Σχέσεις με διαφορά ηλικίας

Το θέμα δεν ειναι να αποφευγουμε μια λέξη έντεχνα για να μη φάμε ποινή. Το θέμα ειναι να αποφεύγουμε μια λέξη εντελώς γιατί ο άλλος δεν μας αποκάλεσε εξ αρχής έτσι, οπότε δεν είναι σωστό να τον αποκαλούμε κι εμείς έτσι.

Ειναι ομορφο να μιλάμε όπως μας μιλάνε. Και αυτο στο λεει καποιος που υποπίπτει πολύ συχνά σε σφάλματα τρόπων.
Σωστα, έχεις δίκιο.
Αλλα αν εννοούσες αυτό που νομίζω ότι εννοούσες, και αυτό στο οποίο απάντησα με ερώτηση για να βεβαιωθω, τότε καλώς βρίσκεται εκεί η λέξη.

Σωστα, έχεις δίκιο.
Αλλα αν εννοούσες αυτό που νομίζω ότι εννοούσες, και αυτό στο οποίο απάντησα με ερώτηση για να βεβαιωθω, τότε καλώς βρίσκεται εκεί η λέξη.
Δεν μπορει να χω ΚΑΙ δίκιο ΚΑΙ καλώς να βρίσκεται εκεί η λέξη.

Ή ακολουθείς τον πρώτο κανόνα "δε σε δαγκώνω μη με δαγκώνεις" ή ας βγάλουμε τα κοντάρια και ας βασιλεύσουν οι τυφλοί. Θέλεις πραγματικά να το κάνεις σε κάποιον με αποδεδειγμένο παλιόστομα; Θα χάσεις λόγω εμπειρίας.

Και μην μυγιάζεσαι από μύγα που δεν προορίζεται για σένα. Για την 27χρονη το λεω αυτό. Η μύγα είναι εκεί για κάποιο λόγο, όχι γιατι η 27άρα ειναι χάλια.

Ναι σε αυτό συμφωνώ αλλά θεωρώ πως για να περνάς καλύτερα με τη συντροφο παρά με τους φίλους θα πρέπει η άλλη να σε κάνει να νιώθεις πραγματικά όμορφα και μαζί της να ξεχνάς τα όποια θέματα σου.

Το 18 με 27 ; Το 19 με 30 ; Γιατί εκεί παίζουν μπάλα οι περισσότερες που ξέρω. Συμφωνώ πως το 30 με το 25 δεν είναι μεγάλη διαφορά

Υ.Γ Εδώ εγώ ήμουν 20 και η πρώην μου ήταν 24...

Το έχω ξαναγράψει εδώ αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο θρεντ. Έχω ένα φίλο μάγκες...27χρονών μαντράχαλος και κάνει σαν μωρό..τον έχει πιάσει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απελπισία από τότε που χώρισε...τι στορυ στο ινστα με σποντες για τη πρωην , τι κλαψοστορυ του στυλ "εμας τα καλά παιδιά δεν μας εκτίμησε καμία αλλά στα 35+ θα μας παρακαλάτε" , τι μου στελνε τα χριστουγεννα να του κάνω κονέ με καμια φίλη μου...με το σημερινό αποκορύφωμα...Ξυπνάω σήμερα από το χθεσινό ξενύχτι...και μ έχει στείλει ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ αυτο

"Γιωργάρα, οι φίλες σου καλές είναι εεε; Είδα τα ριποστ σου και δεν άντεξα τους έκανα αίτημα..."

Υ.Γ 2 Η πλάκα είναι αυτές των οποίων τα στόρυ έκανα ριποστ ΔΕΝ είναι ελευθερες και στις φωτο είμαι Εγω , τα αγόρια τους και εκείνες (είμαστε συμφοιτητές)

Του έχω εξηγήσει ότι δεν βγάζει κανένα νόημα αυτό που κάνει αλλά συνεχίζει στο ίδιο τεμπο

Θεός ο γνωστός σου... Βαράει όπου βρει 😄

Δεν μπορει να χω ΚΑΙ δίκιο ΚΑΙ καλώς να βρίσκεται εκεί η λέξη.

