Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος 2022-2025

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
Και μετά κάποιοι φωνάζουν ότι ο ρωσικός στρατός είναι άχρηστος και αναποτελεσματικός.

Απο την στιγμή που κόπηκε η αμερικανική βοήθεια καταρρέει το μέτωπο. Αν πολεμάς έμμεσα μ όλο το ΝΑΤΟ λογικό είναι να υπάρχουν δυσκολίες στην προέλαση.
Το ρωσσο-ουκρανικό έδωσε πολλά μαθήματα στην ανθρωπότητα για τους σύγχρονους πολέμους με κυριότερα:

Α) δεν υπάρχει αυτό που λέμε πόλεμος με κουμπιά. Το manpower παίζει ρόλο, οι στρατιώτες χρειάζονται και είναι τα κρέατα σε ένα πόλεμο.

Β) οι πιο παραγωγικοί ενός έθνους σε ένα πόλεμο δεν είναι οι 20αρηδες αλλά οι ηλικίες 30-40.

Γ) τα drone είναι το μέλλον.

Όσο για τον ρωσικό στρατό, δεν θεωρώ πως είναι τόσο αξιόμαχος όσο ο αμερικανικός. Απέχει πάρα πολύ. Σαφώς όμως δεν έχανε και από τους Ουκρανούς όπως μας έλεγαν τα media.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Όταν μια χώρα είναι τετραπλάσια σε πληθυσμό και έχει χάσει ακόμα και δικά της εδάφη για μήνες ενώ ετοίμαζε ένα πόλεμο εδώ και δέκα χρόνια ενώ έχει μετατρέψει την οικονομία της σε οικονομία πολέμου...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
Η Ρωσία απορρίπτει την προσωρινή κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Καλα να πάθει ο Τράμπ γιατί νόμιζε οτι ο Μπάιντεν ηταν εντελώς χαζός.

Μόνο αυτος ειναι ο έξυπνος. Είχε κάποια λογική η τακτική του Μπάιντεν.

Οταν έχεις εναν τέτοιο δυσκολο γείτονα ενδεχομένως να χρειαστείς και χρήματα για την άμυνα και το πόλεμο ειδάλλως δεν καταλαβαινει.

Τι έχεις να πείς τωρα @American Economist είχαμε τελείως άδικο όταν μας έλεγες ότι προάγουμε την προταση να συνεχίζουμε να δαπανούμε λεφτά σε εναν διαρκή και ατελειώτο πόλεμο.

Ε

Κάτσε δέξου ότι σου πεί ο Πούτιν τωρα να τον σταματήσεις. Αν σου πεί να κατεβάσεις το βρακί σου θα το κάνεις ;

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
καλά, τώρα χάρηκες, αλήθεια;
Δε μας νοιάζουν οι βλαμμένοι γέροντες. Ειρήνη θέλουμε!

υπάρχει λόγος που γίνονται ορισμένοι πόλεμοι και αν ρωτάς την δική μου ρεαλιστική προσέγγιση ΟΧΙ δεν ειμαι της ειρήνης με κάθε τρόπο γιατι έτσι ο άλλος θα σε πατήσει. Ειδικά ο Πούτιν που είναι αδίστακτος.

Ο πόλεμος ισως συνεχίσει και αυτή τη φορά θα καταλάβουν και οι ΗΠΑ ότι με την ισχύ γίνονται οι διαπραγματεύσεις και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.

Ας καταλάβουν και οι Ουκρανοι μερικές ακόμη περιφέρειες ρωσικές και μετά πάμε για διαπραγματευση και ανακωχή. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
υπάρχει λόγος που γίνονται ορισμένοι πόλεμοι και αν ρωτάς την δική μου ρεαλιστική προσέγγιση ΟΧΙ δεν ειμαι της ειρήνης με κάθε τρόπο γιατι έτσι ο άλλος θα σε πατήσει. Ειδικά ο Πούτιν που είναι αδίστακτος.

Ο πόλεμος ισως συνεχίσει και αυτή τη φορά θα καταλάβουν και οι ΗΠΑ ότι με την ισχύ γίνονται οι διαπραγματεύσεις και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.

