Manos_Hellas
Νεοφερμένο μέλος

Τώρα για κάποια πράγματα που ρώτησαν κάποιοι φίλοι. Αυτό με την ανανέωση του αίματος είναι απλά ένας μύθος. Δεν χρειάζεται να δώσεις αίμα για να ανανεώσεις αυτό που έχεις. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια ούτως ή άλλως έχουν ζωή μερικών λεπτών. Πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα σου ανανεώνεται συνεχώς. Για παράδειγμα, το αίμα που θα "χάσεις" σε μια αιμοδοσία αναπληρώνεται σε μόλις 10 λεπτά.
Τα νεφρά δεν το ανανεώνουν, αλλά το καθαρίζουν από τα "σκουπίδια" που παράγονται από την "καύση" των τροφών.
Η πορτοκαλάδα δεν σου ανεβάζει την πίεση όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει η άποψη. Κάποιος είπε ότι αναπληρώνει τον όγκο του αίματος που σου πήραν. Κάπως έτσι είναι. Και βέβαια η ζάχαρη σε βοηθάει να πάρεις τα πάνω σου.
Κάποτε το όριο για το τατουάζ ήταν 5(!) χρόνια. Προφανώς έχει αλλάξει, αλλά δεν το ξέρω γιατί πλέον δεν με ενδιαφέρει το θέμα και δεν ξέρω. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, για την περίπτωση που κάνοντας τατουάζ έχεις κολλήσει κάποια ασθένεια. Βέβαια είναι τρομερά δύσκολο έως απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο πλέον, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά προσεκτικός. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με την υγεία κάποιου.
Πάντως μην φοβάστε όσοι μπορείτε. Δώστε άφοβα. Ούτε θα πάθετε το παραμικρό, ούτε θα πονέσετε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vivi85g
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ophelia
Διάσημο μέλος

υποψιάζομαι ότι πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν αλλά για διάφορους λόγους υγείας δεν μπορούν....
Είμαι κι εγώ σε αυτούς που θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν.
Χαμηλός αιματοκρίτης, κάτι αρκετά συνηθισμένο για γυναίκες λόγω της περιόδου.
Ο αιματοκρίτης ανεβαίνει αν και εφόσον γίνεται λήψη σιδήρου από πηγές όπως ειδικά χάπια κλπ....
Οταν ανεβαίνει ο αιματοκρίτης από χάπια, απ όσο γνωρίζω δεν είναι μόνιμο αλλα περιστασιακό. Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος δότης.
Πληροφοριακά, αυτό δεν ισχύει.

Και εγώ έχω τραγικά χαμηλή φεριτίνη και σίδηρο (εξού και το χρώμα μου είναι λίγο η ''Βασίλισσα του Χιονιού'' style

Σαν διαδικασία δεν είναι τίποτα το τρομερό, τολμώ να πω οτι ούτε το καταλαβαίνεις -σας μιλάει τώρα άνθρωπος που του ανοίγει η μύτη και κοντεύει να πέσει ξερός από τον φόβο.

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η διαδικασία, δεν υπάρχει λόγος να το φοβάστε. Και ειδικά όσοι έχετε ομάδα 0 σχεδόν επιβάλλεται κιόλας γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη...είναι πάντως πολύ ωραίο συναίσθημα να ξέρεις οτι κάτι που σου περισσεύει σήμερα μπορεί να σώσει έναν άνθρωπο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bopajgo
Εκκολαπτόμενο μέλος

enrose
Δραστήριο μέλος

Εχτές ήταν ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας και όπως κάθε φορά πήγα να δώσω αίμα, άσχετα αν με έκοψαν λόγω αρρύθμιστου θυρεοειδή, εγώ έκανα την προσπάθειά μου, όχι για μένα αλλα για τον συνάνθρωπο. Είναι πολλοί γύρω μας που έχουν ανάγκη απο αίμα, και πολλοί λιγοτεροι αυτοί που προσφέρουν.΄
Φεύγοντας λοιπόν απογοητευμένη συναντήθηκα με μία παρέα κι όταν αναφέρθηκα στο γεγονός η αντίδρασή τους ήταν " μα καλά χαζή είσαι και πας και δίνεις αίμα, εσένα σου χει δώσει ποτέ κανένας τίποτα?"
Και ρωτάω εγώ τώρα, μα καλά ο κόσμος πόσο πίσω ζεί, πόσο κοιτάει την πάρτη του, και πόσοι είναι αυτοί που εχουν τέτοιες πεποιθήσεις και που ερχόμενοι στην ανάγκη ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.
Είμαι πολύ απογοητευμένη απο τους συνανθρώπους μου, αλλά κάτι τέτοια περιστατικά με κάνουν περήφανη που έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές.
Εσείς τι άποψη έχετε σχετικά με αυτό, δίνετε αίμα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos
Επιφανές μέλος

