Δυστυχώς για μένα, ο τρόπος που το θέτεις δεν μου αφήνει περιθώρια αντιδικίας, εάν θέλω να διατηρήσω μια ελάχιστη αντικειμενικότητα. Ο ακραίος τρόπος με τον οποίο γενικά αντιμετωπίζουμε τις ιδέες μας οι περισσότεροι, του τύπου "όλα ή τίποτα", έχει διαβρώσει το νου μας και δεν μας αφήνει συχνά να διακρίνουμε λεπτές αποχρώσεις. Έτσι, χωρίς να σε γνωρίζω υπέθεσα ότι μιλούσες μ' εκείνη την τρομοκρατική σιγουριά ότι πρέπει να θυσιάσουμε την ελευθερία και τα κοινωνικά δικαιώματα έναντι της ασφάλειας. Χαίρομαι που έκανα λάθος. Μου αρέσει πάντοτε να διαβάζω ισορροπημένες απόψεις, εξ ου και η θετική μου ψήφος.
Τώρα, το θέμα του αφοπλισμού της αστυνομίας, μου έκανε κι εμένα αρνητική εντύπωση, ειδικά στις μέρες που ζούμε. Η εξαγγελία πάλι της παύσης χρήσης απαγορευμένων χημικών, που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα διεθνώς, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Οι παράξενες εξαγγελίες πάντως, είναι εύκολες για ένα κόμμα που συνήθισε να είναι στην αντιπολίτευση, όχι όμως για μια κυβέρνηση. Σωστά είπες ότι μάλλον γίνονται για να ικανοποιηθούν τα "αντιμπατσικά" αισθήματα μιας ακραίας πτέρυγας του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, του 4.5%. Εντάξει, έχω πει κι άλλες φορές ότι δυστυχώς ή ευτυχώς η πολιτική σκοπιμότητα δικαιολογεί κάποιες υπερβολές και κάποιες φρούδες εξαγγελίες. Μέσα σε τόση πόλωση, τι να περιμένει κανείς από το πολιτικό παιχνίδι; Ίσως να διαφωνείς με αυτό, όμως στ' αλήθεια, εγώ που είπα όλη την αλήθεια στο λαό, όπως τη σκεφτόμουν, τι κέρδισα άραγε; Φοβάμαι ότι η πολιτική θα παραμείνει βρόμικο παιχνίδι, όπως και νά 'χει. Το διακύβευμα είναι τεράστιο και ο αντίπαλος ύπουλος κι αδίστακτος, για να απαιτούμε από έναν υποψήφιο πρωθυπουργό να λέει τα πάντα όπως τα σκέφτεται.
Θεωρώ ωστόσο ότι το να κάνεις προεκλογικές εξαγγελίες είναι πολύ διαφορετικό από το να κυβερνάς. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές τις υπερβολές στον πολιτικό του λόγο ο Τσίπρας θ' αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να τον αφήσει στην άκρη, όταν θα κληθεί να πάρει στους ώμους του την τεράστια ευθύνη ενός ολόκληρου λαού και μιας χώρας στα όρια της εξαθλίωσης και της εξαφάνισης. Κανονικά ούτε κι εγώ θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα εάν δεν είμαι ακριβώς φίλος της αστνομίας, όμως δυστυχώς δεν βλέπω καλύτερη λύση. Φίλε μου, όποιος και να βγει, χρειάζεται πολλή δουλειά αυτή η χώρα για να φύγει η σαπίλα, απ' όλους μας. Απλά θεωρώ ότι η μνημονιακή ψήφος θα μας βυθίσει για πάντα στο τέλμα της υποτέλειας, σε μια Ευρωκρατορία που όχι μόνο δεν έχει σκοπό να ξηλώσει τα λαμόγια και τους σάπιους, αλλά τους στηρίζει και τους προωθεί με κάθε τρόπο...