Συγκλονίζει η παιδίατρος που κατέρρευσε μετά 5 συνεχόμενες εφημερίες: «Είμαι κουρασμένη, δεν μπορώ άλλο»

Πολλοί ρωτάνε αν στις εφημερίες κοιμόμαστε και λέω στις ανοιχτές (όταν εφημερεύει το νοσοκομείο συνήθως όχι) στις κλειστές για τα εσωτερικά της κλινικής ναι. Ακόμα και στις κλειστές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μπορεί να σε ξυπνήσουν και να είναι κατά 95% χαζομάρα και κατά 5% σοβαρό. Ακόμα και χωρίς να σε φωνάξουν καλά δε μπορεί να είσαι ήρεμος πρέπει να είσαι σε εγρήγορση είναι κάτι που συνηθίζεται αλλά κάτι που σε κουράζει παράλληλα.

Όσο αφορά την κοπέλα από οτι κατάλαβα έχει τελειώσει ειδικότητα δε ξέρω αν έχει δώσει εξετάσεις και χρωστάει αγροτικό που το κάνει υπό ευνοικές συνθήκες στο Αττικό νοσοκομείο και την μεταφέρανε ως ειδικό (αν εδωσε τις εξετάσεις) ή ως ειδικευομενη (εάν δεν τις εδωσε) να καλύψει 5 μέρες εκεί. Δε μπορώ να κρίνω ούτε την κοπέλα ούτε τον Άδωνη γιατί δε ξέρουμε τις συνθήκες. Αν ήταν ως ειδικευόμενη η 5ήμερη συνεχόμενη εφημερία απαγορεύεται αν ήταν ως ειδικός είναι νόμιμη (on call).

Τελευταία επεξεργασία:
Οτι πρεπει δηλαδη να βγουμε στην τιβι κ να μας δει ο μαλακοπιτουρας μπας κ γ7νει κατι.Μα μονο αθτη ειναι? Ποσο ξεφτυλες ειναι γ.τ?

Εν γνώσει της και μάλιστα με διάθεση προσφοράς, έφερε και μια φίλη της.
Υπήρχε ξεκάθαρο επικοινωνιακό πλαίσιο ανάγκης για επιπλέον στήριξη και ότι η παρουσία της θα ήταν πολύτιμη.

Οπότε μιλάμε για μια πράξη προσφοράς, και αυτό την τιμά. Ωστόσο στο τέλος, μια αδύναμη στιγμή και μια κίνηση χωρίς ώριμη σκέψη της γύρισε μπούμερανγκ.

Με αυτά τα δεδομένα δεν ξέρω αν μπορεί ο Άδωνις και ο κάθε Άδωνις να την παραπέμψει κάπου, θέτοντας σε κίνδυνο τόσα χρόνια σπουδών.....

Κλείστε αυτά τα social δεν είναι για όλους. Το να κάνουμε λογαριασμούς και να εκθέτουμε ακόμη και τις προσωπικές δικαιολογημένες αδύναμες στιγμές μας, δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Λίγη παραπάνω ώριμη σκέψη μονο τον καθενα ξεχωριστά προστατεύει ...

Και η Μαρία Αντουανέτα (υποτίθεται ότι) είπε: <<Αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι>>

1777496770242.png
Δε το ήξερα ότι είχε 3 χέρια η Αντουανέτα

Σε λίγα χρονάκια θα έχει μαζέψει εμπειρία και θα την κάνει για αλλού. Σιγά μην ανεχτεί να ακούει τον κάθε "νοικοκυραίο" να λέει μαλακίες. Όποιος σέβεται τον εαυτό του, σιγά μην ανεχθεί τέτοιους λιγδιάρηδες.

Όπως και στο διπλανό thread με την γιατρό από την Ζάκυνθο, το μεγαλύτερο μέρος των μηνυμάτων αφορούσαν σχετικά με το που ταξίδευε και τι επύνυμη τσάντα είχε. Για όλα τα υπόλοιπα, μούγκαφον.
Πολύ καλά τα λες.

