nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.812 μηνύματα.

03-04-25

12:26
εικόνα ελληνικής επιχείρησης με "πακέτο ντελόρδα"

Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.672 μηνύματα.

03-04-25

12:39
Αν βλέπεις παντού σεξιστές, μ@λάκες κ.ο.κ. τότε ναι, μπορεί να καταλήξεις και σ' αυτό το συμπέρασμα!Οτι οι εμφανίσιμες κοπέλες ατην Ελλάδα είτε γινονται influencers είτε εχουν onlyfans είτε τις πηδάει ο εργοδότης

Εγώ όμως δεν εννοούσα αυτό γιατί δεν αναφέρθηκα στις εμφανίσιμες γυναίκες γενικά αλλά στις εμφανίσιμες γυναίκες που δεν είναι εύπορες κι η μόνη τους επιλογή καριέρας (πέρα από διάφορες dead end δουλειές του ποδαριού, το influencing και την εκπόρνευση οποιασδήποτε μορφής) είναι το HR...κι επειδή στο steki (δυστυχώς) πρέπει ακόμη και τ' αυτονόητα να τα κάνουμε λιανά ή/και ν' αποδεικνύουμε κάθε φορά ότι δεν είμαστε ελέφαντες κι ότι ο ήλιος βγαίνει το πρωί και κρύβεται το βράδυ, πάμε άλλη μια:
Μια μη εύπορη εμφανίσιμη γυναίκα που έχει σοβαρές επαγγελματικές επιλογές/προτάσεις θ' απασχοληθεί στο αντικείμενό της...π.χ. μια καλή μηχανικός που έχει σοβαρές προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες κ.λπ. θα εργαστεί σαν μηχανικός κι όχι π.χ. σαν recruiter μηχανικών ή στο τμήμα HR κάποιας κατασκευαστικής!
Αντίθετα, μια μη εύπορη εμφανίσιμη γυναίκα που ΔΕΝ έχει σοβαρές επαγγελματικές επιλογές/προτάσεις ΑΛΛΑ έχει σοβαρές «ερωτικές» προτάσεις, ΑΝ έχει αξιοπρέπεια κάποια στιγμή θα προτιμήσει να παντρευτεί κάποιον με λεφτά και status κι είτε να σταματήσει να εργάζεται είτε να εργάζεται περιστασιακά (ώστε να μπορέσει π.χ. να γίνει μάνα και να κάτσει σαν καλή και πιστή σύζυγος στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της ή/και να φροντίζει τον άντρα της λίγο παραπάνω) κι αν ΔΕΝ έχει αξιοπρέπεια θ' ασχοληθεί αρχικά με Instagram, TikTok, OnlyFans κ.λπ. κι ανάλογα με το πόσο «επιτυχημένη» θα είναι, πόσες ηθικές αναστολές θα έχει και πόσο θα «γλυκαθεί» απ' το εύκολο χρήμα μπορεί να καταλήξει μέχρι και βίζιτα πολυτελείας για σεΐχηδες!
Κι εννοείται βέβαια πως ακόμη κι η ανήθικη βιζιτού μπορεί κι αυτή κάποια στιγμή να βρει κάνα μ@λάκα να την παντρευτεί και μετά είτε να μείνει πιστή είτε να τον χωρίσει και να τον χορεύει στο ταψί για την υπόλοιπη ζωή του!
Επομένως σαν HR απομένει ν' απασχοληθεί κατά κανόνα (γιατί ασφαλώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις ακόμη και σ' αυτό το ποταπό επάγγελμα) αυτή που δεν έχει τις ανωτέρω επιλογές (πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το «εμφανισιακό» και βλέποντας ότι το 80%+ των γυναικών που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν πτυχία κοινωνικών, θεωρητικών κ.λπ. επιστημών με αμελητέο πρακτικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας) και που θα σκεφτεί πως «από το να με φάει π.χ. η ορθοστασία σε κάνα 4all να φτιάχνω καφέδες όλη μέρα ή να δουλεύω ατέλειωτες ώρες σα σκλάβα σε καμιά ταβέρνα κ.λπ. χωρίς καμία προοπτική καλύτερα να πάω στην τάδε εταιρεία κι απλά να εργάζομαι χαλαρά καθήμενη σ' ένα γραφείο, να γνωρίζω «καλό» κόσμο, να γίνω και γνωστή postάροντας cringιές στο CringedIn κ.λπ. και που ξέρεις, μπορεί ο εργοδότης ή ένας προϊστάμενος ή κάποιος πελάτης να με γουστάρει, να γίνει άντρας μου και να βολευτώ ακόμη καλύτερα»...υπάρχει βέβαια κι η προοπτική που ανέφερε ο @nPb αλλά αυτή η φάση δεν έχει ψωμί (τουλάχιστον εγώ από καμιά 30ριά τέτοιες περιπτώσεις που 'χω υπόψη μου καμία δεν είδα να παρατάει το full-time job της για να γίνει full-time «coach» οποιουδήποτε είδους)...
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.812 μηνύματα.

