Συζήτηση για την εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.576 μηνύματα.

εικόνα ελληνικής επιχείρησης με "πακέτο ντελόρδα" :P (για όσους ήταν ιδέες τότε, είναι τα πακέτα Πασοκ)

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Οτι οι εμφανίσιμες κοπέλες ατην Ελλάδα είτε γινονται influencers είτε εχουν onlyfans είτε τις πηδάει ο εργοδότης
Αν βλέπεις παντού σεξιστές, μ@λάκες κ.ο.κ. τότε ναι, μπορεί να καταλήξεις και σ' αυτό το συμπέρασμα!:rolleyes:

Εγώ όμως δεν εννοούσα αυτό γιατί δεν αναφέρθηκα στις εμφανίσιμες γυναίκες γενικά αλλά στις εμφανίσιμες γυναίκες που δεν είναι εύπορες κι η μόνη τους επιλογή καριέρας (πέρα από διάφορες dead end δουλειές του ποδαριού, το influencing και την εκπόρνευση οποιασδήποτε μορφής) είναι το HR...κι επειδή στο steki (δυστυχώς) πρέπει ακόμη και τ' αυτονόητα να τα κάνουμε λιανά ή/και ν' αποδεικνύουμε κάθε φορά ότι δεν είμαστε ελέφαντες κι ότι ο ήλιος βγαίνει το πρωί και κρύβεται το βράδυ, πάμε άλλη μια:

Μια μη εύπορη εμφανίσιμη γυναίκα που έχει σοβαρές επαγγελματικές επιλογές/προτάσεις θ' απασχοληθεί στο αντικείμενό της...π.χ. μια καλή μηχανικός που έχει σοβαρές προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες κ.λπ. θα εργαστεί σαν μηχανικός κι όχι π.χ. σαν recruiter μηχανικών ή στο τμήμα HR κάποιας κατασκευαστικής!
Αντίθετα, μια μη εύπορη εμφανίσιμη γυναίκα που ΔΕΝ έχει σοβαρές επαγγελματικές επιλογές/προτάσεις ΑΛΛΑ έχει σοβαρές «ερωτικές» προτάσεις, ΑΝ έχει αξιοπρέπεια κάποια στιγμή θα προτιμήσει να παντρευτεί κάποιον με λεφτά και status κι είτε να σταματήσει να εργάζεται είτε να εργάζεται περιστασιακά (ώστε να μπορέσει π.χ. να γίνει μάνα και να κάτσει σαν καλή και πιστή σύζυγος στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της ή/και να φροντίζει τον άντρα της λίγο παραπάνω) κι αν ΔΕΝ έχει αξιοπρέπεια θ' ασχοληθεί αρχικά με Instagram, TikTok, OnlyFans κ.λπ. κι ανάλογα με το πόσο «επιτυχημένη» θα είναι, πόσες ηθικές αναστολές θα έχει και πόσο θα «γλυκαθεί» απ' το εύκολο χρήμα μπορεί να καταλήξει μέχρι και βίζιτα πολυτελείας για σεΐχηδες!
Κι εννοείται βέβαια πως ακόμη κι η ανήθικη βιζιτού μπορεί κι αυτή κάποια στιγμή να βρει κάνα μ@λάκα να την παντρευτεί και μετά είτε να μείνει πιστή είτε να τον χωρίσει και να τον χορεύει στο ταψί για την υπόλοιπη ζωή του!

