ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

ββStyle™

Νεοφερμένος

Ο ββStyle™ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η νομιμοποίηση των μεταναστών θα μειώσει την προσέλευση και παραμονή τους στη χώρα μας, δεν σου φταίει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ αλλά το κλούβιο σου κεφάλι. Μάθε πρώτα να σκέφτεσαι και μετά πούλα ειρωνία και πνεύμα.

Δε νομιζω Τακη. Βασικα ο καθε ενας απο αυτους τους καρμιρηδες, αν μαθει οτι υπαρχει παραδεισος επι γης καπου δυτικα οπου δινουν χαρτι, εγγραφα και οτι αλλο τραβαει η ψυχουλα του καθε ενος, θα ερθει εδω.
Φυσικα οι Ευρωπαιοι δεν ειναι καθυστερημενοι σαν τους Ελληνες. Αμεσως θα επαναφερουν τον ελεγχο στα συνορα τους και θα ακυρωσους ολες τις νομιμοποιησεις που καναμε εμεις. Δηλαδη θα εχεις νομιμους εδω μεσα και παρανομους για την Ευρωπη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, λέει μια παροιμία. Οι ελληνικές εκλογές παρήγαγαν ένα άκρως κατατεμαχισμένο πολιτικό τοπίο και μια κοινωνία στα όρια της ψυχολογικής εξάντλησης.


Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας εναντίον των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να καταγγείλει την ευρωπαϊκή συμφωνία της Ελλάδας αποτελεί μια προσωρινή ανακούφιση για τους Ευρωπαίους. Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει για λίγο καιρό ακόμη.

Αλλά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο μεγάλα που αποκλείεται η ελληνική κυβέρνηση να πιάσει τους οικονομικούς και δημοσιονομικούς στόχους της τρόικας των δανειστών. Τον Ιούλιο το ελληνικό δημόσιο θα ξεμείνει από ρευστότητα και δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ενώ τα φορολογικά έσοδα βουλιάζουν και η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα βυθίζεται.

Το άλλοτε καλοθρεμμένο ελληνικό αρκούδι δεν μπορεί να χορέψει στους σκοπούς της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ γιατί βρίσκεται διασωληνωμένο στην εντατική. Πεινάει περισσότερο από ποτέ για θέσεις εργασίας, μισθούς που να επιτρέπουν την επιβίωση, δάνεια για τις επιχειρήσεις, ιατρικό υλικό και – πάνω από όλα – για ελπίδα.

Για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, η Ελλάδα θα πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να δρομολογήσει περικοπές δαπανών της τάξης των 11.5 δις ευρώ. Αλλά η απελπιστική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο αφήνουν ανοικτό το ερώτημα αν η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Όπως και οι εκλογές της 6ης Μαΐου, έτσι και οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν έλυσαν το παράδοξο – κατά τους Ευρωπαίους – που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κατάστασης. Οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη αλλά απορρίπτουν με οργή και απελπισία τους όρους που τους ζητούνται για να γίνει αυτό.

Οι δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις επιτάχυναν την αποδιάρθρωση της πολιτικής τάξης της Ελλάδας που κυβέρνησε την Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα. Είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα της Κυριακής έφεραν στην εξουσία τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα που κυριάρχησαν στη Μεταπολίτευση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που όμως είναι ολοκληρωτικά ταυτισμένα με αυτή την απαξιωμένη πολιτική τάξη. Η κυβέρνηση συνασπισμού που θα σχηματιστεί δεν αποτελεί συνταγή για μια αποφασιστική κυβέρνηση ούτε εγγυάται τη διάθεση του κόσμου να αποδεχτεί κι άλλες δημοσιονομικές περικοπές.

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που η πολιτική της τάξη κατέρρευσε υπό την πίεση της οικονομικής ύφεσης, της αύξησης της ανεργίας και των περικοπών του κοινωνικού κράτους. Στην Ιρλανδία είδαμε μέσα σε δύο χρόνια την αριστερά του Σιν Φέιν να περνάει από την ανυπαρξία στη δεύτερη θέση, να πιάνει το 20% στο δημοψήφισμα του περασμένου μήνα για το δημοσιονομικό σύμφωνο και να γίνεται η κύρια αντικυβερνητική φωνή σε βάρος του άλλοτε ηγεμονικού Φιόνα Φέιλ.

Στην Ιταλία το Κόμμα των Ελευθεριών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Βορρά του παλαιού συμμάχου του Ουμπέρτο Μπόσι χάνουν την επιρροή τους στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και το Κίνημα των Πέντε Αστεριών του Μπέπε Γκρίλλο αυξάνει ταχύτατα την επιρροή του στις δημοσκοπήσεις. Η Ιταλία βρίσκεται άλλωστε επτά μήνες τώρα υπό διοίκηση εξωκομματικών τεχνοκρατικών δυνάμεων.

Αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση της Γερμανίας, κερδίζουν έδαφος τα λαϊκιστικά και ξενοφοβικά κόμματα. Το ίδιο φαινόμενο βλέπουμε και στην Ελλάδα, όπου εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ αποφασιστική επιρροή έχει κερδίσει και η φασιστικού προσανατολισμού Χρυσή Αυγή που μπήκε στο κοινοβούλιο με ποσοστό περί το 7% και 18 βουλευτές.

