτρόλ.

Στο μυαλό του ιδεοληπτικού προβοκάτορα, τα πάντα είναι στρατόπεδα και παραταξιακές κόντρες.
Δεν υπάρχει ουσία.

Σου λέει ο ιδεοληπτικός,
<<Αφού είμαι με τους Ρώσους, τότε πρέπει να μου αρέσει να βλέπω τους ρώσουν να βομαρδίζουν εχθρούς.
Πρέπει να μου αρέσει οτι κάνουν οι Ρώσοι γενικώς, Συνεπάγεται, Όσοι δεν είναι με τους ρώσους, τότε είναι με τους "άλλους" και επωμένως και σε εκείνους αρέσει να βλέπους τους "άλλους" να βομβαρδίζουν εμάς. >>


Αλλά δεν είναι έτσι , φυσικά και είμασταν υπερ της Γιουγκοσλαβίας και κάναμε πορείες στην Αμερικανική Πρεσβεία, δεν μας πέρασε απ το μυαλό να πάμε πρώτα απ την Ρωσική να καταγγείλουμε τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό επεκτατισμό νεοναζισμό και μετά στην αμερικάνικη, δεν μας πέρασε απ το μυαλό νεα λέμε ότι ο Μιλόσεβιτς είναι πιόνι των ρώσων και μαριονέτα. Ψιλά γράμματα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,140 μηνύματα.
Και μετά από άλλο ένα τεραστίων διαστάσεων post μαζικού παραλογισμού
Βαφτίζεις μαζικό παραλογισμό κάθε φορά που κάποιος παίρνει διπλό στην έδρα σου.

Το ότι γενικά η Ανατολική Ευρώπη είναι κοινωνικά συντηρητική ουδεμία σχέση δεν μπορεί να έχει με το να τασσόμαστε με το πλευρό της επιτιθέμενης δύναμης σε μια άνευ προσχημάτων εισβολή. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ούτε γι' αστείο δε θα έπρεπε να τολμήσει να πει κάτι τέτοιο.
Next episode: "Ο Πριγκοζίν βρέθηκε νεκρός μετά από επιτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας ύστερα από την αποτυχημένη έκβαση των τελευταίων επιθέσεων της μισθοφορικής εταιρείας της οποίας ηγείτο, Wagner PLC".
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,824 μηνύματα.
Βαφτίζεις μαζικό παραλογισμό κάθε φορά που κάποιος παίρνει διπλό στην έδρα σου.
Τι διπλό ρε και εσύ; Μιλάς και για διπλά εσύ. Τρέχα να διαβάζεις τα posts μπας και βρεις κανένα ορθογραφικό να διορθώσεις πάλι γιατί πρακτικά μόνο αυτό σε έχει απομείνει να κάνεις. Στα άλλα πουθενάς.
Το ότι γενικά η Ανατολική Ευρώπη είναι κοινωνικά συντηρητική ουδεμία σχέση δεν μπορεί να έχει με το να τασσόμαστε με το πλευρό της επιτιθέμενης δύναμης σε μια άνευ προσχημάτων εισβολή. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Ναι, μόνο που το κείμενο μου πήγαινε στο σχολιασμό των ομοφυλόφιλων καθώς οι δυτικολάγνοι φίλοι μας φροντίζουν να γεμίζουν το θρεντ με άσχετα πράγματα όπως το τι γίνεται με τους Ρώσσους ομοφυλόφιλους αποκρύπτοντας πως ούτε η Ουκρανία είναι η καλλίτερη χώρα για κάποιον LGBT. Πέρα του ότι όλα αυτά είναι τελείως άσχετα με το θέμα που εξετάζουμε εδώ. Κάντε thread για τη κοινωνική διαστρωμάτωση και τις αξίες της Ρωσσίας αν το θέλετε τόσο. Ωχου.

Εδώ ένας άλλος σχολιασμός που επιτρέπει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο νοσηρό τρόπο σκέψης ιδεοληπτικών πουτνοτρόλ.

Στο μυαλό του ιδεοληπτικού προβοκάτορα, τα πάντα είναι στρατόπεδα και παραταξιακές κόντρες.
Δεν υπάρχει ουσία.

