Σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Πιστεύετε ότι οι "προκλήσεις" μπορούν να οδηγήσουν σε κάποια γενικευμένη σύρραξη?

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1)
  • Ναι

    Ψήφοι: 1 100.0%
  • Όχι

    Ψήφοι: 0 0.0%

PzH-2000GR

Νεοφερμένος

Ο PzH-2000GR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Αυτά περί πραξικοπημάτων δεν χρειάζετε καν να τα σχολιάζουμε. Απλά υπάρχουν μερικοί που βλέπουν στολή και νομίζουν πως ήρθε η Γκεστάπο. Η απλώς επειδή εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα τους συμφέρει μια απροστάτευτη αλλά δήθεν δημοκρατθκή Ελλάδα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας αν απεθληθεί ποτέ δε θα έχει τόσο τη βάση τις σε ξένες επιβουλές αλλά σε εσωτερικά παπαγαλάκια. Αυτά είναι τα επικίνδυνα. Έναν εχθρό από έξω τον αντιμετωπίζεις γιατί τον βλέπεις. Από μέσα είναι δύσκολο. Δυναμιτίζει τα (κατά τους συνομιλούντες σαθρά) θεμέλια της κοινωνίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Εσωτερικά ελεύθερος είναι αυτός που δεν είναι εξαρτημένος από τις τάσεις τις εποχής και δεν παρασύερετε από δημαγωγούς και πομπώδεις λόγους αλλά με γνώμωνα πάντα το συμφέρον της κοινωνίας του, της χώρας του και αν είναι δυνατόν και του κόσμου όλου παίρνει αποφάσεις ή καταθέτει απόψεις.
οχι ουτε της χωρας του ουτε της κοινωνιας του
της κοινωνιας γενικοτερα, ειτε αυτη αφορα το κοντινο περιβαλλον ειτε ολη τη γη
-----------------------------------------
γιατι παντου ολοι βλεπουν εχθρους ξενων δακτυλων.

αυτη τη λογικη εχουν και οι φασιστες, τα εσωτερικα παπαγαλακια. ωραια λοιπον ωρα για συλληψεις, για να σιωπουν τα "παπαγαλακια"( η βαθια δημοκρατικη ελλαδα που υποστηριζεις)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PzH-2000GR

Νεοφερμένος

Ο PzH-2000GR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Εγώ αποχωρώ. Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και πλησιάζουν και οι εξετάσεις... Και πολλά είπα. Παρασύρθηκα όχι από φασιστικές αντιλήψεις (όπως νομίζουν ίσως κάποιοι) αλλά από καθαρό ρεαλισμό και ίσως και λίγη αγάπη για τον τόπο που μεγαλώνω και μου δίνει έστω και αυτό το λίγο ψωμί.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους συνομιλούντες για την περίπτωση που προσβλήθηκαν από τα λεγόμενα.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά λυπούμαι. Το λέω ειλικρινά. Στεναχωριέμαι που στη χώρα μας υπάρχουν μερικοί έστω και τα παιδιά με τα οποία συνομίλησα παραπάνω που έχουν τέτοια γνώμη τόσο ως προς την αναγκαιότητα των ΕΔ όσο και για τη διεθνή κατάσταση. Δε μπορώ όμως να σας αποδείξω ότι είναι λάθος οι θέσεις σας αφού για να το κάνω θα έπρεπε να διαλυθούν κάποιοι θεσμοί. Αλλά μετά αν γινόταν καμία στραβή μη έχοντας χώρα τι θα έκανα; Θα σας έκανα το μάγκα ότι είχα δίκαιο; Θα είχε ουσία; Μάλλον όχι. Καλύτερα λοιπόν να είναι έτσι η κατάσταση, να κατηγορείτε Στρατό και Πολιτεία για πραξικοπήματα και τέτοια, καλύτερα να πιστεύεται ότι η πολιτική της χώρας στο θέμα αυτό είναι λάθος, παρά να δικαιωθούμε αυτοί που πιστεύουμε το αντίθετο. Καλή δύναμη εύχομαι σε όλους και να δούμε λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι έχει καποιος από εμάς διαφορετική επιδίωξη πέρα από την ειρήνη και την ευημερία, όμως η προσέγγισή της είναι διαφορετική. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε στρατό. Όχι για να περιορίσουμε τις ελευθερίες του fasdg αλλά για να τις διασφαλίσουμε. Έστω και αν ο ευργετούμενος έχει διαφορετική γνώμη.