Αν υπάρχει μια μικρή ελπίδα για το πεινασμένο ελληνικό αρκούδι, βρίσκεται στη διάβρωση του διεφθαρμένου πελατειακού συστήματος που αποτέλεσε την ουσία της πολιτικής και κρατικής διαχείρισης της χώρας υπό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες θέσεις εργασίας και χάρες που οι πολιτικοί θα μπορούσαν να μοιράσουν στον κόσμο με αντάλλαγμα τις ψήφους του.

Μέχρι στιγμή πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ – το μαύρο πρόβατο για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις – είναι το μόνο πολιτικό κίνημα που κατάφερε πράγματι να κεφαλαιοποιήσει την κατάρρευση της παλαιάς πολιτικής τάξης. Τώρα θα περιμένει ανυπόμονα τη σειρά του. Δίχως την αναθεώρηση των όρων του ελληνικού μνημονίου και κάποια στοιχεία ικανής διακυβέρνησης στην Αθήνα είναι ίσως θέμα χρόνου να καταλάβει το κέντρο της πολιτικής σκηνής.


Πηγή Bank'sNews
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Τικ τακ τικ τακ...Οι μέρες που απομένουν στη μουφοκυβέρνηση είναι : Θα το σκεφτεί ο σέξυ Άλεξ ..meanwhile bitches eat your heart out

Τσίπρας: Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Τότε που ο Ελεύθερος Τύπος της κ. Αγγελοπούλου έδινε στον Α. Τσίπρα 17%-18% και προωθούσε το “Τρίτο Πόλο”

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα η εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα» ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τερματίζει τη δραστηριότητά της. Οι λόγοι που επικαλείται είναι οικονομικοί. Ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2008 και εξέδωσε 11 τίτλους.
Δείτε όμως ποιοί συμμετείχαν στην εν λόγω εκδοτική πρωτοβουλία: Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Λευτέρης Κουσούλης, Νότης Μπερνίτσας, Αντώνης Παπαγιαννίδης. Το συντονισμό και την επιμέλεια των εκδόσεων είχε η Ρένα Δούρου.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Η Ρένα Δούρου είναι …η γνωστή Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΘωμάςΒαρβιτσιώτης είναι της γνωστής οικογένειας της ΝΔ, ιδρυτής της εταιρείας επικοινωνίας V+O
Ο Λευτέρης Κουσούλης είναι υπεύθυνος της εταιρίας “Λέγειν & Πράττειν” και υπήρξε κορυφαίος συνεργάτης της Γιάννας Αγγελοπούλου όταν ήταν ιδιοκτήτρια του “Ελεύθερου Τύπου”
Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης υπήρξε διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου, πριν η Γιάννα Αγγελοπούλου τον αντικαταστήσει με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
Ο Παναγιώτης Μπερνίτσας είναι επικεφαλής ενός από τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και δικηγόρος της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Όλως τυχαίως επί των ημερών της κ. Αγγελοπούλου οι δημοσκοπήσεις στον Ελεύθερο Τύπο ανέβαζαν τον Τσίπρα στο 17%-18%.
Και προφανώς τα ανωτέρω είναι εντελώς άσχετα με αυτά που γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ,την… κ. Γιάννα και την αμερικανική εταιρεία εκλογικών προωθήσεων Teneo
Εντελώς συμπτωματικά θυμίζουμε επίσης τις προσπάθειες της κ. Αγγελοπούλου μέσω του Ελεύθερου Τύπου για την συγκρότηση του “Τρίτου Πόλου”.
Φήμες άλλωστε εκείνης της εποχής έφεραν την κ. Αγγελοπούλου να συνεργάζεται για την στήριξη νέου κόμματος με τον κ. Βγενόπουλο αλλά και τον κ. Αλαφούζο. Διαβάστε για παράδειγμα τι γράφαμε τον Μάϊο του 2008 για τις «διαψευσθείσες και από τον κ. Βγενόπουλο φήμες ότι ετοιμάζεται νέο κόμμα με την υποστήριξη και του ίδιου και της εκδοτικής οικογένειας του Π. Φαλήρου και της γνωστής πλούσιας κυρίας. Στην προηγούμενη ανάρτηση για τις δημοσκοπήσεις και πολιτικά μαγειρέματα είδαμε πως ο ΣΚΑΙ από την μια ποντάρει στην ανεπάρκεια των δυο μεγάλων κομμάτων και από την άλλη παίζει ακόμα με τη ΝΔ (σε βάρος του ΠΑΣΟΚ) επειδή όπως και ο μακαρίτης ο Μποδοσάκης όλοι οι επιχειρηματίες είναι με το γκουβέρνο…
Αυτά γράφαμε τότε. Και την Κυριακή που μας πέρασε η “Καθημερινή” του κ. Αλαφούζου άφησε τους πρώτους υπαινιγμούς για τις σχέσεις της κ. Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φτιάχνεις μετά σενάρια, ή δεν φτιάχνεις;


ασχολιαστο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Πριν λίγο δημοσιεύτηκε στην online έκδοση.Τρομερό.Μαζί με την ανασυγκρότηση της Ευρωπαικής Αριστεράς που προτείνει ο Τσίπρας με το σύνθημα ''ΣΥΡΙΖΑ παντού'' μπορώ να πω ότι ο κ.Καρακούσης ανέβηκε πολλά επίπεδα στα μάτια μου.Περίπου αυτά που είχα πει στις εκλογές με τη διαφορά ότι εγώ θέλω ενεργά να αποτύχει η παρούσα Κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα...χθές.