03-04-25

13:13
Κι εννοείται βέβαια πως ακόμη κι η ανήθικη βιζιτού μπορεί κι αυτή κάποια στιγμή να βρει κάνα μ@λάκα να την παντρευτεί και μετά είτε να μείνει πιστή είτε να τον χωρίσει και να τον χορεύει στο ταψί για την υπόλοιπη ζωή του!
Επομένως σαν HR απομένει ν' απασχοληθεί κατά κανόνα (γιατί ασφαλώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις ακόμη και σ' αυτό το ποταπό επάγγελμα) αυτή που δεν έχει τις ανωτέρω επιλογές (πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το «εμφανισιακό» και βλέποντας ότι το 80%+ των γυναικών που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν πτυχία κοινωνικών, θεωρητικών κ.λπ. επιστημών με αμελητέο πρακτικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας) και που θα σκεφτεί πως «από το να με φάει π.χ. η ορθοστασία σε κάνα 4all να φτιάχνω καφέδες όλη μέρα ή να δουλεύω ατέλειωτες ώρες σα σκλάβα σε καμιά ταβέρνα κ.λπ. χωρίς καμία προοπτική καλύτερα να πάω στην τάδε εταιρεία κι απλά να εργάζομαι χαλαρά καθήμενη σ' ένα γραφείο, να γνωρίζω «καλό» κόσμο, να γίνω και γνωστή postάροντας cringιές στο CringedIn κ.λπ. και που ξέρεις, μπορεί ο εργοδότης ή ένας προϊστάμενος ή κάποιος πελάτης να με γουστάρει, να γίνει άντρας μου και να βολευτώ ακόμη καλύτερα»...υπάρχει βέβαια κι η προοπτική που ανέφερε ο @nPb αλλά αυτή η φάση δεν έχει ψωμί (τουλάχιστον εγώ από καμιά 30ριά τέτοιες περιπτώσεις που 'χω υπόψη μου καμία δεν είδα να παρατάει το full-time job της για να γίνει full-time «coach» οποιουδήποτε είδους)...
Ναι βλέπεις κάτι αστεία τύπου πτυχίο Θεολογίας, μεταπτυχιακό στις Ξένες Γλώσσες και Επικοινωνία (αέρα κοπανιστό) και εργάζεται ως "ειδική" συμβουλάτορας σε υποψηφίους για εργασία σε μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Αγγλίας και ΗΠΑ. Σε ρωτάει έχεις κάνει πιστοποίηση EGFSHWPSR σε Στατιστική Επενδύσεων και λες τώρα, η θεολόγα θέλει να ξέρει γνώσεις από στατιστική.

paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.077 μηνύματα.

03-04-25

13:55
Κανονικά ίσως, ή αν πάρεις τον επίσημο ορισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης δηλαδή 10 ως 250 υπαλλήλους και μιλάμε για ευρωπαική δεδομένα.
Στην Ελλάδα αυτό που συνήθως λέμε μικρομεσαία επιχείρηση με οικογενειακό κλίμα είναι οι επιχειρήσεις από τις οποίες βγήκε το meme "εδώ μια οικογένεια είμαστε".
Δηλαδή επιχειρήσεις των μαξ 5-10 εργαζομένων πέραν του αφεντικού, όπου συχνά περισσότεροι είναι συγγενείς ή φίλοι του ιδιοκτήτη, η προοπτική μισθολογικής εξέλιξης είναι συνήθως μηδαμινή, οι συνθήκες εργασίας πολύ συχνά είναι ίδιες και χειρότερες από άποψη υπερωριών (εννοείται απλήρωτες) και πίεσης και πολύ συχνά επίσης θα δεις φαινόμενα με καθυστερήσεις μισθών ή κόλπα τύπου δηλωμένος με βασικό και τα άλλα μαύρα στο χέρι.
Οταν λέμε οικογενειακό κλίμα δεν εννοώ αντι ένα αφεντικό να κατσικωθεις στον σβέρκο όλη την οικογένεια του και να είσαι τριπλά σκλάβος.
Εννοούσα προφανώς την εργασία στο εξωτερικό στα πλαίσια ενός καλού εργασιακού κλίματος , με προοπτικές ανέλιξης , είτε ιδιωτικά με γνωστά άτομα είτε σ μια μικρή επιχείρηση, όπου συνεργάζεσαι μ άτομα με ίδιες βλέψεις και με παρόμοια νοοτροπία.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.672 μηνύματα.