Καλό σας βράδυ. Και ένα τελευταίο: Αφαιρέστε κάποιες εθνικιστικές εξάρσεις της εποχής και σκεφτείτε το λίγο πριν το καταρρίψετε.

Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απʼ αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απʼ αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθʼ ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.
Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλʼ απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλʼ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα• διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.
Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα…
Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετʼ ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε• και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
Τελειώνω το λόγο μου. Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων! Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Κοιτάξτε αυτά για τη νεολαία.

Και πάλι καλό βράδυ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

agiostimotheos

Δραστήριο μέλος

Ο agiostimotheos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 562 μηνύματα.
Πάντως δε νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η πιθανότητα πχ. σύρραξης με την Τουρκία είναι απείρως μεγαλύτερη από την πιθανότητα (?) πραξικοπήματος στην Ελλάδα, δηλαδή εντάξει, η κοινή λογική το λέει ότι το ένα δεν γίνεται ν'αποτελεί αντεπιχείρημα για το άλλο.

Το βλέπεις λάθος, δεν είναι απαραίτητο να κατέβουν τα τανκς στους δρόμους για να έχουμε κατάλυση της δημοκρατίας. Η δημοκρατία βάλλεται συνεχώς όπως και οι ατομικές ελευθερίες έμμεσα με νέα μέτρα που περνάνε και με τον φόβο που καλλιεργείται στους πολίτες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Δεν υπάρχει τίποτα εθνικιστικό σε έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μετά από 400 χρόνια. Ο Κολοκοτρώνης ήταν και πέθανε πολύ πιο προοδευτικός απ'οσο είναι σήμερα μερικοί παπαγάλοι της δήθεν αριστέρας (με δεξιά τσέπη πάντα). Μεγάλο κείμενο, θα το διαβάσω, όμως, ολόκληρο, άλλη στιγμή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
μη λαϊκιζεις.
και τοτε υπηρξαν συμφεροντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Τώρα λες ανοησίες,

Ευχαριστώ...

μου λες ότι κινδινεύω απ'τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μου, ενώ, ας πούμε, απ'τον εξωτερικό κίνδυνο που είναι υπαρκτός όταν η Τουρκία είναι μια στρατιωτική χούντα όχι το '74, σήμερα, δεν κινδυνεύω καθόλου. Οι διεθνείς οργανισμοί στους οποίους ανήκει η Ελλάδα έχουν όντως ισχύ να μου εξασφαλίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό ότι το πολίτευμα στην Ελλάδα θα διατηρηθεί. Καμία, όμως, ισχύ να μου αποδείξουν πως μια χώρα που δεν είναι καν μέλος του (δε μ'ενδιαφέρει αν λένε ότι θέλει να γίνει, αυτό μπορεί να είναι απλά μια φαντασίωση, δεν έχει ανάγκη την Ευρωπαική Ένωση η Τουρκία) αύριο δεν θα υπάρχει μια χούντα όμοια της ελληνικής του 1967, που θα επιθυμήσει, όπως ακριβώς η ελληνική του 1967, να καταλύσει το πολίτευμα μιας άλλης χώρα και να διεξάγει πόλεμο. Τι να πω, αν και, χωρίς να είμαι σπασίκλας και ξερόλας, δεν εμπιστεύομαι εύκολα, μπορώ να στηρίζω πιο πολλά στο Σύνταγμα (δεν είναι καν το ίδιο με το 1974, το γνωρίζεις αυτό) και τις Ένοπλες Δυνάμεις του δικού μου κράτους απ'οσα μπορώ να στηρίζω στην ελπίδα μη επίθεσης από μια στρατιωτική μηχανή από κείνες που έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν και πολλές αναστολές στον πόλεμο.
Άλλο πράγμα, εντελώς, να είμαι φίλος του τουρκικού λαού (είμαι) και άλλο πράγμα να εχθρεύομαι τον τούρκικο κεμαλικό μιλιταρισμό, που εδώ που τα λέμε είναι κι εχθρός της ίδιας της Δημοκρατίας μέσα στην Τουρκία. Καμία σύγκριση. Η Τουρκία είναι υφέρπουσα στρατιωτική χούντα, η Ελλάδα έχει περάσει προ πολλού αυτό το στάδιο και δεν έχει πιθανότητες να το ξαναπεράσει στο μέλλον.