ΤΟ ΒΗΜΑ: Το πολιτικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα


Στο ευρύχωρο και ψηλοτάβανο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή ο κ. Αλ. Τσίπρας δείχνει πολύ σίγουρος για τη συνέχεια. Στο ήρεμο χαμόγελό του φανερώνεται η βεβαιότητα της νίκης, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αμφισβητήσεων στους συνομιλητές του. Πίσω του άλλωστε δεσπόζει επιβλητικός ένας υπερμεγέθης πίνακας αφηρημένης τέχνης στις αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ, που παραπέμπουν στα χρώματα του ισχυρού πια κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς και στην προεξοφλούμενη από πολλούς επικράτησή του στο μέλλον. Ο ίδιος θεωρεί ότι η τρικομματική κυβέρνηση νομοτελειακά θα αποτύχει. Κρίνει ότι η συνταγή της λιτότητας είναι εξουθενωτική για τον ελληνικό λαό και ατελέσφορη για την οικονομία, είναι βέβαιος ότι θα φέρει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τον κόσμο, ο οποίος δεν μπορεί πια, δεν δύναται να ανταποκριθεί στις πολλαπλές απαιτήσεις των φόρων και στις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Οπότε πιστεύει ότι μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού η ελληνική κοινωνία θα εκραγεί. Και τότε εκτιμά ότι θα αποκαλυφθούν τα πολιτικά κενά και οι αδυναμίες του παρόντος «μνημονιακού» συμμαχικού κυβερνητικού σχήματος.

«Ηκυβέρνηση Σαμαρά δεν θα αντέξει το βάρος των μέτρων και των κοινωνικών αντιδράσεων» λέει και ξαναλέει ο κ. Αλ. Τσίπρας στις ιδιαίτερες συζητήσεις που έχει με πρόσωπα της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης. Βασικά εκτιμά ότι η συμμαχική κυβέρνηση θα αποσυντεθεί όταν θα χρειασθεί να ψηφίσει, πολιορκούμενη από τους έλληνες πολίτες, τα επίμαχα νομοθετήματα των νέων περικοπών.

Γενικώς ο κ. Τσίπρας διαισθάνεται ότι η χώρα δεν θα αντέξει την εντεινόμενη πίεση από τη μονολιθική Ευρώπη και, στον βαθμό που δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική, αναγκαστικά θα διαμορφωθούν αδιέξοδες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, οι οποίες θα καταστήσουν επιβεβλημένες και τις αναζητήσεις εκτός ευρώ.

Ο «άφθαρτος» και οι άκαμπτοι

Γι' αυτόν η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιθυμητή, αλλά αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν θα καταστεί αναπόφευκτη. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι αν είχε κερδίσει αυτός τις εκλογές θα έδινε πιο δυναμική και πιο αποφασιστική μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και αποδίδει την πεποίθησή του αυτή στο γεγονός ότι ο ίδιος νιώθει πολιτικά άφθαρτος, το κόμμα του είναι αποστασιοποιημένο από το μνημόνιο και η δυνατότητά του ισχυρότερη, επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα αμφισβητώντας την κυρίαρχη πολιτική της ευρωπαϊκής ελίτ διαμόρφωσε ευρύτατη βάση διαπραγμάτευσης.

Οπως λέει όμως, ο ελληνικός λαός δεν του έδωσε αυτή τη δυνατότητα για να μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του. Ωστόσο δηλώνει ότι περίμενε πως η ευρωπαϊκή ελίτ, που τόσα έκανε για να έχει μια φιλικότερη προς αυτήν κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα προσέφερε περισσότερη βοήθεια και ευκαιρίες στη νέα κυβέρνηση. Τον εντυπωσιάζει η ακαμψία της ευρωπαϊκής και ειδικότερα της γερμανικής ελίτ, η οποία μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται το βάρος που μεταφέρει στην ελληνική πολιτική και ειδικότερα στις «μνημονιακές» δυνάμεις.

Βάσει των παραπάνω ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι εν πολλοίς προδιαγεγραμμένες και είναι θέμα χρόνου να εξελιχθούν μεγάλα και καθοριστικά γεγονότα για την πορεία της χώρας. Θα προτιμούσε - λέει χαριτολογώντας - να παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά για κάποιο διάστημα, να είναι αυτή που θα λουστεί τις συνέπειες της άφρονος «μνημονιακής» πολιτικής, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πότε θα γίνει τι.

