mania
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KOULA
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος

Έπρεπε να δείς την θετική πλευρά όπως την είδα και εγώ στα 9 μου εσύ είδες τα κόκαλα σαν ουσία εγώ σου λέω γύρνα πίσω και δές τα σαν μία τελευτέα σινάντηση σαν προνόμιο που ξαναήδες το όποιο κομματι του σώματος που ήταν αυτού που σγαπούσες
ναι βρε μανια μου... απλα ημουν πολυ μικρη, και δεν ειδα μονο κοκκαλα, δεν μυρισα μονο φρεσκοσκαμμενη γη..
και ομως, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ, ακομα δεν ξερω αν ειμαι υπερ η κατα της καυσης!
ειτε γιατι τιθεται θεμα οργανων, ειτε γιατι απλα δεν μπορω να το φανταστω!

mania
Επιφανές μέλος

ναι βρε μανια μου... απλα ημουν πολυ μικρη, και δεν ειδα μονο κοκκαλα, δεν μυρισα μονο φρεσκοσκαμμενη γη..
και ομως, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ, ακομα δεν ξερω αν ειμαι υπερ η κατα της καυσης!
ειτε γιατι τιθεται θεμα οργανων, ειτε γιατι απλα δεν μπορω να το φανταστω!![]()
![]()
Ε δεν μπορώ να πώ ακριβώς τι βλέπει κάποιος ενωείτε αυτό(σσσσ έχουμε μικρά παιδία) σε καταλαβένω πάντως.

Giovanna
Επιφανές μέλος

kleftra
Διάσημο μέλος

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γραφτεί πριν και συγγνώμη που βαριέμαι να το διαβάσω αλλά συμφωνώ με οποιαδήποτε επιθυμία έχουν οι συγγενείς ή μπορεί να εξέφρασε κι όσο ήταν εν ζωή ο εκλιπόντας.
Ειλικρινά ο τρόπος που όλη η τελετή της κηδείας, τα νεκροταφεία, τα γραφεία τελετών,τα λουλούδια,τα καφενεία, οι οικογενειακοί τάφοι έχουν μετατρέψει την στιγμή του πόνου σε εμπορική κατάσταση με κάνει να αηδιάζω.
Επιπλεόν επειδή πιστεύω στην ύπαρξη ψυχής και κατ΄επέκταση στο διαχωρισμό της απο το σώμα δεν με "ξενίζει" η έννοια της καύσης.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως με βρίσκει σύμφωνη οποιαδήποτε άλλη λεηλασία σώματος νεκρού επειδή είναι άψυχο.Αυτό είναι άλλη ιστορία.

Με αυτό που διαφωνώ είναι να γίνεται καύση του νεκρού άσχετα αν ο εκλιπών ή οι στενείς συγγενείς δεν το ήθελαν. Δηλαδή να γίνει υποχρεωτικό άσχετα των αντίθετων επιθυμιών των παραπάνω.

truffinho
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπάρχει ένα ανάλογο θρεντ. Και είναι πιο οικολογικό και συναισθηματικά καλύτερο να γίνεται καύση από το να βλέπεις έναν άνθρωπο που αγαπάς να μπαίνει στη γη. Και όχι με φυσικό τρόπο, αλλά μέσα σε ένα φύλινο κοφίνι... Εγώ θα ήθελα να με κάψουν και να αδειάσουν τη στάχτη μου στο Κούλε.
Πάντως και θρησκευτικά να το πάμε (για τους Χριστιανούς μας), πως μπορείτε να μιλάτε για μεταθανάτια βασιλεία των ουρανών και να χωνετε τους νεκρούς σας 3 μέτρα κάτω από τη γη;
Ερώτηση κάνω χωρίς να θέλω να ανάψω φωτιές. Και επίσης, γιατί να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καύση. Είναι προσωπική επιλογή η όχι. Μήπως τελικά πρώτος πολίτης της χώρας είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Εγώ πάντως, αν ο εκλιπών δεν είχε εκφράσει κάποια σχετική επιθυμία (οπότε είχα το ελεύθερο) θα προτιμούσα να την κρατήσω σπίτι μου, όσο μακάβριο κι αν ακούγεται.και εγω ειμαι υπερ της καυσης απο πολλες αποψεις. Ομως αν ο αλλος πριν πεθανει μου πει πως δεν το θελει με τιποτα, μαλλον δεν θα το'κανα (γιατι να εχω τυψεις μετα?) Και μια ερωτησουλα, θα κραταγατε το κουτι με σταχτη του πεθαμενου μες το σπιτι σας?

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

θα κραταγατε το κουτι με σταχτη του πεθαμενου μες το σπιτι σας?
όλη τη στάχτη όχι....
μια "πρέζα" απ τη στάχτη ναι... θα την έβαζα μέσα σε ένα μενταγιόν που θα φορούσα και την υπόλοιπη θα την σκορπούσα στην φύση

Kakerlak
Περιβόητο μέλος

κ ας φαινετε μελοδραματικο
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Ουτε εγω βρισκω νοημα στο να κραταω κατι απο την υλη του κελυφους που περιειχε τον ανθρωπο μου. Εσεις που θ ατο κρατουσατε, γιατι θα το κανατε ;
εγώ απάντησα ότι θα κρατούσα ένα ελάχιστο και ότι θα το έβαζα σε μενταγιόν να το φοράω....
σκεφτόμουν φυσικά τη μαμά μου... κι ο λόγος... καθαρά ψυχολογικός.
Θα ένιωθα ότι την έχω πάντα μαζί μου...
Asterismos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χωρις να εχω σκοπο να σε επηρεασω/στενοχωρησω....με τον τροπο αυτο δεν ειναι σα να υποβιβαζεις τη μαμα σου σε σκετη ύλη ; Η μαμα σου ειναι μαζι σου γιατι την εζησες, την ειδες, την θυμασαι, την ενιωσες. Δε θα μπορουσε να μην ειναι μαζι σουεγώ απάντησα ότι θα κρατούσα ένα ελάχιστο και ότι θα το έβαζα σε μενταγιόν να το φοράω....
σκεφτόμουν φυσικά τη μαμά μου... κι ο λόγος... καθαρά ψυχολογικός.
Θα ένιωθα ότι την έχω πάντα μαζί μου...

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Χωρις να εχω σκοπο να σε επηρεασω/στενοχωρησω....με τον τροπο αυτο δεν ειναι σα να υποβιβαζεις τη μαμα σου σε σκετη ύλη ; Η μαμα σου ειναι μαζι σου γιατι την εζησες, την ειδες, την θυμασαι, την ενιωσες. Δε θα μπορουσε να μην ειναι μαζι σου![]()
για μένα τουλάχιστον... η απουσία της ύλης της είναι αυτή που μου στοιχίζει...
στο μυαλό μου και στην ψυχή μου θα την έχω πάντα και με αυτή την έννοια δε θα μου λείπει ποτέ.
Το θνητό σώμα της όμως, ναι μου λείπει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.