Διάβασες καθόλου αυτά που έγραψα; Σαφώς και δε γίνεται μία μόνο χώρα να καταργήσει το στρατό της, όλες πρέπει να το κάνουν. Ακόμη και η Ισλανδία που δεν έχει στρατό, έχει τις Η.Π.Α. να την προστατεύουν.

Εάν θεωρείς ότι υπάρχει έστω και πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, τότε τι να πώ. Απλά δε θέλεις ΕΔ και βρίσκεις αυτό ως πρόφαση για να υποστηρίξεις τη θέση σου. Σημειοτέον, έχουν αλλάξει πολλά από το 67. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαξιώνουμε και άλλους θεσμούς για ατοπήματα της προηγούμενης 50ετίας. Αβασάνιστη απαξίωση θεσμών. Συγκρίνετε την ταραχώδη κατάσταση του 1945-1965 με τη σημερινή στέρεα δημοκρατία.
-----------------------------------------
Και μην αποπροσανατολιζόμαστε. Δεν είναι μόνο η Τουρκία πάνω στη γή. Και άλλοι έχουν όπλα.

Ναι, έχουν, γι' αυτό μίλησα για κίνημα αποστρατιωτικοποίησης του κόσμου. Και όσοι από σας αντιμετωπίζετε ένα τέτοιοι κίνημα με διστακτικότητα, να σας υπενθυμίσω ότι αν έκαναν το ίδιο οι Διαφωτιστές, οι υποστηρικτές της κατάργησης της δουλείας, οι φεμινιστές -και λυπάμαι που, αναφερόμενος γενικά στους ανθρώπους, χρησιμοποιώ το αρσενικό γένος παραμερίζοντας το θηλυκό, μιας και η γλώσσα μας, φέροντας ορισμένα στοιχεία από το παρελθόν, δε μου το επιτρέπει-, οι Επαναστάτες του '21, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ χειρότερος.


Μέχρι να γίνει. Θα σε παραπέμψω και παραπάνω.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι από το 1974 υπάρχει στρατός δεν υπάρχει πραξικόπημα ούτε περιορισμός ελευθεριών. Τώρα αν την ελευθερία κάποιοι την αντιλαμβάνονται ως ασυδοσία τότε μάλλον δεν υπάρχει ελευθερία. Με το σενάριο του ΜΗΠΩΣ, ΑΝ, ΙΣΩΣ και ΜΠΟΡΕΙ να γίνει πραξικόπημα δεν καταρρίπτονται θεσμοί.

Δεν είναι περιορισμός των συνταγματικών σου ελευθεριών να σε έχουν στο στρατό σαμπώς είσαι γεννημένος για αυτά τα πράγματα;
Να έχει ο διοικητής σου το δικαίωμα να σε προσβάλλει, και εσύ να μην έχεις το δικαίωμα ούτε να φέρεις αντίρρηση, ούτε να μιλήσεις, αν δεν πάρεις το λόγο, να μη μπορείς να εκφράσεις τη γνώμη σου ελεύθερα, γιατί κατακρίνεις το κατεστημένο και τους ανωτέρους σου -ανωτέρους, ως προς τί, άραγε;-; Οι γυναίκες να μη χάνουν καθόλου χρόνο από τη ζωή τους, ενώ οι άντρες ναι; Να μη μπορείς να ντυθείς όπως θες, να μην μπορείς καν να ξυριστείς με μηχανή, αλλά με ξυραφάκι, και να πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο μήκος μαλλιού; Τί είναι αυτή η τρέλα; Αυτό τί εξυπηρετεί; Την πειθαρχία; Η πειθαρχία βρίσκεται στην ουσία, όχι στους τύπους! Αυτό που εξυπηρετεί είναι η ομοιογένεια, μια ομοιογένεια που σκοπό έχει να μαζοποιήσει και να ελέγξει.