03-04-25

17:42
Ε ναι τώρα, σοβαροί να είμαστε, τι μπορεί να γίνει στη ζωή της μια γυναίκα με τέτοιες σπουδές;Παπαδιά;Ναι βλέπεις κάτι αστεία τύπου πτυχίο Θεολογίας...

Κατά 95%+ ή σε δουλειά του ποδαριού θα καταλήξει ή influencer/onlyfanτζού/βιζιτού ή στο HR ή οικιακά ή καλόγρια σε μοναστήρι ή άνεργη/άεργη...κι αν τολμήσεις και γράψεις κάτι τόσο αυτονόητο όσο αυτό σε περιμένουν στη γωνία οι σουσουράδες του στεκίου να σε πουν «σεξιστή», «μισογύνη» κ.ο.κ.!

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.367 μηνύματα.

18-04-25

15:06
Βγαινει πασιγνωστος παπατζολογος του instagram και λέει ότι στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις (big4 κλπ) ΔΙΨΑΝΕ για νεα άτομα και υπάρχουν τρομέρες ευκαιρίες στο Finance ακομα και με ένα πτυχίο...μάλιστα όπως είπε για internship παρακαλάνε...
Εγω ρωτάω λοιπόν : Εγω και οι υπόλοιποι φίλοι μου που προσπαθούμε να μπούμε στο χώρο ή έχουμε κάποιοι μπει σε κάποιο internship και προσπαθούμε να δουμε την επόμενη μέρα,γιατι δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο; Γιατι πχ φίλος μου προσπαθεί εδώ και 1,5 χρόνο να βρει entry level θέση σε big4 και ούτε που του απαντάνε ; Αφου διψάνε για νέα άτομα πως γίνεται αυτο; Γιατι συμφοιτητρια μου με ενα cv λιγο πάνω του μετριου (ερασμους,deree major,καλη βαθμολογία κλπ) δεν βρίσκει πρακτική ούτε με τάμα στη παναγία; Αφου οι εταιριες διψάνε...
Εγω ρωτάω λοιπόν : Εγω και οι υπόλοιποι φίλοι μου που προσπαθούμε να μπούμε στο χώρο ή έχουμε κάποιοι μπει σε κάποιο internship και προσπαθούμε να δουμε την επόμενη μέρα,γιατι δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο; Γιατι πχ φίλος μου προσπαθεί εδώ και 1,5 χρόνο να βρει entry level θέση σε big4 και ούτε που του απαντάνε ; Αφου διψάνε για νέα άτομα πως γίνεται αυτο; Γιατι συμφοιτητρια μου με ενα cv λιγο πάνω του μετριου (ερασμους,deree major,καλη βαθμολογία κλπ) δεν βρίσκει πρακτική ούτε με τάμα στη παναγία; Αφου οι εταιριες διψάνε...
nPb
Επιφανές μέλος

08-05-25

13:27
Στη Πάτρα υπάρχουν δουλειές υψηλής εξειδίκευσης; Εγω πάντως όσες φορές έχω πάει πάτρα μόνο καφε,εστιατόρια,μπαρ κλπ βλέπω.
Μα δεν ειναι ελληνικό το άρθρο
H Πάτρα έχει εισοδηματίες και ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και συμπληρώνουν εισόδημα με ενοικίαση καταστημάτων, διαμερισμάτων και πώληση οικοπέδων. Επίσης πολλοί φαινομενικά δείχνουν "φτωχοί" ή ότι δεν είναι επαγγελματικά ενεργοί αλλά μπορεί να έχουν εισοδήματα από έξυπνα χαρτοφυλάκια ή άλλες πηγές ακινήτων. Ο κτηματομεσιτικός τύπος αναφέρει ότι τώρα με την αστική ανάπλαση της πόλης στο κέντρο, τα ενοίκια της κεντρικής ζώνης έχουν πάει πάνω από 5000 € το μήνα.
Ό,τι δείχνει η Στατιστική Υπηρεσία δεν είναι απαραίτητα ορθό όπως και οι δείκτες ΟΟΣΑ λένε ψέματα. Το ανθυγιεινό φυσικό περιβάλλον της Γερμανίας όπου ο ουρανός έχει μόνιμα αιωρούμενα σωματίδια θεωρείται ποιότητα ζωής; Έχεις πάει ποτέ σε ένα market στο εξωτερικό να δεις πόσο υγιεινά τρόφιμα πουλάνε; Όχι απλά τρώνε σκουπίδια αλλά φεύγει το 10€ με 2-3 είδη. Θα μου πεις ότι αφού θα έχεις μισθό 8000 €, τα 20 € δεν είναι και πολλά λεφτά, αλλά δεν είναι μόνο το 20 €. Υπάρχουν πολλά αφανή κόστη που δεν τα προγραμματίζεις (π.χ. μια βλάβη, ένα ανταλλακτικό κορδόνι στο παππούτσι μπορεί να κοστίζει 15 €, θες ένα μπλάνκο και το μαγαζί πουλάει 4άδα μόνο 8 € κτλ).
akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 134 μηνύματα.