Ή ακολουθείς τον πρώτο κανόνα "δε σε δαγκώνω μη με δαγκώνεις" ή ας βγάλουμε τα κοντάρια και ας βασιλεύσουν οι τυφλοί. Θέλεις πραγματικά να το κάνεις σε κάποιον με αποδεδειγμένο παλιόστομα; Θα χάσεις λόγω εμπειρίας.

Και μην μυγιάζεσαι από μύγα που δεν προορίζεται για σένα. Για την 27χρονη το λεω αυτό. Η μύγα είναι εκεί για κάποιο λόγο, όχι γιατι η 27άρα ειναι χάλια.
Αν θεωρείς την 27χρονη γρια (όταν είσαι κοντά στα 40 ίδιος, με συνομήλικη σύντροφο - άραγε στην συντροφο σου θα την ελεγες γριά? ) τότε είναι πιο βαθύ το θέμα.
Σου άξιζε μια χαρά η λέξη και μην μου το παίζεις θύμα κάθε φορα που σου την λένε όταν πετάς κουβέντες που αξίζουν κατακραυγή. Το ότι δεν χρησιμοποιείς κάποια "κακια" λέξη δεν το κάνει πιο λάιτ. Ούτε οι πτωχοαπειλες σε κάνουν πιο σωστό.
Παλιωσε αυτή η τακτική, άντε, μεγάλωσες. Πάμε παρακάτω.

Αν θεωρείς την 27χρονη γρια (όταν είσαι κοντά στα 40 ίδιος, με συνομήλικη σύντροφο - άραγε στην συντροφο σου θα την ελεγες γριά;), τότε είναι πιο βαθύ το θέμα.
Σου άξιζε μια χαρά η λέξη και μην μου το παίζεις θύμα κάθε φορα που σου την λένε όταν πετάς κουβέντες που αξίζουν κατακραυγή. Το ότι δεν χρησιμοποιείς κάποια "κακια" λέξη δεν το κάνει πιο λάιτ. Ούτε οι πτωχοαπειλες σε κάνουν πιο σωστό.
Παλιωσε αυτή η τακτική, άντε, μεγάλωσες. Πάμε παρακάτω.
Το οτι δεν σου απαντάω αλλιώς, δε σημαινει οτι δεν μπορώ. Σημαίνει οτι εχω αποφασίσει να είμαι πιο ποιοτικός συμμετέχων και δε θέλω να το χαλάσω.

Πες ότι θέλεις, ο καιρός που αυτά με άγγιζαν έχει περάσει.

Η πλειοψηφία των ντελιβεραδων είναι τίμια παιδια.
Βέβαια ξέρω και το dark μέρος της συγκεκριμένης δουλειάς που εμπεριέχει εμπορικές ανταλλαγές με ναρκωτικά κλπ αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Καταξιωμένος, αξιοπρεπής, με καλη δουλειά

Τυφλα να χουν οι ντελιβεράδες, λογικά μονο 18χρονες θα κυνηγάνε. Ή οι ...πεχ μακριά απο μας, υδραυλικοι, ψυκτικοί, μπλιαχ ηλεκτρολόγοι, πλέμπα...

Καλή δουλειά και καταξίωση. Αξιοπρέπεια. Και αμα είσαι 27 save a lady που πλησιάζει τα 30, σώσε ένα ωάριο και κάντο παιδί, έστω και στο τελευταιο σφυριγμα πριν το 90'. Γίνε ιπποτέζος, επαγγελματέζος, ουα ουα σφιξε το παπιγιόν και τη γραβάτα μέχρι να σε πνίξει η αξιοπρέπεια. Διάλεξε τη γρια μέχρι να σε πνιξει η καταξίωση.

Το καταλαβαίνετε ότι με αυτά που λέτε ακούγεστε σαν κυρίες της επαρχίας του 1940. Και ειναι σα να υπαινίσσεστε ότι οι 18χρονες δεν ξέρουν να μιλήσουν σε εναν 27χρονο, αλλά πρέπει να μιλάνε μόνο σε άλλα 18χρονα και μάλιστα σε βρεφική διάλεκτο. Σα να τους λέτε "ειστε ηλίθιες και δε μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας".

Καλά για την άλλη απο πάνω που μιλάει για performative issues και χειραγωγήσεις δεν εχω να πω τίποτα, καθρέφτη καθρεφτάκι γιατί δε διαλέγει η φεμινιστρια μεγαλύτερο άντρα αλλα μικρότερο.

