Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

20-01-25

22:53
Επίσης άλλες εποχές για τέτοια πράγματα και ειδικά για πόκερ, όταν ήμουν εγώ φοιτητής πήγαινες π.χ. σε λέσχη κι αν ήσουν καλός 1 στις 2 έφευγες με μεροκάματο (το πρώτο μου αμαξάκι με κέρδη απ' το πόκερ το αγόρασαΑν μπορείς να το ελέγχεις, πιστεύω δεν είναι πρόβλημα. δηλαδή να πας συνειδητά με 20-50 ευρώ και όταν χάσεις ή κερδίσεις βγαίνεις.
Αν δεν μπορείς να το διαχειριστέις, καλύτερα να μην πας καζίνο. Παίξε στο σπίτι σου με φασόλια![]()

Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.

20-01-25

23:07
Αν πας με το σκεπτικό θέλω κέρδη, κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορείς να διαχειριστεις τα χρήματα σου και θα ποντάρεις όλο και περισσότερα. Αν πας σε φάση Yolo, ότι κάτσει, είσαι πιο κουλ.Επίσης άλλες εποχές για τέτοια πράγματα και ειδικά για πόκερ, όταν ήμουν εγώ φοιτητής πήγαινες π.χ. σε λέσχη κι αν ήσουν καλός 1 στις 2 έφευγες με μεροκάματο (το πρώτο μου αμαξάκι με κέρδη απ' το πόκερ το αγόρασα), τώρα από τον πρώτο 18χρονο πιτσιρικά σε λέσχη μέχρι τον τελευταίο ξεχασμένο απ' τη ζωή σαφρακόγερο ενός καζίνο ΟΛΟΙ ξέρουν decent πόκερ, δεν υπάρχουν περιθώρια για μακροπρόθεσμα κέρδη όσο κι αν ξέρεις και μπορείς να το διαχειριστείς...
Όσο για τα κέρδη, αν ξέρεις πότε να βγεις, θα είσαι κερδισμένος σχεδόν πάντα.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

21-01-25

00:42
Διαφωνώ όσον αφορά το πόκερ: αν ΔΕΝ πας έχοντας στο μυαλό σου ότι «πάω για να κερδίσω» δε θα παίξεις όπως πρέπει (π.χ. θα κάνεις κακή διαλογή στα starting hands, θα «κυνηγάς» φύλλα πληρώνοντας ακριβά draws που στατιστικά είναι εις βάρος σου, θα είσαι απρόσεκτη με το τι tells δίνουν οι παίκτες στο τραπέζι κ.λπ.) κι αν κερδίσεις αυτό θα είναι απλά προϊόν τύχης (γιατί π.χ. σου βγήκαν κάποιες φορές η κέντα ή το χρώμα που κυνήγησες ή/και σώθηκες από την τράπουλα στο turn ή στο river και πήρες κάποια μεγάλα pots) και την επόμενη ή τις επόμενες φορά/ές απλά θα τα δώσεις πίσω και με το παραπάνω!Αν πας με το σκεπτικό θέλω κέρδη, κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορείς να διαχειριστεις τα χρήματα σου και θα ποντάρεις όλο και περισσότερα. Αν πας σε φάση Yolo, ότι κάτσει, είσαι πιο κουλ.

Στο πόκερ βγαίνεις α)όταν αρχίζεις να επηρεάζεσαι συναισθηματικά από bad beats κ.λπ. ή β)όταν κουράζεσαι (σωματικά ή/και πνευματικά) ή γ)όταν χάνεις τα Χ buy-ins που έχεις υπολογίσει να παίζεις στο κάθε session εφόσον μιλάμε για cash games (γιατί στα τουρνουά προφανώς παίζεις όσο πάει)...Όσο για τα κέρδη, αν ξέρεις πότε να βγεις, θα είσαι κερδισμένος σχεδόν πάντα.
Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.

21-01-25

09:14
Ναι ναι..έχεις δίκαιο για το πόκερ.Διαφωνώ όσον αφορά το πόκερ: αν ΔΕΝ πας έχοντας στο μυαλό σου ότι «πάω για να κερδίσω» δε θα παίξεις όπως πρέπει (π.χ. θα κάνεις κακή διαλογή στα starting hands, θα «κυνηγάς» φύλλα πληρώνοντας ακριβά draws που στατιστικά είναι εις βάρος σου, θα είσαι απρόσεκτη με το τι tells δίνουν οι παίκτες στο τραπέζι κ.λπ.) κι αν κερδίσεις αυτό θα είναι απλά προϊόν τύχης (γιατί π.χ. σου βγήκαν κάποιες φορές η κέντα ή το χρώμα που κυνήγησες ή/και σώθηκες από την τράπουλα στο turn ή στο river και πήρες κάποια μεγάλα pots) και την επόμενη ή τις επόμενες φορά/ές απλά θα τα δώσεις πίσω και με το παραπάνω!
Στο πόκερ βγαίνεις α)όταν αρχίζεις να επηρεάζεσαι συναισθηματικά από bad beats κ.λπ. ή β)όταν κουράζεσαι (σωματικά ή/και πνευματικά) ή γ)όταν χάνεις τα Χ buy-ins που έχεις υπολογίσει να παίζεις στο κάθε session εφόσον μιλάμε για cash games (γιατί στα τουρνουά προφανώς παίζεις όσο πάει)...
Δεν διευκρίνισα ότι μιλούσα για το Black Jack πριν.
Γιατί στα μάτια μου υπάρχει διαφορά και για το πόσο "παθιασμενα" θα παίξεις και για τα κέρδη (ποτέ να βγεις).
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

