Slytherin
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα.

14-08-21

15:31
Εγώ τον 18 χρονο εαυτό μου θα τον συμβούλευα να είναι πιο σοβαρός και να σέβεται τους γύρω του, καθώς έβαζα την μουσική τέρμα στην πολυκατοικία. Την έβλεπα σαν φοιτητική εστία.
Επιπλέον θα ξαναέδινα πανελλήνιες και θα δήλωνα άλλη σχολή αν ήμουν 18.Βέβαια τα οικονομικά τα ήθελα και πήγα.Δεν με υποχρέωσε κανένας.Θυμάμαι που την ημέρα του μηχανογραφικού με απασχολούσε μόνο αν βάλω Λάρισα ή Κρήτη, για να ταξιδεύω με πλοίο.
Επιπλέον θα ξαναέδινα πανελλήνιες και θα δήλωνα άλλη σχολή αν ήμουν 18.Βέβαια τα οικονομικά τα ήθελα και πήγα.Δεν με υποχρέωσε κανένας.Θυμάμαι που την ημέρα του μηχανογραφικού με απασχολούσε μόνο αν βάλω Λάρισα ή Κρήτη, για να ταξιδεύω με πλοίο.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

14-08-21

16:05
Μαν κοιτα. Σε 10 χρονια από τωρα θα εμφανιστεί ένα παιχνιδι για κινητα. Το Dr Mario. Μην ασχοληθείς μαζι του γιατι η Nintendo θα το καταργήσει.
Guest 209912
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

14-08-21

16:11
Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά που υποστηρίζεις καμία φορά είναι άμεσα αλληλένδετα ή άμεσα συγκρουόμενα ?
Μια απλή ερώτηση .
Πως ένας άνθρωπος που δεν κάνει συμβιμβασμους αρχικά στο επαγγελματικό του κομμάτι( εφόσον πιάσαμε αυτό το σκέλος ) θα μπορέσει όχι να κατακτήσει ,αλλά να προσεγγίζει αρχικά την επιθυμία του που προσπαθεί να γίνει πραγματικότητα ?
Δεν μιλάμε για δουλειές που δεν θες γιατί αυτοματα μιλάς για πράγματα που δεν επιθυμείς ουσιαστικά στην ζωή σου .
ΟΤΙ επιθυμείς με όλο σου το είναι πλέον ,είναι απαράβατος κανόνας ότι θα κάνεις και παραχωρήσεις και συμβιμβασμους οι οποίο όμως δεν θα σε επηρεάσουν άμεσα ή μπορεί υποσυνείδητα εσύ να μην τους θεωρείς καν συμβιμβασμους γιατί απλά σε οδηγούν στο επιθυμητό σου αποτέλεσμα !
Πως μπορείς λοιπόν να παρακάμψεις όλη αυτή την διαδικασία ώστε να φτάσεις στον επιθυμητό σου στόχο πλέον γιατί για εκεί μιλάμε !
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Εγώ είπα πως δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στη ζωή.
Guest 896561
Επισκέπτης

14-08-21

16:29
Γενικά πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν ή δεν το έχουν βρει ακόμα ( και το βρίσκουν σε μεγαλύτερη ηλικία ή και ποτέ ) και όσο και να υπάρχουν οι ασυνείδητες τάσεις, πολλές φορές δεν είναι αρκετές. Μην ξεχνάμε ότι και στη θέληση υπάρχουν διαβαθμίσεις, υπάρχουν άνθρωποι με ακλόνητη και ατσάλινη θέληση και άλλοι με ελάχιστη ως ανύπαρκτη. Οπότε και η θέληση μπορεί να ενδυναμωθεί και όταν βρεις ποιος πράγματα είσαι, βρίσκεις και τι πραγματικά θες στη ζωή. Είτε είναι επαγγελματική σταδιοδρομία είτε τρόπος ζωής.Ο άνθρωπος κάνει αυτό που επιθυμεί περισσότερο, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Αν εσύ δεν κυνηγάς τις δουλειές που νομίζεις ότι θες δεν είναι επειδή συμβιβάζεσαι, είναι επειδή δεν τις θες πραγματικά. Και ότι και να λες στον εαυτό σου δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Όσο και να λες μην συμβιβάζεσαι πάλι εκεί θα είσαι. Οι επιθυμίες μας είναι ενδόμυχες δεν έρχονται κατά βούληση.
Guest 528707
Επισκέπτης

14-08-21

17:13
Αυτό σου λέω ,τι δεν καταλαβαίνεις ?Δεν καταλαβαίνω τι λες. Εγώ είπα πως δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στη ζωή.
Σαφέστατη ήμουν ..
Ένας άνθρωπος για να πετύχει επαγγελματικά δεν συμβιμβαζεται αρχικά προκειμένου να πετύχει τον στόχο του ?
Ξέρεις εσύ κανέναν που στην πρώτη του δουλειά λαμβάνει ότι ζητά ?
Αν ναι περιμένω να μου πεις θα με ενδιέφερε !
Guest 209912
Επισκέπτης

