Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 731 μηνύματα.
Να πούνε? Να κάνουν.Να πάνε να ψηφίσουν,να διαμαρτυρηθούν οργανωμένα.Μπορουν να κάνουν δεν θέλουν.Δεν τους αδικώ όμως.Τα τελευταία χρόνια όσες φορές διαμαρτυρηθηκαμε για κάτι δεν εισακουστηκαμε.Οι βολεμενοι δε, δεν ασχολούνται καν,ας είναι αυτοί καλά και ας ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.Οσο για την νεολαία με τέτοια ζητήματα δεν ασχολείται σε μεγαλο βαθμό και αυτό είναι όντως σοβαρό πρόβλημα.Κρυβεται πίσω από το πέπλο του απολιτικ και θεωρεί ότι είναι καλυμμένη.Αλλα, όταν από παιδί έχεις ζήσει μια οικονομική κρίση που ακόμα σε επηρεάζει,μια πανδημία και έχεις τόσους πολέμους να ξεσπάνε τριγύρω πόση δύναμη να έχεις να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς καταστάσεις?Σήμερα το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ αύριο το Χ,το Υ κλπ
Ποιους να ψηφίσουν;

Ας μείνουμε σε αυτό!

Φυσικά και χρειάζεται αλλαγή αλλά έλα για πες μου ποια θα είναι αυτή..

Στα λόγια καλοί είμαστε...εφόσον δεν τολμούν κάποιοι την ανατροπή τότε βρίσκουμε άλλους τρόπους...

Για την νεολαία είναι πιο βαθύ το πρόβλημα από αυτο που κάποιοι ίσως θέλετε να το βλέπεται στην κρίση....

Rene2004

Νεοφερμένο μέλος

Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Ποιους να ψηφίσουν;

Ας μείνουμε σε αυτό!

Φυσικά και χρειάζεται αλλαγή αλλά έλα για πες μου ποια θα είναι αυτή..

Στα λόγια καλοί είμαστε...εφόσον δεν τολμούν κάποιοι την ανατροπή τότε βρίσκουμε άλλους τρόπους...

Για την νεολαία είναι πιο βαθύ το πρόβλημα από αυτο που κάποιοι ίσως θέλετε να το βλέπεται στην κρίση....
Δεν θα πω εγώ ποιους να ψηφίσουν αυτό το θεωρώ προσωπικό θέμα του καθενός.Παρ όλα αυτά όταν μεγάλη μερίδα του λαού δεν συμφωνεί και δεν νιώθει ότι τον αντιπροσωπεύει το κυβερνών κόμμα, σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόμμα που θα βοηθήσει την χώρα,αλλά όταν 2 συγκεκριμένα κόμματα κυβερνούν τόσα χρόνια σημαίνει ότι αυτά είναι υπεύθυνα ως έναν βαθμό για την κατάσταση της χώρας.Δεν είναι εξ ολοκλήρου γιατί φταίμε και όσοι δεν αντιδράμε,όσοι έχουν βολευτει κλπ.Αν θα πρότεινα κάτι ίσως θα ήταν η εκλογή ενός κόμματος που δεν το έχουμε ξαναδεί να κυβερνά.Σιγουρα για την νεολαία είναι πιο βαθύ το πρόβλημα,αλλά δεν έχει βιώσει και εύκολες καταστάσεις.Ειτε έτσι είτε αλλιώς το αποτέλεσμα είναι ότι ζούμε σε μια χώρα μέσα στην διαφθορά και τα σκάνδαλα και για όλα την πληρώνουμε εμείς.Τρωνε Χ άτομα και την πληρώνουν οι υπόλοιποι.Σαπιλα