Ε όχι και ελευθερία... Ο στρατός μπορεί να φαίνεται πως είναι προς το παρόν αναγκαίος -στα χέρια μας είναι να ρίξουμε τα όπλα στο παρελθόν-, αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι απαράδεκτος. Εκπαίδευση, σου λέει μετά.

Καταργείστε τα πάντα. Στρατό, Αστυνομία θεσμούς ΚΑΤΑΡΡΙΨΤΕ τα. ΙΣΟΠΕΔΩΣΤΕ τα. Αν έτσι θεωρείτε ότι θα είστε περισσότερο ελεύθεροι ΚΑΝΤΕ το. Δεν επιθυμείτε ευνομούμενη πολιτεία. Αχούρι θέλετε. Θεωρείτε την 12μηνη θητεία περιορισμό της ελευθερίας, το Στρατο εν δυνάμει πραξικοπηματία. Αλλά αυτά τα λέτε, τα συζητάτε και τα πιστεύετε επειδή ζείτε σε ΕΛΕΥΘΕΡΗ χώρα. Σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ χώρα. Αν αυτά τα κάνετε πράξη δε θα ζείτε σε τέτοιο περιβάλλον.

Η καταπίεση που νοιώθετε δεν προέρχεται έξωθεν. Από μέσα σας προέρχεται. Αν ο άνθρωπος δεν είναι Εσωτερικά ελεύθερος τότε όπου και να ζει πάντα θα νομίζει ότι τον κατατρέχουν.

Με την ίδια λογική, αν είσαι δούλος, νομίζεις ότι νιώθεις καταπίεση όταν σε βρίζουν και σε έχουν συνέχεια στο πόδι, διότι δεν είσαι εσωτερικά ελεύθερος.

Γίνεσαι υπερβολικός και παρερμηνεύεις τα λεγόμενά μας. Πότε μιλήσαμε για ισοπέδωση και μηδενισμό;

Γιατί τώρα που έχουμε στρατό, η πολιτεία μας είναι ευνομούμενη...

Για να υπάρχει δημοκρατία στη χώρα, πρέπει πρώτα να υπάρχει χώρα. Για να βάλουμε έπιπλα σε σπίτι πρέπει πρώτα να υπάρχει σπίτι. Αυτός που διασφαλίζει την ύπαρξη του σπιτιού είναι ο Στρατός. Τη διακόσμηση την αναλαμβάνουν μετά οι πολίτες. Αν όμως οι διακοσμητές πειράξουν το Στρατό τότε τα έπιπλα αργά ή γρήγορα δε θα είναι δικά τους. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, προτιμώ καλύβα αλλά να ξέρω ότι είναι δική μου και αν αξιωθώ θα τη βελτιώσω, παρά μια έπαυλη που δε γνωρίζω πότε θα επιστρέψει ο ιδιοκτήτης της.

Το ένα σπίτι δε μπορεί να γκρεμίσει το άλλο, οι μπουλντόζες το κάνουν.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά λυπούμαι. Το λέω ειλικρινά. Στεναχωριέμαι που στη χώρα μας υπάρχουν μερικοί έστω και τα παιδιά με τα οποία συνομίλησα παραπάνω που έχουν τέτοια γνώμη τόσο ως προς την αναγκαιότητα των ΕΔ όσο και για τη διεθνή κατάσταση. Δε μπορώ όμως να σας αποδείξω ότι είναι λάθος οι θέσεις σας αφού για να το κάνω θα έπρεπε να διαλυθούν κάποιοι θεσμοί. Αλλά μετά αν γινόταν καμία στραβή μη έχοντας χώρα τι θα έκανα; Θα σας έκανα το μάγκα ότι είχα δίκαιο; Θα είχε ουσία; Μάλλον όχι. Καλύτερα λοιπόν να είναι έτσι η κατάσταση, να κατηγορείτε Στρατό και Πολιτεία για πραξικοπήματα και τέτοια, καλύτερα να πιστεύεται ότι η πολιτική της χώρας στο θέμα αυτό είναι λάθος, παρά να δικαιωθούμε αυτοί που πιστεύουμε το αντίθετο. Καλή δύναμη εύχομαι σε όλους και να δούμε λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι έχει καποιος από εμάς διαφορετική επιδίωξη πέρα από την ειρήνη και την ευημερία, όμως η προσέγγισή της είναι διαφορετική. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε στρατό. Όχι για να περιορίσουμε τις ελευθερίες του fasdg αλλά για να τις διασφαλίσουμε. Έστω και αν ο ευργετούμενος έχει διαφορετική γνώμη.

