ioanna3kc
Νεοφερμένο μέλος

Όποιος θέλει να πάει στη Βουλή πρέπει να το έχει κανονίσει ήδη, να στείλει από πριν email να κλείσει και να τσεκάρει πότε έχει ξανάγηση στα αγγλικά (περίπου ένα μισάωρο κρατάει, αλλά ωραία εμπειρία!!)
Από νυχτερινή διασκέδαση θα πω μόνο τα πιο πρωτότυπα, το Madame Claude (το μπαρ που είναι όλα ανάποδα, σε vintage στυλ) και το Klo bar, γιαυτο δεν θα πω τιποτα παραπανω! χαχαχαχα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος

οποτε εχω να πω τα εξης:
μη φυγεις απο Ιταλια
αν δεν εχεις παει να δει το κολοσσαιο
αν δεν πας εστω μια μερα να δεις την απιστευτη φλωρεντια, ταξιδευεις αναγεννηση φορζα!! ειναι ενα σκετο παραμυθι!
αν δεν φας μια μακαροναδα για να διαπιστωσεις οτι δεν εχει τιποτα ιδιαιτερο
αν δεν φας πιτσα, για να καταλαβεις οτι αλλος την ανακαλυψε και αλλος την τελειοποιησε την πιτσα, ο ελληνας!
αν δεν πας fontana di trevi να κανεις και εσυ μια ευχουλα
αν δε περασεις απο το βατικανο να μορφωθεις λιγακι
μη φυγεις απο Τσεχια
αν δεν πας για μπυρα στο μουστεκ -συμπαθητικες πλατειες με συμπαθητικες μπυραριες-
αν δεν πας καστρουπολη να δεις μεγαλεια και να μορφωθεις ιστορικα
αν δε φας περιφημη κρεατοσουπα
αν δεν πας κρουαζιερα στο μολταβα
αν δεν πας καρλοβυ βαρι να δεις το μεταμορφωμενο γραφικο χωριο -που δεν ειναι πλεον χωριο- του καρολου
αν δεν πας να δεις το αστρονομικο ρολοι
αν δε παρακολουθησεις μαυρο θεατρο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Θέλω να κάνω ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αξιοθέατα (αλλά αφού θα πάω γιατί όχι) και με κριτήριο (μη γελάσετε) να έχει κρύο. Έχω βαρεθεί τη ζέστη και θέλω να δω από κοινωνικής απόψεως πώς ζεί ο κόσμος στο κρύο. Σκέφτομαι τη Σουηδία. Έχει κανείς άποψη για τη χώρα αυτή; Πού θα ήταν καλύτερα να μείνω ώστε να δω κάποια μέρη αλλά να πάω και με τρένο στη Δανία; Να κλείσω κάποιο σπίτι με Airbnb ή καλύτερα ξενοδοχείο; Πείτε αν ξέρετε κάτι. Ευχαριστώ.![]()
κι εγώ Σκανδιναβία θα σου πρότεινα. καλή επιλογή η Σουηδία, μου άρεσε πολύ περισσότερο απ' όλες τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, όταν είχα πάει (με εξαίρεση την Δανία που ήταν εξίσου εντυπωσιακή). Αν θες να ταξιδέψεις στις δύο αυτές χώρες, θα σου πρότεινα να πας στις πρωτεύουσές τους. Μπορείς να βρεις πολλά ξενοδοχεία και χόστελ στο κέντρο της Στοκχόλμης κι από εκεί να πάρεις το τρένο (είναι σε πολύ κεντρικό σημείο κι αυτό και μπορείς να πας ακόμη και με τα πόδια στον σταθμό) για Κοπεγχάγη. Και το airbnb είναι πολύ καλή επιλογή αλλά φρόντισε να είσαι κάπου σχετικά κεντρικά για να μετακινείσαι πιο εύκολα. Τα τοπία που θα δεις στη διαδρομή Στοκχόλμη-Κοπεγχάγη δεν τα έχεις δει πουθενά, στο υπογράφω! Αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σου στείλω με πμ τα χόστελ που είχα επιλέξει γιατί είχα μείνει πολύ ικανοποιημένη, ειδικά από αυτό στην Κοπεγχάγη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Αν θες πραγματικό κρύο, ταξίδεψε Σκανδιναβία ή και πιο κάτω, Γερμανία και Πολωνία τον Φεβρουάριο. Νομίζω ότι σύντομα θα αναθεωρήσειςΘέλω να κάνω ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αξιοθέατα (αλλά αφού θα πάω γιατί όχι) και με κριτήριο (μη γελάσετε) να έχει κρύο. Έχω βαρεθεί τη ζέστη και θέλω να δω από κοινωνικής απόψεως πώς ζεί ο κόσμος στο κρύο. Σκέφτομαι τη Σουηδία. Έχει κανείς άποψη για τη χώρα αυτή; Πού θα ήταν καλύτερα να μείνω ώστε να δω κάποια μέρη αλλά να πάω και με τρένο στη Δανία; Να κλείσω κάποιο σπίτι με Airbnb ή καλύτερα ξενοδοχείο; Πείτε αν ξέρετε κάτι. Ευχαριστώ.![]()