Και εδώ μέσα ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του. Εκεί...Να την σταυρώσουμε γιατί είπε την αλήθεια της...

Βγαίνει ο ένας, ο άλλος, υπουργοί, διοικητές νοσοκομείων...να ανατρέψουν την αλήθεια των λόγων της και να φέρουν τα ίσια ανάποδα...

Σε δουλειά να βρίσκονται και να βρισκόμαστε...

Ας φύγει εξωτερικό. Κάθεται και ταλαιπωρείται με το κωλοσυστημα και με κάτι βλήματα τύπου Γεωργιάδη
δεν είναι λύση αυτό. Ποιος θα φροντίσει τα παιδάκια της Σάμου και της Ελλάδας;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν έχει κουράσει καθόλου . Οταν δεν έχεις σύστημα και βρίσκεις κορόιδα να το συντηρούν , τότε δεν πρόκειται ποτέ ν αλλάξει τίποτα
Όχι, δεν είναι έτσι. Αν δεν έχεις κορόιδα να το συντηρούν, αφήνεις τον κόσμο να πηγαίνει σε ιδιώτες γιατρούς επί πληρωμή και όποιος δεν έχει να πληρώσει, πεθαίνει.
Νομίζεις νοιάζεται κάποιος για τους ασθενείς;

Ο κάθε διοικητής είναι διορισμένος από τον εκάστοτε υπουργού, οπότε δεν μας λένε κάτι καινούργιο!

Σιγά μην την υποστήριζαν...

Είπαμε το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι.
Αντί να τα βάλεις με την λερναία Ύδρα, κάνεις υπομονή και φεύγεις για να μην πάνε χαμένα τα χρόνια που έχεις φτύσει αίμα στη κυριολεξία και χάσεις τη άδεια σου !
Η ψυχική υγεία πάνω απ όλα!!!

Καλώς ή κακός τα παιδια αυτά, που δυστυχώς δεν μπορούν να φύγουν έξω, πρέπει να μπούνε με τεράστια ψυχική ανθεκτικότητα!
Οπότε μέχρι και αν φύγουν ας το κάνουν με την μικρότερη προσωπική απώλεια!
Παντως η γιατρός από τους ευνοουμενους. Ξέρεις γιατί;

Πάντως η γιατρός κατέβασε την ανάρτηση της...
αυτό δε λέει τίποτα. Μπορεί να δέχτηκε πιέσεις ή εκβιασμούς

αυτό δε λέει τίποτα. Μπορεί να δέχτηκε πιέσεις ή εκβιασμούς
Ναι, και θα το άφηναν έτσι οι ψεκασμένοι; Αφού όλα φαίνονται στο σύστημα. Σίγουρα πάντως έγινε γνωστή κ θα γεμίσει λαϊκ. Μπορεί αύριο να ηγηθεί κ κόμματος.

ποιος θα νιαστεί για ένα γιατρουδάκι;
Έχεις υπ όψη σου, τι σημαίνει σκληρό εργασιακό περιβάλλον; Κλίκες, πιέσεις, εκφοβισμοί. Μη σου τύχει
Μα αφού όλα φαίνονται στο σύστημα. Είναι μηχανογραφημένα. Αν λέει αλήθεια, φαίνεται.