Καλό σας βράδυ. Και ένα τελευταίο: Αφαιρέστε κάποιες εθνικιστικές εξάρσεις της εποχής και σκεφτείτε το λίγο πριν το καταρρίψετε.

Δε χρειάζεται να στενοχωριέσαι για κανέναν, το να το κάνεις δεν ωφελεί.

Θα προτιμούσες έναν κόσμο με στρατούς από έναν κόσμο χωρίς;

Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετʼ ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε• και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
Τελειώνω το λόγο μου. Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων! Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!

Το πρώτο το κατανοώ, ο άνθρωπος έζησε παλιά.

Το δεύτερο και το τρίτο;;;;:(

:bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Μαζί με το δεύτερο πάει και το τρίτο. Ο Όθωνας ήταν αυτός που τον αποφυλάκισε απ'το Ναύπλιο που τον είχε χώσει η Αντιβασιλεία (Άρμανσπεργκ, Μάουρερ, Γκρένερ, Έιντεκ και Άμπελ) αμέσως μετά την επιτυχία της Επανάστασης. Λογικό δεν είναι; Αλλωστε ο Όθωνας ο ίδιος δεν ήταν σκληροπυρηνικός και υπό (πολλές) προυποθέσεις (η φρόνιμος Ελευθερία που λέει μετά) θα μπορούσε να ηγηθεί μιας δημοκρατικής πολιτείας, ακόμη και ως μονάρχης, μόνο που δεν είχε καμία ισχύ, στην ουσία. Ήταν απλά εντολοδόχος της Βρετανίας και δεν το είχε επιλέξει κιόλας. 16 χρονών τον ορίσανε και μέχρι τα 19-20 δεν κυβερνούσε καν. Ο ίδιος, πάντως, αν και γερμανόσπορος, μέχρι που πέθανε στο Μόναχο φορούσε φουστανέλα και φέσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eco-warrior

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυκτικός και μας γράφει απο Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 925 μηνύματα.
Είναι στανταρ πάντως οτι το 90% των φωτιών που ανάβονται στα δάση των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου (Χιος, Λεσβος, Λήμνος) ανάβονται με λίγη βοηθειούλα από τη σεβαστότατη και αγαπητή γείτονα χώρα. :eyesup:

Πραγματι, βολευει πολλους να θεωρειται η Τουρκια ενοχη για τις πυρκαγιες στη χωρα μας...Κατηγορουμε με τοση ευκολια τις γειτονες χωρες οταν οι πραγματικοι υπατιοι αλωνιζουν...:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Είναι στανταρ πάντως οτι το 90% των φωτιών που ανάβονται στα δάση των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου (Χιος, Λεσβος, Λήμνος) ανάβονται με λίγη βοηθειούλα από τη σεβαστότατη και αγαπητή γείτονα χώρα. :eyesup:

Πραγματι, βολευει πολλους να θεωρειται η Τουρκια ενοχη για τις πυρκαγιες στη χωρα μας...Κατηγορουμε με τοση ευκολια τις γειτονες χωρες οταν οι πραγματικοι υπατιοι αλωνιζουν...:mad:

Hmm, έχετε κάποια πηγή είτε για το ένα είτε για το άλλο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Eχω. Ενας φιλος του παππου μου που ειναι σε πολυ υψηλη θεση είπε ότι έχουν βάσιμες υποψίες ότι οι εμπρηστές χρηματοδοτούνται και παρακινούνται από την Τουρκία ώστε να φανει οτι δεν ξερουμε να προστατευσουμε τα συνορα μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vampi

Περιβόητο μέλος

Η Vampi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,185 μηνύματα.
Αυτό δεν είναι πηγή. Τι υψηλή θέση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cel

Δραστήριο μέλος

Ο χρηστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 665 μηνύματα.
Eχω. Ενας φιλος του παππου μου που ειναι σε πολυ υψηλη θεση είπε ότι έχουν βάσιμες υποψίες ότι οι εμπρηστές χρηματοδοτούνται και παρακινούνται από την Τουρκία ώστε να φανει οτι δεν ξερουμε να προστατευσουμε τα συνορα μας.