08-05-25

13:56
Η πατρα ηταν μια περιοχη που ζουσε απο την οικοδομη.Αυτο τωρα τελειωσε
Κατσε να δεις τι γινεται στον τομεα των κατασκευων....Είτε στην Αυστρία είτε στην Ελλάδα είτε οπουδήποτε το corporate life είναι corporate life. Τουλάχιστον έξω σου συμπεριφέρονται ως άνθρωπο και τηρούν κάποια προσχήματα. Στην Ελλάδα οι αντίστοιχες εταιρείες σου συμπεριφέρονται σαν ζώο.
Δεν μπορώ να εκφέρω πλέον άποψη αφενός δεν έχω εργαστεί σε εταιρεία στην Ελλάδα ούτε και έχω σκοπό μιας και παράτησα εντελώς το "χοτ" αυτό αντικείμενο και ασχολούμαι με άλλα πράγματα.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.367 μηνύματα.

08-05-25

13:59
Τι γινεται; (θελω να μαθω-καμία ειρωνία)Κατσε να δεις τι γινεται στον τομεα των κατασκευων...
nPb
Επιφανές μέλος

08-05-25

14:27
Η πατρα ηταν μια περιοχη που ζουσε απο την οικοδομη.Αυτο τωρα τελειωσε
Κατσε να δεις τι γινεται στον τομεα των κατασκευων....
H oικοδομή είναι σε φάση αναδόμησης.
Νέες οικοδομές χτίζονται, υπάρχει μια κινητικότητα αλλά φυσικά αυτό δεν φαίνεται επειδή πολλοί νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό από την εποχή της κρίσης ή πάνε για δουλειά στα νησιά στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η οικοδομή δεν είναι εύκολη δουλειά σε σχέση με το γκαρσονιλίκι ή την ειδικότητα «ειδικός ανοίγματος ξαπλώστρας».
akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 134 μηνύματα.

08-05-25

14:33
Η οικοδομη ειναι σε φαση αναδομησης παροδικα λογω covid επειδη απο 2020-2022.Δεν ειχαμε αδειες.H oικοδομή είναι σε φάση αναδόμησης.
Νέες οικοδομές χτίζονται, υπάρχει μια κινητικότητα αλλά φυσικά αυτό δεν φαίνεται επειδή πολλοί νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό από την εποχή της κρίσης ή πάνε για δουλειά στα νησιά στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η οικοδομή δεν είναι εύκολη δουλειά σε σχέση με το γκαρσονιλίκι ή την ειδικότητα «ειδικός ανοίγματος ξαπλώστρας».
Η ανακαινιση εχει τωρα,θα εχει για 3 χρονια και μετα τελος και αυτο.Δουλεισες στην οικοδομη δεν υπαρχουν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Για μηχανικους εργαζομενους σε εταιρεια?Τι γινεται; (θελω να μαθω-καμία ειρωνία)
α)Εργοταξιο (6ημερο ωραριο δεν υπαρχει ,την δουλεια σου δεν την κανεις σαν νταντα εισαι,επαρχια,πληρωμη μετα παο κανα 6 μηνο αν ειναι δημοσιο)
β)Μελετες (βυσμα ,ή αχρειαστα μεταπτυχιακα και pdh μπας και βρεις 1000 μπλοκ=800 συμβαση)
nPb
Επιφανές μέλος