14-08-21

17:19
Δεν είναι συμβιβασμός αυτό το πράγμα που λες, και δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδους συμβιβασμούς εγώ τέλος πάντων.
Guest 528707
Επισκέπτης

14-08-21

17:24
Συμβιμβασμος είναι ,θελουμε κάτι αλλά δεν το έχουμε , προσαρμοζόμαστε ,δηλαδή συμβιμβαζομαστε με κάτι λιγότερο μέχρι να είμαστε σε θέση να βάζουμε εμείς τους κανόνες ..Δεν είναι συμβιβασμός αυτό το πράγμα που λες, και δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδους συμβιβασμούς εγώ τέλος πάντων.
Παρουσίασε μου εσύ την εκδοχή σου και ονόμασε την αλλιώς ..
Με τις λέξεις θα παιξουμε ,η ουσία όμως είναι μια

Guest 209912
Επισκέπτης

14-08-21

17:35
Συμβιμβασμος είναι ,θελουμε κάτι αλλά δεν το έχουμε , προσαρμοζόμαστε ,δηλαδή συμβιμβαζομαστε με κάτι λιγότερο μέχρι να είμαστε σε θέση να βάζουμε εμείς τους κανόνες ..
Παρουσίασε μου εσύ την εκδοχή σου και ονόμασε την αλλιώς ..
Με τις λέξεις θα παιξουμε ,η ουσία όμως είναι μια![]()
Δεν θεωρώ αυτά τα πράγματα συμβιβασμούς, αυτά τα πράγματα είναι απλά οι πρακτικοί τρόποι με τους οποίος κάποιος πετυχαίνει αυτό που θέλει. Η στρατηγική.
Ο συμβιβασμός με την έννοια που το λένε όλοι είναι να αλλάξεις τον τελικό στόχο σου. π.χ. να πεις ότι εγώ εν τέλει δεν θέλω εκείνη την δουλειά με τα 3 χιλιάρικα που ήθελα, θα αρκεστώ στο 1 χιλιάρικο. Και η δική μου θέση είναι πως αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Δεν αρκείσαι στο χιλιάιρκο επειδή συμβιβάστηκες. Αρκείσαι γιατί εν τέλει δεν ήθελες ποτέ τα 3. Και η συμβουλή "μην συμβιβάζεσαι" είναι ως εκ τούτου εντελώς ανούσια, καθώς εν τέλει κανείς δεν συμβιβάζεται για τα σημαντικά στην ζωή αλλά όλοι ακολοθούν τις επιθυμίες τους.
Αυτό που γίνεται όμως στην πραγματικότητα είναι πως κανείς δεν ξέρει τις πραγματικές του επιθυμίες, το ποιος είναι, αλλά όλοι πλάθουν μια εικόνα για τον εαυτό τους, το ποιοι θα ήθελαν να είναι η οποία καμία απολύτως σχέσει μπορεί να μην έχει με τα πραγματικά θέλω τους.
Π.χ. εγώ πλάθω την εικόνα του ανθρώπου που βγάζει 10κ το μήνα, έχει σπορ αμάξι, είναι διευθυντής κτλ, αλλά στην πραγματικότητα οι πράξεις μου δεν οδηγούν εκεί αλλά πρέπει να καταπιέζω τον εαυτό μου για να πάω προς τα εκεί. Και αυτό δίνει λόγο ύπαρξης και σε όλο το scam της αυτοβελτίωσης, της θετικής σκέψης κ.ο.κ.
Όταν ακολουθείς τις επιθυμίες σου όλα βγαίνουν αβίαστα. Δεν καταπιέζεσαι. Δεν κοπιάζεις, δεν δουλεύεις, και δεν κουράζεσαι.
Guest 528707
Επισκέπτης

