Εξυπακούεται ότι στις τέχνες δεν πρέπει να υπάρχουν όρια (με μοναδικό περιορισμό το να μην θίγεται η αξιοπρέπεια των άλλων, λ.χ. να μην εκφράζονται ρατσιστικές τάσεις σε ένα έργο τέχνης. Η τέχνη από μόνη της πρέπει να είναι συμβατή με τις αρχές του σεβασμού και της αξιοπρέπειας).
Λόγου χάρη, ο/η δημιουργός έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την ιδεολογία του μέσω της τέχνης, τις ερωτικές του εξάρσεις, τα συναισθήματά του, την απογοήτευσή του ή και την κριτική του στα κακώς κείμενα. Στο σημείο αυτό -κατά την ταπεινή μου γνώμη- έγκειται και η ουσία της στρατευμένης τέχνης.
Ως ποιήτρια και ως δοκιμιογράφος έχω ως πεδίο επιρροής τα κακώς κείμενα στο πολιτικό σκηνικό, τα κοινωνικά προβλήματα, την ανισότητα, τον ρατσισμό, αλλά και τον έρωτα στην εξιδανικευμένη μορφή του (η σαρκική βίωση του έρωτα να αποτελεί εποικοδόμημα μιας βάσης που θα στηρίζεται στην αγάπη και την εκτίμηση).
Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές χρησιμοποιώ σκληρή γλώσσα, ακόμα και βωμολοχία στην προσπάθειά μου να καυτηριάσω την καθεστηκυια τάξη πραγμάτων στη σύγχρονη πραγματικότητα. Όταν γράφω, είμαι ένας άλλος άνθρωπος, δυνατός, ελεύθερος, χαρούμενος, απαλλαγμένος από κάθε αναστολή. Μέσω της συγγραφής -στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου- ξεχνάω τα προβλήματά μου.
Χωρίς υπερβολή νιώθω σαν να "πετάω".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.