Μα αφού όλα φαίνονται στο σύστημα. Είναι μηχανογραφημένα. Αν λέει αλήθεια, φαίνεται.
τι είναι μηχανογραφημένο; Οι κλίκες, οι πιέσεις, οι εκφοβισμοί; Οι εκβιασμοί;
Τι λες;
Α, Εννοείς ότι οι εφημερίες γράφονται;
Δεν την ξέρω την υπόθεση. Δεν ξέρω, αν έγιναν εφημερίες που δεν γράφτηκαν.
Ξέρω όμως από εμπειρία, ότι τον Ιανουάριο του 2022, όταν έπεσε το χιόνι και αποκλείστηκε η Αττική, οι γιατροί έκαναν διπλές και τριπλές εφημερίες, για να μην έχουν μετακινήσεις. Όταν πήγαμε στο.... τεσπα νοσοκομείο, μας είπαν πως έχουν γίνει αλλαγές από τις γραμμένες εφημερίες, επειδή δεν μπορούν να μετακινούνται γιατροί απ τα σπίτια τους και αύριο έρχονται οι άλλοι, οι οποίοι θα κάτσουν επίσης 24 ώρες. Που σημαίνει, πως γίνονται αλλαγές, αν υπάρχει ανάγκη. Και στα νοσοκομεία πάντα υπάρχει ανάγκη, δεν είναι ράφια του αμαζόν, 8 ώρες εσύ ντριν αλλαγή.
Δηλαδή, για να λέει η γιατρός, προφανώς κάποια αλλαγή έγινε

Α, Εννοείς ότι οι εφημερίες γράφονται;
Δεν την ξέρω την υπόθεση. Δεν ξέρω, αν έγιναν εφημερίες που δεν γράφτηκαν.
Ξέρω όμως από εμπειρία, ότι τον Ιανουάριο του 2022, όταν έπεσε το χιόνι και αποκλείστηκε η Αττική, οι γιατροί έκαναν διπλές και τριπλές εφημερίες, για να μην έχουν μετακινήσεις. Όταν πήγαμε στο.... τεσπα νοσοκομείο, μας είπαν πως έχουν γίνει αλλαγές από τις γραμμένες εφημερίες, επειδή δεν μπορούν να μετακινούνται γιατροί απ τα σπίτια τους και αύριο έρχονται οι άλλοι, οι οποίοι θα κάτσουν επίσης 24 ώρες. Που σημαίνει, πως γίνονται αλλαγές, αν υπάρχει ανάγκη. Και στα νοσοκομεία πάντα υπάρχει ανάγκη, δεν είναι ράφια του αμαζόν, 8 ώρες εσύ ντριν αλλαγή.
Δηλαδή, για να λέει η γιατρός, προφανώς κάποια αλλαγή έγινε
Όλα γράφονται στο καταστατικό εφημερίας. Τις καθημερινές μπορείς από το γραφείο κίνησης να ζητήσεις κ το πόρισμα της εξέτασης που σου έχουν κάνει, αν το χρειάζεσαι.

Είναι η γιατρός απο τους ευνοημένους, αυτο εννοείς;
Δεν ξερω τι θες αν πεις οπότε θα ήθελα να ακούσω το γιατί, με ενδιαφέρει .
1000005605.jpg

Το λέει εδώ. Ο νόμος ως αντιστάθμισμα για την εύνοια να μην μετακινείται ένας γιατρός στην επαρχία, τον υποχρεώνει να πάει σε νοσοκομείο της επαρχίας, αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Από που έως που άεργοι, τεμπέληδες, μεσήλικες μπορούν να σχολιάζουν ανθρώπους που όντως προσφέρουν στην κοινωνία; Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που είναι γνωστό σε τι άθλιες συνθήκες καλούνται να δουλέψουν και με τι αμοιβές.
Θα μου πεις αν είσαι άεργος, τεμπέλης με κάτι θα πρέπει να ασχολείσαι να γεμίσει ο κενός χρόνος.