08-05-25

18:53
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν επιστρέψει και δεν ανήκουν σε μια απο τις δύο κατηγορίες, το έχει κάνει καθαρά για συναισθηματικούς λόγους. Όχι επειδή εδώ είχαν περισσότερες ή καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν απο έξω που μου είπε "Αποφάσισα να γυρίσω γιατί οι συνθήκες είναι καλές και η χώρα έχει ανάπτυξη".
Αν έχεις αντιπαραδείγματα που αφορούν νέους ανθρώπους, ευχαρίστως να τα συζητήσουμε.
Aκριβώς αν και πιστεύω ότι η επιτυχία σε μια "δουλειά" φαίνεται μέσα από μια σταθερή πορεία 20 ετών και όχι απλά από τουρισμό σε εταιρίες και χώρες μόνο και μόνο επειδή πουλάει η μετανάστευση στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων. Η επιστροφή δεν σημαίνει αποτυχία απλά αλλάζουν κάποια δεδομένα. Μπορεί να είναι οικογενειακά, επαγγελματικά, προσωπικά θέματα. Επίσης για την επιτυχία παίζει ρόλο και η βάση του καθενός. Άλλη βάση έχει κάποιος με ακίνητη περιουσία άλλη βάση έχει κάποιος με απλήρωτα γονικά χρέη που αναγκάζεται να πλύνει και τουαλέτες σε νοσοκομείο της Αγγλίας και το αποκαλεί καριέρα νοσηλευτή. Θέλω να πω ότι ο κάθε άνθρωπος επιλέγει που θα πάει, ή αν θα μείνει αλλά σε καμία περίπτωση η θέληση κάποιου να μείνει στην Ελλάδα δεν συνεπάγεται ως έκπτωση ή αδράνεια στις επιθυμίες.
Ο μισθός από μόνος του δεν λέει κάτι. Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς τι σημαίνει περισσότερες ή καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον εταιρίας. Δεν με ενθουσιάζει να δουλεύω σε ένα τόσο πεζό και αντιδημιουργικό περιβάλλον.
Φτωχοί δεν είμαστε, όχι σε επίπεδα Τζακάρτα τουλάχιστον. Απλώς έχουμε χαμηλό βοιοτικό επίπεδο σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη. Δηλαδή οι περισσότεροι νέοι δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά και εαν βρουν δεν επαρκεί για να νοικιάσουν σπίτι και σίγουρα όχι για να συντηρήσει οικογένεια.
Αυτό είναι μια παραπλάνηση που έχουν πολλοί Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν ζήσει καιρό στο δυτικό κόσμο. Σε πληροφορώ σαν "εικόνα" η Ελλάδα δείχνει πιο πλούσια χώρα σε επίπεδο κατανάλωσης αγαθών σε σχέση με άλλες χώρες όπου η φτώχεια και η ανισότητα κάνει αίσθηση ακόμη και από το ενδυματολογικό κομμάτι. Στην Ολλανδία θα δεις απότομα την αλλαγή εισοδήματος από την πιο απλή καθημερινή εικόνα και απορεί κανείς πως γίνεται σε τόσο οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, η κοινωνική αδικία να είναι πιο έντονη. Ο φτωχός ή ο εξαρτημένος εκεί μπορεί να μπουσουλάει στο δρόμο και να μην του δίνει κανείς σημασία. Δεν υπάρχει η προσωπική σχέση ενώ ο καθένας κοιτάζει τον χρόνο του. Οι γειτονιές που νομίζεις ότι περπατάς σε απόκοσμο γκέτο υπάρχουν με μεγάλα μπλοκ πολυκατοικιών γ' κατηγορίας και εκεί δεν βλέπεις κάτι ... που να θυμίζει την ψεύτικη αίγλη της Ολλανδίας ή Γερμανίας των κεντρικών ζωνών εκτός από δύσμοιρες ψυχές ξένων χαμηλών εισοδημάτων να κάθονται σε μικρά μπαλκόνια με τουβλάκι και να χαζεύουν στο κενό.
Η φτώχεια όμως με όρους αναπτυξιακών οικονομικών σημαίνει ζωή σε καλύβα με σανίδες και δάπεδο από λάσπη. Η θεωρία δεν αναφέρει ότι όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 3 αυτοκινήτων ή αν εργάζεται ένα μέλος και τα 3 μέλη τρώνε από τα έτοιμα ή γιατί δεν μπορεί να μείνει σε 5στερο ξενοδοχείο να θεωρείται φτωχός. Συνήθως ακούω τέτοια παραδείγματα. Ο μέσος νέος στη Βενεζουέλα θεωρείται φτωχός και κατά την εικόνα ζωής που έχει, θεωρεί ότι ο Έλληνας είναι πλούσιος. Όταν μπορείς και έχεις 3 γεύματα την ημέρα δεν είσαι φτωχός. Το άλλο θεωρείται εμπαιγμός όσων πραγματικά υποφέρουν. Η ξαδέρφη μου μόνιμα γκρινιάζει γιατί δεν αλλάζει 3 νέα κινητά κάθε έτος. Αυτό το θεωρεί φτώχεια.
Το κύριο πρόβλημα για εμένα είναι πως κάτι που ξεκίνησε ως οικονομική κρίση έχει λάβει πλέον διαστάσεις κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα μας. Και αυτό πιστεύω πως είναι χειρότερο και απο την ίδια την φτώχεια. Αυτό με την σειρά του δημιουργεί γόνιμο έδαφος για περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση, που με την σειρά της οδηγεί σε παραπάνω κοινωνική κρίση κτλπ.
Αυτό το πρόβλημα κρίσης το έχει όλη η ΕΕ. Στο βόρειο κόσμο η ανθρωπιστική κρίση είναι μεγαλύτερη επειδή ο χρηματοοικονομικός πλούτος είναι στα χέρια αυτών που επενδύουν. Οι υπόλοιποι απλά ζουν. Η Αγγλία έχει 60 εκατομμύρια κόσμο αλλά δεν ζουν καλά και τα 60 εκατομμύρια. Ή μάλλον και το καλά έχει διαβαθμίσεις. Ο άλλος θεωρεί καλά να πετάει κάθε σαββατοκύριακο στο Παρίσι για ψώνια και ο άλλος να μπορεί μέχρι το παγκάκι στο κοντινό πάρκο. Αυτό δείχνει την απότομη ψαλίδα κοινωνικής ανισότητας που οι διάφοροι συστημικοί δείκτες των αμερικανοκινούμενων οργανισμών δεν εξηγούν.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