Αντι να αφήσετε τον κόσμο να πάει με ότι ηλικια αγαπά, κάθεστε και ψιψιρίζετε όλο στερεότυπα.

Η μια για επαγγελματικες καταξιώσεις (σε θεμα για σεξ αν έχεις το Θεο σου) και η άλλη να βλέπει σε κάθε άντρα τον Φρέντι Κρούγκερ.

Εχει προβλήματα ο κόσμος.
Βαλ δεν ξέρω τι λες , αλλά επειδή έχω επαφές με κοπέλες και αγόρια στα 18-20 λίγα είναι εκείνα που έχουν μια στοιχειώδη συμπεριφορά. Οι περισσότερες/οι είναι αρκετά πιο ανώριμοι από όσο ήμουν εγώ στα 18. Είμαι αρκετά αρνητικά προκατελημένος όταν επρόκειτο να συναντήσω 2+ χρόνια μικροτερη/ο μου πριν καν βρεθούμε. Δεν λέω , έχω συναντήσει και 25-26χρονες εντελως ανώριμες αλλά τα τελευταία χρόνια τα νεα παιδιά είναι σε άλλο σύμπαν.

Καλή δουλειά και καταξίωση. Αξιοπρέπεια. Και αμα είσαι 27 save a lady που πλησιάζει τα 30, σώσε ένα ωάριο και κάντο παιδί, έστω και στο τελευταιο σφυριγμα πριν το 90'. Γίνε ιπποτέζος, επαγγελματέζος, ουα ουα σφιξε το παπιγιόν και τη γραβάτα μέχρι να σε πνίξει η αξιοπρέπεια. Διάλεξε τη γρια μέχρι να σε πνιξει η καταξίωση
Κατσε ρε συ μια χαρά είναι η άλλη να είναι 27 και συ ξερω γω 30-31. Δεν την λες και απαγορευτική διαφορά. Εμείς μιλάμε για κοπέλες που ειναι 18 και βγαίνουν με 27-28χρονών τυπάδες

Βαλ δεν ξέρω τι λες , αλλά επειδή έχω επαφές με κοπέλες και αγόρια στα 18-20 λίγα είναι εκείνα που έχουν μια στοιχειώδη συμπεριφορά. Οι περισσότερες/οι είναι αρκετά πιο ανώριμοι από όσο ήμουν εγώ στα 18. Είμαι αρκετά αρνητικά προκατελημένος όταν επρόκειτο να συναντήσω 2+ χρόνια μικροτερη/ο μου πριν καν βρεθούμε. Δεν λέω , έχω συναντήσει και 25-26χρονες εντελως ανώριμες αλλά τα τελευταία χρόνια τα νεα παιδιά είναι σε άλλο σύμπαν.
Αυτό να το δεχτώ, βάσει δείγματος. Να πεις δηλαδή στους 10 που εχω συναντησει εγω, οι 8 εχουν θέματα συμπεριφοράς.

Αλλά επειδή ξέρω οτι και στις ηλικιες μου δεν πανε καλά οι συμπεριφορές, γι αυτο είμαι τοσο κατηγορηματικός.

Και θα σου πω και κατι άλλο. Πάντα οι μεγαλύτερες γενιές, έκραζαν τις νεότερες για ανωριμότητα, αλλά συνηθως η αλλαγη στον κόσμο έρχεται απο τους νέους και όχι απο τους μεγαλύτερους.

Δε νομιζεις πως ειναι λίγο άδικο να βαζουμε τους παντες μιας ηλικίας σε ενα τσουβάλι, βάσει δικών μας παρατηρήσεων;

Κατσε ρε συ μια χαρά είναι η άλλη να είναι 27 και συ ξερω γω 30-31. Δεν την λες και απαγορευτική διαφορά. Εμείς μιλάμε για κοπέλες που ειναι 18 και βγαίνουν με 27-28χρονών τυπάδες
Για σένα είναι μια χαρά. Για άλλους όχι. Και το αντιστροφο. Μπορει η κοπέλα οπως ειπες στα 18 της να μη βρισκει την αναλογη ωριμότητα στον κυκλο της. Εμείς θα της επιβάλλουμε ποιον θα διαλέξει;

Αμα σε βαρέσει ο έρωτας αυριο πρωι και τα βρεις με μια 40άρα, τι θα πρέπει να σου κάνουμε; Πίσσα και πούπουλα;

Γι αυτο αυτα τα θέματα λέγονται προσωπικά. Ειναι υποκειμενικο γουστο.

