Το λάθος ορισμένων εδώ είναι ότι συγκρίνουν τις γάτες που ζουν στον δρόμο (αδέσποτες) με οικόσιτα σκυλιά. Δεν είναι το ίδιο. Οι περισσότερες γάτες του δρόμου είναι σε feral ή semi-feral κατάσταση. Είναι σαν να συγκρίνεις σκύλο με dingo.
εγω ξερω οτι οι γατες στην αυλη μου φευγουν οποτε θελουνπαρολο που γεννηηκαν εδω- ενω ο σκυλος παρολο που παλι στην αυλη μενει,,και δεν μπαινει ποτε στο σπιτι..
δενεται πιο πολυ με το χωρο και με μενα
το αδεσποτο σκυλι που το φερω σπιτι,δενεαι μαζι μου πολυ πιο γρηγορα απο η παντα αγρια γατα
ο σκυλος βασικα ειναι πιο κοινωνικο ζωο..γιαυτο και κολλησε απολυτα με την ανθρωπινη κοινωνια
ενω τα αιλουροειδη ειναι παντα πιο μοναχικα και δεν εχουν τοσο πλυπλοκες κοινωνιες με ιεραρχια οπως οι λυκοι πχ
οι σκυλοι ειναι τα απολυτα εξανθρωπισμενα ζωα,,οι γατες μεσα τους ειναι αγριες,,γιαυτο και αρεσουν συνηθως..
ο σκυλος ταιριαξε απολυτα με τον ανθρωπο σε με χιλιους τροπους,,ενω οι γατες απλα συμβιωνουν,,υπαρχει τεραστια διαφορά,,σαν τις σαυρες βοες κλπ "κατοικιδια" στην ακραια μορφη,,απλης συμβιωσης
στους σκυλους δεν υπαρχουν feral ξε feral καταστασεις
το οποιοδηποτε αδεσποτο να μαζεψεις απο ο δρομο θα σου αφωσιωθει πολυ γρηγορσ,απο μια γατα που ουτε θα κατσει ποτε να την πιασεις χαιδεψεις..
αλλα αγρια σκυλια δυσκολα βρισκεις,,ενω αγριες γατες πιο ευκολα..