Στατιστική: Μέτρα θέσης και διασποράς

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30.870 μηνύματα.
Έχω μία πολύ συγκεκριμένη απορία πάνω στην δισπορά
mimetex.cgi
. Έχω πετύχει δύο διαφορετικούς τύπους:
  1. mimetex.cgi
  2. mimetex.cgi
Για διακριτή μεταβλητή, όπου
mimetex.cgi
η μέση τιμή. Ποια η διαφορά τους; :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το Ν-1 δεν το χρησιμοποιούμε έναντι του Ν σε αμερόληπτες εκτημήτριες;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το Ν-1 δεν το χρησιμοποιούμε έναντι του Ν σε αμερόληπτες εκτημήτριες;:hmm:
Δεν ξέρω, στην αρχή είμαι. :(

Και δεν λέει τίποτα για διαίρεση με Ν. :fool:

Διακύμανση το λέμε εμείς (το αναγνώρισα απ' τον τύπο) στην ΑΣΟΕΕ. Λοιπόν όταν βάζαμε N-1 είχε να κάνει με αμερόληπτη εκτιμήτρια αν θυμάμαι καλά και είχε ενα * δίπλα στο σ.

λοιπόν, θυμόμουν ότι το είχα ακούσει στο πολυτεχνείο και ρώτησα τον σύζηξ, ο οποίος θυμάται κι αυτός τα εξής:
όταν ξέρεις πως έχεις κανονική κατανομή, διαιρείς με n και βρίσκεις την διασπορά. Όταν έχεις τυχαίο δείγμα, διαιρείς με n-1 και αυτό που βρίσκεις ονομάζεται τυπική απόκλιση. Επίσης μου είπε να πας να ανοίξεις κανά βιβλίο, άιντα:P:P:P

Τυπική απόκλιση δεν είναι η ρίζα του σ^2 δηλαδή το σ :hmm:;

Δεν υπάρχει κ ενας τύπος με n*(n-1) στον παρανομαστή; :confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back