Παίζει μεγάλο ρόλο τι είδους άνθρωπος είσαι και πως έχεις συνηθίσει να ζεις την ζωή σου. Η γιαγιά μου π.χ. τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής της έλεγε συνεχώς ότι θέλει να πεθάνει και όταν της δόθηκε η ευκαιρία, έσπασε το ισχίο της και μπήκε στο νοσοκομείο απλά σταμάτησε να τρώει μέχρι που πέθανε από την εξάντληση.
Βέβαια ήταν και μια γυναίκα η οποία δεν είχε καθόλου ενδιαφέροντα. Δεν διάβαζε, δεν έβλεπε καν τηλεόραση, και η μοναδική της ψυχαγωγία στην ζωή ήταν να παίρνει τηλέφωνο τις αδερφές τις και να λένε για τις αρρώστιες τους, πράγμα που τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να κάνει επειδή είχαν πεθάνει όλες. Έτσι απλά καθόταν μέσα σε ένα σπίτι και κοιτούσε τον τοίχο και πονούσε.
Προφανώς η ύπαρξη της ήταν ένα μαρτύριο και δεν είχε κανένα νόημα για εκείνη γιατί το μόνο που έκανε μέσα στην μέρα ήταν να πονάει χωρίς καμία χαρά. Το ίδιο βέβαια δεν συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους, εγώ για παράδειγμα ακόμη και στα 80 μου με αρκετούς πόνους θα είχα πολλά πράγματα να κάνω μόνος μου, οπότε δεν νομίζω πως θα προτιμούσα να πεθάνω επειδή είμαι μόνος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 14 Αυγούστου 2021
Δε νομίζω πως θα πήγαινα στο νοσοκομείο εξ αρχής. Μάλλον θα προτιμούσα να πεθάνω σπίτι μου.