American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.738 μηνύματα.
οχι φυσικα, για αυτα ειπαμε φταινε οι μεταναστες και οι αγροτες. ειναι γνωστο αυτο.
Επειδή πάλι πας να πουλήσεις υφακι και στο τέλος πας κουβά. Για την κατάντια της Ελλάδας δεν έφταιξε ούτε η Δύση ούτε η Ευρώπη, αυτό είναι αφήγημα που υποστήριζε το αριστερό συνάφι που ψηφίζεις (βλέπε Βαρουφάκης). Η Ελλάδα χρεωκόπησε καθώς από το 1980 και μετά δεν είχε καμία δημοσιονομική πειθαρχία και ξόδευε χωρίς κανένα μέτρο. Η Ελλάδα καταστράφηκε καθώς αντί να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων, επέβαλε τεράστιες φορολογίες τόσο στις επιχειρήσεις και στην μεσαία τάξη ενώ η γραφειοκρατία χτυπούσε κόκκινο για δεκαετίες. Η Ελλάδα δέχθηκε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ευρώπη τα οποία αντί να τα αξιοποιήσει σε υποδομές, τα σπατάλησε σε κότερα και Porsche (μέσα στους οποίους και πολλοί αγρότες που έπαιρναν μαζικές επιδοτήσεις χωρίς να δικαιούνται). Η οικονομία της χώρας πάτωσε καθώς δεν επενδύαμε στην εκπαίδευση, σε βιομηχανίες υποδομές, λιμάνια, κτλ. Η “κακιά” Ευρώπη με την οποία δεν θέλεις καμία συμμαχία (επειδή έτσι σου λέει ο Βαρουφάκης) σου έδωσε άπειρα δισεκατομμύρια ώστε να γίνεις σοβαρό Δυτικό κράτος, όμως όλα αυτά τα χρήματα κατέληξαν σε αλόγιστες σπατάλες.
Συνεπώς για την κατάντια της χώρας δεν ευθύνεται η Δύση, η Ευρώπη, το Ευρώ, και οι ΗΠΑ. Τώρα για τους μετανάστες που πάλι τους έβαλες στη συζήτηση στο άκυρο ώστε να πεις κάτι. Δεν νομίζω να έχω γράψει ποτέ ότι η Ελλάδα χρεωκόπησε λόγω των μεταναστών, αυτό που λέω εγώ και κάθε λογικός άνθρωπος που έχει λίγο μυαλό μέσα στο κεφάλι του είναι ότι η μετανάστευση πρέπει να γίνεται με νόμους και κανόνες, όχι να μπουκάρει ο καθένας μέσα με το έτσι θέλω χωρίς νόμιμα έγγραφα.
Σχετικά με το thread τώρα. Θα δω την ταινία τις επόμενες ημέρες, μόλις τη δω θα γράψω και εγώ την άποψη μου. Προς το παρόν δεν μπορώ να πάρω θέση καθώς δεν την έχω δει.
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 357 μηνύματα.
Το ότι υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται (ψωνισμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες) για αυτά που γράφουν τι σημαίνει; Ότι προσφέρουν κάτι στην κοινωνία; Κοινό να δεις που υπάρχει για τις onlyfanτζούδες. Άνθρωπος που πληρώνεται χωρίς να προσφέρει έστω κάτι ελάχιστο στην κοινωνία παρασιτεί. Μακάρι να βγει μια σωστή κυβέρνηση και να τους βάλει να σπάνε πέτρες δώδεκα ώρες τη μέρα, μπας και ξεπληρώσουν όλα τα χαβαλέ χρήματα που έβγαλαν στη ζωή τους.
Σημαίνει πως δεν είναι ''παρασιτικό'' όπως έγραψες γιατί υπάρχει διαχρονικά κοινό που ενδιαφέρεται να διαβάσει κριτική σε ένα έργο τέχνης. Δεν σου την επιβάλλει κάποιος. Άμα μου έλεγες πως όλοι οι κριτικοί είναι έμμισθοι από το κράτος θα είχε κάποια μεγαλύτερη βάση η δυσαρέσκεια σου. Εφόσον υπάρχει κόσμος που θα ενδιαφερθεί σε μια εφημερίδα, ένα site, μια ραδιοφωνική εκπομπή κτλ να διαβάσει/ακούσει/δει κριτικές σημαίνει πως παράγουν κάτι που είναι χρήσιμο για μια μερίδα κόσμου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι παράλογο σε αυτό που λέω.
Τώρα οκ, για τα άλλα τα καφενειακά με τους ψευτοκουλτουριάρηδες και τις πέτρες, τι να σου πω, υπάρχει μεγάλο φάσμα επιλογών διασκέδασης/ψυχαγωγίας στον κόσμο (μουσική, αθλητικά, ταινίες, θέατρο κτλ) και λίγο πολύ σε μεγάλο μέρος από αυτές ο παράγοντας της "κριτικής" είναι παρόν. Κάποιος μπορεί να διαβάσει κριτικές για να ξεδιαλέξει ταινίες πριν πάει στο σινεμά, άλλος μπορεί να του αρέσει να διαβάσει ένα ωραίο κείμενο που αναλύει ένα έργο τέχνης και να του αναδείξει πτυχές που δεν είχε αντιληφθεί από μόνος του, άλλος μπορεί να θέλει να ακούσει έναν πρώην ποδοσφαιριστή να αναλύει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αν εσένα δεν σε αγγίζει πουθενά ο παράγοντας της κριτικής δεκτό, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τον λόγο ύπαρξης σε κάτι που ενδιαφέρει άλλους, ούτε σε τιμάει να κακοχαρακτηρίζεις τον κόσμο.
