Συγκλονίζει η παιδίατρος που κατέρρευσε μετά 5 συνεχόμενες εφημερίες: «Είμαι κουρασμένη, δεν μπορώ άλλο»

Είναι η γιατρός απο τους ευνοημένους, αυτο εννοείς;
Δεν ξερω τι θες αν πεις οπότε θα ήθελα να ακούσω το γιατί, με ενδιαφέρει .
είναι γιατί πολλοι βρίσκονται σε τέτοια θέση όχι 10 μερες αλλά ένα χρόνο και μάλιστα χωρίς καμία εμπειρία. ενώ η κοπέλα έχει, δηλαδή αν μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω αντί για ειδικότητα αυτο που κάνει θα το έκανα με τα 1000.

Τελευταία επεξεργασία:
Ένα κράτος που δεν είναι μπουρδέλο, δεν γίνεται να βασίζεται στα ανθρωπιστικά ιδανικά των εργαζόμενων του προκειμένου να δουλεύουν σε κακές συνθήκες και να μην αμοίβονται με τα λεφτά που αξίζουν. Επομένως σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορείς να κατηγορείς τον άλλον που σηκώνεται να φύγει για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για την ζωή του.
Εάν ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος με την συνεχή υποβάθμιση πχ του κλάδου της υγείας, ας επιλέξει ενεργά να διαμαρτυρηθεί και να μην ψηφίζει κόμματα που έχουν στον πρόγραμμα τους να ενισχυθεί όσο γίνεται η ιδιωτική υγεία είς βάρος της δημόσιας. Εαν δεν τους νοιάζει και μπορούν να τα ακουμπάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία και γιατρούς τότε υποθέτω έχει κάποιο νόημα η στήριξη τέτοιων κυβερνήσεων (όχι πως συμφωνώ με ένα τέτοιο ατομοκεντρικό σκεπτικό αλλά whatever).
Στην Ελλάδα πάντως ο περισσότερος κόσμος δεν νομίζω πως ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, οπότε θα πρέπει κάποτε να σταθεί ο καθένας ενώπιον των ευθυνών του.
Δεν κατηγορώ τους γιατρούς που πάνε σε άλλη χώρα, για να εργαστούν. Κατηγορώ τη νοοτροπία: να φύγουν οι γιατροί έξω. Δηλ το κράτος πρέπει να βρει λύση, να κρατήσει τους γιατρούς
Κάθε εργαζόμενος θα κοιτάξει την καρριέρα του. Αλλά και αυτό το.... όπως ονόμασες κράτος, πρέπει να τους βρει κίνητρα, να τους κρατήσει

Δεν κατηγορώ τους γιατρούς που πάνε σε άλλη χώρα, για να εργαστούν. Κατηγορώ τη νοοτροπία: να φύγουν οι γιατροί έξω. Δηλ το κράτος πρέπει να βρει λύση, να κρατήσει τους γιατρούς
Κάθε εργαζόμενος θα κοιτάξει την καρριέρα του. Αλλά και αυτό το.... όπως ονόμασες κράτος, πρέπει να τους βρει κίνητρα, να τους κρατήσει
η έκθεση σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία γιατρών σε σχέση με τον πληθυσμό της (6,1 ανά 1.000 κατοίκους) έναντι 3,8/1.000 του μέσου ευρωπαϊκού όρου, αλλά και σχετικά μικρή αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού (3,4 ανά 1.000 κατοίκους έναντι 8,2/1.000 του μέσου όρου στην ΕΕ
Πάντως στην Ελλάδα κυρίως θέλουν να γίνουν γιατροί, όχι νοσηλευτές.

δηλ πού θες να καταλήξεις; Ότι έχουμε αρκετούς γιατρούς, άντε να φεύγουν;
Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφίας της χρειάζεται πολλούς γιατρούς,( νησιά, ορεινά χωριά).
Πάντως και δω που ζω εγώ, υπάρχει πρόβλημα με γιατρούς. Υπάρχουν λιγότεροι απ όσους απαιτούνται

είναι γιατί πολλοι βρίσκονται σε τέτοια θέση όχι 10 μερες αλλά ένα χρόνο και μάλιστα χωρίς καμία εμπειρία. ενώ η κοπέλα έχει, δηλαδή αν μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω αντί για ειδικότητα αυτο που κάνει θα το έκανα με τα 1000.
Γι’ αυτό ίσως υπάρχουν και ανάλογες αντιδράσεις προς το πρόσωπό της από τους ίδιους τους γιατρούς. Οπότε, όταν μιλά η αυθεντία, καλό είναι να την ακούμε πλεον και οχι τον οποιοδήποτε οσο αφορα τα διαδικαστικά !

Όπου και να πάει τον βρίζουν , απορώ γιατί δεν έχει λίγο τσίπα να παραιτηθεί από μόνος του
Για τους γνώστες, ο Άδωνης είναι σαν τον Butcher στο Heroes of the Storm: όσο τον βαράς, τόσο healάρεται. Ο άνθρωπος θρέφεται από τις αντιπαραθέσεις, γι' αυτό και είναι σε αυτή τη θέση.

Όσο αφορά την κοπέλα από οτι κατάλαβα έχει τελειώσει ειδικότητα δε ξέρω αν έχει δώσει εξετάσεις και χρωστάει αγροτικό που το κάνει υπό ευνοικές συνθήκες στο Αττικό νοσοκομείο και την μεταφέρανε ως ειδικό (αν εδωσε τις εξετάσεις) ή ως ειδικευομενη (εάν δεν τις εδωσε) να καλύψει 5 μέρες εκεί. Δε μπορώ να κρίνω ούτε την κοπέλα ούτε τον Άδωνη γιατί δε ξέρουμε τις συνθήκες. Αν ήταν ως ειδικευόμενη η 5ήμερη συνεχόμενη εφημερία απαγορεύεται αν ήταν ως ειδικός είναι νόμιμη (on call).
Είχε δώσει πρόσφατα τις εξετάσεις και τις περασε
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

δηλ πού θες να καταλήξεις; Ότι έχουμε αρκετούς γιατρούς, άντε να φεύγουν;
Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφίας της χρειάζεται πολλούς γιατρούς,( νησιά, ορεινά χωριά).
Πάντως και δω που ζω εγώ, υπάρχει πρόβλημα με γιατρούς. Υπάρχουν λιγότεροι απ όσους απαιτούνται
Έχουμε όντως αρκετούς ιατρούς, έλλειψη έχουμε σε ειδικότητες όπως παθολογία γενική ιατρική που όντως χρειαζονται και σε νησιά και σε ορεινά χωριά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back