Libertus
Συντονιστής

Εγώ έχω μείνει σε Airbnb στη Στοκχόλμη και από εκεί πήρα κτελ για Κοπεγχάγη. Προσωπικά, δεν ενθουσιάστηκα από αυτό το ταξίδι (ίσως έπαιξε ρόλο το κρύοΘέλω να κάνω ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αξιοθέατα (αλλά αφού θα πάω γιατί όχι) και με κριτήριο (μη γελάσετε) να έχει κρύο. Έχω βαρεθεί τη ζέστη και θέλω να δω από κοινωνικής απόψεως πώς ζεί ο κόσμος στο κρύο. Σκέφτομαι τη Σουηδία. Έχει κανείς άποψη για τη χώρα αυτή; Πού θα ήταν καλύτερα να μείνω ώστε να δω κάποια μέρη αλλά να πάω και με τρένο στη Δανία; Να κλείσω κάποιο σπίτι με Airbnb ή καλύτερα ξενοδοχείο; Πείτε αν ξέρετε κάτι. Ευχαριστώ.![]()

Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Summer School σε πανεπιστήμιο της Μόσχας.
Μια βδομάδα στη Γεωργία σε κάτι φίλους μου για έρευνα.
Μια βδομάδα στη Γαλλία [μάλλον στο Πουατιέ] σε ένα φιλικό μου ζευγάρι για να παραστώ σε μερικά συνέδρια, αυτά.
Πείτε και τα δικά σας πλάνα!

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Θέλω να κάνω ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αξιοθέατα (αλλά αφού θα πάω γιατί όχι) και με κριτήριο (μη γελάσετε) να έχει κρύο. Έχω βαρεθεί τη ζέστη και θέλω να δω από κοινωνικής απόψεως πώς ζεί ο κόσμος στο κρύο. Σκέφτομαι τη Σουηδία. Έχει κανείς άποψη για τη χώρα αυτή; Πού θα ήταν καλύτερα να μείνω ώστε να δω κάποια μέρη αλλά να πάω και με τρένο στη Δανία; Να κλείσω κάποιο σπίτι με Airbnb ή καλύτερα ξενοδοχείο; Πείτε αν ξέρετε κάτι. Ευχαριστώ.![]()
Κοίτα να δεις...μετά από ένα ταξίδι που έκανα πριν λίγα χρόνια χριστουγεννιάτικα στην Βαρσοβία πήρα όρκο ιερό να μην ξαναταξιδέψω χειμώνα στη Βόρεια Ευρώπη!!!