Ας καταλάβουν και οι Ουκρανοι μερικές ακόμη περιφέρειες ρωσικές και μετά πάμε για διαπραγματευση και ανακωχή. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ.
τεσπα, διαφωνούμε ριζικά σ΄αυτό.
Τα ίδια μου λένε και οι φίλοι μου, αλλά εγώ ως ειρηνίστρια, πάντα πίστευα και πιστεύω, πως με καλή διπλωματία όλα λύνονται.
Βέβαια ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να είχε αρχίσει. Ποιος κέρδισε ποτέ τη Ρωσία;
Τώρα, ....δύσκολα τα πράματα

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

τεσπα, διαφωνούμε ριζικά σ΄αυτό.
Τα ίδια μου λένε και οι φίλοι μου, αλλά εγώ ως ειρηνίστρια, πάντα πίστευα και πιστεύω, πως με καλή διπλωματία όλα λύνονται.
Βέβαια ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να είχε αρχίσει. Ποιος κέρδισε ποτέ τη Ρωσία;
Τώρα, ....δύσκολα τα πράματα

Ποιά ειναι η καλή διπλωματία.... έχεις πολυ ισχυρούς ανθρώπους των ΗΠΑ να ασχολούνται και η Ρωσία απορρίπτει το σχέδιο επειδή δεν την οφελεί και καλά....

Ολοι τα θέλουν ολα δικά τους οπότε η καλυτερη λύση ειναι συνέχεια του πολέμου μέχρι να πάρει χαμπάρι οτι πρέπει να σταματήσει επειδη δε τη παίρνει. Αυτη ειναι η καλή διπλωματία.

Οτι πήγε να κάνει ο Μπάιντεν δηλαδή.

touvlo

Διάσημο μέλος

Ποιά ειναι η καλή διπλωματία.... έχεις πολυ ισχυρούς ανθρώπους των ΗΠΑ να ασχολούνται και η Ρωσία απορρίπτει το σχέδιο επειδή δεν την οφελεί και καλά....

Ολοι τα θέλουν ολα δικά τους οπότε η καλυτερη λύση ειναι συνέχεια του πολέμου μέχρι να πάρει χαμπάρι οτι πρέπει να σταματήσει επειδη δε τη παίρνει. Αυτη ειναι η καλή διπλωματία.

Οτι πήγε να κάνει ο Μπάιντεν δηλαδή.
Τώρα είναι δύσκολα. Τώρα ο Πούτιν δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.
Δεν έπρεπε να αρχίσει καν.
Ποιος πίστεψε πως η Ουκρανία, θα μπορούσε να τα βάλει με τη Ρωσία; Αντί να δώσουν όπλα οι δυτικοί, να έβαζαν τους <<ισχυρούς>> που λες, να τα έβρισκαν.
Τώρα, .... δεν ξέρω.... μη ρωτάς. Φοβάμαι, απλά

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Τώρα είναι δύσκολα. Τώρα ο Πούτιν δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.
Δεν έπρεπε να αρχίσει καν.
Ποιος πίστεψε πως η Ουκρανία, θα μπορούσε να τα βάλει με τη Ρωσία; Αντί να δώσουν όπλα οι δυτικοί, να έβαζαν τους <<ισχυρούς>> που λες, να τα έβρισκαν.

Εσυ τι φοβάσαι ; θα σε επηρεάσει κάτι ;

μακρυά μας ειναι αυτός ο πόλεμος. Εγω σχολίασα επειδή ξαφνικά είδαν το Τράμπ σαν Μεσσία που θα τελειωνε το πολεμο σε.... 24 ώρες.

Λέγανε τον Μπάιντεν κοιμισμένο... Ε αντε τελειωσε τον εσύ ρε μάνγκα. Που ειναι ;

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Όλοι φοβόμαστε και στεναχωριομαστε να ξέρεις, κανείς δεν χαίρεται.

Χάνεται αμαχος πληθυσμός και όταν όλο αυτό γίνεται " δίπλα " σου δεν μπορείς να είσαι ήσυχος γιατί έχουμε να κάνουμε με δύσκολες προσωπικότητες...

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πάντα μας επηρεάζει ενας πόλεμος...

Δεν σου κρύβω ότι και εγώ χάρηκα με την εκεχειρία...αλλά...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Κάθε πόλεμος είναι μακριά, μέχρι τη στιγμή που δεν θα είναι.

πάντα υπάρχει μια αφετηρία

Δεν αντιλέγω... αλλα δεν θα κάτσουμε να μας γαμήσει κιόλας ο Πούτιν.

Για να μη γίνει περαιτέρω πόλεμος. Λέγανε οτι ο Μπαίντεν ηταν θεόχαζος.

Ο Φώτης ειναι ξαφανισμενος δεν απαντάει... ο Τραμπ ήρθε σαν απομηχανής θεός
να αλλάξει τα πάντα και να τους βάλει όλους στη θέση τους.

Πουντο ; (οχι το φίατ)

Λέγανε οτι ο Ζελένσκι τρώει λεφτα τσάμπα και βερεσέ... τωρα θα τα δει και μόνος του.

Κοιτα καλο θα ηταν ΟΛΟΙ να ζουσαμε ειρηνικά και να τα βρίσκαμε και να καναμε μονο εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες που θα μας συνέφεραν ολους και θα ηταν win-win αλλα αυτο δε γινεται. Ειναι μη ρεαλιστικά σενάρια.