Οπως και να έχει πάντως, προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Και πιστεύει ακράδαντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση και θα είναι αυτός που θα αναλάβει το σύνθετο έργο ανασυγκρότησης της χώρας, είτε εντός του ευρώ είτε σε άλλο νομισματικό καθεστώς. Και αυτό γιατί πιστεύει βαθιά ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εχει εδραία πεποίθηση, και δεν τη διαπραγματεύεται, ότι οι μέχρι πρότινος κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις είναι φθαρμένες και αναξιόπιστες, έχουν απομακρυνθεί από τον λαό, δεν τον εμπνέουν, δεν μπορούν να τον πείσουν ούτε για τα αυτονόητα.

Η δικομματική χρεοκοπία

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θεωρεί τόσο το ΠαΣοΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία τελειωμένα κόμματα. Οπως χαρακτηριστικά λέει κάθε τόσο, και τα δύο θα έπρεπε προ πολλού να είχαν αυτοδιαλυθεί, συγχωνευθεί, επανιδρυθεί, αλλάξει ονόματα, χρώματα και σύμβολα, ό,τι τέλος πάντων θεωρούσαν χρήσιμο για την επανασυγκρότηση και επανασύνδεσή τους με την ελληνική κοινωνία.
Θεωρεί ότι οι δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ανέτρεψαν δεδομένα δεκαετιών, κατέδειξαν πλήρως τη χρεοκοπία των παλαιών κομμάτων και στην κυριολεξία τα σημάδεψαν. Γι' αυτό, κατά την εκτίμησή του, δεν έχουν περιθώρια ανάταξης. Θεωρεί ότι έχουν ηττηθεί και ότι στη συνείδηση των πολιτών έχουν τελειώσει οριστικά, δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Στη βάση των παραπάνω αντιλήψεων κρίνει ότι χωρίς νέο πολιτικό σύστημα η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει. Και εκείνος διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία ότι θα επιδιώξει την αλλαγή του, αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου. Γνωρίζει ωστόσο ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν θα είναι εύκολες. Η αλλαγή που περιγράφει θα επιχειρηθεί, αν όχι σε περιβάλλον καταστροφής, σίγουρα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σε καιρό έλλειψης πόρων και περιορισμένης διεθνούς υποστήριξης.

Ενεργειακό σταυροδρόμι

Ξεχωριστή σημασία αποδίδει στη γεωπολιτική θέση της χώρας. Πολύ περισσότερο στη σημερινή φάση του ανταγωνισμού των ισχυρών της Γης και της διεκδικούμενης επιρροής τους στις ενεργειακές ζώνες ή στους ενεργειακούς δρόμους. Αν μάλιστα αποδειχθεί ότι η ίδια η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ζώνη ενεργειακών πηγών, τότε η σημασία της πολλαπλασιάζεται και η ευκαιρία που μπορεί να έχει μπροστά της είναι εξαιρετική.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί την αποτυχία της κυβέρνησης και προετοιμάζεται για τη δική του συνάντηση με το «παγόβουνο» της κρίσης.Λέγεται ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής προφητεύει ότι αυτή η κρίση θα καταπιεί άλλες δύο - τρεις κυβερνήσεις. Θα είναι άραγε και του κ. Τσίπρα μία από αυτές; Ιδωμεν...

Φάση ανασυγκρότησης .Αναζητώντας τη λαϊκή εμπιστοσύνη

Για να υλοποιηθεί το πλάνο του κ. Αλ. Τσίπρα θα χρειασθεί η κινητοποίηση και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο, όσο φιλόδοξο και αν είναι, δεν μπορεί να επιτύχει. Ακριβώς λοιπόν επειδή γνωρίζει ότι δεν θα πρόκειται για υγιεινό περίπατο έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματός του. Ετσι καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη τη χώρα, μετά το πέρας των οποίων εγγράφει συνεχώς νέα μέλη και έχει προγραμματίσει για τον Οκτώβριο την πραγματοποίηση εθνικής συνδιάσκεψης, όπου θα αποφασισθεί η μετάπτωση από τη σημερινή δομή των συνιστωσών σε ένα νέο ενιαίο οργανωτικό σχήμα, με κοινά όργανα και κοινές διαδικασίες. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συμμετοχή των νέων, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιδιώκει. Νέος κι εκείνος, ξέρει ότι το μέλλον κερδίζεται από εκείνους που έχουν χρόνο μπροστά τους και μπορούν να εργασθούν γι' αυτό χωρίς περιορισμούς και αγκυλώσεις.

Στη βάση αυτών ο κ. Τσίπρας θεωρεί απαραίτητη και την προετοιμασία του κόμματός του σε προγραμματικό επίπεδο. Για τον σκοπό αυτόν συγκροτεί ομάδες επεξεργασίας θέσεων και σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, κινητοποιώντας επιστήμονες και στελέχη ικανά να παρουσιάσουν ένα δυναμικό σχήμα μεγάλης αλλαγής στη χώρα.

Και προς αυτή την κατεύθυνση επίσης θα επιχειρήσει τη διεύρυνση του κόμματος. Ουσιαστικά οραματίζεται ένα μεγάλο ριζοσπαστικό κόμμα της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα φέρει μια καινούργια πρόταση αναγέννησης της χώρας. Υπολογίζει ότι οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν τη συγκρότηση και την επικράτησή του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Έγινε και αυτή η λίστα. Και φυσικά θα περιελάμβανε και εναν έλληνα. Το περιοδικό Spiegel έφτιαξε λίστα με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς». Τι εννοεί με αυτό; Εννοεί εκείνους τους πολιτικούς που κατά την εκτίμησή του «προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα με φθηνό λαϊκισμό».

Το περιοδικό περιλαμβάνει στη λίστα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και δύο Γερμανούς πολιτικούς που συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το περιοδικό αναφέρει: «Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την τρόικα, και θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων».

«Έχει χαρακτηριστεί «ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης», καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία «κυνηγά» την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ» υποστηρίζει το Spiegel.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της λίστας, το περιοδικό αναφέρει τον Μάρκους Ζέντερ -υπουργό Οικονομιών της Βαυαρίας- που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της».

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία) και με την ίδια λογική μπαίνει και αυτός στη λίστα του Spiegel.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι -επειδή, αφού πρότεινε ως οριστική λύση για την κρίση, «να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ», μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, πέραν «των λαϊκιστικών αναφορών του για το ευρώ με τα οποία θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία».

Τον κατάλογο συμπληρώνουν η Μαρίν Λε Πεν, αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου», ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO, ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel, Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
... Το περιοδικό Spiegel ... περιλαμβάνει στη λίστα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και δύο Γερμανούς πολιτικούς που συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το περιοδικό αναφέρει:

«Έχει χαρακτηριστεί «ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης», καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα ...

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Από την άλλη έχουμε και τα "παρατράγουδα":
Τ. Κουράκης για τη συνάντηση Τσίπρα – Πέρεζ

Posted on Αυγούστου 13, 2012 by eniaiometopopaideias
Ευτυχώς ο Κουράκης αμφισβητεί την συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Πέρεζ. Η “υπεύθυνη” αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να λογοδοτήσει πού θα είναι υπεύθυνη: στο σύστημα ή στο λαό. Διαβάστε την επιστολή του:
Θεσσαλονίκη 13-8-2012
Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική
Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του Προέδρου του Κόμματος με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες, (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).
Σύντροφοι η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Ήταν σε απάντηση της επίσκεψης του Παπούλια που είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον Λίμπερμαν.
-Ήταν για επιβεβαίωση και συνέχιση της αμυντικής- στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ (απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;).
-Ήταν για την άφεση αμαρτιών της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τους εννιά νεκρούς και την πειρατεία και στα ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα το 2010 και το 2011.
-Ήταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό, τη γεωργία που άρχισε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζεται και σήμερα με την τρικομματική κύβέρνηση.
Όχι λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.
Δεν με αφορά η εξόρυξη κοιτασμάτων ανοιχτά της Γάζας όταν με τα κιάλια θα ατενίζουμε αμέριμνοι τους βομβαρδισμούς των αμάχων και των 1453 νεκρών.
Δεν με αφορά ένας τουρισμός δίπλα στο τείχος του αίσχους που κυκλώνει τους Παλαιστίνιους και τους αποκόπτει από τις ρίζες τους.
Δεν με αφορά η συνεργασία στην γεωργία όταν οργώνονται τα χωράφια της Γάζας με τις μπουλντόζες των κατακτητών και στις ρόδες τους ξεψυχάει η Ρέιτσελ Κόρι.
Και για να μην θεωρηθεί ότι μιλάω συναισθηματικά (πράγμα που καθόλου δεν το αποκηρύσσω, αντιθέτως μάλιστα) θα ρωτήσω ευθέως: Σε ποια βάση έγινε η συνάντηση και πόσο αυτή ήταν σύμφωνη με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή-μεσανατολική εξωτερική μας πολιτική; Ποια ζητήματα θέσαμε εμείς που προωθούν μια πολυδιάστατη πολιτική προς όφελος των λαών της περιοχής και της ειρήνης δίχως χώρες υπό κατοχή και στρατόπεδα συγκέντρωσης; Πόσο η συνάντηση αυτή μας τοποθετεί στους ηγήτορες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο της αντίληψης ότι οι λαοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο επίπεδο της ειρήνης απέναντι σε κάθε κατοχική δύναμη;
Θα περιμένω μια απάντηση και ελπίζω να είναι πειστική.
Τάσος Κουράκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Κι αναρωτιέμαι, για πολλοστή φορά: Γιατί η "αριστερή φιλολογία", ειδικά εδώ στην Ελλάδα, αποφεύγει να λακωνίσει με τρεις ελληνικές λέξεις; ΟΧΙ στους Σιωνιστές! Νέα Αριστερά και Σιωνισμός ανήκουν σε αντίθετες όχθες ενός αγεφύρωτου ποταμού, που ήδη τα νερά του πάνε να καταγκρεμιστούν στην άβυσσο της ...στρατηγικής αχρηστείας. Οι χρηματοδότες του "Κράτους του Ισραήλ" διαβλέπουν, από προσημιτική περίοδο, ότι θα ήταν φθηνότερη η ασφαλής μετακόμιση και συντήρηση των "πραγματικών Ισραηλινών" στην Ελλάδα, παρά η συνέχιση μίας "απρόσφορης αιμοδοσίας"!
Η Νέα Αριστερά αποστρέφεται ιδεολογικά κάθε τι, που βάζει φρένο προς την απόλυτη χειραφέτηση του ανθρώπινου προσώπου. Και ο Σιωνισμός, όσο και οι Ναζισμός και Σταλινισμός, υπήρξαν επ' αυτού : απάνθρωποι!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Κι αναρωτιέμαι, για πολλοστή φορά: Γιατί η "αριστερή φιλολογία", ειδικά εδώ στην Ελλάδα, αποφεύγει να λακωνίσει με τρεις ελληνικές λέξεις; ΟΧΙ στους Σιωνιστές!

Φαντάσματα θα κυνηγάνε οι άνθρωποι ; Με αυτά ασχολείται η Χρυσή Αυγή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Φαντάσματα θα κυνηγάνε οι άνθρωποι ; ....

Θεωρείς το ανθρώπινο πρόσωπο, κάτι το φανταστικό; Δε νομίζω να έχεις τέτοια "χρυσή νύχτα":!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Θεωρείς το ανθρώπινο πρόσωπο, κάτι το φανταστικό; Δε νομίζω να έχεις τέτοια "χρυσή νύχτα":!

απλά θεωρώ υπερβολική την εμμονή σας με τον Ιουδαισμό και τον Σιωνισμό. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σιωνιστής για να είναι απάνθρωπος και μισάνθρωπος. Φλερτάρετε επικινδύνως με τον Αχμαντινετζάντ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Ο ευελπιστών Αλέξης προειδοποιεί τους αγοραστές της Ελλάδας, αλλά δε λέει σχετική κουβέντα, για τους ...μεσσίτες! Μούγκα! Μήπως έτσι αβαντάρει, εκόν άκον, είτε τους φουσκωτούς (της Χ.Α.) των μεσσιτών, είτε τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"; (:hmm:Τελευταία, η συμπεριφορά της "παραδοσιακής Αριστεράς" μου μυρίζει προχουντική μούχλα!:P:worry:...! )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Δημοσκόπηση VPRC: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 30.5%

Mα καλά ακόμα 27% έχει η Ν.Δ και ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνουν στη Βουλή; Έλεος και τρισέλεος να πούμε.Τα χρυσαυγίτικα μπάζα τρίτο κόμμα εντωμεταξύ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Παπάτζα αντιπολίτευση μου φαίνεται κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.Τι είναι αυτά να πούμε; Kοιμάτε όρθιος.Δε βλέπω καμία δυναμική αντεπίθεση.Μας βγαίνει με φλας σε ότι αφορά τη συστημικότητα δηλαδή;

Mόλις 1.1% υπέρ του η διαφορά στη πρόθεση ψήφου από νέα δημοσκόπηση που θα έπρεπε να φυσάει τώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Παπάτζα αντιπολίτευση μου φαίνεται κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.Τι είναι αυτά να πούμε; Kοιμάτε όρθιος.Δε βλέπω καμία δυναμική αντεπίθεση.Μας βγαίνει με φλας σε ότι αφορά τη συστημικότητα δηλαδή;

Mόλις 1.1% υπέρ του η διαφορά στη πρόθεση ψήφου από νέα δημοσκόπηση που θα έπρεπε να φυσάει τώρα.

Είναι καλή αρχή δια τα ελληνικά δεδομένα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε. 'Ηδη προηγούμεθα 1 μονάδα της ΝΔ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
σωστα λεει ο ντοκ. θρίαμβος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
...............
Γενικώς ο κ. Τσίπρας διαισθάνεται ότι η χώρα δεν θα αντέξει την εντεινόμενη πίεση από τη μονολιθική Ευρώπη και, στον βαθμό που δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική, αναγκαστικά θα διαμορφωθούν αδιέξοδες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, οι οποίες θα καταστήσουν επιβεβλημένες και τις αναζητήσεις εκτός ευρώ.

Ο «άφθαρτος» και οι άκαμπτοι

Γι' αυτόν η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιθυμητή, αλλά αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν θα καταστεί αναπόφευκτη. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι αν είχε κερδίσει αυτός τις εκλογές θα έδινε πιο δυναμική και πιο αποφασιστική μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και αποδίδει την πεποίθησή του αυτή στο γεγονός ότι ο ίδιος νιώθει πολιτικά άφθαρτος, το κόμμα του είναι αποστασιοποιημένο από το μνημόνιο και η δυνατότητά του ισχυρότερη, επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα αμφισβητώντας την κυρίαρχη πολιτική της ευρωπαϊκής ελίτ διαμόρφωσε ευρύτατη βάση διαπραγμάτευσης.