Δε λέω, η Βαρσοβία απλά υπέροχη, οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί απλά φανταστικοί, αλλά......βγαίναμε έξω σαν τα κρεμμύδια με θερμοκρασία περίπου -10 με -12, ό,τι ήταν ακάλυπτο απλά μούδιαζε, ήμασταν δυσκίνητοι, νύχτωνε από τις 4, και κατά συνέπεια ό,τι θέλαμε να δούμε από μουσεία κλπ, έκλεινε νωρίς...Να σκεφτείς την τελευταία μέρα που η θερμοκρασία ήταν 2 βαθμοί μάς φάνηκε ότι έκανε...ζέστη... (Βέβαια η θέρμανση σε εσωτερικούς χώρους ήταν απίστευτη, είχαμε πάει, θυμάμαι, σε καφετέρια, κάτσαμε και από τη ζέστη βγάζαμε, βγάζαμε, βγάζαμε μέχρι που μείναμε κυριολεκτικά με το φανελάκι -χωρίς υπερβολή!). Πέρσι τον Μάιο ξαναπήγα Βαρσοβία, ε, ήταν άλλη πόλη, φωτεινή, ηλιόλουστη, ένα πάρκο που είχαμε πάει και ήταν τα Χριστούγεννα έρημο μες στο σκοτάδι, ήταν φωτεινό, με σκιουράκια, λιμνούλες, πολύ κόσμο, τελείως διαφορετικό)! Παρεπιπτόντως να πάτε Πολωνία, είναι υπέροχη!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nick890
Επιφανές μέλος

Ισλανδια..... απλα δες τα βλογκ που εκανε αυτος ο φοιτητης οταν πηγε εκει με την παρεα του https://www.youtube.com/watch?v=ivZcmHsywMs πραγματικα εχει και το κλιμα που θες αλλα και τρομερη φυση με καταρακτες και αλλα πραγματα.Εμενα εκει θα ειναι το 1ο μου ταξιδι
Παιδια, πως οργανονεται τα ταξιδια σας εσεις ?....Για παραδειγαμ θελω να παν ιταλια αλλα δεν θελω να τη βγαλω μονο στη ρωμη αλλα να αναιβω και στις αλλες πολεις οπως φλορεντια ή Γενοβα ,τι να κανω να κλεισω ξενοδοχειο στη ρωμη και μετα να φευγω στις αλλες πολεις ή γινεται καπως διαφορετικα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Ισλανδια....πρέπει να είναι φοβερή εμπειρία... ελπιζω αργοτερα, όταν με το καλό εγώ και οι φίλοι μου αποκτήσουμε εμπειρία στην οδήγηση και έχουμε λεφτάΙσλανδια..... απλα δες τα βλογκ που εκανε αυτος ο φοιτητης οταν πηγε εκει με την παρεα του https://www.youtube.com/watch?v=ivZcmHsywMs πραγματικα εχει και το κλιμα που θες αλλα και τρομερη φυση με καταρακτες και αλλα πραγματα.Εμενα εκει θα ειναι το 1ο μου ταξιδι
Παιδια, πως οργανονεται τα ταξιδια σας εσεις ?....Για παραδειγαμ θελω να παν ιταλια αλλα δεν θελω να τη βγαλω μονο στη ρωμη αλλα να αναιβω και στις αλλες πολεις οπως φλορεντια ή Γενοβα ,τι να κανω να κλεισω ξενοδοχειο στη ρωμη και μετα να φευγω στις αλλες πολεις ή γινεται καπως διαφορετικα