Δε μπορείς να ελέγξεις εσύ την υπέρμετρη πλεονεξία και παραλόγία του άλλου..... αυτο δεν καταλαβαινουν οι περισσότεροι και λένε α θα τους πιέσουμε... ε αντε πιεσε τους. Εκτος πολέμου ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ;

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
Η Σούντζα έχει πέσει και γενικά νομίζω πως φτάσαμε στο τέλος της περιπέτειας στο Κουρσκ. Για να τάχθηκε η Ουκρανία υπέρ της 30ημερης εκεχειρίας σημαίνει πως δεν τραβάει άλλο. Για την Ρωσσία τραβάει για αυτό και αρνήθηκε.

Περίεργη κατάσταση, τη μια βλέπεις πως πάει για λήξη ο πόλεμος την άλλη δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Το είχα γράψει καιρό τώρα πως δεν ξέρω πως θα φτάσουμε στο τέλος αφού αμφότερες οι πλευρές ζητάνε τρομερά αντικρουόμενα πράγματα.

KleinosBrekias

Δραστήριο μέλος

Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
Ο πολεμος τελειωσε επισημως οταν εισηλθε στον Οβαλ Γραφειο γδαρμενος και βρεγμενος ο Ζελενσκι . Ανεπισημα υπαρχουν εστιες φλογας και στους εκατερωθεν στρατους οπως παντα συμβαινει στις καθυστερησεις πολυετων μαχων .
Επισημα , σιγα σιγα καποιες ουδετερες χωρες αρουν τις κυρωσεις κατα της Ρωσιας . Οι υπολοιπες θα παραμεινουν εγκλωβισμενες προσωρας λογω της <<συμπαθειας>> προς τον Δαυιδ . Ο Τραμπ δεν ειναι ειρηνοποιος ουτε ταχυδακτυλουργος . Ο Πουτιν ειναι παλαιας κοπης που_τα_να στο χουρμπετι . Ο Ζελενσκι παρα τους οποιους θεατρινισμους ενθυμουμενος τη τεχνη του , νεα τεχνη δεν εμαθε . Ο καλος Τραμπ , ο κακος Πουτιν και ο ασχημος Ζελενσκι παιζουν κακιστα το ρολο τους σε ενα real life remake . Τριζουν τα κοκαλα του Σερτζιο Λεονε .

Ηδη πολλες περιφερειακες στοιχηματικες εταιρειες εχουν επαναφερει τους αγωνες του Ρωσικου Πρωταθληματος επειτα απο τη διακοπη του χειμωνα . Μεμονωμενο και επι μερους παραδειγμα προς τα που βαινει η κατασταση .

Η πιθανοτητα που εχει την πιο ισχυρη ενδειξη ειναι μαλλον οτι τους τελειωσε ο σανος προς διανομη .

Κριμα για τις δεκαδες χιλιαδες νεκρων και απο τις δυο πλευρες και για τους εκατονταδες χιλιαδες που ξενιτευτηκαν . Ειναι τοσο λυπηρο και συναμα κουτο να βλεπεις και να διαβαζεις οτι η ιστορια επαναλαμβανεται γιατι απλα κυκλοφορουν πολλοι περισσοτεροι ηλιθιοι απο οτι αναλογουν στο ηλιακο μας συστημα .
Παμε παρακατω στο επομενο πολεμο .
Προβλεψεις ?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αξιζει να αναφερθει το τι ισχυει σε επιπεδο προσωπων . Ο Τραμπ μεγαλωσε στο καπιταλισμο , ο Πουτιν μεγαλωσε στο κομμουνισμο ενω ο Ζελενσκι μεγαλωσε αναμεσα στα δυο . Αυτοματα λοιπον υπαρχει η συγκρουση τριων εκδιαμετρου αντιθετων κοσμοθεωριων και αντιληψεων . Οποτε δεν υπαρχει απτο και κοινο σημειο εκκινησης .
Γριφος οι προθεσεις παραφουσκωμενων εγωισμων .

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Δύσκολα τα πράματα. Ειρήνη δε φαίνεται στο κοντινό μέλλον.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
1744117388434.jpeg

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Το είχα δει αυτό και έχει ένα τραγικό λάθος. Η Κύπρος είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι στο ΝΑΤΟ.

Για εμάς το θέμα είναι πως και η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ οπότε δεν έχουμε πρακτικό όφελος από αυτήν την συμμαχία. Δεν μας προστατεύει και από κανέναν. Εκτός αν θεωρούμε πιθανό σενάριο οι Spetsnaz να κάνουν καταδρομική στην Αθήνα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια