Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος

Φαααααααπ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής

Είναι λογικό να υπάρχει αντίδραση, όταν ανατρέπεται η συνήθεια μιας ολόκληρης ζωής. Με καλή οργάνωση από μέρους μας όμως μπορούν τόσο οι άνθρωποι όσο και το περιβάλλον να είναι πιο "χαρούμενοι". Ας έχει ο καθένας γερές τσάντες (π.χ πάνινες), ώστε να μπορεί να τις έχει μαζί του και να τις επαναχρησιμοποιεί χωρίς να αναγκάζεται να σκέφτεται κάθε φορά που θα βάλει τα πράγματα. Οι πλαστικές σακούλες του μανάβικου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα καλαθάκια του μπάνιου. Τέλος, ας σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στους Έλληνες που έχουν κακή νοοτροπία, δεν εκτιμάνε το δωρεάν, δεν νοιάζονται για το περιβάλλον κ.ο.κ. Αν είχαν δωρεάν πλαστικές σακούλες σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, τα ίδια θα γίνονταν. Για καθετί καινούργιο χρειάζονται μέτρα για την ανάπτυξη συνείδησης και χρόνος για την προσαρμογή στη νέα κατάσταση.

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Στην απόδειξη που έλαβα, υπήρχε χρέωση της σακούλας, παρότι στα ρέστα που μου έδωσε δεν την συμπεριέλαβε.
Οπότε εύλογα αναρωτιέμαι, θα πρέπει να καταγράφονται οι σακούλες ακόμη κι αν δεν χρεώνονται ή δεν την βόλευαν τα ρέστα οπότε και δε μου την χρέωσε;
Αν ισχύει το 2ο, τότε μιλάμε για κάτι επιεικώς απαράδεκτο.

Σήμερα πήγα σε μια φρουταγορά.
Στην απόδειξη που έλαβα, υπήρχε χρέωση της σακούλας, παρότι στα ρέστα που μου έδωσε δεν την συμπεριέλαβε.
Οπότε εύλογα αναρωτιέμαι, θα πρέπει να καταγράφονται οι σακούλες ακόμη κι αν δεν χρεώνονται ή δεν την βόλευαν τα ρέστα οπότε και δε μου την χρέωσε;
Αν ισχύει το 2ο, τότε μιλάμε για κάτι επιεικώς απαράδεκτο.
Εννοείται πως οι σακούλες που χρεώνονται θα πρέπει και να καταγράφονται. Κακώς δε σου έδωσε τα ρέστα συμπεριλαμβάνοντας τις σακούλες που χρέωσε. Θα έπρεπε να ζητήσεις τα λεφτά σου. Αν δεν βολεύουν τα ρέστα τα κάνει υπέρ του πελάτη (δεν έχω να σας δώσω λέμε 7 λεπτά, την άλλη φορά μού τα δίνετε). Δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να μην σού δώσει τα ρέστα που δικαιούσαι. Η σακούλα είναι έξοδο και καταγράφεται κανονικά όποτε χρεώνεται.
Πάντως είμαι περήφανη γιατί δεν έχω αγοράσει ούτε μια σακούλα σε 25 μέρες. Προτιμώ να τα κουβαλήσω στα χέρια παρά να δώσω κερατιάτικα λεφτά σε κλέφτες (επίσης είμαι τσιφούτα αλλά μην το κάνετε θέμα

Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Εννοείται πως οι σακούλες που χρεώνονται θα πρέπει και να καταγράφονται. Κακώς δε σου έδωσε τα ρέστα συμπεριλαμβάνοντας τις σακούλες που χρέωσε. Θα έπρεπε να ζητήσεις τα λεφτά σου. Αν δεν βολεύουν τα ρέστα τα κάνει υπέρ του πελάτη (δεν έχω να σας δώσω λέμε 7 λεπτά, την άλλη φορά μού τα δίνετε). Δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να μην σού δώσει τα ρέστα που δικαιούσαι. Η σακούλα είναι έξοδο και καταγράφεται κανονικά όποτε χρεώνεται.
Ώπα ώπα, προέτρεξες λίγο. Η σακούλα ήταν τυπικά χρεωμένη στην απόδειξη αλλά στα ρέστα μου έδωσε κανονικά όσα θα μου έδινε κι αν δεν υπήρχε η χρέωση της σακούλας στην απόδειξη.
Πάντως έχω την αίσθηση ότι στα super market, ή τουλάχιστον αυτό που πηγαίνω εγώ, ότι δεν αναφέρονται οι σακούλες από μαναβικής προιόντα.
Οπότε το θέμα μου δεν είναι αν οι σακούλες που χρεώνονται πρέπει και να καταγράφονται αλλά το αν πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταγράφονται.
Πάντως είμαι περήφανη γιατί δεν έχω αγοράσει ούτε μια σακούλα σε 25 μέρες. Προτιμώ να τα κουβαλήσω στα χέρια παρά να δώσω κερατιάτικα λεφτά σε κλέφτες (επίσης είμαι τσιφούτα αλλά μην το κάνετε θέμα).
Κι εγώ συνήθως κουβαλάω σακούλα αλλά είδα στο δρόμο μου κάτι απίστευτα μανταρίνια και τα λiμπίστικα.

Tι να έκανα, στο χέρι ένα-ένα;
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μείωση στην κατανάλωση πλαστικής σακούλας στα super market έως και 50%. Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι κλάδοι κάνουν ελαφρώς... την πάπια, κύριως όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης, με άλλους να απορροφάνε το φόρο και άλλους απλά να αδιαφορούν.
Προσωπικά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση το νούμερο αυτό, καθώς σημαίνει ένα από τα δύο πράγματα:
Είτε γινόταν μεγάλη σπατάλη στην κατανάλωση σακούλων όλα αυτά τα χρόνια και με το μέτρο άρχισε να γίνεται πιο ορθολογική χρήση τους, είτε έχουμε μάθει στη νοοτροπία ότι δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα σωστά, εκτός αν έχουμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας να μας επιβλέπει και να μας φοβερίζει.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος

https://www.kathimerini.gr/946507/article/epikairothta/ellada/h-plastikh-sakoyla-feygei
Είτε γινόταν μεγάλη σπατάλη στην κατανάλωση σακούλων όλα αυτά τα χρόνια και με το μέτρο άρχισε να γίνεται πιο ορθολογική χρήση τους, είτε έχουμε μάθει στη νοοτροπία ότι δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα σωστά, εκτός αν έχουμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας να μας επιβλέπει και να μας φοβερίζει.
Kαι τα δύο ισχύουν εξίσου. Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου σε αυτό.
Guest 190013
Επισκέπτης

DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Πηγή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9
Διάσημο μέλος

Guest 190013
Επισκέπτης

Johnny15
Επιφανές μέλος

The Mountain
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- fmarulezkd
- camil
- Μήτσος10
- jj!
- Kate1914
- Paragontas7000
- Scandal
- Ellis
- Ariana2018
- ROM32
- back2967
- Wonderkid
- charmander
- hirasawayui
- Mitsaras23
- taketrance
- giannhs2001
- Fernando_A
- Memetchi
- fourkaki
- American Economist
- phleidhs
- Joji
- Mt73
- Μαυρίκιος
- korlef
- Αντικειμενικός
- Meow
- eukleidhs1821
- L0st
- Viedo
- Stelios725
- Dreamer_SW
- Theodora03
- physicscrazy
- T C
- Athens2002
- Εχέμυθη
- snowy
- SlimShady
- tsiobieman
- Αλκης Κ.
- globglogabgalab
- Citylights
- Thundergirl
- Johnny15
- fockos
- nicole1982
- nucomer
- Libertus
- Unboxholics
- Panagiotis849
- leo41
- Κλημεντίνη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.