Οπως λέει όμως, ο ελληνικός λαός δεν του έδωσε αυτή τη δυνατότητα για να μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του. Ωστόσο δηλώνει ότι περίμενε πως η ευρωπαϊκή ελίτ, που τόσα έκανε για να έχει μια φιλικότερη προς αυτήν κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα προσέφερε περισσότερη βοήθεια και ευκαιρίες στη νέα κυβέρνηση. Τον εντυπωσιάζει η ακαμψία της ευρωπαϊκής και ειδικότερα της γερμανικής ελίτ, η οποία μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται το βάρος που μεταφέρει στην ελληνική πολιτική και ειδικότερα στις «μνημονιακές» δυνάμεις.
.........
Ο άφθαρτος, οι άκαμπτοι, το ευρώ και η υποστήριξη από τον άφθαρτο Τσίπρα σε αυτό, η δραχμή και η αναζήτηση της, στα ίδια σημεία τύπωσης της με το ευρώ.

Μα είναι τόσο χαζό να ελπίζουμε στην ελπίδα που είναι δυνατό να απορρέει από έναν πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος αφήνει σήμερα να υλοποιηθούν όλες οι διατάξεις – αναδιαρθρώσεις-η συνέχιση του Redesigning. Άλλο φρούτο και αυτό τώρα.
Ο παπανδρέας τζέφρυ, να ομολογεί ότι με τις ενέργειες του επανασχεδίασε την Ελλάδα σύμφωνα με τον επανασχεδιασμό της Ευρώπης.

Ότι μας συμβαίνει σήμερα, είναι μια μεγάλη απάτη και σε αυτή συνηγορεί ακόμη και ο Τσίπρας, αποδεχόμενος εμμέσως (παρέχοντας τους χρόνο) την υλοποίηση των μνημονίων.
Αρχικά, μπορούσε να συμπράξει με πολιτικές δυνάμεις με έναν κύριο σκοπό.
Την δημιουργία κυβέρνησης εκτός των μνημονιακών κομμάτων.
Ενας άλλος στόχος είναι η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων και η απλή αναλογική.

Υ.Γ. πολύ αμφιβάλλω ότι και κυβέρνηση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η απραξία θα τον διακρίνει. Και αυτό γιατι «ή αγωνίζεσαι και φαίνεται ο στόχος ή παριστάνεις τον αγωνιστή και είναι κάτι που επίσης φαίνεται». Αν δεις το ΠΑΣΟΚ του 1974, του 1981, του 1998, του Τζέφρυ και του σήμερα, θα δεις καθαρά τα σκαλιά που ανέβηκαν.

Μήπως αμφιβάλει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε το χωνευτήρι των Αριστερών δυνάμεων;
Η μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάποια διαφορά από το ΠΑΣΟΚ του 1974;

Φήμες αφήνουν να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ, χρηματοδοτήθηκε το 1974.
Σήμερα φήμες αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοδοτείται εκτός από τον δανεισμό του στο τραπεζικό σύστημα και από άλλους.

Η διαφορά πού βρίσκεται; Μα είναι άλλος κύκλος αυτός!

Απλά όλοι εμείς ζούμε για να βλέπουμε τους κύκλους σαν τον Μανώλη που γύρω-γύρω, βρίσκονταν όλοι.
Μα αυτός πάντα στο κέντρο, πάντα στο κέντρο.


Υ.Γ. και μόνο η ανυπαρξία κεντρικών οικονομικών επιτελείων στα κόμματα, φτάνει να υποθέσουμε την σύμφωνη γνώμη των κομμάτων με το τραπεζικό σύστημα.

Και πώς διαπιστώνουμε την ύπαρξη των οικονομικών επιτελείων;

Από τις προτάσεις που παρουσιάζουν και από την σθεναρότητα υποστήριξης στην βουλή και στους υποδουλωτές της χώρας μας.

Αν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέπουν την διάλυση της χώρας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μισθωτών και συνταξιούχων, να ξεπουλάνε ότι κινείται (πάνω και κάτω από την γή) και να μας λένε ότι στην Ευρώπη τους είπαν ΜΠΡΑΒΟ……………………………..αυτό το βραβείο στο χωριό μου κάπως αλλιώς το λένε! Κάπως αλλιώς!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ajusshi

Διάσημο μέλος

Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,810 μηνύματα.
μπλα,
μπλα,
μπλα
και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

ας αποσύρουν τους βουλευτες να πάμε σε εκλογές,
να πάρουν την κυβέρνηση να σώσουν τη χώρα.

αλλά μπλα,
μπλα,
μπλα
και να πέφτει το μαυρούλι κάθε μήνα έ; υποψήφιοι δαμανάκηδες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,2% στην πρόθεση ψήφου

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC
Μπροστά με 23,2% ο ΣΥΡΙΖΑ - τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Οι πολίτες θεωρούν απαραίτητα τα σκληρά μέτρα, δίνουν περίοδο χάριτος στο Σαμαρά και δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, αλλά δεν πιστεύουν ότι η τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος της θητείας της, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Marc. Μεγάλη φθορά για το ΠΑΣΟΚ, ανακάμπτει το ΚΚΕ

Στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για τον Alpha και δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.

