Θα πρότεινα να κοιτάξετε Νέο Κόσμο κοντά στο μετρο (μένουν αρκετοί φίλοι μου -ενδεχομένως να μπορώ να βοηθήσω και πιο πολύ αν το αποφασίσεις). Είναι ήσυχη περιοχή, με φτηνά -σχετικά με άλλες περιοχες - ενοίκια και κοντά στη στάση του μετρο Νέου κοσμου αλλά περνάνε και αρκετες γραμμές λεωφορείων, τρόλεϊ κτλ. Είναι πολύ φοιτητοπεριοχή γιατί είναι δίπλα και το Παντειο -οπότε είναι τιγκα στους παντειακούς...α θα χετε και βιβλιοθήκη δίπλα προσβάσιμη..αν είναι πλας αυτό για εσας *- και μπορείτε να βγαίνετε τόσο Νέα Σμύρνη και Κουκάκι που ναι δίπλα όσο και να πηγαίνετε μέσω μετρό στο κέντρο άμεσα (δηλ Εξαρχεια, Σύνταγμα, Μοναστηράκι). Επισης, είστε με τραμ/τρόλεϊ και δίπλα στην παραλιακή.
Άγιο Ιωάννη και Δάφνη δεν ξέρω τι παίζει αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να τα επιλεξει κάποιος (πχ το βράδυ γιατί να μπλέκετε με βραδινα λεωφορεία ή ταξί αν θέλετε να κάτσετε μετά τις 2 κάπου δίπλα ,οπως κουκακι, και δεν υπάρχει μετρο). Είστε 2 πιο τσακ μακριά από φοιτητομαζεματα που από Νέο κόσμο πιάνετε και με τα πόδια στην τελική.
Η Καλλιθέα δε συνιστά καλή λύση. Ξέρω από γνωστό μου πως τσιμπάνε λιγο περισσότερο τα ενοίκια, έχει κυρίως παλιά σπίτια και επισης οι συγκοινωνίες δεν βολεύουν τόσο όσο στις άλλες εναλλακτικές(θα χρειαστεί να αλλάζετε μια γραμμή παραπάνω). Πέρα απ αυτό θέλει και πιο πολύ προσοχή τα βραδια.. ιδίως πέριξ του ηλεκτρικού.
Το Κουκακι είναι πολύ ωραίο και μάλιστα μετά τα Εξαρχεια συνιστά το αγαπημένο μου μέρος για να βγαίνω. Θα πιάνετε κόκκινη γραμμή μετά από κανα δεκάλεπτο περπάτημα (ανάλογα σε ποιο υψος βρείτε και πόσο γρήγορα το πάτε) φτάνοντας στο μετρο του Συγγρου Φιξ, αλλά είναι αρκετό ακριβό ακόμη και στα μικρά σπίτια.. ειδικά αν ψάχνετε και κάτι σχετικά καλό θα σας φύγει η τσέπη.. στα «καλά»(σχετικά νεόδμητα) στο κουκακι έχω δει τιμές αντίστοιχες με ΒΠ. Έχει ανεβεί πολύ τα τελευταία δυο ετη.
Έχετε κάποια μείον στη φάση που είστε να μείνετε Αμπελοκηπους, αλλά σαν περιοχή βολεύει σχετικά με τις συγκοινωνίες. Ωστόσο, όντας Αθηναία και ζώντας στην πράξη του τι θα πει σχολή-φοιτητική ζωή-τρέξιμο με μια τσάντα και ΜΜΜ όλη μέρα (δεν διαθέτω ακόμη δίπλωμα) προσπαθώντας να χωρέσω όλα οσα δεν χωράνε σε μια μέρα, θα σας πω ότι θα ταλαιπωρηθείτε παραπάνω εκεί.
*η βιβλιοθήκη μας είναι ο,τι καλύτερο ειλικρινά
ΥΓ: εκ των πραγμάτων την ιδανικη μέση λύση δεν θα τη βρείτε αφού σπουδάζετε και σε διαφορετικό πανεπιστήμιο. Γι αυτό να υπολόγισετε και άλλους παράγοντες. Όπως σε ποια περιοχή θα μπορέσετε να ενταχθείτε πιο γρήγορα, θα σας βολεύει πιο πολύ γενικά στην καθημερινότητα σας πέρα από τη σχολή και είναι πιο φιλική στους φοιτητές. Νέο Κόσμο, Κουκάκι και Εξαρχεια είναι τα καφέ που πας και όλοι έχουν μια πιο χύμα, πιο άμεση, πιο χαλαρή προσέγγιση. Θα γνωρίσετε κόσμο και θα κάνετε παρέες μόνο και μόνο επειδή θα στε σε διπλανά τραπέζια ξέρω γώ. Όχι ότι αυτό δεν γίνεται αλλου-πολύ πιο σπανια συμβαίνει αλλου βέβαια-, αλλά εκεί θα το βρεις σίγουρα και εύκολα, αβίαστα. Καλως ή κακώς μια περιοχή μαζεύει λόγω ύφους και φήμης και κόσμο με μια χ αντίστοιχη προσέγγιση. Έχετε το υπόψιν και δείτε τι σας ταιριάζει. Οι άλλες περιοχες που εξετάζονται είναι κάπως πιο «αποστειρωμένες», αδιάφορες και δύσκολες για φοιτητική ζωή κατά τη γνώμη μου.
Όπως και να χει εύχομαι με το καλό και καλή σταδιοδρομία ! Θα είναι τα πιο όμορφα και ξέγνοιαστα χρόνια, απολαύστε τα