Μπα δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Χίλιες φορές μου φαίνεται πιο χρήσιμο να διαβάσω έναν σχολιασμό για καινούργιες ταινίες που βγαίνουν ώστε να έχω μια πρώτη εικόνα και να μην πάω πχ να χαλάσω τα λεφτά μου σε μια ταινία που θα μου φανεί μπαρούφα, παρά να δω 5 λεπτά από αυτό που ‘παρήγαγε’ ο κάθε Σεφερλής.Λες και είπα εγώ ότι παράγουν κάτι ποιοτικό, ειδικά οι τράπερς. Παρόλα αυτά, παράγουν κάτι και δεν είναι αργόμισθοι βυσματίες που γράφουν ανοησίες για ταινίες.
Αντί πολλών, ο ilias90 έχει δίκιο για τους κριτικούς
θυμάμαι κάποτε στο ΣΙΝΕΜΑ (που τεσπά είχε κ κάποιους ψιλοκαταρτισμένους, δεν ήταν αυτοί εντύπων της Πρεσβείας δλδ.), που κορόιδευαν τον Κάρρεϋ για το Ντετέκτιβ ζώον και τον Ηλίθιο κ Πανηλίθιο... και κάνει το Truman Show κ δεν ήξεραν πώς να γυρίσουν τη μπιφτέκα...
Καλή χρονιά
Μπάζει αρκετά αυτό που λες, νομίζω, για 3 κυρίως λόγους:
- Προφανώς υπάρχουν ταλαντούχοι ηθοποιοί που έχουν χαραμίσει το ταλέντο τους στο να παίζουν κυρίως σε κακές ταινίες (προσωπικά και τον Άνταμ Σάντλερ θεωρώ σε αυτή την κατηγορία και από Έλληνες τον Σωτήρη Μουστάκα).
- Υπάρχουν καλοί ηθοποιοί που πράγματι έχουν παίξει “άσχημα” σε διάφορες ταινίες. Μπορεί απλώς να πήγαν για μια αρπαχτή και να μην ψήθηκαν να προσπαθήσουν και τόσο.
- Κανείς δεν είπε πως οι κριτικοί είναι κάποιου είδους θεότητες που ό,τι γράψουν πρέπει να συμφωνήσει ο άλλος ή/και πως δεν κάνουν ποτέ λάθη. Υπάρχουν παραδείγματα ταινιών που αδικήθηκαν από τους κριτικούς την εποχή που βγήκαν και αναδείχθηκε η αξία τους μεταγενέστερα. Υπάρχουν όμως και κλασικές ταινίες που οι κριτικοί τις “κράτησαν” και ανέδειξαν διαχρονικά, καθώς όταν κυκλοφόρησαν μπορεί να είχαν περάσει σχετικά απαρατήρητες από το κοινό.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.766 μηνύματα.
π.χ. με τα "όλα καλά και τέλεια" της Ολλανδίας
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.590 μηνύματα.
Tι δεν καταλαβαινεις πουλακι μου; Στα ναζιστοφασιστακια παρασιτικο θεωρειται οτιδήποτε ΔΕΝ ενδιαφερει ΑΥΤΟΥΣ.Σημαίνει πως δεν είναι ''παρασιτικό'' όπως έγραψες γιατί υπάρχει διαχρονικά κοινό που ενδιαφέρεται να διαβάσει κριτική σε ένα έργο τέχνης. Δεν σου την επιβάλλει κάποιος.
Απλα και ξεκαθαρα.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.105 μηνύματα.
Έχεις ψάξει λίγο την Καλβινική κουλτούρα των Ολλανδών; Ή πώς ακριβώς "βλέπουν" τους Έλληνες; Ακόμη και τους πολύ καλούς, αυτούς που αποδίδουν στην Ολλανδική εργασιακή κουλτούρα. Πόσο νομίζεις ότι ταιριάζει η Καλβινική κουλτούρα με την Ορθόδοξη; Δεν αναφέρομαι σε επίπεδο πιστών αλλά ως κοινωνική κουλτούρα διαμόρφωσης σκέψης.
Ξέρεις ότι η Ολλανδία για πολλούς αιώνες ήταν μια αποικιοκρατική δύναμη και ότι βλέπεις εκεί, είναι αποτέλεσμα άσχημης και βίαιης δουλειάς από λαούς που πλήρωναν φόρο υποτέλειας στο Ολλανδικό κράτος; Γιατί θα πρέπει ο μέσος καφρέλληνας να χαίρεται για την "ανωτερότητα" της Ολλανδίας, όταν οι Ολλανδοί ζουν στο σπίτι τους και βλέπουν από το σαλονάκι να περπατάνε περίεργες φάτσες (από νότιες χώρες) στο πάρκο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 3 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 57 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Kate1914
- camil
- AggelikiGr
- GeorgePap2003
- Scandal
- Sotiris 12
- chester20080
- American Economist
- charmander
- taketrance
- Memetchi
- Wonderkid