τότε βρες ένα άτομο από την οικογένεια σου να δώσει.Αν και φοβαμαι αρκετα θα ηθελα να δωσω αιμα αλλα δε μπορω πρωτον λογο ηλικιας και δευτερον λογο ελειψης σιδηρου![]()

enrose
Δραστήριο μέλος

Δίνεις αίμα?
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

γενικα το θεωρω εγκλημα να μπορεις και να μην πας να δωσεις.
fockos
Επιφανές μέλος

Εσυ Γιώργο είσαι όντως νοσηλευτής?
Δίνεις αίμα?

Ήμουνα νοσηλευτής πέρσι πλέον δε το εξασκώ το επαγγελμα.

τότε βρες ένα άτομο από την οικογένεια σου να δώσει.(αρκεί μόνο ένας)
Εχεις δικιο Φωκε...δε το ειχα σκεφτει

τωρα που το σκεφτομαι....εχω συγγενεις που δεινουν συχνα

αλλά είναι τέλειο να δίνει κανείς αίμα!!! είναι τόσο απλό μα τόσο χρήσιμο παράλληλα!!!

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Φεύγοντας λοιπόν απογοητευμένη συναντήθηκα με μία παρέα κι όταν αναφέρθηκα στο γεγονός η αντίδρασή τους ήταν " μα καλά χαζή είσαι και πας και δίνεις αίμα, εσένα σου χει δώσει ποτέ κανένας τίποτα?"
Γι' αυτό πάμε μπροστά σαν χώρα... γιατί κοιτάει ο καθένας την πάρτη του

απο τα 18 μου και οσο μπορω παω και δινω
γενικα το θεωρω εγκλημα να μπορεις και να μην πας να δωσεις.
Συμφωνώ!!!
Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω γιατί έχω χαμηλή πίεση... με έχουν απορρίψει 2 φορές

Rosstrobon
Εκκολαπτόμενο μέλος

enrose
Δραστήριο μέλος

Οι συγκεκριμένοι που αντέδρασαν με άσχημο τρόπο σε πληροφορώ πως είναι πολύ μεγαλύτεροι μου και έχουν και παιδιά που δυστυχώς έχουν μάθει έτσι. Λέγοντάς μου λοιπόν πως δεν υπάρχει λόγος να δώσω αίμα αφού κανένας δεν θα δινε για μένα και αφού κανένας δεν μ εχει βοηθήσει ποτέ, απλά έμεινα άφωνη. Δεν μπορώ να πιστέψω πως σκέφτονται έτσι μερικοί και ιδίως άνθρωποι που δεν έχουν περάσει και λίγα.
Βοηθήστε παιδιά, όπως μπορεί ο καθένας, το να δώσεις αίμα δεν κοστίζει τίποτα.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

Μόλις έμαθα ότι αυριο θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία στη περιοχή μου και θα ήθελα να πάω.Χρειάζεται να έχω μαζί μου κάποιο βιβλιάριο υγείας για να πιστοποιηθεί αν έχω ή δεν έχω κάποια αλλεργία κτλ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 545651
Επισκέπτης

Ξεθαβω λίγο το θέμα για να ρωτήσω το εξής:
Μόλις έμαθα ότι αυριο θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία στη περιοχή μου και θα ήθελα να πάω.Χρειάζεται να έχω μαζί μου κάποιο βιβλιάριο υγείας για να πιστοποιηθεί αν έχω ή δεν έχω κάποια αλλεργία κτλ;
απ'οσο ξερω δεν χρειαζεται....θα σου δωσουν εκεινη την ωρα να συμπληρωσεις ενα χαρτι που θα αναφερεις αν εχεις καποιο προβλημα κτλ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

Έγινε,thanks!απ'οσο ξερω δεν χρειαζεται....θα σου δωσουν εκεινη την ωρα να συμπληρωσεις ενα χαρτι που θα αναφερεις αν εχεις καποιο προβλημα κτλ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.