Επομένως σαν HR απομένει ν' απασχοληθεί κατά κανόνα (γιατί ασφαλώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις ακόμη και σ' αυτό το ποταπό επάγγελμα) αυτή που δεν έχει τις ανωτέρω επιλογές (πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το «εμφανισιακό» και βλέποντας ότι το 80%+ των γυναικών που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν πτυχία κοινωνικών, θεωρητικών κ.λπ. επιστημών με αμελητέο πρακτικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας) και που θα σκεφτεί πως «από το να με φάει π.χ. η ορθοστασία σε κάνα 4all να φτιάχνω καφέδες όλη μέρα ή να δουλεύω ατέλειωτες ώρες σα σκλάβα σε καμιά ταβέρνα κ.λπ. χωρίς καμία προοπτική καλύτερα να πάω στην τάδε εταιρεία κι απλά να εργάζομαι χαλαρά καθήμενη σ' ένα γραφείο, να γνωρίζω «καλό» κόσμο, να γίνω και γνωστή postάροντας cringιές στο CringedIn κ.λπ. και που ξέρεις, μπορεί ο εργοδότης ή ένας προϊστάμενος ή κάποιος πελάτης να με γουστάρει, να γίνει άντρας μου και να βολευτώ ακόμη καλύτερα»...υπάρχει βέβαια κι η προοπτική που ανέφερε ο @nPb αλλά αυτή η φάση δεν έχει ψωμί (τουλάχιστον εγώ από καμιά 30ριά τέτοιες περιπτώσεις που 'χω υπόψη μου καμία δεν είδα να παρατάει το full-time job της για να γίνει full-time «coach» οποιουδήποτε είδους)...

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.576 μηνύματα.
Κι εννοείται βέβαια πως ακόμη κι η ανήθικη βιζιτού μπορεί κι αυτή κάποια στιγμή να βρει κάνα μ@λάκα να την παντρευτεί και μετά είτε να μείνει πιστή είτε να τον χωρίσει και να τον χορεύει στο ταψί για την υπόλοιπη ζωή του!

Επομένως σαν HR απομένει ν' απασχοληθεί κατά κανόνα (γιατί ασφαλώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις ακόμη και σ' αυτό το ποταπό επάγγελμα) αυτή που δεν έχει τις ανωτέρω επιλογές (πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το «εμφανισιακό» και βλέποντας ότι το 80%+ των γυναικών που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν πτυχία κοινωνικών, θεωρητικών κ.λπ. επιστημών με αμελητέο πρακτικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας) και που θα σκεφτεί πως «από το να με φάει π.χ. η ορθοστασία σε κάνα 4all να φτιάχνω καφέδες όλη μέρα ή να δουλεύω ατέλειωτες ώρες σα σκλάβα σε καμιά ταβέρνα κ.λπ. χωρίς καμία προοπτική καλύτερα να πάω στην τάδε εταιρεία κι απλά να εργάζομαι χαλαρά καθήμενη σ' ένα γραφείο, να γνωρίζω «καλό» κόσμο, να γίνω και γνωστή postάροντας cringιές στο CringedIn κ.λπ. και που ξέρεις, μπορεί ο εργοδότης ή ένας προϊστάμενος ή κάποιος πελάτης να με γουστάρει, να γίνει άντρας μου και να βολευτώ ακόμη καλύτερα»...υπάρχει βέβαια κι η προοπτική που ανέφερε ο @nPb αλλά αυτή η φάση δεν έχει ψωμί (τουλάχιστον εγώ από καμιά 30ριά τέτοιες περιπτώσεις που 'χω υπόψη μου καμία δεν είδα να παρατάει το full-time job της για να γίνει full-time «coach» οποιουδήποτε είδους)...

Ναι βλέπεις κάτι αστεία τύπου πτυχίο Θεολογίας, μεταπτυχιακό στις Ξένες Γλώσσες και Επικοινωνία (αέρα κοπανιστό) και εργάζεται ως "ειδική" συμβουλάτορας σε υποψηφίους για εργασία σε μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Αγγλίας και ΗΠΑ. Σε ρωτάει έχεις κάνει πιστοποίηση EGFSHWPSR σε Στατιστική Επενδύσεων και λες τώρα, η θεολόγα θέλει να ξέρει γνώσεις από στατιστική. :P Απορείς που την έμαθε ... τη στατιστική η γλυκούλα. Τουλάχιστον, την γραμμική παλινδρόμηση ενώ σε ρωτάει γιατί δεν έχεις 8χρονη προϋπηρεσία σε αυτό που δεν έχεις στο βιογραφικό σου.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.
Κανονικά ίσως, ή αν πάρεις τον επίσημο ορισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης δηλαδή 10 ως 250 υπαλλήλους και μιλάμε για ευρωπαική δεδομένα.