Όσο δεν εισαι κανας ανωμαλος να τη στηνεις εξω απο σχολεία και εχουμε να κανουμε μεταξυ ενηλίκων, δεν βλέπω το πρόβλημα.

Τελευταία επεξεργασία:
Για άλλους όχι.
Δηλαδή αν δω έναν τυπά 35 χρονών να βγαίνει με μια 20χρονη και δεν την αφήνει να χαρεί την ηλικία της με τα παιδιά της γενιάς της θα πρέπει να πω μπράβο; Αυτός ωριμότητα δεν έχει; Να κρίνει ότι αυτό που κάνει είναι λανθασμένο;
Αμα σε βαρέσει ο έρωτας αυριο πρωι και τα βρεις με μια 40άρα, τι θα πρέπει να σου κάνουμε; Πίσσα και πούπουλα;
Καλά οι 2-3 χρόνια μεγαλύτερες μ αρέσουν...είπαμε όχι και 40ρες...κομματάκι δύσκολο αυτό που λες με τη 40αρα...

Καλά μην τα παρά λέμε.
35 είμαστε οχι 50ρηδες μπαρμπες της δεκαετιας του 70, εσείς οι 20ρηδες εχετε στο μυαλό σας οτι οι 35 - 40χρονοι είμαστε τπτ μπασμένα χειριστικα σοβινιστικα γουρούνια που θα κάνουμε την 20ρα να μη ζήσει την ηλικία της και που και που θα της δίνουμε και καμια ανάποδη, πράγματα που ο μικρούλης 20ρης δε θα τα κανε ξερω γω. :big_boss:

Προσωπικά δε μου αρέσουν οι μικρότεροι αλλα δε βρίσκω τπτ κακό σε σχέσεις με διαφορά ηλικίας απο τη στιγμή που ο άλλος ή η άλλη έχει πατήσει τα 20.

You frontal lobe fully develops at 25. Let that sink in.

Δηλαδή αν δω έναν τυπά 35 χρονών να βγαίνει με μια 20χρονη και δεν την αφήνει να χαρεί την ηλικία της με τα παιδιά της γενιάς της θα πρέπει να πω μπράβο; Αυτός ωριμότητα δεν έχει; Να κρίνει ότι αυτό που κάνει είναι λανθασμένο;
Αμα "δεν την αφήνει" πρώτον ειναι λογω εγκεφαλικής δυστοκίας κι οχι λόγω ηλικίας.

Δεν ειναι μεγάλος, ειναι ακατάλληλος. Και αυτή η συμπεριφορά θα ήταν ακατάλληλη γενικά σε κάθε ηλικία.

Επίσης η κοπέλα δεν ειναι δέντρο, μπορεί και πρέπει να φεύγει απο τέτοιες καταστάσεις.

ΠΑΡΕΚΤΟΣ αμα ειναι η περιπτωση της υποπερίπτωσης που γουσταρει τοξικές σχέσεις και αντιδρά θετικά στο να ειναι ο άλλος τέτοιος. Εκεί βρήκε ο τέντζερης το καπάκι.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το άτομο που θα αγαπήσει, αν και προσωπικά σχέσεις με διαφορά ηλικίας πάνω από 10 χρόνια, μιλάμε για νεαρή ηλικία πάντα στυλ 20 με 35, δεν τις βρίσκω αρκετά ωραίες. Μιας που μιλάμε για ένα νεαρό άτομο που καλά καλά δεν έχει βγει στη κοινωνία και ένα 35χρονο+ με περισσότερες εμπειρίες από την ζωή και διαφορετική νοοτροπία, και αυτό το βλέπω σε δυο καλές μου φίλες που έχουν σχέση με αγόρια που είναι 10+ σε διαφορά ηλικίας.

Υ.Γ μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ποτέ δεν βλέπω 20χρονο αγόρι με 35χρονη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

You frontal lobe fully develops at 25. Let that sink in.