Όσο για τα ταξίδια, ε ναι τα οργανώνεις όπως θες εσυ

Guest 092312
Επισκέπτης

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Κοίτα να δεις...μετά από ένα ταξίδι που έκανα πριν λίγα χρόνια χριστουγεννιάτικα στην Βαρσοβία πήρα όρκο ιερό να μην ξαναταξιδέψω χειμώνα στη Βόρεια Ευρώπη!!!![]()
Δε λέω, η Βαρσοβία απλά υπέροχη, οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί απλά φανταστικοί, αλλά......βγαίναμε έξω σαν τα κρεμμύδια με θερμοκρασία περίπου -10 με -12, ό,τι ήταν ακάλυπτο απλά μούδιαζε, ήμασταν δυσκίνητοι, νύχτωνε από τις 4, και κατά συνέπεια ό,τι θέλαμε να δούμε από μουσεία κλπ, έκλεινε νωρίς...Να σκεφτείς την τελευταία μέρα που η θερμοκρασία ήταν 2 βαθμοί μάς φάνηκε ότι έκανε...ζέστη... (Βέβαια η θέρμανση σε εσωτερικούς χώρους ήταν απίστευτη, είχαμε πάει, θυμάμαι, σε καφετέρια, κάτσαμε και από τη ζέστη βγάζαμε, βγάζαμε, βγάζαμε μέχρι που μείναμε κυριολεκτικά με το φανελάκι -χωρίς υπερβολή!). Πέρσι τον Μάιο ξαναπήγα Βαρσοβία, ε, ήταν άλλη πόλη, φωτεινή, ηλιόλουστη, ένα πάρκο που είχαμε πάει και ήταν τα Χριστούγεννα έρημο μες στο σκοτάδι, ήταν φωτεινό, με σκιουράκια, λιμνούλες, πολύ κόσμο, τελείως διαφορετικό)! Παρεπιπτόντως να πάτε Πολωνία, είναι υπέροχη!!
Κλασσικη περιπτωση ατομου που δεν ξερει να ντυνεται σε κρυα μερη. Καταρχην οταν η θερμοκρασια πεφτει στους -10 και κατω, δεν φοραμε ΠΟΤΕ βαμβακερα. Ειναι κανονας. Σε τετοια μερη φορας μαλλινα φανελακια, μαλλινες καλτσες, πουπουλενιο μπουφαν και μποτες για χειμωνα (κατα προτιμηση με επενδυση, ειτε γουνα, ειτε συνθετικο υλικο). Εγω εχω βρεθει σε -26 και δεν παγωσα. Ουτε φορουσα 43958323 layers. Τους -10 ή -12 δεν τους λες καν κρυο. Συνηθως ενα πουπουλενιο μπουφαν, κοντομανικο μαλλινο μπλουζακι, δερματινες μποτες και ενα ζευγαρι γαντια αρκουν. Θα το ξαναπω ομως. Δεν φοραμε ποτε βαμβακερα σε κρυα μερη. ΠΟΤΕ.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος

methexys
Τιμώμενο Μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

Αιγυπτος-Αγιοι Τοποι-Αθηνα-Κωνσταντινουπολη-Αγιο Ορος-Μοσχα/Πετρουπολη/Βολγκογκραντ-Περσια-βορεια κορεα
και απο κοντα
Νεα Υορκη,Παρισι,Τοκυο,Ρωμη
εχω παει σε καμποσα απο τα παραπανω,οχι ομως σε ολα.
επισης μην ξεχναμε πως εκτος απο τις πολεις υπαρχουν και οι περιοχες φυσικου καλλους,οποτε εκει παμε σε αλλη λιστα και δεν μπορει ναλειπει η αφρικη και ενα σωρο αλλα μερη
Guest 772419
Επισκέπτης

American Economist
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 72 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thenutritionist
- Μαρια43
- johnsala
- taketrance
- Fernando_A
- American Economist
- Kate1914
- rafaela11
- camil
- Jack of Spades
- fmarulezkd
- ROM32
- Μήτσος10
- Unboxholics
- Alessandra Eliza
- giannhs2001
- grtt
- touvlo
- Maria_Xagorari
- Εχέμυθη
- nicks1999
- User2350
- Ωρορα
- tslef8
- Mt73
- charmander
- Viedo
- igeorgeoikonomo
- Αλκης Κ.
- iminspain
- gwgw_5
- sunsetpp
- harry akritas
- ManosC4
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.