Στην Ελλάδα αυτό που συνήθως λέμε μικρομεσαία επιχείρηση με οικογενειακό κλίμα είναι οι επιχειρήσεις από τις οποίες βγήκε το meme "εδώ μια οικογένεια είμαστε".

Δηλαδή επιχειρήσεις των μαξ 5-10 εργαζομένων πέραν του αφεντικού, όπου συχνά περισσότεροι είναι συγγενείς ή φίλοι του ιδιοκτήτη, η προοπτική μισθολογικής εξέλιξης είναι συνήθως μηδαμινή, οι συνθήκες εργασίας πολύ συχνά είναι ίδιες και χειρότερες από άποψη υπερωριών (εννοείται απλήρωτες) και πίεσης και πολύ συχνά επίσης θα δεις φαινόμενα με καθυστερήσεις μισθών ή κόλπα τύπου δηλωμένος με βασικό και τα άλλα μαύρα στο χέρι.

Οταν λέμε οικογενειακό κλίμα δεν εννοώ αντι ένα αφεντικό να κατσικωθεις στον σβέρκο όλη την οικογένεια του και να είσαι τριπλά σκλάβος.

Εννοούσα προφανώς την εργασία στο εξωτερικό στα πλαίσια ενός καλού εργασιακού κλίματος , με προοπτικές ανέλιξης , είτε ιδιωτικά με γνωστά άτομα είτε σ μια μικρή επιχείρηση, όπου συνεργάζεσαι μ άτομα με ίδιες βλέψεις και με παρόμοια νοοτροπία.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Ναι βλέπεις κάτι αστεία τύπου πτυχίο Θεολογίας...
Ε ναι τώρα, σοβαροί να είμαστε, τι μπορεί να γίνει στη ζωή της μια γυναίκα με τέτοιες σπουδές;Παπαδιά;:lol:
Κατά 95%+ ή σε δουλειά του ποδαριού θα καταλήξει ή influencer/onlyfanτζού/βιζιτού ή στο HR ή οικιακά ή καλόγρια σε μοναστήρι ή άνεργη/άεργη...κι αν τολμήσεις και γράψεις κάτι τόσο αυτονόητο όσο αυτό σε περιμένουν στη γωνία οι σουσουράδες του στεκίου να σε πουν «σεξιστή», «μισογύνη» κ.ο.κ.!:whatever:

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.107 μηνύματα.
Βγαινει πασιγνωστος παπατζολογος του instagram και λέει ότι στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις (big4 κλπ) ΔΙΨΑΝΕ για νεα άτομα και υπάρχουν τρομέρες ευκαιρίες στο Finance ακομα και με ένα πτυχίο...μάλιστα όπως είπε για internship παρακαλάνε...

Εγω ρωτάω λοιπόν : Εγω και οι υπόλοιποι φίλοι μου που προσπαθούμε να μπούμε στο χώρο ή έχουμε κάποιοι μπει σε κάποιο internship και προσπαθούμε να δουμε την επόμενη μέρα,γιατι δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο; Γιατι πχ φίλος μου προσπαθεί εδώ και 1,5 χρόνο να βρει entry level θέση σε big4 και ούτε που του απαντάνε ; Αφου διψάνε για νέα άτομα πως γίνεται αυτο; Γιατι συμφοιτητρια μου με ενα cv λιγο πάνω του μετριου (ερασμους,deree major,καλη βαθμολογία κλπ) δεν βρίσκει πρακτική ούτε με τάμα στη παναγία; Αφου οι εταιριες διψάνε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια