Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30.767 μηνύματα.

09-02-08

13:50
Έχω μία πολύ συγκεκριμένη απορία πάνω στην δισπορά
. Έχω πετύχει δύο διαφορετικούς τύπους:
η μέση τιμή. Ποια η διαφορά τους; 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

09-02-08

15:30
Το Ν-1 δεν το χρησιμοποιούμε έναντι του Ν σε αμερόληπτες εκτημήτριες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30.767 μηνύματα.

09-02-08

15:33
Δεν ξέρω, στην αρχή είμαι.Το Ν-1 δεν το χρησιμοποιούμε έναντι του Ν σε αμερόληπτες εκτημήτριες;![]()

Και δεν λέει τίποτα για διαίρεση με Ν.

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

09-02-08

15:50
Διακύμανση το λέμε εμείς (το αναγνώρισα απ' τον τύπο) στην ΑΣΟΕΕ. Λοιπόν όταν βάζαμε N-1 είχε να κάνει με αμερόληπτη εκτιμήτρια αν θυμάμαι καλά και είχε ενα * δίπλα στο σ.
dooo
Διακεκριμένο μέλος
Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 7.956 μηνύματα.

09-02-08

18:22
λοιπόν, θυμόμουν ότι το είχα ακούσει στο πολυτεχνείο και ρώτησα τον σύζηξ, ο οποίος θυμάται κι αυτός τα εξής:
όταν ξέρεις πως έχεις κανονική κατανομή, διαιρείς με n και βρίσκεις την διασπορά. Όταν έχεις τυχαίο δείγμα, διαιρείς με n-1 και αυτό που βρίσκεις ονομάζεται τυπική απόκλιση. Επίσης μου είπε να πας να ανοίξεις κανά βιβλίο, άιντα

όταν ξέρεις πως έχεις κανονική κατανομή, διαιρείς με n και βρίσκεις την διασπορά. Όταν έχεις τυχαίο δείγμα, διαιρείς με n-1 και αυτό που βρίσκεις ονομάζεται τυπική απόκλιση. Επίσης μου είπε να πας να ανοίξεις κανά βιβλίο, άιντα

09-02-08

18:41
Τυπική απόκλιση δεν είναι η ρίζα του σ^2 δηλαδή το σ
;

Valder
Τιμώμενο Μέλος

09-02-08

19:54
Τυπική απόκλιση δεν είναι η ρίζα του σ^2 δηλαδή το σ;
σ...ωστά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...