08-05-25

19:11
Πραγματικα δεν ξερω τι ειναι χειροτεροΓια μηχανικους εργαζομενους σε εταιρεια?
α)Εργοταξιο (6ημερο ωραριο δεν υπαρχει ,την δουλεια σου δεν την κανεις σαν νταντα εισαι,επαρχια,πληρωμη μετα παο κανα 6 μηνο αν ειναι δημοσιο)
β)Μελετες (βυσμα ,ή αχρειαστα μεταπτυχιακα και pdh μπας και βρεις 1000 μπλοκ=800 συμβαση)
Γιατι εδω που ειναι ο πλουτος; Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου το 68% των Φινλανδών ανήκουν στη μεσαία τάξη, όπως αυτή ορίζεται από το Finnish Business and Policy Forum (EVA) με βάση το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών . Εδω αραγε υπαρχει μεσσαια ταξη; Γιατι οπως ειπα το 50-70% του εισοδηματος πηγαινει σε ενοικιο,σουπερ μαρκετ κλπ.Στο βόρειο κόσμο η ανθρωπιστική κρίση είναι μεγαλύτερη επειδή ο χρηματοοικονομικός πλούτος είναι στα χέρια αυτών που επενδύουν.
nPb
Επιφανές μέλος

09-05-25

18:24
Σήμερα πάντως, πέρασα επειδή πήγαινα για μια δουλειά μου από έναν κεντρικό δρόμο με καφετέριες και δεν έπεφτε καρφίτσα. Κυρίως νέοι σε ώρα δουλειάς ... να πίνουν καφέ στις 11 το πρωί δεν το λες και κανονικότητα. Όμως υπάρχει οικονομική κρίση. Στη Γερμανία δεν είδα ποτέ 11 το πρωί να πίνουν οι νέοι καφέ αλλά οι Αμπντουλάχ ετών 22 καθάριζαν πολυκατοικίες με σφουγγαρίστρες. Η πολιτισμική απόσταση μεταξύ δύο χωρών.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.203 μηνύματα.

09-05-25

18:28
Το οτι τους είδες για καφέ μπορεί κάλλιστα να σημαίνει πως είναι φοιτητες ή άνεργοι.Κυρίως νέοι σε ώρα δουλειάς ... να πίνουν καφέ στις 11 το πρωί δεν το λες και κανονικότητα. Όμως υπάρχει οικονομική κρίση.
Επίσης για καφέ 4€ τους είδες δεν τους είδες με κότερα και σαμπάνιες στο Ντουμπάι.
Οι Γερμανοί δεν ήταν έξω ούτε στις 7 το απόγευμα επειδή γενικά δε βγαίνουν ολη μέρα εξω τόσο όσο εμείς.
nPb
Επιφανές μέλος

