Πάντως να επισημάνω κάτι για το αρχικό post του thread.
Είναι γελοίο να κατηγορεί κάποιος έναν επιχειρηματία ή ιδιοκτήτη εταιρίας ως τσιγγούνη. Κατ αρχάς, ο άνθρωπος αυτός έχει επενδύσει ένα τεράστιο κεφάλαιο, ένα πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων για την εταιρία αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο ρίσκο να χάσει τα χρήματά του. Προφανώς όμως πέτυχε. Παράλληλα, ξοδεύει καθημερινά χιλιάδες δολλάρια (ή ευρώ) για να συντηρήσει την επιχείρηση και να ανταποκριθεί στα έξοδά της.Επίσης, είναι ακόμη πιο γελοίο να τον λες τσιγγούνη επειδή κυκλοφορεί με παλιό αυτοκίνητο ή μένει σε ένα απλό διαμέρισμα. Μπορεί αυτός να είναι ο τρόπος ζωής του, να προτιμά έναν πιο απλό και λιτό βίο. Η επίδειξη των χρημάτων με βίλες, πανάκριβα αμάξια κτλ κτλ δεν ξέρω αν θεωρείται καλύτερη ή σοφότερη επιλογή.
Βέβαια, το αν κάποιος είναι τσιγγούνης ή μίζερος φαίνεται μόνο αν κάποιος τον έχει ζήσει από κοντά γιατί αυτό το πράγμα είναι στάση ζωής. Δεν πρέπει να κρίνουμε από το φαίνεσθαι αλλά από το είναι.
Οπότε δεν θα χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση τσιγγούνη κάποιον από τους επιχειρηματίες του αρχικού ποστ. Δεν λες κάποιον Σκρουτζ έτσι στην τύχη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.