Το ειπες και μονος σου.Υποψιες.Τωρα αν ειναι βασιμες δεν μπορεις να το ξερεις επιδη σου το ειπε ενας γνωστος σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Και αφού οι υποψίες τους είναι βάσιμες (άρα έχουν στοιχεία), γιατί δεν go public (ξέχασα τώρα τον ελληνικό όρο, dammit);
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Δε θέλουν να εκθέσουν τους τούρκους προφανώς για να κάνουν τα καλά παιδάκια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cel

Δραστήριο μέλος

Ο χρηστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 665 μηνύματα.
Και αφού οι υποψίες τους είναι βάσιμες (άρα έχουν στοιχεία), γιατί δεν go public (ξέχασα τώρα τον ελληνικό όρο, dammit);



Δημοσιευουν:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
A, ναι, ευχαριστώ:P.

Να κάνουν τα καλά παιδάκια σε ποιον; Αν έχουν στοιχεία, σαφώς και θα μείνουν καλά παιδάκια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eco-warrior

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυκτικός και μας γράφει απο Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 925 μηνύματα.
Hmm, έχετε κάποια πηγή είτε για το ένα είτε για το άλλο;

Η Τουρκια αποκτα ολοενα και μεγαλυτερο προβαδισμα καθως φαινεται οτι διεκδικει τη θεση της τοπικης υπερδυναμης.Η αμερικανικη κυβερνηση τη στηριζει ενω η Ρωσια βλεποντας οτι η ελληνικη κυβερνηση τα εχει χαμενα και δεν ζητα τη στενη συνεργασια της στρεφεται(;) προς την Τουρκια.Η γειτονος χωρα ισχυροποιειται, ενισχυεται σε βαρος της χωρας μας η οποια αδυνατει να αντιδρασει...Το σαθρο πολιτικο συστημα ειναι πιθανο να οδηγησει-αν δεν εχει οδηγησει ηδη- σε λανθασμενη εξωτερικη πολιτικη η οποια θα πληξει ανεπαρθωτα τη χωρα μας!Δεν εχουμε σοβαρους εταιρους , συμμαχα κρατη που θα μας στηριξουν σε κρισιμες στιγμες!Βεβαια ειναι δυνατο οι γειτνιαζουσες χωρες να αποτελουσαν τους αυριανους συμμαχους μας, αλλα ξεχασα... τα κρατη αυτα ειναι εχθροι μας...
Γιατι λοιπον η Τουρκια <<στρατολογει>> εμπρυστες στην ελληνικη επικρατεια;Γιατι <<βλεπουμε>> ξενους πρακτορες καθε φορα που καιγονται δεκαδες χιλιαδες δασικων εκτασεων ;;



δεν ξερω ειλικρινα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Mα έχουμε παπάρες γείτονες με εξαίρεση τους Ιταλούς. -.-
Από ποιον περιμένεις να μας στηρίξει;
Τους αλβανούς με τις σφεντόνες τους, τους βούλγαρους με τον καρατε κιντ πρόεδρό τους ή τους βαρδαριώτες που κοιτούν να μας βγάλουν τα μάτια;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Mα έχουμε παπάρες γείτονες με εξαίρεση τους Ιταλούς. -.-

Μήπως φταίμε κι εμείς λίγο σ' αυτό;
Μόνο κάνουμε το χατίρι των Αμερικανών και τα Βαλκάνια παραμένουν αποσταθεροποιημένα και τσακωσμένα;

Από ποιον περιμένεις να μας στηρίξει;
Τους αλβανούς με τις σφεντόνες τους, τους βούλγαρους με τον καρατε κιντ πρόεδρό τους ή τους βαρδαριώτες που κοιτούν να μας βγάλουν τα μάτια;

Περιμένεις από νεοϊδρυθέντα κράτη να μπορέσουν να στηρίξουν την Ελλάδα, που έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια στη σύγχρονη ιστορία;
Μάλλον η Ελλάδα έπρεπε να στηρίξει αυτά, αλλά τσακώνονται για αέρα κοπανιστό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top