09-05-25

18:36
Πραγματικα δεν ξερω τι ειναι χειροτερο
Γιατι εδω που ειναι ο πλουτος; Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου το 68% των Φινλανδών ανήκουν στη μεσαία τάξη, όπως αυτή ορίζεται από το Finnish Business and Policy Forum (EVA) με βάση το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών . Εδω αραγε υπαρχει μεσσαια ταξη; Γιατι οπως ειπα το 50-70% του εισοδηματος πηγαινει σε ενοικιο,σουπερ μαρκετ κλπ.
Ο πλούτος στην Ελλάδα είναι στις καταθέσεις και στο αποθεματικό των τραπεζών. Οι Έλληνες προτιμούν να λιμνάζουν λεφτά παρά να επενδύουν επειδή σε αυτό ευθύνεται το κράτος, η φορολογική δυστοπία με τα αντικίνητρα επενδύσεων και η έλλειψη φιλελεύθερου πνεύματος επιχειρείν από νέους. Οι περισσότεροι θέλουν επενδύσεις με βάση μια καρέκλα ... του δημοσίου. Επίσης πολλές μεγάλες εταιρίες δεν επενδύουν για το καλό της εθνικής οικονομίας αλλά για τις πολιτικές διασυνδέσεις με την αυτοδιοίκηση και μελλοντικούς πολιτικούς.
Οι Έλληνες σε σχέση με άλλους λαούς της ΕΕ, έχουν περισσότερα λεφτά σε ακίνητα, άϋλους τίτλους και δίνουν μεγάλη έμφαση στην κατοχή 2-3 αυτοκινήτων και μηχανών. Ζευγάρι υπαλλήλων πιο κάτω από το σπίτι μου, έχουν 2 καινούρια αυτοκίνητα. Για έναν νέο από το Εκουαδόρ αυτή η εικόνα δείχνει πάμπλουτο άνθρωπο. Ξαναλέω ότι η φτώχεια μετριέται στη δυνατότητα για 3 γεύματα την ημέρα και βασικές ανάγκες. Αντίθετα ο μέσος Ευρωπαίος χρησιμοποιεί περισσότερο τα μέσα μεταφοράς ή ποδήλατα, ενώ λόγω αστικής οργάνωσης και διαφορετικής δομής πόλεων προτιμά να μένει στο ενοίκιο. Ένα ζευγάρι Ολλανδών δεν νομίζω ότι θα προτιμούσαν να αγοράσουν δύο αυτοκίνητα και λόγω προτεσταντικής κουλτούρας. Σε μια Ευρωπαϊκή χώρα δεν συμφέρει οικονομικά κάποιος να έχει δικό του σπίτι όχι τόσο από άποψη ενοικίου όσο από το κόστος φθοράς και την πολύπλοκη γραφειοκρατία αλλά και την αβεβαιότητα της εργασίας όπου το ... σπίτι δεν μετακινείται.

@GeorgePap2003 ρώτησε έναν υπάλληλο τράπεζας να σου πει. Η εικόνα δεν είναι αυτή που βλέπουμε καθημερινά. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν άλλη εικόνα για το μέσο προφίλ του έλληνα πολίτη.
Το οτι τους είδες για καφέ μπορεί κάλλιστα να σημαίνει πως είναι φοιτητες ή άνεργοι.
Επίσης για καφέ 4€ τους είδες δεν τους είδες με κότερα και σαμπάνιες στο Ντουμπάι.
Οι Γερμανοί δεν ήταν έξω ούτε στις 7 το απόγευμα επειδή γενικά δε βγαίνουν ολη μέρα εξω τόσο όσο εμείς.
Έχεις δει τον τιμοκατάλογο σε μια καφετέρια; Ο καφές ξεκινάει από 3.50-4.00 € ανάλογα τη μάρκα και αν συνδυαστεί με κάτι φαγώσιμο πάει το 10ευρο. Η μετακίνηση επίσης δεν θα είναι με τα πόδια αλλά με ένα παπί. Οπότε υπολογίζουμε και το καύσιμο. Θέλω να πω ότι υπάρχει μετακινούμενος πλούτος σε βασική κατανάλωση. Υπάρχει αυτή η οικονομική άνεση του καφέ με το μπινελίκι του. Αλλιώς θα έκλεισαν οι καφετέριες. Αντιθέτως αυξάνονται σε μια πόλη των 200.000 κατοίκων.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.203 μηνύματα.

09-05-25

18:42
Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να κλάσουν οχι να επενδύσουν, ο μισθός τους φτάνει μέχρι τις 15 του μήνα. Να επενδύσουν τι ακριβώς; Τρίχες κατσαρές; Εδώ επιβιώνουν επειδή τσοντάρουν παππούδες και γιαγιάδες ποια έλλειψη φιλελεύθερου πνεύματος επιχειρείν απο τους νέους;Οι Έλληνες προτιμούν να λιμνάζουν λεφτά παρά να επενδύουν επειδή σε αυτό ευθύνεται το κράτος, η φορολογική δυστοπία με τα αντικίνητρα επενδύσεων και η έλλειψη φιλελεύθερου πνεύματος επιχειρείν από νέους.
Ο νέος θα μείνει στην Αθήνα με 600 ευρώ ενοίκιο και 900 € αρχικό μισθό στη καλύτερη, τι να επενδύσει με αυτά;
Αφενός λες πως «προτιμούν» και «έχουν ελλείψεις νοοτροπίας» απο την άλλη τα ρίχνεις και με το γάντι στη φορολογία και καλά στο κράτος.
Λίγο κομφούζιο επικρατεί.
Δεν υπάρχει φράγκο για το τίποτα.
Και να σου πω κατι; αν δουλευω για 3 και 60 σαν το σκυλι 10 ωρες τη μερ και τυχει να κου περισσέψουν και 50 ευρω στο τελος του μηνα οχι ρε πούστη μου δε θα τα αποταμιεύσω ουτε θα τα επενδύσω, θα βγω να τα χαρω με τους ανθρωπους μου.
Σκλάβος δεν ειμαι
nPb
Επιφανές μέλος

