commie
Πολύ δραστήριο μέλος

Για όσους δεν ξέρουν τι είναι τα στίγματα :
Τα στίγματα είναι πληγές που πιστεύεται ότι μοιάζουν με τις πληγές του Χριστού κατά την σταύρωση του, και εμφανίζονται στα χέρια, στα πόδια και μερικές φορές στα πλαϊνά και στο κεφάλι ενός ατόμου. Πάντα εμφανίζονται την Μεγάλη Παρασκευή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Για το φαινόμενο: Πιστεύω είναι θαύμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
commie
Πολύ δραστήριο μέλος

και εγώ πιστεύω ότι θαύμα είναι ρεμπ μου πάντως στην εκπομπή που είδα φαινόταν όλα αληθινά.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος

Ίσως ακούγομαι λίγο απόλυτος, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ούτε ότι γίνονται τόσο συχνά θαύματα, ούτε ότι γίνονται χωρίς κανένα ιδιαίτερο σκοπό-γιατί πέραν της δημοτικότητας των συμμετέχοντων ατόμων ή τοποθεσιών όλα αυτά τα "θαύματα" δεν ωφελούν με κάποιο άλλο τρόπο τη ζωή των ανθρώπων. Δεν έχουν καμιά σχέση με τα θαύματα των γραφών, τα οποία αποτελούσαν κατά κανόνα θεραπεία ατόμων με αναπηρίες ή κάτι παρόμοιο. Αν υπάρχουν θαύματα, τότε έχουν χρηστική σημασία και δεν σπαταλώνται για εντυπωσιασμό.
Idril
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντα εμφανίζονται την Μεγάλη Παρασκευή.
Τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών ή των ορθόδοξων?
commie
Πολύ δραστήριο μέλος

commie
Πολύ δραστήριο μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Και οι καθολικοί, χριστιανοί είναιδεν πρόσεξα αυτή την λεπτομέρεια αλλά νομίζω ότι μιλούσε για τους χριστιανούς

Από όσο ξέρω τα στίγματα εμφανίζονται στους καθολικούς. Δεν έχω ψάξει το θέμα, μόνο μια ταινία έχω δει ("Stigmata"), αλλά το προαίσθημά μου μου λέει ότι πρέπει να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση πίσω από αυτό, όπως λογικές εξηγήσεις υπήρξαν για εκατοντάδες άλλα πράγματα που αποδίδονταν στον Θεό (ή στα πνεύματα) αλλά εν τέλει ήταν απλά μέρος της φύσης. Btw, αν τα στίγματα είναι αληθινά θαύματα και αν όντως συμβαίνουν μόνο στους καθολικούς, αυτό σημαίνει ότι ο Καθολικισμός είναι το σωστο, εκλεκτό δόγμα του Θεού, έτσι;
commie
Πολύ δραστήριο μέλος

Tetragrammaton
Διάσημο μέλος

Xaria2
Νεοφερμένο μέλος

με αφορμή την εκπομπή Αξίζει να το δεις ...είπα να ανοίξω ένα θέμα. Πιστεύεται ότι τα στίγματα είναι όντος ιερά σημάδια ή αυτοτραυματισμοί?
Για όσους δεν ξέρουν τι είναι τα στίγματα :
Τα στίγματα είναι πληγές που πιστεύεται ότι μοιάζουν με τις πληγές του Χριστού κατά την σταύρωση του, και εμφανίζονται στα χέρια, στα πόδια και μερικές φορές στα πλαϊνά και στο κεφάλι ενός ατόμου. Πάντα εμφανίζονται την Μεγάλη Παρασκευή.
Βασικά Μπορεις να μου εξηγησεις το εξής απλο.
Δεν είμαστε χριστιανοί εμεις?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ? ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ?

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Όσες διαφορές έχουν και οι Μουσουλμάνοι σηίτες από τους σουνίτεςόχι έχουν διαφορές οι Χριστιανοί από τους καθολικούς

Xaria2
Νεοφερμένο μέλος

Γιατι δεν εχει εμφανιστεί ποτέ και σε εναν Ορθόδοξο χριστιανό.
η γιατι για να το γενικέυσω δεν εχει γίνει κάπου και ενα θαύμα στην αφρική ας πούμε και να πιστέψει ενα ολοκληρο χωριό?
Γιατι δεν εχει βρεθεί δηλαδή μια αρχαία εικόνα της παναγίας στην γερμανία πχ?
και στην τελευταία ανάλυση Θαυματα γίνονται σε όλους τους λαούς αρα ???
ειτε τα δικά τους ειναι ψευτικα και τα δικά μας αληθινά ( τράβα πες τους το αντολμάς )
ειτε υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί θεοί και καλύτερα να μην το ψάχνουμε λέω εγω.
nikostheater
Νεοφερμένο μέλος

Πχ,οι τρυπες των καρφιών θα επρεπε να είναι στους καρπους και όχι στην παλάμη..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
T_Chameleon
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

...."πλάκα μας κάνεις";;;!!!...είχα δει μια ταινία με τον ίδιο τίτλο, ευχάριστη ήταν.
Για το φαινόμενο: Πιστεύω είναι θαύμα.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

μια τρύπα στο καρπό *όπως έκαναν οι Ρωμαίοι τω καιρώ εκείνω στους προς σταυρωση* είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη πως Θεός υπάρχει και κρατάει σκαρπέλο.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Πάντως, υποτίθεται πως η Καθολική Εκκλησία ερευνά αυτά τα φαινόμενα με εξονυχιστικό κι επιστημονικό τρόπο και δύσκολα δέχεται ένα γεγονός ως θαύμα. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να το απορρίψει. Ορισμένοι στιγματικοί πέρασαν όλες τις "εξετάσεις" των σκεπτικιστών ( και πάλι υποτίθεται) ερευνητών και δεν μπόρεσε να βρεθεί σημείο πιθανής απάτης.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.