Η πρόθεση ψήφου καταγράφηκε ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 23,2%
Νέα Δημοκρατία 21,3%
Χρυσή Αυγή 9,6%
ΠΑΣΟΚ 6%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,5%
Δημοκρατική Αριστερά 4,9%
ΚΚΕ 4,8%
Αλλα κόμματα 5,4%
Λευκό/Ακυρο/Αποχή 8,8%
ΔΞ/ΔΑ 10,5%

Μετά την αναγωγή στην τελική εκτίμηση ψήφου εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το αποτέλεσμα θα ήταν (σε παρένθεση το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών):

ΣΥΡΙΖΑ 28,8% (26,9%)
Νέα Δημοκρατία 26,4% (29,7%)
Χρυσή Αυγή 11,8% (6,9%)
ΠΑΣΟΚ 7,5%% (12,3%)
Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,9% (7,5%)
Δημοκρατική Αριστερά 6,1% (6, 3%)
ΚΚΕ 5,9% (4,5%)
Αλλα κόμματα 6,6% (6%)

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με το 52% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, που ενισχύει το ποσοστό του στο 46%, ενώ τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 39,1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο νυν πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 49,1% των επιλογών έναντι του 32% του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ενώ ένα 18,9% δεν είχε άποψη (η ερώτηση δεν περιελάμβανε την επιλογή «κανένας»).

Βάζουν πλάτη στο τρέχον σχήμα, αλλά δεν τρέφουν ελπίδες

Η κοινή γνώμη φαίνεται να δίνει περίοδο χάριτος στο σημερινό τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα, αν και δεν έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις αντοχές του.

Οι περισσότερες γνώμες για την κυβέρνηση είναι μάλλον αρνητικές (38,7%) ή ούτε θετικές ούτε αρνητικές (31,7%), ενώ μάλλον θετική γνώμη έχει μόνο το 28,7%.

Το 64,1% ζητάει να ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση Σαμαρά, έναντι 28,7% που θέλει πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο, το 60,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ολόκληρη τετραετία και θα γίνουν πρόωρες εκλογές, έναντι 29,9% που εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία της.

Το 62,9% θεωρεί ότι δεν χρειάζεται ανασχηματισμός, έναντι 27,4% που τον θεωρεί απαραίτητο.

Δεν βλέπουν «πάτο στο βαρέλι»

Οι πολίτες κατανοούν την «ορθότητα» των πολιτικών περιορισμού των δαπανών και αύξησης των εσόδων, αλλά αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων ως προς την υλοποίησή τους.

Τα μέτρα που συζητούνται είναι αναγκαία, παραδέχεται το 44,3%, έναντι 47,8% που ζητάει να μην υλοποιηθούν και 7,9% που δεν έχει σαφή γνώμη.

Ωστόσο, μόλις ένας στους δέκα (10,1%) πιστεύει ότι θα είναι τα τελευταία, ενώ 84,2% θεωρούν ότι θα υπάρξει και επόμενο πακέτο μέτρων λιτότητας στο μέλλον.

Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε τα πράγματα χειρότερα, λέει το 35,1%, ή το πολύ περίπου τα ίδια, κατά το 33,7%, έναντι μόλις 20,2% που θα περίμενε καλύερα αποτελέσματα από τους χειρισμούς της σημερινής αντιπολίτευσης.
Ολοι ζητούν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά... χωρίς υπερβολές

Η οριακή πλειοψηφία του 52,5% ζητάει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ λίγο μικρότερο ποσοστό 44,7% λέει «όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στις ομάδες που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση, τα ποσοστά υπέρ των απολύσεων δεν ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο, καθώς φτάνουν το 62,3% στους ανέργους και το 61,9% στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ είναι στο 48,9% στους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Στον αντίποδα, οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν απολύσεις συναδέλφων τους στο 48,2% (έναντι 49,3% που λέει «όχι»), όπως και οι συνταξιούχοι (48,9% έναντι 49,3% αντίστοιχα).

Τα πόσοστά είναι σχετικά μοιρασμένα τόσο ως προς το φύλο όσο και ως προς την ηλικία των ερωτηθέντων.
Ελάχιστοι πλέον ανήκουν στην «ελίτ»

Μόλις 2,7% δηλώνει ότι στην σημερινή πραγματικότητα συνεχίζει να ζει άνετα και να αποταμιεύει.

Ενα 38,2% «ίσα-ίσα» καλύπτει τις υποχρεώσεις του, ενώ ακόμη περισσότεροι, 41,4%, αναγκάζονται να περικόψουν δαπάνες για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία.

Στον «πυθμένα» των εισοδημάτων υπάρχουν πλέον 700.000 νοικοκυριά, ή 17,3% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δηλώνουν ευθέως ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα αναγκαία.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Παρασκευή 19 ως την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε πανελλαδικό δείγμα 1.023 νοικοκυριών για τον Alpha και οι συγκρίσεις έγιναν με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top