09-05-25

18:45
Είχα παρακολουθήσει μια ομιλία από την εθνική τράπεζα που εξηγούσε με στατιστικά στοιχεία ότι οι Έλληνες προτιμούν να αποταμιεύουν πλούτο αντί να τον απολαμβάνουν ή να δημιουργούν πλούτο προς όφελος της κοινωνίας (π.χ. νέες θέσεις εργασίας). Δεν υπάρχει τέτοια πολιτισμική κουλτούρα επενδύσεων. Οπότε αυτό που όλοι σας βλέπετε δεν είναι ακριβώς η πραγματικότητα.
Έχετε ρωτήσει κάποιον πόσες καταθέσεις έχει στην τράπεζα;
Έχετε ρωτήσει κάποιον πόσες καταθέσεις έχει στην τράπεζα;

amarelia
Περιβόητο μέλος

09-05-25

18:46
Ρε συ ποιος μετακινούμενος πλούτος;Έχεις δει τον τιμοκατάλογο σε μια καφετέρια; Ο καφές ξεκινάει από 3.50-4.00 € ανάλογα τη μάρκα και αν συνδυαστεί με κάτι φαγώσιμο πάει το 10ευρο. Η μετακίνηση επίσης δεν θα είναι με τα πόδια αλλά με ένα παπί. Οπότε υπολογίζουμε και το καύσιμο. Θέλω να πω ότι υπάρχει μετακινούμενος πλούτος σε βασική κατανάλωση. Υπάρχει αυτή η οικονομική άνεση του καφέ με το μπινελίκι του. Αλλιώς θα έκλεισαν οι καφετέριες. Αντιθέτως αυξάνονται σε μια πόλη των 200.000 κατοίκων.
Αυτοι οι κακομοίρηδες άνθρωποι δεν έχουν κυριολεκτικά στον ήλιο μοίρα.
Παίρνουν εναν καφέ και κάθονται 6 ωρας εκει γιατι δεν εχουν λεφτά για ΤΙΠΟΤΑ αλλο.
Δηλαδη διακοπες δε μπορουνε να κανουν, οικογενεια δε μπορουν να κανουν, επειχειρηση δε μπορουν να ανοιξουν, κατι αλλο της προκοπης επισης τιποτα , να τον κοψουν και τον καφε να μαζεψουν 10 φραγκοδίφραγκα τελος του μηνα που δεν θα τους κανουν και τιποτα;
και να κανουν τι να καθονται μερα νυχτα μεσα;
ασε μας ρε νπβ που βλεπεις εσυ πλουτο και λεφτα απο τα μπατζακια
κατακαημενοι ανθρωποι ειναι που το μονο που τους εμεινε εινα αυτη η συναναστροφή με 5-6 ανθρωπους σε εναν φτηνο καφε
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 139 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- hihat1
- taketrance
- Wonderkid
- GeorgePap2003
- charmander
- fmarulezkd
- Paragontas7000
- Reader
- back2967
- johnsala
- Entropy24
- redpointer
- Ilma
- giorgos5002
- American Economist
- Natsuko
- vas 78
- synopsis
- userguest
- nimbus
- nearos
- Scandal
- Unboxholics
- manosz
- Jack of Spades
- saswo
- thenutritionist
- Dr. Gl. Luminous
- Hased Babis
- ROM32
- Memetchi
- iew
- ggl
- Spentys
- akis_95
- touvlo
- synthnightingale
- Joji
- theodle
- A350
- NeosUser2023
- Athens2002
- Luludaki
- Debugging_Demon
- Totreno
- chester20080
- J.Cameron
- rafaela11
- exotic xo
- camil
- Libertus
- giannhs2001
- Fernando_A
- Teo95
- iminspain
- physicscrazy
- Ωρορα
- Advocatus diaboli
- vasilis123321
- Kate1914
- phleidhs
- EllieKal
- Indiana Jones
- Ryuzaki
- jj!
- Shadowban
- Jim175
- Δροσουλίτης
- P.Dam.
- Abiogenesis
- QWERTY23
- User2350
- KTr!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.