Ναι ρε γαμωτο το ξέρω
! Δύσκολη γλώσσα τα ολλανδικά αλλά χαλάλι
Και κακασχημη ακουστικά γλώσσα, αλλά χαλάλι όπως λες.
Το μόνο αισχρό στην Ολλανδία είναι το σύστημα υγείας. Μου έλεγε γνωστή η οποία σπουδάζει την κόρη της εκεί, η κοπέλα είχε 39 πυρετό και ήταν χάλια. Πήρε εκαβ, έκανε 3 εμετούς μέσα, με το ζόρι έπαιρνε ανάσα.
Φτάνει λοιπόν στο νοσοκομείο και της κάνουν "από πού είσαι;" Και τους απαντά ότι δεν έχει σημασία αυτό και τους λέει εν τέλει από Ελλάδα. Και της απαντάνε
"Ωραία, κρυωσες επειδή άλλαξες απότομα κλίμα, να μάθεις να ντύνεσαι να μην αρρωσταίνεις"
ο,τι να ναι δηλαδή. Σημείωση ότι είχε και ιδιωτική ασφάλεια, και παρόλα αυτά της είπαν 300€ αν θέλει να κάνει εξετάσεις.
Ε εν τέλει γύρισε σπίτι και επειδή ο παππούς της ήταν γιατρός (συνταξιούχος πλέον) της είπε να πάρει klaricid που είχε πάρει από Ελλάδα και μετά από 1 εβδομάδα συνήλθε.
Γενικά η Ελλάδα στο κομμάτι της υγείας είναι καλύτερα, έξω μόνο αν έχεις πολλά λεφτά για να σου κάνουν απλές εξετάσεις...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 18 Φεβρουαρίου 2024
Ναι γι αυτό όσους ξέρω μέσα σε 5ετια στο Βέλγιο αγόρασαν μονοκατοικία + εξοχικό + αμάξ(αρα)...κάτι που στην Ελλάδα δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ με τους μισθούς στο πάτο και την εργασιακή ελευθερία υποβαθμισμένη στο έπακρον
Καλά αυτό είναι ουτοπικό και εκεί. Εκεί τα σπίτια για αγορά είναι πάνω από εκατομμύριο.
Εκτός αν κάνεις φοβερή δουλειά εκεί. Ο απλός κοσμακης για ένα λίγο πιο άνετο μέλλον από της Ελλάδας πάει. Έχουν ζορισει τα πράγματα παντού.
Μάλλον εννοούσε Ιρλανδία το κορίτσι. Η Ιρλανδία (ειδικά το Δουβλίνο)είναι φοβερή χώρα + εντός ΕΕ, και πιο φθηνή από το Λονδίνο. Έχουν και ωραία πανεπιστήμια!
Εγώ το βρίσκω τέλειο
Και η Ισλανδία είναι πολύ όμορφη από άποψη φυσικής ομορφιάς αλλά δύσκολη η διαβίωση για άνθρωπο που έχει μεγαλώσει σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.