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.029 μηνύματα.
Ειτε έτσι είτε αλλιώς το αποτέλεσμα είναι ότι ζούμε σε μια χώρα μέσα στην διαφθορά και τα σκάνδαλα και για όλα την πληρώνουμε εμείς.Τρωνε Χ άτομα και την πληρώνουν οι υπόλοιποι.Σαπιλα
Το θέμα για τη νέα γενιά είναι να μην αλλοτριωθεί από την προηγούμενη. Να κρατήσουν ηθικό ανάστημα, να επαναστατήσουν ενάντια στους σάπιους γονείς τους. Αυτό αρκεί για να οικοδομηθεί κάποια στιγμή κάτι διαφορετικό. Έχει συμβεί στο παρελθόν, όταν η γενιά του 60' έγραψε στα @@ την προηγούμενη και χάραξε τη δική της πορεία.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 731 μηνύματα.
Δεν θα πω εγώ ποιους να ψηφίσουν αυτό το θεωρώ προσωπικό θέμα του καθενός.Παρ όλα αυτά όταν μεγάλη μερίδα του λαού δεν συμφωνεί και δεν νιώθει ότι τον αντιπροσωπεύει το κυβερνών κόμμα, σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόμμα που θα βοηθήσει την χώρα,αλλά όταν 2 συγκεκριμένα κόμματα κυβερνούν τόσα χρόνια σημαίνει ότι αυτά είναι υπεύθυνα ως έναν βαθμό για την κατάσταση της χώρας.Δεν είναι εξ ολοκλήρου γιατί φταίμε και όσοι δεν αντιδράμε,όσοι έχουν βολευτει κλπ.Αν θα πρότεινα κάτι ίσως θα ήταν η εκλογή ενός κόμματος που δεν το έχουμε ξαναδεί να κυβερνά.Σιγουρα για την νεολαία είναι πιο βαθύ το πρόβλημα,αλλά δεν έχει βιώσει και εύκολες καταστάσεις.Ειτε έτσι είτε αλλιώς το αποτέλεσμα είναι ότι ζούμε σε μια χώρα μέσα στην διαφθορά και τα σκάνδαλα και για όλα την πληρώνουμε εμείς.Τρωνε Χ άτομα και την πληρώνουν οι υπόλοιποι.Σαπιλα
Δεν έχει.
Και εκεί κλείνει η συζήτηση...

Τόσα χρόνια με το εάν ,με το μήπως, να δούμε και τον έναν να δούμε και τον άλλον ...Πειραματόζωα έχουμε γίνει...Ο κάθε φιλόδοξος στην πλάτη μας χορεύει...

Πόσο ακόμα θέλουμε για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το θέμα για τη νέα γενιά είναι να μην αλλοτριωθεί από την προηγούμενη. Να κρατήσουν ηθικό ανάστημα, να επαναστατήσουν ενάντια στους σάπιους γονείς τους. Αυτό αρκεί για να οικοδομηθεί κάποια στιγμή κάτι διαφορετικό. Έχει συμβεί στο παρελθόν, όταν η γενιά του 60' έγραψε στα @@ την προηγούμενη και χάραξε τη δική της πορεία.
Να κράτηση ποιο;

Ηθικό ανάστημα για να κρατήσεις πρέπει να έχεις..

Λυπάμαι αλλά η νέα γενιά στην πλειοψηφία της δεν έχει ούτε ηθική ούτε αρχές ούτε αξίες.

Για να κάνεις μια επανάσταση πρέπει να έχεις μια ισχυρή βάση για να αντέξεις και κάτι δυνατό μελλοντικά να το υποστηρίζεις...

Αυτή η γενιά δεν έχει τίποτα από τα δύο δυστυχώς..

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.029 μηνύματα.
Να κράτηση ποιο;

Ηθικό ανάστημα για να κρατήσεις πρέπει να έχεις..

Λυπάμαι αλλά η νέα γενιά στην πλειοψηφία της δεν έχει ούτε ηθική ούτε αρχές ούτε αξίες.

Για να κάνεις μια επανάσταση πρέπει να έχεις μια ισχυρή βάση για να αντέξεις και κάτι δυνατό μελλοντικά να το υποστηρίζεις...

