ok..... ξέρω εγώ μερικά πράγματα περί καισαρικής (3 έκανε η αδερφή μου... τι θκατα!

)
Καισαρική τομή κάνεις αν και εφόσον....
1. υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια του τοκετού (έρχεται ανάποδα, με το λόρο τυλιγμένο στο λαιμό κλπ)
2. έχουν περάσει οι μέρες που σου έχει δώσει ο γιατρος ως πιθανές ημερομηνίες τοκετού και δεν έχεις πόνους.... μπαινεις με ραντεβου για τεχνητους πονους που τελικά κατα 90% καταλήγουν σε καισαρική
3. γέννησες προηγούμενη φορά με καισαρική... αν κάνεις ΜΙΑ καισαρική, δεν μπορείς να γεννήσεις πλέον φυσιολογικά... πας στάνταρ με ραντεβού ΝΩΡΙΤΕΡΑ απ τις πιθανές ημερομηνίες τοκετού. Ο λόγος είναι ότι φοβούνται ρήξη των προηγούμενων εσωτερικών ραμμάτων της προηγούμενης καισαρικής απ το σφίξιμο και την εξωθηση.
4.περνουν οι ώρες που έχεις πόνους και δεν λες να γεννήσεις.... δεν αποκτας την σωστή διαστολή ένα πράγμα....
5. έχεις γιατρό που βαριέται να ασχοληθεί μαζί σου πάνω από 3-4 ώρες... σου κοτσάρουν ένα "υπάρχει πρόβλημα με τον λόρο" ή κάτι τέτοιο και σε χώνουν χειρουργείο.
Οι μετεγχειρητικοί πόνοι της καισαρικής, τις περισσότερες φορές είναι μεγαλύτεροι απ ότι οι πόνοι του τοκετου..... έτσι τουλάχιστον αναφέρουν γυναίκες που γέννησαν την πρώτη φορά φυσιολογικά και μετά με καισαρική.
Είναι σαφές ότι είναι προτιμότερο να γεννάς φυσιολογικά παρά με καισαρική, κι όμως, τα ποσοστά και οι στατιστικές δείχνουν ότι οι .... γιατροί... τις προτιμουν .... εμ παίρνουν και περισσότερα... κάθεσε και πιο πολλές μέρες μέσα... τα παίρνουν κι απο κει....ξεμπερδεύουν και πιο γρήγορα... το ίδιο είναι χειρουργείο μιας ώρας το ίδιο είναι τοκετός 8...10... 12 ώρες?
Βασικά ειναι ένα εμπόριο... κι αλοιμονο σου αν έχεις πέσει σε γιατρό ταληροφονια!