δεν είναι λύση αυτό. Ποιος θα φροντίσει τα παιδάκια της Σάμου και της Ελλάδας;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ένα κράτος που δεν είναι μπουρδέλο, δεν γίνεται να βασίζεται στα ανθρωπιστικά ιδανικά των εργαζόμενων του προκειμένου να δουλεύουν σε κακές συνθήκες και να μην αμοίβονται με τα λεφτά που αξίζουν. Επομένως σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορείς να κατηγορείς τον άλλον που σηκώνεται να φύγει για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για την ζωή του.
Εάν ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος με την συνεχή υποβάθμιση πχ του κλάδου της υγείας, ας επιλέξει ενεργά να διαμαρτυρηθεί και να μην ψηφίζει κόμματα που έχουν στον πρόγραμμα τους να ενισχυθεί όσο γίνεται η ιδιωτική υγεία είς βάρος της δημόσιας. Εαν δεν τους νοιάζει και μπορούν να τα ακουμπάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία και γιατρούς τότε υποθέτω έχει κάποιο νόημα η στήριξη τέτοιων κυβερνήσεων (όχι πως συμφωνώ με ένα τέτοιο ατομοκεντρικό σκεπτικό αλλά whatever).
Στην Ελλάδα πάντως ο περισσότερος κόσμος δεν νομίζω πως ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, οπότε θα πρέπει κάποτε να σταθεί ο καθένας ενώπιον των ευθυνών του.

Από που έως που άεργοι, τεμπέληδες, μεσήλικες μπορούν να σχολιάζουν ανθρώπους που όντως προσφέρουν στην κοινωνία; Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που είναι γνωστό σε τι άθλιες συνθήκες καλούνται να δουλέψουν και με τι αμοιβές.
Θα μου πεις αν είσαι άεργος, τεμπέλης με κάτι θα πρέπει να ασχολείσαι να γεμίσει ο κενός χρόνος.
Ένα από τα παράδοξα, πάντως, που έχουν τα φόρα είναι ότι τρως μπαν αν ρίξεις κάνα καντήλι αλλά από την άλλη μπορείς να γράφεις και 20+ χιλιάδες μηνύματα (λέμε τώρα) προπαγανδίζοντας χυδαία για ένα κόμμα, χωρίς καμία επίπτωση.

1000005605.jpg

Το λέει εδώ. Ο νόμος ως αντιστάθμισμα για την εύνοια να μην μετακινείται ένας γιατρός στην επαρχία, τον υποχρεώνει να πάει σε νοσοκομείο της επαρχίας, αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη.
Οκ το διαβάζω αυτό που λες αλλά ακόμα και έτσι το γεγονός με το όλο απάνθρωπο σύστημα υγείας δεν αλλάζει ούτε με αυτη την κυβέρνηση .......

Αν δεν γίνει και το σύστημα υγείας ιδιωτικό ας το πάρουμε απόφαση.
Μερικοι γιατροί θα δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και άλλοι θα χρηματίζονται και θα πλουτίζουν παίζοντας και με την ψυχική υγεία των ασθενών ....

Ένα από τα παράδοξα, πάντως, που έχουν τα φόρα είναι ότι τρως μπαν αν ρίξεις κάνα καντήλι αλλά από την άλλη μπορείς να γράφεις και 20+ χιλιάδες μηνύματα (λέμε τώρα) προπαγανδίζοντας χυδαία για ένα κόμμα, χωρίς καμία επίπτωση.
Μα αυτο δεν παει εναντια στους κανονες ενος φορουμ? Οταν γραφεις με μοναδικο σκοπο τη διαφημιση ενος κομματος?

Τόσο μαλάκας...Με περικεφαλαία....

Λες και είναι η μόνη γιατρός που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Και αντί να δει το πρόβλημα συνολικά, θέλει τηλέφωνο επικοινωνίας για να βρεθεί λύση ατομικά ..

Η λύση μία είναι ..Να πάει στα τσακίδια, μπας και απαλλαχτούμε από δαύτον...
Όπου και να πάει τον βρίζουν , απορώ γιατί δεν έχει λίγο τσίπα να παραιτηθεί από μόνος του, καλά θα μου πεις εδώ δεν είχε ο Καραμανλής και κατέβηκε υποψήφιος στις Σέρρες μετά τη δολοφονία στα Τέμπη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back