Αυτή η γενιά δεν έχει τίποτα από τα δύο δυστυχώς..
Διαφωνώ, πιστεύω στη νέα γενιά.
Οι νέοι από φύση τους περιγελούν τους γέρους κι αυτό είναι καλό. Υπάρχει ένα zeitgeist που την οδηγεί. Είναι απλά θέμα χρόνου να ξυπνήσει ξανά.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.919 μηνύματα.
Αγαπητή μου, είσαι μικρή, ενδεχομένως κάποια στιγμή στο μέλλον να συνειδητοποιήσεις ότι το ζήτημα δεν είναι κομματικό, αλλά πολιτειακό. Όποιο κόμμα και να βγει, στα βασικά θα γίνουν τα ίδια γιατί στην πραγματικότητα την εξουσία δεν την έχει το εκάστοτε κόμμα αλλά η ίδια η αστική δημοκρατία. Τα κόμματα είναι στην πραγματικότητα κεφάλια του τέρατος και τα σκάνδαλα θα υπάρχουν σε κάθε κόμμα. Βλέπεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να έκαναν μεγαλύτερα από τον Σύριζα γιατί ήταν πολύ καλύτερα δικτυωμένα. Για κανέναν άλλον λόγο.

Κι όσον αφορά στον λαό που γράφεις, ο λαός έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: είναι ηλίθιος. Κι ο ηλίθιος έχει κι αυτός ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: ανεπτυγμένο ένστικτο. Συνειδητοποιεί εδώ και χρόνια ότι δεν έχει κάποιο νόημα η ψήφος του. Έτσι ακριβώς είναι, εγώ να σου πω είτε βγαίνει για τα επόμενα 40 χρόνια η ΝΔ είτε αναστηθεί ο Σύριζα και βγαίνει αυτός συνέχεια, μου είναι αδιάφορο. Είναι ένα κακοπαιγμένο τσίρκο που τουλάχιστον παλαιότερα είχε μια αληθοφάνεια.

Για τους μοναδικούς που έχει νόημα ποιο κόμμα θα βγαίνει είναι τα κομματόσκυλα κάθε κόμματος. Μοναδικός τρόπος για αλλαγή είναι η αλλαγή πολιτεύματος. Καμία αλλαγή δεν θα σου φέρουν οι αλλαγές κομμάτων.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

1751373537712.png

adams33

Δραστήριο μέλος

Διαφωνώ, πιστεύω στη νέα γενιά.
Οι νέοι από φύση τους περιγελούν τους γέρους κι αυτό είναι καλό. Υπάρχει ένα zeitgeist που την οδηγεί. Είναι απλά θέμα χρόνου να ξυπνήσει ξανά.
Τώρα κατάλαβα γιατί διαφωνείς μαζί μου :lol: :lol:

Μίλησα πριν για αξίες και αρχές για τους νέους;
Πλέον θα μιλάω και για τους μεγαλύτερους :bleh:

Καμία φύση δεν σε οδηγεί να το κάνεις αυτό.
Ας μην υποστηρίζουμε λάθος συμπεριφορές και βαμπιζουμε ότι μας εξυπηρετεί....
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κι όσον αφορά στον λαό που γράφεις, ο λαός έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: είναι ηλίθιος. Κι ο ηλίθιος έχει κι αυτός ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: ανεπτυγμένο ένστικτο.
Και για ένα ακόμα λόγο...
Τα σκάνδαλα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν τουλάχιστον 40 χρόνια προϊστορία...

Ακόμα επί εποχής Παπανδρέου (πατερα) που οι επιδοτήσεις στην Κρήτη ήταν τρελές

Μωρό ήμουν και γερασα που λένε και ξαφνικά τώρα όλοι έπεσαν από τα σύννεφα...

Αντε να δικαιολογήσω την νεολαία γιατί όπως είπα για ακόμη μια φορά δεν γνωρίζει την ιστορία αλλά όταν τα βλέπω και από ανθρώπους που είμαστε κοντά ηλικιακά όπου ζήσαμε εποχές που τρώγανε ΟΛΟΙ το θεωρώ τουλάχιστον ηλιθιο ...