14-08-21

18:17
Δεν θεωρώ αυτά τα πράγματα συμβιβασμούς, αυτά τα πράγματα είναι απλά οι πρακτικοί τρόποι με τους οποίος κάποιος πετυχαίνει αυτό που θέλει. Η στρατηγική.
Ο συμβιβασμός με την έννοια που το λένε όλοι είναι να αλλάξεις τον τελικό στόχο σου. π.χ. να πεις ότι εγώ εν τέλει δεν θέλω εκείνη την δουλειά με τα 3 χιλιάρικα που ήθελα, θα αρκεστώ στο 1 χιλιάρικο. Και η δική μου θέση είναι πως αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Δεν αρκείσαι στο χιλιάιρκο επειδή συμβιβάστηκες. Αρκείσαι γιατί εν τέλει δεν ήθελες ποτέ τα 3. Και η συμβουλή "μην συμβιβάζεσαι" είναι ως εκ τούτου εντελώς ανούσια, καθώς εν τέλει κανείς δεν συμβιβάζεται για τα σημαντικά στην ζωή αλλά όλοι ακολοθούν τις επιθυμίες τους.
Αυτό που γίνεται όμως στην πραγματικότητα είναι πως κανείς δεν ξέρει τις πραγματικές του επιθυμίες, το ποιος είναι, αλλά όλοι πλάθουν μια εικόνα για τον εαυτό τους, το ποιοι θα ήθελαν να είναι η οποία καμία απολύτως σχέσει μπορεί να μην έχει με τα πραγματικά θέλω τους.
Π.χ. εγώ πλάθω την εικόνα του ανθρώπου που βγάζει 10κ το μήνα, έχει σπορ αμάξι, είναι διευθυντής κτλ, αλλά στην πραγματικότητα οι πράξεις μου δεν οδηγούν εκεί αλλά πρέπει να καταπιέζω τον εαυτό μου για να πάω προς τα εκεί. Και αυτό δίνει λόγο ύπαρξης και σε όλο το scam της αυτοβελτίωσης, της θετικής σκέψης κ.ο.κ.
Όταν ακολουθείς τις επιθυμίες σου όλα βγαίνουν αβίαστα. Δεν καταπιέζεσαι. Δεν κοπιάζεις, δεν δουλεύεις, και δεν κουράζεσαι.
Μου επιβεβαιώνεις αυτό που σου είπα ..
Με τις λέξεις παίζεις ,τις αλλάζεις χωροχρόνο και διαφοροποιεις λιγάκι την πορεία ώστε να έχεις την κατάληξη..
Στρατηγική είναι το σχέδιο που καταστρώνεις ώστε να ακολουθήσεις μια πορεία και να πετύχεις τον στόχο σου ..
Σε αυτό απαιραιτητη προϋπόθεση είναι ο "συνεργός " και το "όπλο".
Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον συμβιμβασμο ..
Μέσα στην στρατηγική σου λοιπόν για να συμπεριλάβω και τον όρο σου υπάρχει και ένα ξέχωρο κομμάτι .
Το κομμάτι όπου για να φτάσω εγώ στην κορυφή του στοχου μου εκεί δηλαδή που θα φτιάξω κάτι δικό μου επαγγελματικό, που το έχω σπουδάσει ,το αγαπώ και θέλω να το κάνω δικό μου αλλά στην αρχή πρέπει να συμβιμβαστω ώστε ας που να πληρώνομαι με λιγότερα χρήματα .
Σε αυτό τον δρόμο που διάλεξα δεν έχω ούτε "όπλο" ούτε "σύμμαχο"
Απλά αποδέχομαι - συμβιμβαζομαι αυτά που δίνουν οι άλλοι χωρίς να είμαι σε θέση να χρησημοποιησω κανένα σύμμαχο και κανένα όπλο ώστε να τους παρακάμψω, να ακολουθήσω δηλαδή την στρατηγική μου και να πάρω τα λεφτά που νομίζω ότι μου αξίζουν ..
Η εναπόθεση λοιπόν της προτασης "πληρώνομαι λιγότερα χρήματα " χαρακτηρίζεται συμβιμβασμος ..
Ξέρεις τι κάνουμε τώρα έτσι ?
Παίζουμε με το ελληνικό λεξιλόγιο αφού είναι τόσο πλούσιο και συχνά είναι ένας τρόπος που δύο άνθρωποι μπορεί να λένε το ίδιο αλλά να το διατυπώνουν με διαφορετικό λεξιλόγιο .
Εμείς το ξέρω δεν λέμε το ίδιο αλλά σου εξηγώ λιγάκι τι γίνεται

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.898 μηνύματα.

10-02-25

16:29
τι τέλειο θέμα!
Αν με συναντούσα, οπωσδήποτε θα μου έλεγα : <τουβλίτσα μου, φύγε για Νέα Ζηλανδία τώρα. Κάτι θα βρεις να κάνεις. Και να πας με καράβι, όχι με αεροπλάνο>
Αν με συναντούσα, οπωσδήποτε θα μου έλεγα : <τουβλίτσα μου, φύγε για Νέα Ζηλανδία τώρα. Κάτι θα βρεις να κάνεις. Και να πας με καράβι, όχι με αεροπλάνο>
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 90 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Giorgkalo
- NeosUser2023
- thenutritionist
- johnsala
- touvlo
- Reader
- charmander
- Jim175
- Corfu kitty
- Athens2002
- Kate1914
- Scandal
- chester20080
- Wanda
- Joji
- User2350
- ggl
- Dreamer_SW
- Johnny15
- jj!
- tslef8
- DeWiN
- Mt73
- gwgw_5
- Idontknoww
- fmarulezkd
- Εχέμυθη
- globglogabgalab
- Slytherin
- giannhs2001
- Libertus
- Αρχηγος_β3
- Ria99
- American Economist
- SlimShady
- Unboxholics
- Wonderkid
- taketrance
- Kostis-Palamas
- Jack of Spades
- igeorgeoikonomo
- Viedo
- eukleidhs1821
- fretoe
- Jimmy20
- tarantula
- Memetchi
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.