Όντας σκυλο-μαμά διάλεξα τον σκύλο στη δημοσκόπηση. Αγαπάω τα σκυλιά πάρα μα πάρα πολύ και είχα πολλά ανά τα χρόνια, τα οποία λάτρεψα. Έχω τρομερές μνήμες και εμπειρίες μαζί τους.
Τους τελευταίους 2 μήνες, όμως, μεγαλώνω τον υπέροχο άσπρο γάτο μου που μάζεψα από το δρόμο και ένα θα σας πω. Οι γάτες είναι πολύ παρεξηγημένα ζώα!!
Σίγουρα δεν μπορείς να τις βγάλεις βόλτα, αλλά συναισθηματικά δένεσαι εξίσου μαζί τους. Δαγκώνουν πάρα πολύ όσο είναι μωρά (ο δικός μου με έχει τρελάνει!!), αλλά σιγά σιγά το συνηθίζεις. Και τα σκυλιά δαγκώνουν άλλωστε μικρά.
Είναι τελείως ανεξάρτητες και μπορεί όλη μέρα να κοιμούνται σε μια γωνιά του σπιτιού μόνες. Ταυτόχρονα όμως και τόσο αγαπησιάρες που να έρχονται το βράδυ να κοιμούνται πάνω στο στήθος σου, στο σημείο της καρδιάς, για να σε νιώθουν κοντά τους, και να γουργουρίζουν ασταμάτητα. Κάθε βράδυ κοιμόμαστε αγκαλιά με τον δικό μου. Απίστευτη αγάπη! Πολύ παρεξηγημένο ζωάκι!
Λατρεύω, λοιπόν, εξίσου και τα σκυλιά και τα γατιά, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, και μακάρι να περάσουν από τα χέρια μου πολλά ακόμη.
Νομίζω τα πάντα εξαρτώνται και στο αφεντικό των ζώων.
Ανάλογα το αφεντικό και την αφοσίωση που δείχνει στο κατοικίδιό του, ανάλογη είναι και η ανταπόδωση του ζώου.