Μπορεί να 'χει συζητηθεί πίσω αυτό που θα πω, δεν ξέρω, δες στη γωνία, there you'll find the fucks I give. (hint: none)
Συμφωνούμε στο να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΟΡΟΡΙΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ SITE (καλά όχι το δεύτερο, δε με νοιάζει, εντάξει, κοιτάχτε το πρώτο κι αφήστε τους απλά να καταλάβουν λίγο λίγο τι μπαρούφα έκαναν).
Το 'χε πει μια μέρα πολύ απλά ο Κράουλης: συμφωνείς μ' αυτά που λέω? ΧΕΣΤΗΚΑ. Διαφωνείς? Κόψε τις μαλακίες κι απάντα σοβαρά με επιχειρήματα/εικόνες/βίντεο/ό,τισκαταμπορειςτέλοςπαντων. Αν δεν το 'χεις --αυτό το προσθέτω εγώ-- απλά κάτσε σκέψου τι κάνεις σε forum με tagline "Συζητήσεις, απόψεις, διαξιφισμοί και κυρίως.. fresh ideas!" (on a side note, το "fresh ideas" ποιος το πέταξε εκεί? Και μετά σας ενοχλούν τα δικά μου αγγλικά που δεν είναι τουλάχιστον out of place/just a show-off

) Anyway, και ξανά, τι σκατά κάνεις σ' ένα site που προωθεί τη συζήτηση αν δε μπορείς να βγάλεις λέξη όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται να συζητήσεις (hint2: στις διαφωνίες). Για το chat&fun αράζεις γύρω? Fine by me, but I'll make it simple: ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ, Σ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ. Απ' τη στιγμή που δεν την έχεις τη διαφωνία/δε γουστάρεις τη διαφωνία (honestly, I don't care) ΜΗ ΓΑΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΟΥ, ψήφους τις οποίες δε στηρίζεις καν σε άποψη --γιατί όσο δεν την εκφράζεις όταν οι άλλοι το κάνουν, κι ο πιο ψαγμένος να 'σαι στο θέμα για μένα απλά ΔΕΝ έχεις άποψη.
Και ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι 5 απ' τους 1000 ξερωγώ που δε βλέπουν ΚΑΜΙΑ χρησιμότητα στις ψήφους. Κι εδώ να ξεκαθαρίσω λίγο, προσωπικά δε με νοιάζουν στα δικά μου μηνύματα. Οι downvoters εξήγησα μόλις ότι δεν υπάρχουν μέχρι ν' ανοίξουν τη μαλακία τους και να πουν πέντε πράγματα, να εξηγήσουν ΣΕ ΜΕΝΑ κυρίως πού κολλάνε σ' αυτά που λέω, όχι για να τ' αλλάξω αλλά για να μπούμε στη διαδικασία της διαφωνίας, μια διαδικασία που έχει πλάκα. That's all, just fun. Αυτοί που βαράνε θετικές εντάξει, στα chat&fun ίσως δίνουν κι αφορμή να συνεχίσει μια πλάκα, να τη συνδυάσεις μαζί τους, να πετάξει κι ο άλλος κάτι και μαζί τέλος πάντων, πάλι, να περάσετε καλά. Στα πιο σοβαρά θέματα και οι θετικές το ίδιο μαλακίες είναι λίγο πολύ, δεν προσφέρουν τίποτα κι απλά υπάρχουν έτσι, είτε για να νομίζει αυτός που τις παίρνει ότι γαμάει μ' αυτά που λέει είτε για να ενισχυθούν παρεάκια που, προφανώς, υπάρχουν αν και, εγώ τουλάχιστον, δε τα βλέπω ευτυχώς να επηρεάζουν τόσο εδώ. But still.
Speaking of which, πραγματικά όταν αυτό το σύστημα πρωτομπήκε στο site --για το στέκι λέω, δεν ξέρω μπορεί να 'ταν κι απ' την αρχή-- κανείς δε σκέφτηκε ότι Ό,ΤΙ και να γράψεις στους Όρους (please!) γι' αυτό, ΌΣΟ αντικειμενικό και να προσπαθήσεις εσύ σαν site απ' την πλευρά σου να το κάνεις, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει ο υποκειμενικός παράγοντας αυτού που, well, ΨΗΦΙΖΕΙ? Γιατί όταν ο άλλος έρχεται και σου λέει "εε να ρε, δε βάρεσα την αρνητική για το μήνυμα ακριβώς, για άλλο λόγο που δεν πολυείναι σχετικός" όσο ηλίθιος και να 'σαι ΕΛΠΙΖΩ καταλαβαίνεις ότι όλο το θέμα μπάζει.
Καταλαβαίνεις?
Ή μήπως νομίζεις ότι αυτό που κρίνουν τελικά οι ψήφοι είναι το μήνυμα καθαυτό και μόνο αυτό με μόνο κριτήριο την άποψη αυτού που τις βαράει? ΧΑ! Check again, sucker! Σε μεγάλο ποσοστό μπορεί αυτό όντως να ισχύει, από άτομα που --THANK GOD (figuratively always)-- ξέρουν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες of their kwell forum αλλά από εκεί και πέρα γίνεται κυριολεκτικά μπάχαλο από κριτήρια για θετική ή αρνητική: από, δεν ξέρω, προηγούμενα που μπορεί να 'χεις με κάποιον εδώ μέσα (aka απλά ΔΙΑΦΩΝΙΑ με κάποιον σε ένα θέμα --θυμάσαι που σου 'λεγα ότι δε μπορείς να διαφωνήσεις?--) μέχρι παρεάκια και ομαδούλες που μπορεί να υπάρχουν και που ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν όταν μαζεύεις πολλούς ανθρώπους κάπου --which is, again, completely fine by me. Από ένα σημείο και μετά δεν ψηφίζεις αποκλειστικά για ό,τι διαβάζεις αλλά βλέπεις Shadowfax και προκαταβάλλεσαι πριν ακόμα προλάβεις να συμφωνήσεις/διαφωνήσεις (πες μου ότι ισχύει σε παρακαλώ, ΠΕΣ ΜΟΥ

).
Στην τελική είναι και προβληματικό να συνεχίζεις να πιστεύεις ότι η φάση σε βοηθάει όντως να καταλάβεις τη γενική τάση για ένα θέμα. Θες τη γενική τάση? Read the fucking messages motherfucker, ναι, απ' αυτούς που μπορούν να τα γράψουν κι απ' αυτούς που, τελικά, φαίνεται να ενδιαφέρονται και για το ζήτημα για να κάθονται να τα γράψουν ενώ θα μπορούσαν να πατήσουν κουμπιά.
ΕΣΕΝΑ ΛΕΩ, ΝΑΙ, ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΩΡΑ.
ΜΑΛΑΚΑ.