:whatever:

Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Τώρα κατάλαβα γιατί διαφωνείς μαζί μου :lol: :lol:

Μίλησα πριν για αξίες και αρχές για τους νέους;
Πλέον θα μιλάω και για τους μεγαλύτερους :bleh:

Καμία φύση δεν σε οδηγεί να το κάνεις αυτό.
Ας μην υποστηρίζουμε λάθος συμπεριφορές και βαμπιζουμε ότι μας εξυπηρετεί....
Φαντάζομαι πως ξέρεις καλά ελληνικά.
Το "γέρους" είναι ουδέτερος χαρακτηρισμός, το "περιγελούν" δεν έχει τίποτα κακό. Δεν είναι "χλευάζουν".
Είναι σαν το videάκι που κλείδωνε ο νέος τη γιαγιά στο σπίτι για να μην πάει να ψηφίσει και το ρίξει μονοκούκι. :P

adams33

Δραστήριο μέλος

Φαντάζομαι πως ξέρεις καλά ελληνικά.
Το "γέρους" είναι ουδέτερος χαρακτηρισμός, το "περιγελούν" δεν έχει τίποτα κακό. Δεν είναι "χλευάζουν".
Είναι σαν το videάκι που κλείδωνε ο νέος τη γιαγιά στο σπίτι για να μην πάει να ψηφίσει και το ρίξει μονοκούκι. :P
Εχμμμ

Πιστεύω ότι ξέρω αλλά με εσάς εδώ μέσα θα αρχίζω να αναρωτιέμαι

Η λέξη γερος έχει μια και μόνο ερμηνεία..

Αν ο καθένας σας έχει διαστρεβλωση την σημασια τους ,συγνώμη αλλά δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα και ούτε είμαι ο μάντης Καλχας για να μαντεύω τι έχετε στο μυαλό σας ...

Γράψε " γέρους " να το καταλάβουμε ...

Ούτε το βιντεακι ξέρω...μου διαφεύγουν τέτοια σπουδαία περιεχόμενα :bleh:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.979 μηνύματα.
Συγγνώμη η νέα γενιά θα πάρει σπίτια και περιουσίες της προηγούμενης γενιάς , για ποιο λόγο να επαναστατήσουν;

Rene2004

Νεοφερμένο μέλος

Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Μοναδικός τρόπος για αλλαγή είναι η αλλαγή πολιτεύματος. Καμία αλλαγή δεν θα σου φέρουν οι αλλαγές κομμάτων.
Δηλαδή ποιο πολίτευμα θα ήταν αυτό που θα μας έβγαζε από τον βούρκο?

Συγγνώμη η νέα γενιά θα πάρει σπίτια και περιουσίες της προηγούμενης γενιάς , για ποιο λόγο να επαναστατήσουν;
Γιατί ενδεχομένως να θέλει ένα καλύτερο μέλλον?Ναι το ότι θα πάρει ένα ποσοστό ακίνητη περιουσία είναι σίγουρα βοηθητικό.Αλλα αν ένας νέος θέλει να αυτονομηθεί αυτήν την στιγμή με τον βασικό δεν μπορεί να γίνει.Βεβαια και σπίτι να πάρει από κάποιον είτε το νοικιάζει είτε όχι θα πρέπει να πληρώνει φορο.Με ένα σπίτι δεν σώθηκε κάνεις,απλά ξέρει ότι δεν θα μείνει στον δρόμο.Λογοι και θέληση υπάρχουν πχ Τέμπη αποτέλεσμα απλά δεν βλέπω.

Ίσως να θεωρείτε ότι τα βλέπω πιο ιδανικά λόγω της ηλικίας μου.Δυστυχως ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω.Απλα έχω δει όντως και αξιοσημείωτες προσπάθειες αλλαγής στον βαθμό που αντέχει ο κόσμος.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.561 μηνύματα.
Πάντως για κάτι τέτοια σκάνδαλα σε εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή χρειάζεται λίγο ο Κάσι. Δεν θα γίνω από τους γραφικούς «ένας Ηλίας να έρθει να σας σκίσει» αλλά θα τον παραδεχτώ πως άφησε καλό αποτύπωμα στον θεσμό αυτό. Μετά το 2019 οι εξεταστικές έγιναν τσίρκο.