Σου λέει ο ιδεοληπτικός,
<<Αφού είμαι με τους Ρώσους, τότε πρέπει να μου αρέσει να βλέπω τους ρώσουν να βομαρδίζουν εχθρούς.
Πρέπει να μου αρέσει οτι κάνουν οι Ρώσοι γενικώς, Συνεπάγεται, Όσοι δεν είναι με τους ρώσους, τότε είναι με τους "άλλους" και επωμένως και σε εκείνους αρέσει να βλέπους τους "άλλους" να βομβαρδίζουν εμάς. >>


Αλλά δεν είναι έτσι , φυσικά και είμασταν υπερ της Γιουγκοσλαβίας και κάναμε πορείες στην Αμερικανική Πρεσβεία, δεν μας πέρασε απ το μυαλό να πάμε πρώτα απ την Ρωσική να καταγγείλουμε τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό επεκτατισμό νεοναζισμό και μετά στην αμερικάνικη, δεν μας πέρασε απ το μυαλό νεα λέμε ότι ο Μιλόσεβιτς είναι πιόνι των ρώσων και μαριονέτα. Ψιλά γράμματα.
Εσένα σε συγχαίρω για τη στάση σου πάνω στο ζήτημα. Μπράβο σου. Το ότι συμφωνεί με αυτό ο ζουστ βέβαια με παραξενεύει μιας που ο φιλτατος ζουστ παλαιότερα εδώ μέσα δήλωνε πως καλά έκανε το ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία καθώς ο Μιλόσεβιτς σκότωνε Αλβανούς του Κοσόβου και κάτι τέτοια ωραία.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Αλλά δεν είναι έτσι , φυσικά και είμασταν υπερ της Γιουγκοσλαβίας και κάναμε πορείες στην Αμερικανική Πρεσβεία, δεν μας πέρασε απ το μυαλό να πάμε πρώτα απ την Ρωσική να καταγγείλουμε τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό επεκτατισμό νεοναζισμό και μετά στην αμερικάνικη, δεν μας πέρασε απ το μυαλό νεα λέμε ότι ο Μιλόσεβιτς είναι πιόνι των ρώσων και μαριονέτα. Ψιλά γράμματα.
Δε θα το σκεφτεί ποτέ ένας ρωσοπσεκας αυτό. Ούτε θα καταλάβει την ειρωνία σου Ούτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως ο Μιλόσεβιτς έκανε το δικό του ethnic cleansing.

Next episode: "Ο Πριγκοζίν βρέθηκε νεκρός μετά από επιτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας ύστερα από την αποτυχημένη έκβαση των τελευταίων επιθέσεων της μισθοφορικής εταιρείας της οποίας ηγείτο, Wagner PLC".
Δεν ξέρω ειλικρινά...
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,020 μηνύματα.
Το ότι γενικά η Ανατολική Ευρώπη είναι κοινωνικά συντηρητική ουδεμία σχέση δεν μπορεί να έχει με το να τασσόμαστε με το πλευρό της επιτιθέμενης δύναμης σε μια άνευ προσχημάτων εισβολή. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Ποσο εχει φλωροποιηθει η δεξια; Απο ποτε μια εισβολη χρειαζεται προσχημα, τι εχει απογινει το δικαιο του ισχυρου;
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,140 μηνύματα.
Ποσο εχει φλωροποιηθει η δεξια;
xaxaxaxa λες ε;

Απο ποτε μια εισβολη χρειαζεται προσχημα, τι εχει απογινει το δικαιο του ισχυρου;
Παντως ο χιτλερ το 39 προσχηματίστηκε συνοριακές παραβιάσεις και μάλιστα έντυσε τους στρατιώτες του Ostheer με πολωνικές στολές για να φανεί ότι εισβάλλουν στη χώρα του. Άλλο δίκαιο του ισχυρού και άλλο διεθνής νομιμοποίηση. Και τα δύο κρίνω ότι είναι απαραίτητα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,140 μηνύματα.
Και μην ξεχνάτε, δύο ακόμη εβδομάδες έτσι;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

>Πώς ξεκίνησε:
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα πάρει μόνο δύο μέρες! Γαμώ τους κωλοουκρανούς!
>Πως πάει:
Αγαπητέ Κιμ, θα σου δώσουμε φαγητό για να μας δώσεις λίγες σφαίρες από το οπλοστάσιό σου του 1950.
1680366167090981.jpg


1680361747209004.png
1680347623140512.jpg


Για τυπάδες σαν το @chester20080 που με μάλωναν τις προάλλες λέγοντας ότι η ζωή είναι ανεκτίμητη. Όπως βλέπετε, για τους Ρώσους η ζωή αξίζει ακριβώς 130$.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

russoshils.jpg

Βάλτε τίτλο
 

Συνημμένα

  • 1680365552120940.webm
    3.9 MB · Εμφανίσεις: 0
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,286 μηνύματα.
Η Ρωσία καθημερινά σπάει ρεκόρ ηλιθιότητας σε οπούς τους τομείς.

 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top