21-01-25

09:28
Προσωπικά μου αρέσει πολύ η ορολογία τού πόκερ...Αυτά τα "τα βλέπω, πάσο, ντούκου...κ.λπ."...
Και να υπάρχει και πολλή κάπνα (σαν ομίχλη...) στην ομήγυρη. Όπως στις ταινίες...
Και να υπάρχει και πολλή κάπνα (σαν ομίχλη...) στην ομήγυρη. Όπως στις ταινίες...
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

21-01-25

20:14
Άλλο το Black Jack, εκεί μετράς φύλλα...όχι όπως παλιά (που κάτι τύποι σαν τον John Taramas π.χ. έκαναν περιουσίες έτσι) κι όχι στα περισσότερα καζίνο πλέον (όπου το «παπούτσι» έχει πολλές τράπουλες μέσα και το ανακατεύουν ανά τακτά διαστήματα) αλλά μαζί με το πόκερ είναι τα μόνα παιχνίδια από τα οποία μπορείς να βγεις κερδισμένος/η μακροπρόθεσμα (στο Black Jack λόγω του card counting και στο πόκερ επειδή κερδίζεις τα λεφτά των άλλων παικτών κι όχι του καζίνο)...βέβαια, μετρώντας φύλλα σε καζίνο είναι πολύ πιθανό να σε πάρουν χαμπάρι και να σε πετάξουν έξω (απαγορεύοντάς σου και την είσοδο για Χ χρονικό διάστημα ή for life) αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!Δεν διευκρίνισα ότι μιλούσα για το Black Jack πριν.
Γιατί στα μάτια μου υπάρχει διαφορά και για το πόσο "παθιασμενα" θα παίξεις και για τα κέρδη (ποτέ να βγεις).

Το αστείο πάντα μ' αυτό ήταν όταν πήγαινα π.χ. σε καμιά λέσχη ή σε καζίνο που έπαιζαν μπαρμπάδες κι έλεγα «call», «fold», «check» κ.λπ. και με κοιτούσαν αμήχανα!Προσωπικά μου αρέσει πολύ η ορολογία τού πόκερ...Αυτά τα "τα βλέπω, πάσο, ντούκου...κ.λπ."...

Όταν είδα την κλασική αυτή σκηνή (από την πρώτη ποκερική ταινία που είδα ποτέ) η τότε νεανική μου ψυχή και το τότε αθώο μου μυαλό δε μπορούσε να διανοηθεί ούτε ότι ο «καλύτερος» κυνηγούσε από την αρχή σα μ@λάκας κέντα-χρώμα πληρώνοντας τα πονταρίσματα all the way χωρίς να έχει καμία απολύτως επαφή με το board (τη στιγμή που ο άλλος είχε minimum δύο ζευγάρια που φαίνονταν φάτσα φόρα

taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.

21-01-25

20:26
Το πόκερ είναι το μόνο παιχνίδι που είναι ένας συνδυασμός τύχης + ικανοτήτων, κυρίως ικανοτήτων μακροπρόθεσμα. Οπότε αν μελετήσει κάποιος καλά το παιχνίδι, εξασκηθεί πολύ και βρει τα σωστά τραπέζια για να παίξει, μακροπρόθεσμα θα έχει κέρδος.
Όλα τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια είναι φτιαγμένα για να κερδίζει το καζίνο, με μικρή εξαίρεση το blackjack αν ακολουθείται η σωστή στρατηγική (στατιστικοί πίνακες) και μετρούνται φύλλα, που πλέον ειναι και δύσκολο λόγω ότι παίζεται με 8 τράπουλες που ανακατεύονται μόλις φτάνουν στα μισά. Αλλά και πάλι ειναι το παιχνίδι με το χαμηλότερο ποσοστό πλεονεκτήματος για το καζίνο (και το πιο διασκεδαστικό κατά τη γνώμη μου).
Όλα τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια είναι φτιαγμένα για να κερδίζει το καζίνο, με μικρή εξαίρεση το blackjack αν ακολουθείται η σωστή στρατηγική (στατιστικοί πίνακες) και μετρούνται φύλλα, που πλέον ειναι και δύσκολο λόγω ότι παίζεται με 8 τράπουλες που ανακατεύονται μόλις φτάνουν στα μισά. Αλλά και πάλι ειναι το παιχνίδι με το χαμηλότερο ποσοστό πλεονεκτήματος για το καζίνο (και το πιο διασκεδαστικό κατά τη γνώμη μου).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 50 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...