Δεν πιστεύω τίποτα μέχρι να το δω με τα μάτια μου. Κι αυτούς που τους παίρνουν οι δουλέμποροι για να τους φέρουν εδώ τους υπόσχονται κάτι παραπάνω από παράδεισο (έχω διαβάσει αμέτρητες προσωπικές διηγήσεις λαθρομεταναστών) και τελικά τους τρώει η μαύρη θάλασσα στη Μάλτα, στην Πούντα ντε Ταρίφα, στη Σάμο ή διαμελίζονται σε κάποιο ναρκοπέδιο στον Έβρο. Η μοίρα όσων επιβιώνουν κι έρχονται στην "ανθρώπινη, ηθική, καλύτερη, με λιγότερη εκμετάλλευση" Δύση δεν απέχει και πολύ από αυτό, απλά στην πρώτη περίπτωση ψοφάς επί τόπου, στη δεύτερη περνάνε χρόνια. Όταν, λοιπόν, δω την κατάσταση με τα μάτια μου θα σου πω. Οι πίπες οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Human Right Watch και η Unicef που έχουν κατηγορηθεί χιλιάδες φορές για φιλοδυτική προπαγάνδα, δε με απασχολούν ούτε και με συγκινούν.
Κανείς από μας δε θα έπρεπε να πιστεύει ούτε τα μισά από όσα πιστεύει τώρα, αν ήταν να θέλει να είναι αυτόπτης μάρτυρας όλων. Το θέμα είναι να μάθουμε και να κρίνουμε όσα ακούμε και να διασταυρώνουμε τις πηγές μας.
Δε φταίνε οι υπόλοιποι για τις αδικίες που συνεπάγονται οι εκμεταλλευτές και οι λοιπές κιλήδες που υπάρχουν στη Δύση. Παντού υπάρχουν τέτοιοι, κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν ισχυρίστηκα ότι η Δύση αυτή καθαυτή, ως πραγματικότητα, είναι "ανθρώπινη, ηθική, καλύτερη", αλλά αν τα επίθετα αυτά τα μετατρέψεις στο συγκριτικό βαθμό, δε νομίζω ότι θα διαφωνήσεις.
Το θέμα είναι πως και θεωρητικά και πρακτικά, η δυτική ηθική (για να εγκαταλείψω τον όρο "δυτική κουλτούρα", μιας και μπορεί να είναι αμφίσημος), και συγκεκριμένα ο σεβασμός προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι πολύ πιο ανθρώπινη από την ηθική του ισλάμ, διαφόρων αφρικανικών χωρών και κάποιων άλλων υποανάπτυκτων χωρών, διότι τα δικαιώματα των ανθρώπων είναι, τουλάχιστον θεωρητικά, ίσα. Αν εσύ αυτά τα θεωρείς, όπως λες, "πίπες", πρόβλημά σου (πάντως δε σε τιμά ο τρόπος που μιλάς).
Όσον αφορά τη Διεθνή Αμνηστία, κατακρίνει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, και σε Β. Αμερική, και σε Ευρώπη, και σε Ασία, και σε Αυστραλία, Αφρική, Μ. Ανατολή, παντού. Δεν ξέρω από ποιους έχει κατηγορηθεί για φιλοδυτική προπαγάνδα, και θα ήθελα να τους γνωρίσω για να δω πού βασίζουν αυτή τους την κριτική.
Φυσικα και όχι.
Αλλα η αποψη μου δεν εχει σημασια.
Δεν εχω το δικαιωμα να επεμβω στο πως πραττουν, πραγμα που τους υπαγορευει η κουλτουρα τους - κουλτουρα διαφορετικη απο τη δικη μου.
Δεν ειναι "σωστο" να πιστευεις πως ο δικος σου πολιτισμος και νοοτροπια ειναι σωστη και η δικια τους οχι, ουτε οτι η δικη σου επεμβαση θα τους βγαλει απ το σκοταδι και θα τους σωσεις.
Ειναι απλα διαφορετικη.
Σιγουρα η καθημερινοτητα τους αποκλινει κατα πολυ απο τη δυτικη ηθικη και κουλτουρα, αλλα δεν ειμαστε σε θεση να την κρινουμε η να την επηρεασουμε.
Η μερικη εισχωριση της δυτικης κουλτουρας στη ζωη τους περισσοτερο κακο θα τους κανει παρα καλο, αφου δε θα μπορεσουν να την εστερνιστουν οπως εμεις, πραγμα που δεν εχει κανενα λογο να γινει κιολας.
Μα δε θέλω να σώσω κανένα, ούτε θέλω να τους επιβάλω τίποτα. Θέλω να τους δώσω το δικαίωμα και τη δυνατότητα να επιλέξουν.
KFC? αλλησίδα fast food με τηγανητά κοτόπουλα δεν είναι?
Ναι, είναι

. Εννοώ ότι είναι κότες

.
Ε, τότε να απαγορεύσουμε και το σεξ πριν από τα 18.
Μην το λες είναι σε φάση που δεν πολυξέρει τι θέλει.
Δηλαδή εσύ στα 16 σου (συγγνώμη που δε θυμάμαι την ηλικία σου, έχω πάντως την εντύπωση ότι είσαι μεγαλύτερος

) θα πήγαινες με μια 40;
Γιατί οι 15άρηδες είναι συνομήλικοι και κανένας από τους δύο δεν είναι ανώμαλος λιγούρης.
Πού το ξέρεις; Μπορεί και να είναι.
Το τί κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε με απασχολεί, εκτός κι αν παραβιάζεται κάποιο δικαίωμα. Θεωρητικά, δε με ενοχλεί καθόλου αν ο/η Α που είναι 15/16 (ανάλογα πάντα με την ηλικία στην οποία αρχίζει να ωριμάζει σεξουαλικά -και δεν εννοώ μόνο στον βιολογικό τομέα-, μπορεί να είναι και αργότερα) πάει με τον/την Β που είναι 50. Πρακτικά, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα πάει να το κάνει αυτό

.
Το ίδιο δεν λέμε
Perhaps...