Fun fact Στα κορίτσια maximum 22-23 στα αγόρια μπορεί μέχρι τα 25 αλλά το 90% από τα 20-23 (το διάβασα στο μάθημα της ενδοκρινολογίας)

Στον άντρα γυρεύεται η ωριμότητα ενώ στη γυναίκα η νεότητα...
Καλά μην ορκίζεσαι. Ωραία η νεότητα αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται κι απο άλλα πράγματα, πολλές φορές ίσως και πιο σημαντικά ανάλογα το άτομο.

Για μένα πχ ειναι πολύ σημαντικό, σε αυτή τη φάση της ζωής μου που ψάχνω (έψαχνα) να το τερματίσω το παιχνίδι, η γυναίκα να είναι πρωτίστως έξυπνη, και δευτερευόντως ευγενική, συναισθηματική, ευαίσθητη και ιδανικά ιδίων αξιών. Αυτο υπερκαλύπτει την νεότητα, πολλές φορές και την επιπλέον ινσταγκραμικού τύπου ομορφιά (αρκει να τηρούνται κάποια βασικά στοιχεία γούστου)

Κι αυτο που χειροκροταγαμε στον Ντικαπριο να τις χωριζει στα 25 και σβου κι απ την αρχη στα 18, δε μου λέει κάτι σε αυτή τη φάση.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ευφυή και ηρεμη γυναίκα.

Καλά μην ορκίζεσαι. Ωραία η νεότητα αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται κι απο άλλα πράγματα, πολλές φορές ίσως και πιο σημαντικά ανάλογα το άτομο.

Για μένα πχ ειναι πολύ σημαντικό, σε αυτή τη φάση της ζωής μου που ψάχνω (έψαχνα) να το τερματίσω το παιχνίδι, η γυναίκα να είναι πρωτίστως έξυπνη, και δευτερευόντως ευγενική, συναισθηματική, ευαίσθητη και ιδανικά ιδίων αξιών. Αυτο υπερκαλύπτει την νεότητα, πολλές φορές και την επιπλέον ινσταγκραμικού τύπου ομορφιά (αρκει να τηρούνται κάποια βασικά στοιχεία γούστου)

Κι αυτο που χειροκροταγαμε στον Ντικαπριο να τις χωριζει στα 25 και σβου κι απ την αρχη στα 18, δε μου λέει κάτι σε αυτή τη φάση.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ευφυή και ηρεμη γυναίκα.

Θα φαμε κουφέτα δηλαδή ; 😄

Ρε κώστα... είναι νωρίς!!
Φίλε θα σου πω κάτι επί προσωπικού αν και δεν το συνηθίζω..

Αν δεις ότι η γυναίκα αξίζει μην δειλιάσεις. Τα μόνα που αξίζουν και έχουν νόημα στην ζωή είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και οι εμπειρίες.
Και δεν σου λέω να παντρευτείς αύριο, αλλά μια συγκατοίκηση, ένα σύμφωνο κανε το. Και κανένα παιδάκι αν το θέλεις και σε παίρνει πίστεψε με δεν θα το μετανιώσεις μέχρι τον θάνατο.

Είμαι της άποψης ότι την ζωή πρέπει να την αρπάζεις από τα μαλλιά και να την βάζεις κάτω. Και να μην πάνε τα πράγματα καλά στο τέλος η εμπειρία που μένει αξίζει.

Φίλε θα σου πω κάτι επί προσωπικού αν και δεν το συνηθίζω..

Αν δεις ότι η γυναίκα αξίζει μην δειλιάσεις. Τα μόνα που αξίζουν και έχουν νόημα στην ζωή είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και οι εμπειρίες.
Και δεν σου λέω να παντρευτείς αύριο, αλλά μια συγκατοίκηση, ένα σύμφωνο κανε το. Και κανένα παιδάκι αν το θέλεις και σε παίρνει πίστεψε με δεν θα το μετανιώσεις μέχρι τον θάνατο.

Είμαι της άποψης ότι την ζωή πρέπει να την αρπάζεις από τα μαλλιά και να την βάζεις κάτω. Και να μην πάνε τα πράγματα καλά στο τέλος η εμπειρία που μένει αξίζει.
Σ ευχαριστώ για τις ομορφες σκέψεις σου φίλε! Θα τις κρατήσω σαν οδηγό, και ότι θελήσει ο Θεος για μένα. Αν ειναι καλό και ταιριαστό, ναι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back